Αποστολέας Θέμα: ρύθμιση ημερομηνίας ή ρολογιού?  (Αναγνώστηκε 1195 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος darren

• Just Registered
    • Προφίλ
ρύθμιση ημερομηνίας ή ρολογιού?
« στις: Ιούνιος 17, 2011, 07:57:20 μμ »
 Καλησπέρα. Πριν μερικές ημέρες έχω καταλήξει μετά από αρκετό κόπο (ταλαιπωρώντας και μέλη του φόρουμ) στην αγορά ενός Speedmaster day/date. To ρολόι είναι απίστευτα ακριβές αν και καινούργιο, στοιβαρό και αρκετά όμορφο. Δεν σας ζαλίζω με photo το ξέρουν πια οι περισσότεροι εγώ όμως δεν χορταίνω να το χαζεύω. Φαίνεται όμως ότι είναι αρκετά έξυπνο και "θυμάται" το χειμερινό ωράριο ολοκληρώνοντας την διαδικασία αλλαγής ημέρας και ημερομηνίας στις 1:00. Δεν θα έλεγα ότι με ενοχλεί ιδιαίτερα, θα ήθελα όμως να ξέρω εαν ένα τόσο ακριβό ρολόι μπορεί να έχει μια τέτοιου είδους "ρύθμιση" - αυτή είναι και η επίσημη απάντηση του service -  ή αν τέλος πάντων υπάρχει κάποιο πρόβλημα που θα πρέπει να δω από τώρα. Ψάχνοντας σχετικές πληροφορίες στο forum κάπου είδα για παράδειγμα ότι είναι πολύ πιθανόν η μετακίνηση κατά μια ώρα στην αλλαγή ημερομηνίας να οφείλεται σε παλαιότερη λανθασμένη χειροκίνητη αλλαγή. Σε καινούργιο ρολόι?? Πείτε μου ρε παιδιά γιατί δεν χορταίνω να τον ακούω αυτον τον ρότορα...

Ευχαριστώ πάντως 

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: ρύθμιση ημερομηνίας ή ρολογιού?
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 17, 2011, 10:26:47 μμ »
πολλα ρολογια ξεκιναν την αλλαγη της ημερας κατα της 11 και τελειωνουν κατα τις μια. εμενα δεν θα με ανησυχουσε κατι. δεν ξερω ομως πως πρεπει να συμπεριφερετε το ρολοι σου οποτε σιγουρη απαντηση θα παρεις απο καποιον που το εχει

Αποσυνδεδεμένος darren

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: ρύθμιση ημερομηνίας ή ρολογιού?
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 17, 2011, 10:38:35 μμ »
Ok ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Απ'ότι φαίνεται έχεις απόλυτο δίκιο. Το τελευταίο σημείο που σκέφτηκα να ψάξω ήταν η ίδια η omega και ιδου:

"Omega uses this date-change system so that the date-change is clearly visible around midnight and that there is no confusion as to the moment of the date-change.The date of the day that is drawing to a close can be seen in full until 11.45pm. At midnight, the date of the day drawing to a close is still entirely visible at the bottom of the date window, with the new date appearing at the top of the window. Then, the new date moves down through the window and the previous day's date gradually disappears. This operation is completed by 1.30am at the latest."

Eυχαριστώ ξανά!