Αποστολέας Θέμα: Corum Deep Hull  (Αναγνώστηκε 5351 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Loksias

• 34mm case
    • Προφίλ
Corum Deep Hull
« στις: Ιούνιος 21, 2011, 10:57:37 μμ »
Καλησπέρα,

Το τελευταίο διάστημα ομολογώ ότι έχω χάσει τον ύπνο μου με το Corum Deep Hull.

Με μια πρώτη έρευνα αγοράς όμως βρίσκω αρχικές τιμές 7.200 ή 6.900 σε επίσημους αντιπρόσωπους και η καλύτερη τιμή που θα μπορούσαν να κάνουν για μετρητά, όπως μου είπαν, είναι 6.500. Θεωρώ φυσικά ότι η έκπτωση αυτή είναι ασόβαρη όταν αναλογιστεί κανείς την τρέχουσα κατάσταση αλλά και το ότι τα Corum στους περισσότερους αντιπροσώπους σκονίζονται στην βιτρίνα. Επιπλέον, σε τέτοια τάξη τιμής μπαίνουν στο παιχνίδι και τα Panerai Sub αλλά και το DeepSea οριακά, ιδίως αν σκεφτείς την κατακόρυφη πτώση της μεταπωλητικής αξίας των Corum των οποίων το βασικό τους πλεονέκτημα είναι η σπανιότητα και για μένα η εμφάνιση τους.

Σε όλους τους γνωστούς grey του εξωτερικού το βρίσκω εύκολα κάτω από 4.000 αλλά ομολογώ ότι διστάζω να τους εμπιστευτώ για τέτοια ποσά.

Έχει κανένας άποψη για το αν θα μπορέσω να βρω καλύτερη τιμή κάπου στην Ελλάδα, αν θα πρέπει να ρισκάρω σε grey market ή τέλος αν θα πρέπει να ξεχάσω τα Corum και να στραφώ σε κάτι άλλο?

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Corum Deep Hull
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 22, 2011, 12:47:31 πμ »
Το ρολόι μου φάνηκε πολύ όμορφο στις φωτογραφίες, φαντάζομαι πως από κοντά θα είναι ακόμη καλύτερο. Για την μεταπωλητική αξία τα είπες και μόνος σου, οπότε αν πιθανολογείς ότι θα το δώσεις κάποτε, ίσως να το ξανασκεφτείς. Αυτό που μου φάνηκε απίστευτο είναι η τραγικά μικρή έκπτωση που σου έκαναν. Δες και τους υπόλοιπους retailers κι αν η τακτική είναι παρόμοια, κάντους δώρο ένα φτερό να το ξεσκονίζουν, βρες ένα αξιόπιστο σάιτ και πάρτο από εκεί ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 22, 2011, 09:35:30 πμ »
ΑΝ και τα Corum μου είναι τελείως αδιάφορα, αυτό μου αρέσει. Υποθέτω ότι ζωντανό θα είναι τούμπανο, 48αρι γαρ !!!!

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 22, 2011, 10:54:03 πμ »
Το ρολόι είναι πολύ όμορφο, αλλά πολύ υπερτιμολογημένο, κατά τη γνώμη μου, για αυτά που προσφέρει.

Αν σου αρέσει πολύ και το πάρεις, πρέπει να βρεις τουλάχιστον 30% έκπτωση επί της αρχικής για να καθίσταται η αγορά του έστω και λίγο συμφέρουσα. Καλό ψάξιμο.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος philosopher

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 22, 2011, 10:56:47 πμ »
Το ρολόι είναι πολύ όμορφο, αλλά πολύ υπερτιμολογημένο, κατά τη γνώμη μου, για αυτά που προσφέρει.

Αν σου αρέσει πολύ και το πάρεις, πρέπει να βρεις τουλάχιστον 30% έκπτωση επί της αρχικής για να καθίσταται η αγορά του έστω και λίγο συμφέρουσα. Καλό ψάξιμο.

Καταρχήν το ρολόι το έχω δοκιμάσει και είναι πραγματικά πολύ όμορφο και ιδιαίτερο.
Κατά δεύτερον νομίζω πρέπει να βρεις τουλάχιστον 30% για να προχωρήσεις, δε νομίζω να δυσκολευτείς βέβαια γιατί έχω βρει 30 με το καλημέρα σε δυο καταστήματα (στο ένα κατάστημα βέβαια να πω ότι είμαι πελάτης οπότε δικαιολογείται κάπως η έκπτωση).

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 22, 2011, 02:04:37 μμ »
Κατά δεύτερον νομίζω πρέπει να βρεις τουλάχιστον 30% για να προχωρήσεις, δε νομίζω να δυσκολευτείς βέβαια γιατί έχω βρει 30 με το καλημέρα σε δυο καταστήματα (στο ένα κατάστημα βέβαια να πω ότι είμαι πελάτης οπότε δικαιολογείται κάπως η έκπτωση).

Οντως, υπαρχει δυνατοτητα τετοιας εκπτωσης απο εξουσιοδοτημενο καταστημα στην Αθηνα, με πολλες πιθανοτητες να ειναι σημαντικα μεγαλυτερη και του 30% (!)  ;D

Αγαπητε Loksias,
Εαν πραγματι ενδιαφερεσαι και εισαι ετοιμος να προβεις σε ενα τετοιο κοστος αγορας, επικοινωνησε μαζι μου με π.μ. για να σε ενημερωσω σχετικα...

Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος philosopher

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 22, 2011, 02:32:25 μμ »
Να ρωτήσω κάτι άσχετο?
Αυτό φοράει in-house ή ΕΤΑ?

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 22, 2011, 02:51:49 μμ »
Μηχανή CO947, και καλά inhouse. Στην πραγματικότητα ETA 7750 στην οποία έχουν αφαιρέσει τη λειτουργία χρονογράφου.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 22, 2011, 03:32:46 μμ »
Κατά τη γνώμη μου, σε αυτά τα χρήματα, πας σε Rolex, IWC, BREITLING, TAG, OMEGA, PANERAI που και καλύτερα σαν ονόματα είναι και καλύτερη μεταπωλητική αξία έχουν και καλύτερη έκπτωση θα πετύχεις και με μηχανισμούς in house σε αρκετά μοντέλα των εν λόγω εταιριών. Δε μπορεί, όλο και κάποιο μοντέλο τους θα σ΄αρέσει...
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 22, 2011, 04:00:55 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Loksias

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 22, 2011, 05:17:41 μμ »
Ευχαριστώ για τις γνώμες παιδιά.

Προσωπικά μου αρέσουν από παλιά τα Corum για αυτό είπα να κινηθώ προς εκεί παρόλο που είναι όντως υπερτιμολογημένα σε σχέση με το brandname και τον μηχανισμό τους.. Όσον αφορά τις άλλες μάρκες, Tag έχω ήδη, Omega και Breiting δεν μου έκαναν ποτέ το κλικ επομένως οι άλλες επιλογές θα ήταν ή Panerai ή το DeepSea. Φυσικά και τα JLC είναι πολύ ιδιαίτερα αλλά αυτά που μου αρέσουν είναι σε άλλη οικονομική κλίμακα...

Θα ψάξω λίγο ακόμη το εύρος τιμών στην Ελλάδα και μετά θα δω και τις άλλες επιλογές μου είτε στο Deep Hull είτε στο νέο Seafender..

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 22, 2011, 08:41:46 μμ »
Δεν ''ένταξα'' τα JLC , γιατί σε αυτά τα χρήματα, δε νομίζω να υπάρχουν πολλές επιλογές και μόνο σε ''απλά'' μοντέλα μπορεί να πάει κάποιος. Το ποσό αυτό είναι ''τιμή εισόδου'' στη φίρμα.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος assassin88

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 22, 2011, 09:42:40 μμ »
Omega και Breiting δεν μου έκαναν ποτέ το κλικ
Κάθε άποψη είναι σεβαστή....αλλά....είσαι σίγουρος ότι είδες αρκετά μοντέλα αυτών των εταιριών και δεν σου άρεσε κανένα??
Σε ρωτάω γιατί είσαι ο πρώτος που λέει ότι δεν του ''αρέσουν'' καμία από τις 2 ;)

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 22, 2011, 10:11:29 μμ »
Κάθε άποψη είναι σεβαστή....αλλά....είσαι σίγουρος ότι είδες αρκετά μοντέλα αυτών των εταιριών και δεν σου άρεσε κανένα??
Σε ρωτάω γιατί είσαι ο πρώτος που λέει ότι δεν του ''αρέσουν'' καμία από τις 2 ;)

Ε όχι κι ο πρώτος.  ;)

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 22, 2011, 10:12:40 μμ »
Αφού σ' αρέσει προχώρα. Μη σου μείνει κι απωθημένο.
Ψάξε καλά.

Αποσυνδεδεμένος Loksias

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 22, 2011, 10:33:59 μμ »
Εντάξει, ξέρω ότι ειδικά τα omega έχουν πολλούς fan στο site και δεν λέω ότι οι δύο εταιρίες δεν έχουν όμορφα κομμάτια απλά προσωπικά κανένα δεν μου κάνει το κάτι παραπάνω.Sorry, no hard feelings..

Φίλε blackbird, θα το ψάξω το θέμα και βλέπουμε...

Αποσυνδεδεμένος assassin88

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 23, 2011, 12:40:25 πμ »
Ε όχι κι ο πρώτος.  ;)
Ο πρώτος που εγώ ξέρω εννοώ... ;) δεν το έθεσα σωστά :)