Ψηφοφορία

Ποιό απ'τα 2 θα αγοράζατε?

Rolex DeepSea
45 (57%)
Omega Seamaster Ploprof
34 (43%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 77

Αποστολέας Θέμα: ROLEX DEEPSEA Vs OMEGA SEAMASTER PLOPROF  (Αναγνώστηκε 19134 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
ROLEX DEEPSEA Vs OMEGA SEAMASTER PLOPROF
« στις: Ιούνιος 17, 2011, 04:46:40 μμ »

Vs

Οι 2 κορυφαίες εταιρείες του χώρου του Watchmaking Rolex & Omega, εδώ και χρόνια έχουν αποδείξει σε όλο το κόσμο τις δυνατότητές τους στο να κατασκευάζουν ρολόγια υψηλής ποιότητας, ακριβείας και πάνω απ'όλα prestige. 2 εταιρείες που τους αξίζει ο τίτλος των καλύτερων καταδυτικών ρολογιών. Η Omega που δημιούργησε το 1ο αδιάβροχο ρολόι, και η Rolex με τη δημιουργία του κασώματος Oyster, δηλαδή ρολόι στεγανό σα στρείδι, ικανό να αντέχει τις καταδύσεις.

Σήμερα οι 2 αυτές εταιρείες έχουν 2 κορυφαία καταδυτικά ρολόγια, με μεγάλο όνομα και ιστορία. Ρολόγια που έχουν επιλεχθεί και επιλέγονται απο επαγγελματίες δύτες. Το 1 είναι το Rolex DeepSea και το άλλο το Ω Seamaster Ploprof. Ρολόγια με μεγάλο βάρος και παχύ κάσωμα τα οποία έχουν βαλβίδες διαφυγής ηλίου, με αποτέλεσμα να αντέχουν τα βάθη του ωκεανού.

Το Rolex DeepSea έχει τρομερή υδατοστεγανότητα που μπορεί να αντέξει έως και στις 3.900 μέτρα βάθος. Το καλό όμως με το Rolex DeepSea, δεν είναι μόνο το ότι αντέχει 3.900 μέτρα βάθος, αλλά συνδυάζει και το κλασσικό σχεδιαστικό ύφος των Rolex που σημαίνει: Prestigious Watch. Δηλαδή μπορεί να φορεθεί και στη θάλασσα για βουτιές, και για καταδύσεις αλλά και με κοστούμι. Όσον αφορά για την τιμή του, είναι αρκετά υψηλή αλλά δε μπορείς να πείς ότι το ρολόι είναι υπερτιμημένο γι'αυτά που προσφέρει.

Το Ω Seamaster Ploprof έχει μικρότερη υδατοστεγανότητα ( 1200 m ) απο αυτό του Rolex. Το κάσωμα του δε μπορεί να πεί κανείς ότι είναι και το πιο όμορφο που υπάρχει, αλλά το επιθετικό του design παροτρύνει τον χρήστη να το βουτήξει στη θάλασσα. Το υπέρ όμως του Ploprof, είναι ότι φοράει την Caliber 8500 με το σύστημα διαφυγής ενέργειας Co-Axial Escapement, το οποίο σημαίνει: Ακρίβεια με χαμηλότερες τριβές. Η τιμή του είναι χαμηλότερη απο αυτή του DeepSea. Αν το δούμε συγκριτικά με το Rolex, η τιμή του Ploprof δεν είναι Value for Money ( όπως θα λέγαμε αν συγκρίναμε το Planet Ocean με το Submariner ). Γενικά όμως η τιμή του Ploprof γι'αυτά που προσφέρει, είναι αρκετά προσιτή και λογική.

Ποιό όμως θα αγοράζατε?

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ROLEX DEEPSEA Vs OMEGA SEAMASTER PLOPROF
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 17, 2011, 04:49:03 μμ »
Εγώ θα αγόραζα το DeepSea για τον λόγο του ότι είναι σχεδιαστικά πιο όμορφο ρολόι, άσχετα με το ότι έχει 3.900 μέτρα στεγανότητα. Το κατα του όμως είναι ότι υπερβάλλει με το: Original Gas Escape Valve και το Ring Lock Valve. :) Αν το Ploprof είχε πιο όμορφο design θα διάλεγα το Ω Ploprof. ;D

Φιλικά,
Κων/νος

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 17, 2011, 05:01:51 μμ »
Μεταχειρισμένο DeepSea  ;)

Αποσυνδεδεμένος chrisrazor

• 38mm case
  • Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία
    • Προφίλ
    • www.softone.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 17, 2011, 05:48:20 μμ »
Είχα την τύχη να δω από κοντά και το πρώτο deep sea . Είναι μια ομορφιά ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα . Δεν χρειάζεται να πω τι θα ψήφιζα ..
Τώρα που θα έχουμε wi-fi παντού τι τα θέλουμε τα ρολόγια !

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 17, 2011, 07:48:51 μμ »
Μεγαλα διλημματα Κωστα.Η ομορφια και των δυο ειναι απαιρητη.Το Ploprof ειναι ΡΟΛΟΓΑΡΑ,αλλα το DeepSea ειναι ο μεγαλος μου στοχος.Αρα ψηφισα Rolex.Θελω και τα δυο ομως,οποιο ερθει πρωτο ευπροσδεκτο θα ειναι :D

Αποσυνδεδεμένος assassin88

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 17, 2011, 07:54:26 μμ »
Σιχαίνομαι τον εαυτό μου γι αυτό που θα γράψω...αλλά προτιμώ το rolex... ;D

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 17, 2011, 07:57:28 μμ »
Πωπω 8-0.Σαν να λεμε Liverpool-Besiktas :D

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 17, 2011, 08:31:29 μμ »
Το εχω ηδη αγορασει...  ;D 

οποτε αν και Liverpoolian, η ομαδα της γειτονος χωρας με αυτογκολ μειωσε το σκορ!  :D 

Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 17, 2011, 08:51:14 μμ »
Ψήφισα Rolex DS, χωρίς να "τρελαίνομαι". Προτιμώ το sub.  ;D
To Ω, παρότι καταπληκτικό ρολόι, έχεις την αίσθηση ότι φοριέται μόνο με στολή κατάδυσης... :-\

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 17, 2011, 10:45:10 μμ »
Το εχω ηδη αγορασει...  ;D 

οποτε αν και Liverpoolian, η ομαδα της γειτονος χωρας με αυτογκολ μειωσε το σκορ!  :D 

:ug: :ug: :ug: :respect: :respect:

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 18, 2011, 03:19:34 πμ »
Ploprof με χίλια!!!

:god: :cooler: :god: :cooler: :god: :cooler: :god: :cooler: :god: :cooler: :god: :cooler: :god: :cooler: :god: :cooler: :god: :cooler: :god: :cooler: :god: :cooler: :god: :cooler: :god: :cooler: :god: :cooler: :god: :cooler:

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 18, 2011, 03:28:36 πμ »
   Μεταξύ άλλων(Doxa Sub 300T, Omega Seamaster 1000, Aquastar DeepStar, Rolex Submariner) από τα αγαπημένα της παρέας του Κουστώ ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 18, 2011, 11:43:57 πμ »
Αν μιλαγαμε για το παλιό θα ψήφιζα το rolex. Το καινούργιο δεν μου αρέσει καθόλου όμως. Επομένως ploprof για μένα. Έχω δει του Άρη απο κοντά και είναι απίθανο ρολόι και πολυ πιο ευκολοφορετο απο ότι πίστευα απο τις φωτογραφίες που έβλεπα.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 18, 2011, 11:52:02 πμ »
Αβλεπλοπροφ!!!

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 18, 2011, 04:43:49 μμ »
Κι εγω με τη σειρά μου ψήφισα omega διότι το θεωρώ πιο όμορφο απο το rolex.
Για μένα το SD το οποίο έχω ειναι πολυ πιο όμορφο απο το Deep Sea.
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

Αποσυνδεδεμένος referee

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 18, 2011, 04:59:37 μμ »
Omega κι από μένα διότι το είχα δει σε μια βιτρινα και τελικά από κοντά είναι πολύ όμορφο και ξεχωριστό... οι φωτογραφίες το αδικούν πάρα πολύ ;)

Όποιος θέλει PANERAI
5 χρόνια να μη φάει :D

Αποσυνδεδεμένος boulekos

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 01:36:28 πμ »
Deepsea forever!!!

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 04:03:25 πμ »
Δεν ασχολούμαι με τις καταδύσεις, αλλά μεταξύ των δύο, θα διάλεγα το Rolex, ως πιο ευκολοφόρετο για βόλτα... Αν όμως ήμουν δύτης..., ειλικρινά δε ξέρω πιο θα επέλεγα.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 07:15:59 πμ »
Καλημέρα σε όλους!!
Σαν άνθρωπος που είχα επαφή με το αντικείμενο(πρώην εκπαιδευτής σε σχολή καταδύσεων)αξιολογώ το Ω σαν καλύτερο ρολόι για αυτό το οποίο έχει κατασκευασθεί.
Το αν φοριέται με κουστούμι ή όχι,είναι κάτι που δεν με αφορά.Τα δύο αυτά ρολόγια υποτίθεται(και έτσι είναι)ότι είναι εργαλεία και σαν τέτοια πρέπει να τα βλέπουμε.
Είναι σαν να θέλει κάποιος να αγοράσει μία GT4 και να παραπονιέται ότι δεν μπορεί να την πάρει να πάει για ψώνια στο κέντρο ή να πάρει τα παιδιά από το σχολείο.
Κάπως έτσι λοιπόν διαμορφώνεται και η εικόνα του Rolex πρός τα έξω.Αντίστροφα δηλαδή από αυτό που είναι.
Το Rolex θα το αγοράσει αυτός που έχει την οικονομική επιφάνεια και θέλει να το φοράει και με την μανσέτα γύρω του πίσω από την ασφάλεια του γραφείου του.
Το Ω θα το αγοράσει ο κατασταλαγμένος που ασχολείται με το σπόρ(ή επάγγελμα των καταδύσεων) ακόμα και με στερήσεις.
Δαγκωτό λοιπόν Ω σαν πιό original σχέδιο,που γυρνάει την πλάτη στους deskdivers(σαν να τους λέει ενά πράγμα "δεν θέλω ρε να με φοράτε!!"),με μηχανάρα και να συμπληρώσω στα λεγόμενα των προηγούμενων φίλων,ότι από κοντά φαντάζει μικρότερο από το ονομαστικό του μέγεθος,είναι ευκολοφόρετο(παρ'όλο το βάρος του)και δεν παραμπέμπει απο μόνο του σε υπερτροφείς Ντιντήδες που μοιάζουν με το ανθρωπάκι της Michelin με στολή κατάδυσης(και ακόμα χειρότερα,κουστούμι).

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 07, 2011, 08:56:30 πμ »
Καλημέρα σε όλους!!
Σαν άνθρωπος που είχα επαφή με το αντικείμενο(πρώην εκπαιδευτής σε σχολή καταδύσεων)αξιολογώ το Ω σαν καλύτερο ρολόι για αυτό το οποίο έχει κατασκευασθεί.
Το αν φοριέται με κουστούμι ή όχι,είναι κάτι που δεν με αφορά.Τα δύο αυτά ρολόγια υποτίθεται(και έτσι είναι)ότι είναι εργαλεία και σαν τέτοια πρέπει να τα βλέπουμε.
Είναι σαν να θέλει κάποιος να αγοράσει μία GT4 και να παραπονιέται ότι δεν μπορεί να την πάρει να πάει για ψώνια στο κέντρο ή να πάρει τα παιδιά από το σχολείο.
Κάπως έτσι λοιπόν διαμορφώνεται και η εικόνα του Rolex πρός τα έξω.Αντίστροφα δηλαδή από αυτό που είναι.
Το Rolex θα το αγοράσει αυτός που έχει την οικονομική επιφάνεια και θέλει να το φοράει και με την μανσέτα γύρω του πίσω από την ασφάλεια του γραφείου του.
Το Ω θα το αγοράσει ο κατασταλαγμένος που ασχολείται με το σπόρ(ή επάγγελμα των καταδύσεων) ακόμα και με στερήσεις.
Δαγκωτό λοιπόν Ω σαν πιό original σχέδιο,που γυρνάει την πλάτη στους deskdivers(σαν να τους λέει ενά πράγμα "δεν θέλω ρε να με φοράτε!!"),με μηχανάρα και να συμπληρώσω στα λεγόμενα των προηγούμενων φίλων,ότι από κοντά φαντάζει μικρότερο από το ονομαστικό του μέγεθος,είναι ευκολοφόρετο(παρ'όλο το βάρος του)και δεν παραμπέμπει απο μόνο του σε υπερτροφείς Ντιντήδες που μοιάζουν με το ανθρωπάκι της Michelin με στολή κατάδυσης(και ακόμα χειρότερα,κουστούμι).
Σε θεωρητικο επιπεδο συμφωνω μαζι αλλα στη πραξη δεν πιστευω να γινεται αυτο που λες ,αναφερομενος στο οτι δε θα καταληξει πλεον το ploprof αποκλειστικα στα χερια επαγγελματιων...Σε καποιο παλιοτερο σου post,αν θυμαμαι καλα και δεν κανω λαθος ,ειχες αναφερει σε γενικες γραμμες για τα pilot ρολογια οτι πλεον δεν ειναι απαραιτητα στους καρπους ενος πιλοτου αφου πλεον ολα τα αεροπλανα ειναι εξοπλισμενα με οργανα μετρησεως του χρονου σε αντιθεση με το παρελθον  και το αναλογο συμβαινει πλεον και με τα καταδυτικα ρολογια οταν στην πραξη ενας επαγγελματιας θα χρησιμοποιησει ενα ρολοι τυπου suunto για παραδειγμα αντι για ενα ρολοι πολλων χιλιαδων ευρω ....Αυτη η προσεγγιση σου με βρισκει απολυτα συμφωνο και μου φαινεται πως η τωρινη σου ερχεται εν μερη σε αντιθεση με αυτο που ειχες πει....Αν κανω λαθος και δε το ειχες αναφερει εσυ χιλια συγγνωμη..αλλα συμφωνω με το νοημα αυτων που λες!!Οτι αφορα τη ψηφοφορια  κι απο εμενα δαγκωτο ploprof......
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 07, 2011, 09:06:10 πμ από argo98 »