Αποστολέας Θέμα: Αλλεργία omega planet ocean  (Αναγνώστηκε 2890 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος madrivermadonus

• 36mm case
    • Προφίλ
Αλλεργία omega planet ocean
« στις: Ιούνιος 06, 2011, 06:50:20 μμ »
Γεια σας ρολογόφιλοι!

Είχα αγοράσει πριν καποιος μήνες το omega planet ocean 45.5 με μπρασελέ αντικαθιστώντας το seiko με μπρασελέ που είχα.
Εκτός της απόκλισης που έχει (είναι αυτόματο), εκτός του κουμπώματος που αποδείχτηκε κακο (άνοιγε με κάποιο τράβηγμα) αφού αναγκάστηκα να το ανοίξω και να το φτιάξω προστέθηκε και στη λίστα μια αλλλεργία που μου παρουσιάστηκε απο την αρχή.
Συγκεκριμένα, στο σημείο που εφάπτεται το πίσω καπάκι του ρολογιού με το χέρι, κοκκινίζει το δέρμα μου. Επίσης, αν δημιουργηθεί η παραμικρή υγρασία (πλύσιμο χεριών, ιδρώτας κτλ) σε εκείνο το σημείο μυρίζει άσχημα...
Παρακαλώ αν γνωρίζει κανείς επι του θέματος ας με βοηθήσει. Διάβασα σε σετικό θέμα που είχε ένα παιδί οτι πρέπει να είναι καθαρό ατσάλι και να μην έχει νικέλιο. Το ρόλόι είναι Omega και μου έχει παρουσιάσει τοσα προβλήματα που το seiko Που είχα δεν είχε ουτε κατα διάνοια. Μια μπαταρία ζητούσε μόνο...
Να σημειωθεί οτι το seiko έχει επίπεδο πίσω καπάκι ενώ το omega ανάγλυφο αν παίζει κάποιο ρόλο...

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος noe13

• 38mm case
    • Προφίλ
    • Discover the world of uninhibited dating.
Απ: Αλλεργία omega planet ocean
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 06, 2011, 07:14:15 μμ »
Αυτο το παθαινω κι εγω...για αλλαξε χερι στο ρολοι

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 06, 2011, 07:34:10 μμ »
Φιλε να σου πω την μαυρη αληθεια και μενα ενα omega professional που ειχα μεχρι προσφατα μου ειχε δημιουργησει ενα παρομοιο θεματακι. Πηγα και χαλαρωσα λιγο το μπρασελε για να αεριζεται το χερι και ολα οκ.
Λογικα εχεις αλλεργία στο νικέλιο. Και εγώ έχω. Το omega σου οπως και το 99 % των ατσαλινων ρολογιων ειναι απο ατσαλι 316L (με μικρη περιεκτικοτητα σε νικελιο) το οποιο ειναι υποαλλεργικο και δεν δημιουργει προβληματα. Πιθανον να εχεις μεγαλη ευαισθησια και να σε πειραζει και το 316 ή να ειχες πολυ σφιχτα τον μπρασελε. Προβλήματα τέτοιας φύσεως παρουσιαζονται καλοκαίρι λόγω ιδρώτα που βοηθαει το νικελιο να απορροφηθει απο το σωμα. Να αποφύγεις στο μελλον τα rolex γιατι χρησιμοποιουν 904L ατσάλι με διπλάσια περιεκτικότητα σε νικέλιο καθώς και two tone ρολογια. Με παραξενευει παντως το γεγονος οτι το seiko δεν σου ειχε δημιουργησει πρόβλημα. Αν δεις πάντως οτι συνεχίζει γύρνα το σε τιτάνιο και αν εισαι large σε χρυσό.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 17, 2011, 12:30:48 μμ »
χαλαρωσε το μπρασελε κατα μια θεση και ολα θα ειναι καλα .....αν συνεχιζεις και εχεις προβλημα ....επελεψε το επομενο σου ρολοι να ειναι τιτανιο ....
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 17, 2011, 08:23:27 μμ »
Επίσης, αν δημιουργηθεί η παραμικρή υγρασία (πλύσιμο χεριών, ιδρώτας κτλ) σε εκείνο το σημείο μυρίζει άσχημα...

Καλησπέρα. Χωρίς να είμαι ειδικός επί των υλικών αλλά εξαιρετικά αλλεργικος και παθων, νομίζω ότι η ένδειξη άσχημης μυρωδιάς λόγω υγρασίασ δηλώνει την ύπαρξη κάποιου μυκητα. Δοκίμασε μια αντιμικροβιακη αλοιφη και κράτα την περιοχή στεγνή.

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 17, 2011, 10:01:18 μμ »
Καλησπέρα. Χωρίς να είμαι ειδικός επί των υλικών αλλά εξαιρετικά αλλεργικος και παθων, νομίζω ότι η ένδειξη άσχημης μυρωδιάς λόγω υγρασίασ δηλώνει την ύπαρξη κάποιου μυκητα. Δοκίμασε μια αντιμικροβιακη αλοιφη και κράτα την περιοχή στεγνή.

Η άσχημη μυρωδιά σημαίνει ότι πιθανώς υπάρχει μυκιτίαση αλλά και μία υπερπαραγωγή ιδρώτα από αλλεργία
Νομίζω πάντως ότι εάν υπήρχε κάποιος μύκιτας δεν θα περιοριζόταν σε εκείνο το σημείο μόνο
Οι αλλεργίες σε κάποιο υλικό είναι μου φένεται μία πολύ προσωπική ιστορία που δύσκολα διορθώνεται
Εχω παράδειγμα την γυναίκαμου που παρατήρησε κάποιο παραπλήσιο φενόμενομενο με  ένα ρολόι follie and follie

Σε αυτές τίς περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις πολλά
Απλά δεν ξαναφοράς το συγκεκριμένο ρολόι
Υπάρχει βέβαια η λύση να φοράς το ρολόι από απάνω από το πουκάμισο
Λύση που είχε κατα πολύ χρησιμοποιήσει και ο Giovanni Agnelli
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc