Αποστολέας Θέμα: SEIKO  (Αναγνώστηκε 2069849 φορές)

0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bujinkan

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: SEIKO
« Απάντηση #2700 στις: Ιούνιος 22, 2011, 02:54:05 μμ »
Παράθεση από: assassin88 link=toιιpic=883.msg134051#msg134051 date=1308698102
Χαχαχα...ρολογόνειρα γλυκά λοιπόν ;D ;D

Λεπον το ονειρο ηταν kinetic τελικα ;D

Σημερα το πρωι εγινε και η παραγγελια....
Τωρα στην αναμονή.......

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2701 στις: Ιούνιος 22, 2011, 03:19:20 μμ »
Λεπον το ονειρο ηταν kinetic τελικα ;D
Σημερα το πρωι εγινε και η παραγγελια....
Τωρα στην αναμονή.......

καλή επιλογή έκανες, το έχω δοκιμάσει και μου φάνηκε πολύ στιβαρό και με πολύ καλό μπρασελε. Συνδυάζει τη ψευδαίσθηση του αυτόματου και την ακρίβεια του quartz. Φυσικά και την ποιότητα Seiko  ;)

με το καλό να σου έρθει  :)

Αποσυνδεδεμένος assassin88

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2702 στις: Ιούνιος 22, 2011, 03:41:23 μμ »
Άντε με το καλό λοιπόν να έρθει και να το δούμε και σε φωτό!!

Αποσυνδεδεμένος bujinkan

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2703 στις: Ιούλιος 05, 2011, 02:06:36 μμ »
Σημερα το πρωι χτυπησε ο ταχυδρομος.............

http://www.flickr.com/photos/22207304@N07/5904311263/#

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2704 στις: Ιούλιος 05, 2011, 02:12:48 μμ »
Καλοφόρετο φίλε μου,πάντα καλές ώρες να δείχνει!!Να προτείνω και ένα μπλε-κόκκινο nato,όταν βαρεθείς το μπρασελέ...θα δείχνει ακόμα πιο κουκλί από ότι είναι ;D

Αποσυνδεδεμένος bujinkan

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2705 στις: Ιούλιος 05, 2011, 02:51:08 μμ »
Καλοφόρετο φίλε μου,πάντα καλές ώρες να δείχνει!!Να προτείνω και ένα μπλε-κόκκινο nato,όταν βαρεθείς το μπρασελέ...θα δείχνει ακόμα πιο κουκλί από ότι είναι ;D

Ευχαριστω
Στειλε και κανα λινκ απο που μπορω να προμηθευτω κατι τετοιο.....

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2706 στις: Ιούλιος 05, 2011, 07:43:17 μμ »
Έχει πμ... ;)

Αποσυνδεδεμένος bujinkan

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2707 στις: Ιούλιος 11, 2011, 02:45:17 μμ »
Σημερα το πρωι χτυπησε ο ταχυδρομος.............

http://www.flickr.com/photos/22207304@N07/5904311263/#

την προηγουμενη βδομαδα χτυπησε ο ταχυδρομος....
Αλλα ως γνωστον.....ο ταχυδρομος χτυπαει παντα 2 φορες.... ;D

http://www.flickr.com/photos/22207304@N07/5925637013/#lightbox/

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2708 στις: Ιούλιος 11, 2011, 02:56:54 μμ »
την προηγουμενη βδομαδα χτυπησε ο ταχυδρομος....
Αλλα ως γνωστον.....ο ταχυδρομος χτυπαει παντα 2 φορες.... ;D

http://www.flickr.com/photos/22207304@N07/5925637013/#lightbox/

WELCOME TO THE CLUB!!!
:weedman: :weedman:

Αποσυνδεδεμένος bujinkan

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2709 στις: Ιούλιος 11, 2011, 03:00:57 μμ »
WELCOME TO THE CLUB!!!
:weedman: :weedman:

Thank you!!!! φυσικα εχει και συνεχεια ;D

Αποσυνδεδεμένος JimiS

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2710 στις: Ιούλιος 11, 2011, 08:49:50 μμ »
Καλησπέρα! Επιστροφή μετά από κάμποσο καιρό με αφορμή την αγορά ενός SΕΙΚΟ SEAURCHIN SUBMARINER ή αλλίως snzf17j1 ! Την παραγγελία την έκανα σήμερα και περιμένω να μου ρθεί! Η αγορά έγινε από τον γνωστό σε όλους lowprices! Επιτέλους θα αποκτήσω το πρώτο αυτόματο ρολόι μου αλλά και το πρώτο με μπρασελέ. Στροφή στην ποιότητα δηλαδή...!  :P Πέρα από τις ανησυχίες μου για μην τυχόν μου φαίνεται μικρό στον 17άρη καρπό μου μιας και συνήθισα με το Invicta 2770 46mm και θέλω το ρολόι να μην είναι σαν βραχιόλι αλλά να ξεχωρίζει η κάσα (αλλά αυτά θα λυθούν στην παραλαβή ;)) θέλω να θέσω κάποια τεχνικά ερωτήματα! Πρώτον, πως θα κάνω τις ρυθμίσεις για ώρα μέρα και ημερομηνία και ποιό είναι το κόλπο για να βάζω ακριβής ώρα μιας και δεν σταματάνε τα δευτερόλεπτα; Επίσης, το ρολόι αυτό κουρδίζει μόνο με την κίνηση του χεριού σωστά; Δηλαδή άμα το αφήσω καιρό και ξεφορτίσει εντελώς μετά απλώς του ρίχνω κάνα δυο κουνήματα και πέρνει μπρός; Πιστεύω με τα 100 μέτρα υδατοστεγανότητα που έχει και την αξιοπιστία της seiko θα μπορώ να κάνω και κανένα ψαροντούφεκο στα 4-5 μέτρα maximum ε;(Φέτος θα ασχοληθώ σοβαρά οπότε δεν έχουμε extreme καταστάσεις) Επίσης κάποιο tip που πρέπει να ξέρω σαν νέος στα αυτόματα; Κάθε πότε θέλει service; Εχει θέμα στα χτυπήματα; Τι πρέπει να προσέξω για να γίνει όσο πιο ακριβής γίνετε ο μηχανισμός; Sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι νέος σε αυτά! Υπόσχομαι και φώτο μόλις έρθει για τα καλορίζικα!! χαχα!

Edit: Το μπρασελέ μπορώ να το ρυθμίσω μόνος ή θέλει αναγκαστικά να πάω σε ρολογά γιατί μην φανταστείτε οτι οι ρολογάδες στην περιοχή μου είναι ξεφτέρια.. μόνο να πουλαν ξέρουν..  :P
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 11, 2011, 08:56:52 μμ από JimiS »

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2711 στις: Ιούλιος 11, 2011, 10:23:13 μμ »
Χαχαχα...είσαι πολυβόλο,αλλά όλοι μας έτσι ξεκινήσαμε!!!Καλορίζικο το ρολόι και πάμε με τη σειρά....

Τις ρυθμίσεις μέρας και ώρας θα τις κάνεις προφανώς από την κορώνα του ρολογιού,τραβώντας την σε διαφορετικές θέσεις που θα σου λέει το manual...αν δεν έχει χαρτιά τότε πάτα στο google τον μηχανισμό του ρολογιού και θα στο βγάλει...
Ακριβή ώρα,εάν δεν είναι hacking movement δηλαδή στην τέρμα έξω θέση της κορώνας να σταματάνε τελείως τα δευτερόλεπτα,δεν μπορείς να βάλεις,αλλά μικρό το κακό...
Ναι,κουρδίζει με την κίνηση του χεριού και άμα το αφήσεις 2 μέρες περίπου ακίνητο τότε σταματάει.Στη συνέχεια όπως είπες με 2-3 κουνήματα ξαναξεκινάει :D
Με 100m λογικά θα είσαι εντάξει,αν και εγώ θα έπεφτα μέσα άφοβα με 200άρι...
Tip δεν υπάρχει,ούτε καθορισμένη ημερομηνία για σέρβις.
Στα χτυπήματα παίζει ρόλο από τί υλικό είναι το κρύσταλλο του ρολογιού φτιαγμένο...με ζαφείρι μην φοβάσαι τίποτα,με τα υπόλοιπα πρόσεχε μην το στουκάρεις με δύναμη πουθενά...
Για να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβής ο μηχανισμός,φόρα το όσο περισσότερο μπορείς!
Το μπρασελέ μπορείς να το ρυθμίσεις κι εσύ ο ίδιος εάν έχεις τα απαραίτητα υλικά,αλλά θα σε συμβούλευα να πας σε κάποιον ρολογά να στο κάνει!

αν κάνω κάποιο λάθος παρακαλώ ας με διορθώσουν οι συμφορουμίτες...

Αυτά προς το παρόν,ελπίζω να σε βοήθησα...!!

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 11, 2011, 10:50:29 μμ από assassin88 »

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2712 στις: Ιούλιος 11, 2011, 10:33:57 μμ »
Eγώ δεν θα το βούταγα σε τέτοιο βάθος με μόλις 100m wr και χωρίς βιδωτή κορώνα.
Απλό κολύμπι και μόνο.

service κάθε 5-7 χρόνια αλλά όλα σχετικά είναι,εξαρτάται και από τη χρήση.
Οταν δεις ότι το ρολόι σου έχει αλλάξει συμπεριφορα και χάνει πιο πολύ απ'ότι συνήθως,
τότε είναι η ωρα του να πάει βόλτα στον ρολογά.

Τα χτυπήματα κοίτα να τα αποφεύγεις :D

Το μπρασελέ μπορείς να το ρυθμίσεις αν πιάνουν τα χέρια σου,καλύτερα να δεις κάποιον να το κάνει ομως πρώτα.

Με το καλό να το παραλάβεις.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #2713 στις: Ιούλιος 12, 2011, 06:43:56 πμ »
Καλώς να το δεχθείς Τζίμη.

Δε θα 'χεις απολύτως κανένα πρόβλημα με ψαροντούφεκο στα 5μ όσο η κορώνα είναι πατημένη στη θέση της.

Αποσυνδεδεμένος JimiS

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2714 στις: Ιούλιος 12, 2011, 01:10:27 μμ »
Ετσι πιστεύω και εγώ φίλε blackbird. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Στην αναμονή τωρα..............  :(

Αποσυνδεδεμένος xaphs

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2715 στις: Ιούλιος 12, 2011, 01:42:39 μμ »
Καλορίζικα.Απο που τα τσιμπήσατε? Στείλτε κανα pm. Ειδικά το kinetic.

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2716 στις: Ιούλιος 12, 2011, 03:14:14 μμ »
Μεγείες και χαρές! Καλοφόρετο και καλές βουτιές! Χτυπήματα να προσέχεις όχι μόνο για το κρύσταλλο αλλά κυρίως για την μηχανή.. καινούριος είμαι κι εγώ στο αυτόματο αλλά πάντα ήμουν προσεκτικός... οπότε προσοχή σχετικά!!!

Αποσυνδεδεμένος JimiS

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2717 στις: Ιούλιος 13, 2011, 06:09:43 μμ »
yeeeees!! Πριν απο περιππου μια ώρα ήρθα σπίτι και άνοιξα το δέμα! Μετά από ένα σχετικό παίδεμα για να κάνω το μπρασελέ στα μέτρα μου (3 κομμάτια αφαίρεσα!) ήρθε η ώρα να το απολαύσω! Τελικά μου κάθεται πολύ ωραία, δεν είναι μικρό που φοβόμουνα και γενικά μ'άρεσε πολύ σαν σύνολο! Να ευχαριστήσω και τον κύριο Χρήστο για την άψογη συνεργασία! Ερχονται και φωτος μάλλον κατα το βραδάκι!

Συνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2718 στις: Ιούλιος 13, 2011, 09:26:24 μμ »
Kαλοφορετο λοιπον και να το χαρεις!Περιμενουμε φωτο συντομα ;)

Αποσυνδεδεμένος gld

• 38mm case
  • Live to fly...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2719 στις: Ιούλιος 13, 2011, 11:37:29 μμ »
Χαιρετώ με το νέο απόκτημα: SEIKO SNZG15K1, το οποία παρέλαβα προχτές από ebay!

Η αγορά έγινε από ebay.co.uk και συγκεκριμένα από το timewares, προς 105AUD, δηλαδή περίπου 82€ (δωρεάν μεταφορικά). Άριστος πωλητής, τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Ιστορικό παραγγελίας
5/7 παραγγελία
6/7 αποστολή με μήνυμα στο ebay ότι θα σταλεί χωρίς κουτιά/χαρτιά με τιμή 40€ για να μην υπάρξει θέμα με τελωνείο
12/7 παράδοση στο σπίτι σε άριστη κατάσταση, σε μια απλή θήκη γυαλιών μέσα σε μικρή κούτα.

Ως προς το ρολόι...
Πραγματικά, για τα λεφτά του είναι ΠΟΛΥ ρολόι!   ;D

Κατά τη γνώμη μου είναι ένα πολύ όμορφο sport ρολόι, χωρίς καθόλου σχεδιαστικές υπερβολές, το οποίο φοριέται άνετα όλη μέρα καθότι αρκετά ελαφρύ (περίπου 81g) και γενικότερα διακριτικό.

Το dial είναι μαύρο με λευκές ενδείξεις και ένδειξη ημέρας και ημερομηνίας στο "3" και εσωτερικά των 1-12, έχει τις αντίστοιχες 13-24hrs. Φυσικά, δε λείπει το luminance στις γραμμωτές ενδείξεις (εξωτερικά των 1-12), στους δείκτες ώρας, λεπτών καθώς και στην άκρη (μικρό τριγωνάκι ανάμεσα στο κόκκινο) του δευτερολεπτοδείκτη. (δυστυχώς η φωτογραφική μου δεν μπορεί να τραβήξει καλά σχετική φωτό, οπότε συγχωρέστε μου τη μακροσκελή περιγραφή)

Η ένδειξη ημέρας είναι διπλή. Η μία είναι με λατινικά γράμματα (I, II, III, IIII, V, VI, κουτάκι (??)) και η δεύτερη, MON, TUE, WED, THU, FRI, SAT, SUN .
Ενδιαφέρουσα παρατήρηση το IIII (Πέμπτη) αντί για το σωστό IV και η απουσία του VII για την κυριακή... όποιος γνωρίζει, ας με διαφωτίσει γιατί... :-[ :-[
Επίσης, η ημερομηνία αλλάζει μεταξύ 23:00 και 00:10 ενώ η ημέρα μεταξύ 01:00 και 02:40 (ανάλογα την επιλογή για λατινικές ενδείξεις ή MON κλπ)

Η κάσα είναι Stainless-steel με Sandblast φινίρισμα (άρα, ματ) με εξαίρεση το σημείο της κάσας ανάμεσα στα lugs, όπου είναι γυαλιστερό.
Οι διαστάσεις της είναι:
Διάμετρος: 40,5mm χωρίς κορώνα, 43mm με κορώνα
Πάχος: 11,5mm
Ονομαστική υδατοστεγανότητα του ρολογιού είναι στα 100m/10 bar, αλλά προσωπικά δεν πρόκειται να το βουτήξω ποτέ και πουθενά.

Το τζάμι είναι τελείως επίπεδο, Scratch resistant hardlex crystal.

Η κορώνα (δεν είναι βιδωτή), στην πρώτη θέση ρυθμίζει την ένδειξη ημέρας (στροφή προς το "6") και την ένδειξη ημερομηνίας (στροφή προς το "12") και στην δεύτερη θέση (πιο δεξιά) ρυθμίζει την ώρα. Παρατήρηση ότι όταν το ρολόι είναι κουρδισμένο ο δευτερολεπτοδείκτης δεν σταματά να στρέφεται όταν τραβηχτεί η κορώνα τελείως έξω για να ρυθμιστεί η ώρα!

Το ρολόι είναι open-back, ώστε να φαίνεται ο μηχανισμός του 7S36B με τα 23 ρουμπίνια, ο οποίος δεν κουρδίζει από την κορώνα, αλλά μόνο με την κίνηση του χεριού.

Το λουράκι με το οποίο έρχεται είναι μαύρο nylon (τί να βάλουν με 82€!?) με δερμάτινη ενίσχυση στο σημείο που βρίσκονται οι τρύπες. Γενικά έχει καλή αίσθηση, αλλά το καλοκαίρι είναι ζεστό και δεν μου δίνει την εντύπωση ότι θα αντέξει (καλά προφανώς το upgrade σε NATO/Zulu έχει δρομολογηθεί :P )

Προσωπικά δεν μου αρέσει η stainless-steel μπούκλα του. Μου φαίνεται λίγο μεγάλη...