Ψηφοφορία

Marine watches: Ποιο από όλα ??  

Stowa
13 (59.1%)
Archimede
3 (13.6%)
Steinhart
4 (18.2%)
Laco
2 (9.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 22

Αποστολέας Θέμα: Marine watches: Ποιο από όλα ??  (Αναγνώστηκε 6802 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Marine watches: Ποιο από όλα ??
« στις: Ιούλιος 27, 2011, 11:59:27 πμ »
Ποιο από τα κυριότερα προσιτά Μarine ρολόγια θα επιλέγατε, λαμβάνοντας υπ'όψη την σχεδίαση/εμφάνιση, τα χαρακτηριστικά, αλλά και την τιμή?

1. Stowa Marine arabic/roman manual wind (Unitas 6498, 41mm, sapphire, 890-970 euros)
http://www.stowa.de/lshop,showdetail,131175733826938,en,1311759624-11138,marine,mo-roemischweisspoliert,7,Tshowrub--marine,.htm

2. Archimede DeckWatch A & R (Unitas 6498, 42mm, sapphire, 475 euros)
http://www.archimede-uhren.de/EN/Deckwatch.htm

3. Steinhart Marine (Unitas 6498, 44mm., sapphire, 370 euros)
http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=284&Sel_ID=26#284

4. Laco Marineuhr (Unitas 6497, 44mm., sapphire, 690 euros)
https://shop.laco.de/de/Marineuhr/Marine-44.html

YΓ. Παράκληση  προς τους μοντ. να βάλουν μια ψηφοφορία. Εγώ δεν ξέρω αν μπορώ, κι αν μπορώ δεν ξέρω...  ;D

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Marine watches: Ποιο από όλα ??
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 27, 2011, 12:38:18 μμ »
Απο μενα Stowa ;D

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
  • Ανταλλάζω κρασί 35 ετών με αντίστοιχης αξίας ρολόι
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 27, 2011, 12:46:54 μμ »
Εμένα μου άρεσε πιο πολύ το Laco Marinuhr (το 1ο).  :)
Και το Stowa δεν πάει πίσω βέβαια. ;)
Hitech Πόντιος!

Newsposter and Moderator @ www.myplaisio.gr

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 27, 2011, 02:03:26 μμ »
Stowa και από μένα.
Ίσως μια κατηγορία ρολογιών που τα μεγάλα μεγέθη δεν ταιριάζουν με το χαρακτήρα του ρολογιού. Τα 41mm είναι μια χαρά και ο συνδιασμός λευκού dial και μπλε αραβικών αριθμών υπέροχος. Όμοφο και το subdial στο 6 χωρίς να πετσοκόβει νούμερα.
Μπορεί να είναι πιο ακριβό από τα υπόλοιπα αλλά γενικά θα το χαρακτήριζα value for money
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 27, 2011, 05:33:57 μμ »
Όποιο και να επιλέξατε, η τιμή μέτρησε στην απόφασή σας?  ;D

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 27, 2011, 05:58:52 μμ »
Stowa και από μένα .. :god:
Επειδή όπως λες φίλε Ηλία η τιμή μετράει, αν έπρεπε να επιλέξω μεταξύ των άλλων θα επέλεγα το steinhart που πιστεύω έχει καλή σχέση τιμής-αξίας..

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 27, 2011, 07:14:40 μμ »
Όποιο και να επιλέξατε, η τιμή μέτρησε στην απόφασή σας?  ;D

Tο ρωτάω γιατί στα κριτήρια αγοράς είναι και η τιμή. Και δεν είναι ένα ρητορικό ερώτημα "Ποιο ρολόι σας αρέσει ή είναι καλύτερο?"
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι καλύτερο το Stowa, το θέμα είναι πόσο καλύτερο είναι.
Είναι ένα πραγματικό ερώτημα. Ποιο ρολόι θα αγοράζατε, θεωρώντας ότι σας δίνει τα περισσότερα, και με κριτήριο την τιμή, δηλαδή value for money.
Πιο λιανά. Θα βγάζατε να δώσετε 900 € για το Stowa χωρίς δεύτερη σκέψη, ή όταν φθάνατε στο "διά ταύτα" να πληρώσετε θα κάνατε δεύτερες σκέψεις και για τα άλλα??
Με άλλα λόγια, αν δεν είχατε τα 900 €, θα περιμένατε όσο καιρό χρειαζόταν να μαζέψετε τα παραπάνω χρήματα για το Stowa ή θα παίρνατε κάποιο από τα άλλα εδώ και τώρα, γιατί στην ουσία δεν αξίζει η αναμονή ή τα παραπάνω χρήματα?

Παιδιά δεν θέλω να σας μπερδέψω. Προσπαθώ μόνο να διαπιστώσω αν πραγματικά αξίζει για σας το ένα ή το άλλο ρολόι τα παραπάνω λεφτά και αν είστε διατεθειμένοι να τα δώσετε. ;)

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 27, 2011, 08:00:06 μμ »
Από θέμα ομορφιάς θα επέλεγα το steinhart arabic.Για τα δικά μου γούστα είναι το πιο όμορφο απ'όλα.Μεγάλο (44mm),ογκώδες (14,2 mm) κάτι που προσέχω πολύ σε ένα ρολόϊ και πολύ όμορφο λουράκι.
Από θέμα τιμής πάλι το steinhart θα επέλεγα για δυο λόγους:
-δε θα έδινα ποτέ σχεδόν 1000,00€ για ρολοϊ stowa
-χωρίς να είμαι ειδικός στο χώρο,το τονίζω αυτό,δε νομίζω ότι είναι πια τόσο καλύτερο ώστε να κοστίζει 2,5 φορές επάνω απο το steinhart.

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 27, 2011, 08:16:48 μμ »
Από θέμα ομορφιάς θα επέλεγα το steinhart arabic.Για τα δικά μου γούστα είναι το πιο όμορφο απ'όλα.Μεγάλο (44mm),ογκώδες (14,2 mm) κάτι που προσέχω πολύ σε ένα ρολόϊ και πολύ όμορφο λουράκι.
Από θέμα τιμής πάλι το steinhart θα επέλεγα για δυο λόγους:
-δε θα έδινα ποτέ σχεδόν 1000,00€ για ρολοϊ stowa
-χωρίς να είμαι ειδικός στο χώρο,το τονίζω αυτό,δε νομίζω ότι είναι πια τόσο καλύτερο ώστε να κοστίζει 2,5 φορές επάνω απο το steinhart.

Συμφωνώ κι εγώ.

Επιπλέον θεωρώ μεγάλο το ποσό που ζητάει η Stowa για ρολόι marine.
Μ'αρέσουν τα marine,θα'θελα ένα κάποια στιγμή αλλά δεν θα'δινα τόσο υψηλό ποσό
τη στιγμή που υπάρχει πολύ αξιόλογη εναλλακτική στη μισή τιμή.

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 27, 2011, 08:21:44 μμ »
Με άλλα λόγια, αν δεν είχατε τα 900 €, θα περιμένατε όσο καιρό χρειαζόταν να μαζέψετε τα παραπάνω χρήματα για το Stowa

πχ 4 μήνες αναμονη για να αποταμιεύσω καπου 100 ευρώ το μήνα; Τότε για μένα η απάντηση είναι σίγουρα ΝΑΙ.
Αξίζει τα διπλα περίπου λεφτά που ζητά για μένα. Όχι ότι το Steinhart είναι άσχημο ή κακή επιλογή αλλά άλλο το όνομα της Stowa...συν το γεγονός ότι σου δίνει μια μηχανή καλύτερα ραφιναρισμένη συν το γεγονος ότι είναι το πιο ομορφο απ' όλα (ΙΜΟ) και στο σωστό μέγεθος.
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 27, 2011, 10:05:49 μμ »
Το Στόβα αξίζει κάθε ευρώ του. Δεν συγκρίνονται μεταξύ τους.
Τα αντίστοιχα σε ποιότητα μηχανής κοστίζουν 720 ο Αρχιμήδης και 840 το Στάινχαρτ, χωρίς να μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο του Στόβα.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 27, 2011, 10:43:20 μμ »
Tο ρωτάω γιατί στα κριτήρια αγοράς είναι και η τιμή. Και δεν είναι ένα ρητορικό ερώτημα "Ποιο ρολόι σας αρέσει ή είναι καλύτερο?"
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι καλύτερο το Stowa, το θέμα είναι πόσο καλύτερο είναι.
Είναι ένα πραγματικό ερώτημα. Ποιο ρολόι θα αγοράζατε, θεωρώντας ότι σας δίνει τα περισσότερα, και με κριτήριο την τιμή, δηλαδή value for money.
Πιο λιανά. Θα βγάζατε να δώσετε 900 € για το Stowa χωρίς δεύτερη σκέψη, ή όταν φθάνατε στο "διά ταύτα" να πληρώσετε θα κάνατε δεύτερες σκέψεις και για τα άλλα??
Με άλλα λόγια, αν δεν είχατε τα 900 €, θα περιμένατε όσο καιρό χρειαζόταν να μαζέψετε τα παραπάνω χρήματα για το Stowa ή θα παίρνατε κάποιο από τα άλλα εδώ και τώρα, γιατί στην ουσία δεν αξίζει η αναμονή ή τα παραπάνω χρήματα?

Παιδιά δεν θέλω να σας μπερδέψω. Προσπαθώ μόνο να διαπιστώσω αν πραγματικά αξίζει για σας το ένα ή το άλλο ρολόι τα παραπάνω λεφτά και αν είστε διατεθειμένοι να τα δώσετε. ;)

για μενα δεν αξιζουν τα τοσα παραπανω λεφτα. τα ρολογια οπτικα μοιαζουν αρκετα και δεν θα εδινα προσωπικα για ρολοι marine αυτα τα λεφτα που θελει η stowa. εξαρταται παντα ομως και απο το πορτοφολι του καθενος. σε αλλον τα 900 ευρω εχουν αξια οση σε αλλον τα 400, οποτε τι νοημα εχει?

υγ. ενταξει εγω αυτη την περιοδο εχω φαει ενα κολλημα με τα Junghans και θα μου πει κανεις τι κουταμαρες λες, αλλα ο καθενας το βλεπει διαφορετικα
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 27, 2011, 11:20:15 μμ »
Όπως ειπώθηκε παραπάνω σίγουρα διαφέρει για τον καθένα τι είναι φθηνό και τι ακριβό..Προσωπικά για μένα με τα τωρινά δεδομένα σαν πακέτο θα αγόραζα το steinhart..με αραβικούς αριθμούς..

Αποσυνδεδεμένος neos

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 05, 2011, 02:56:37 μμ »
Stowa και απο εμενα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 05, 2011, 09:31:02 μμ »
   Έστω και λίγο καθυστερημένα άνοιξα ψηφοφορία. Ποιό θα έπαιρνα? Έλα ντε, δύσκολη απόφαση...το Stowa είναι το καλύτερο, αλλά με λίγα ακόμη παίρνεις Longines...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 05, 2011, 09:37:04 μμ »
Stowa! ;) Και για πιο extreme marine watch φυσικά θα διάλεγα Ulysse Nardin!  ;D

Αποσυνδεδεμένος Theseus

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 05, 2011, 10:37:21 μμ »
Σίγουρα Stowa. Δυστυχώς κανένα ρολόι δεν το έχω δει ζωντανό οπότε η κρίση μου βασίζεται αποκλειστικά στις φωτό.

Stowa εχει το πιο ειλικρινές και καθαρό design για Marine.

Στο Laco η κάσα του μοιάζει μεγεθυμένη κασα military watch με άσχημες αναλογίες δεικτών. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μία κινέζικη ρέπλικα.

STEINHART θα ήταν η δεύτερη επιλογή μου, λόγω τιμής μπορώ να συμβιβαστώ με την τεράστια εκτός κλίμακας κορώνα και το bezel που διαχωρίζεται έντονα απο την κάσα.

Archimedes, ωραία υλοποίηση, δεν μπορώ να εντοπίσω τι με ενοχλεί, ίσως το αδικούν και οι κακές φωτογραφίες αλλά προτιμώ το Stowa.

Το Stowa αν ήταν 150,00-200,00ε φθηνότερο δεν θα συζητούσαμε τώρα. Αλλά πλέον η εταιρεία απολαμβάνει εκτίμησης και έχει ανεβάσει πολύ τις τιμές της τα τελευταία χρόνια. Η δύναμή τους πάντως είναι το ειλικρινές και καθαρό design.

@GiannisH για ποιο Longines μιλάς; Υπάρχει κάποιο marine στην συλλογή τους;

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 05, 2011, 10:38:44 μμ »
Το Stowa είναι πιθανότατα το καλύτερο απ'όλα, αλλά και το ακριβότερο. Γι' αυτό δεν ξέρω αν η (μεγάλη) διαφορά στην τιμή, αξίζει.
Άλλοι λένε ναι, άλλοι όχι. Εγώ ακόμα δεν έχω πειστεί.
Αν με ρωτούσαν πριν μερικές μέρες θα διάλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη το Steinhart. Χωρίς να έχει καμμία ουσιαστική έλλειψη ή διαφορά, έχει σχεδόν το 1/3 της τιμής του Stowa. Και αυτό δεν μπορείς να το αγνοήσεις εύκολα. Όμως....
Όμως είχα την επιφύλαξη ότι θα δείχνει πολύ μεγάλο στο χέρι λόγω 44άρας κάσας χωρίς στεφάνη και με λευκό καντράν.
Και δεν είχα άδικο...

http://horologyclub.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=147171&st=0&sk=t&sd=a&start=0

To Ω ΡΟ είναι το 45άρι...

Μετά από αυτά, θα επέλεγα το νέο Archimede DeckWatch R με τη 42άρα κάσα, κι ας έχει 100 € παραπάνω, κι ας έχει μία καθόλου φινιρισμένη Unitas....

Αποσυνδεδεμένος VCFUN

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 05, 2011, 11:50:46 μμ »
   Έστω και λίγο καθυστερημένα άνοιξα ψηφοφορία. Ποιό θα έπαιρνα? Έλα ντε, δύσκολη απόφαση...το Stowa είναι το καλύτερο, αλλά με λίγα ακόμη παίρνεις Longines...
Κι αν πάρεις Longines τι σημαίνει? ότι είναι καλυτερο απο το Stowa? Δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση στην ποιότητα, υπέρ του stowa φυσικά

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 06, 2011, 12:01:25 πμ »
Από μιά μεριά δεν έχεις άδικο, χωρίς όμως να λέω ότι κάποιο υπερτερεί. Από την άλλη ένα Longines είναι σίγουρα πολύ πιό μεγάλο όνομα, πράγμα που μετράει πολύ ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης