Αποστολέας Θέμα: Επιλογή "allround" ρολογιού  (Αναγνώστηκε 46875 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή "allround" ρολογιού
« Απάντηση #100 στις: Ιούνιος 09, 2011, 10:43:09 πμ »
Check τα π.μ. σου φιλε pancho.
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Ιούνιος 21, 2011, 04:01:48 μμ »
Επειδή με βλέπω να καταλήγω στο Skyracer, ποιά επιλογή πλάκας θεωρείτε ομορφότερη/καλύτερη ?

την μπλέ/γκρί (http://www.rologia.com.gr/breitling/breitling-skyracer-diver-pro-strap.html)

ή

την λευκή/ασημί (http://www.rologia.com.gr/breitling/breitling-skyracer-leather-strap.html)      ?    :-\
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Ιούνιος 21, 2011, 04:06:17 μμ »
Μ'αρέσει πιο πολύ το μπλε/γκρι.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Ιούνιος 21, 2011, 04:15:46 μμ »
Το άσπρο φαίνεται λίγο πιο "κυριλέ", το μπλέ  έχει περισσότερους πιθανούς συνδυασμούς, αλλά δυσκολεύει σε συνδυασμό με το καφέ, θέλω να μπορώ να το συνδυάσω με τα πάντα (rubber, μπρασελέ, δέρμα, nato....) και πραγματικά έχω μπερδευτεί !  :-\

υ.γ. το ενδεχόμενο να αγοράσω και δεύτερο dial, απορρίπτεται ...  ;D
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Ιούνιος 21, 2011, 04:18:39 μμ »

Αυτό!!!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Ιούνιος 21, 2011, 04:24:55 μμ »
Αυτό!!!!!

Αυτό είναι Skyracer Raven ρε σύ.
Εγώ οικονομικά αντέχω μέχρι το Skyracer, το οποίο έχει διαφορετική στεφάνη.
Συμπεραίνω πως και εσύ είσαι για το μπλέ, οπότε 2-0 ...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Ιούνιος 21, 2011, 04:26:49 μμ »
Δε νομίζω ότι έχουν και τόση διαφορά που να σε αποτρέψει

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Ιούνιος 21, 2011, 04:29:06 μμ »
Δε νομίζω ότι έχουν και τόση διαφορά που να σε αποτρέψει

Πέρα από τη στεφάνη και ίσως κάποιες μικροαλλαγές δε νομίζω να διαφέρουν αλλού (π.χ. μηχανισμό ή κάτι άλλο σημαντικό)
Απλά σημείωσα τη διαφορά μεταξύ τους ώστε να μη σε παραπλανήσει ενδεχομένως η μαύρη στεφάνη

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Ιούνιος 21, 2011, 04:45:26 μμ »
Ίσα ίσα που δεν με παραπλανεί καθόλου ;D Ο συνδιασμός μαύρης στεφάνης-μπλέ καντράν-μαύρων υποκαντράν είναι καταπληκτικός!!!

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Ιούνιος 21, 2011, 04:50:09 μμ »
Ίσα ίσα που δεν με παραπλανεί καθόλου ;D Ο συνδιασμός μαύρης στεφάνης-μπλέ καντράν-μαύρων υποκαντράν είναι καταπληκτικός!!!
Σαφώς και συμφωνώ είναι πολύ όμορφο, άν και πολύ πιο σπόρ από το δικό μου με τη "ματ" στεφάνη και το μπρασελέ...
Νομίζεις πως η άσπρη στεφάνη το κάνει πιο κλασσικό ?

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Ιούνιος 21, 2011, 05:26:36 μμ »
Σαφώς και συμφωνώ είναι πολύ όμορφο, άν και πολύ πιο σπόρ από το δικό μου με τη "ματ" στεφάνη και το μπρασελέ...
Νομίζεις πως η άσπρη στεφάνη το κάνει πιο κλασσικό ?

Φίλε pancho, αν το πάρεις και το φοράς με μπρασελέ, τότε προτείνω γκρι/μπλε. Του πάνε τα πάντα, μπρασελέ-καουτσούκ-δερμα (μαύρο,μπλε,ακόμα και σκούρο καφέ).
Αν όμως σου αρέσει το λευκό/ασημί, του πάει πολύ το δερμάτινο λουρί (όλα τα χρώματα) και καουτσούκ, όχι όμως μπρασελέ, πολύ ασημί ατσάλι με ασημί καντράν (γνώμη μου).
Άλλωστε σε όσες φωτο έχω δει το λευκό/ασημί καντράν συνδιάζεται με καφέ λουρί, όχι με μπρασελέ.
http://www.google.gr/search?q=breitling+skyracer&hl=el&client=firefox-a&hs=VCO&rls=org.mozilla:el:official&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=mLQATtn-E4KbOu6P7IgO&ved=0CCkQsAQ&biw=1350&bih=559
Αναρωτιέσαι γιατί??  ;D
Πιο κλασική θεωρώ την ατσάλινη στεφάνη (skyracer). Η μαύρη (raven) είναι σαφώς πιο σπορ, αλλά και πιο εντυπωσιακή-μοντέρνα, ιδίως με το μπλε καντράν. Άλλωστε το ίδιο το ρολόι δεν μπορεί με τιποτα να μη χαρακτηριστεί "σπορ".
Βάλ'τα στο χέρι σου και τα 2 και κρίνε... ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 21, 2011, 05:38:09 μμ από IliasG »

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Ιούνιος 21, 2011, 06:37:23 μμ »
Φίλε pancho, αν το πάρεις και το φοράς με μπρασελέ, τότε προτείνω γκρι/μπλε. Του πάνε τα πάντα, μπρασελέ-καουτσούκ-δερμα (μαύρο,μπλε,ακόμα και σκούρο καφέ).
Αν όμως σου αρέσει το λευκό/ασημί, του πάει πολύ το δερμάτινο λουρί (όλα τα χρώματα) και καουτσούκ, όχι όμως μπρασελέ, πολύ ασημί ατσάλι με ασημί καντράν (γνώμη μου).
Άλλωστε σε όσες φωτο έχω δει το λευκό/ασημί καντράν συνδιάζεται με καφέ λουρί, όχι με μπρασελέ.
http://www.google.gr/search?q=breitling+skyracer&hl=el&client=firefox-a&hs=VCO&rls=org.mozilla:el:official&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=mLQATtn-E4KbOu6P7IgO&ved=0CCkQsAQ&biw=1350&bih=559
Αναρωτιέσαι γιατί??  ;D
Πιο κλασική θεωρώ την ατσάλινη στεφάνη (skyracer). Η μαύρη (raven) είναι σαφώς πιο σπορ, αλλά και πιο εντυπωσιακή-μοντέρνα, ιδίως με το μπλε καντράν. Άλλωστε το ίδιο το ρολόι δεν μπορεί με τιποτα να μη χαρακτηριστεί "σπορ".
Βάλ'τα στο χέρι σου και τα 2 και κρίνε... ;)

Τι ίδιες διαπιστώσεις με εσένα έκανα και εγώ φίλε Ηλία ψάχνοντας τις διάφορες φωτό στο νετ.
Και τα δύο μου αρέσουν εξίσου, για διαφορετικούς όμως λόγους το καθένα...
Πιο "βαρύ" το ένα, πιο καθημερινό και σπόρ το άλλο.
Δυστυχώς μέχρι τώρα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω μόνο το μπλέ, οπότε δεν υπάρχει η δυνατότητα της άμεσης σύγκρισης και αναγκαστικά αρκούμαι στις φωτό.
Βέβαια πολλές από αυτές είναι παραπλανητικές λόγω φωτισμού και άλλων περιορισμών, αλλά από το ολότελα....

Σκοπεύω να το φορέσω πολύ με το μπρασελέ, αλλά στα άμεσα σχέδιά μου είναι και ένα δέρμα ή καουτσούκ. (μάλλον εκεί θα χρειαστεί να ανοίξω νέο θέμα .... :D)
Μόνο που έχω κάποιους ενδοιασμούς, εάν το μπλέ μπορώ να το φορέσω εξίσου άνετα και σε κάτι πιο "επίσημο"  :-\

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Ιούνιος 21, 2011, 06:52:43 μμ »
Παράθεση
Μόνο που έχω κάποιους ενδοιασμούς, εάν το μπλέ μπορώ να το φορέσω εξίσου άνετα και σε κάτι πιο "επίσημο"

Το ρολόι, είπαμε, είναι καλό, ακριβό, αλλά σπορ. Αν λοιπόν με το "επίσημο" εννοείς να πάρει τη θέση κάποιου dress ρολογιού, τότε μάλλον όχι. :-\
Αν όμως εννοείς αν φοριέται σε κάποια νυχτερινή έξοδο ή σε μια κοινωνική εκδήλωση, τότε ναι 100%, ιδίως τώρα που είναι καλοκαίρι και τα χρώματά του είναι τόσο καλοκαιρινά. :smt023

ΥΓ. Στην τελική μην "κολλάς". Εδώ ο κ. James φορά καταδυτικό Ω, σε δεξίωση με σμόκιν.... ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Ιούνιος 21, 2011, 07:09:13 μμ »
Αν λοιπόν με το "επίσημο" εννοείς να πάρει τη θέση κάποιου dress ρολογιού, τότε μάλλον όχι. :-\
Αν όμως εννοείς αν φοριέται σε κάποια νυχτερινή έξοδο ή σε μια κοινωνική εκδήλωση, τότε ναι 100%, ιδίως τώρα που είναι καλοκαίρι και τα χρώματά του είναι τόσο καλοκαιρινά. :smt023

ΥΓ. Στην τελική μην "κολλάς". Εδώ ο κ. James φορά καταδυτικό Ω, σε δεξίωση με σμόκιν.... ;D ;D

Όχι, δε θα αντικαταστήσει κάποιο dress, απλά να μπορεί να φορεθεί και σε κάτι πιο επίσημο χωρίς να ξενίζει.

Αλλά πλέον, έχω την εντύπωση πως δεν ισχύουν οι συσχετισμοί του παρελθόντος
και ένα ωραίο ρολόι μπορεί να φορεθεί οποτεδήποτε και οπουδήποτε....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 21, 2011, 07:25:09 μμ από pancho »

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Ιούνιος 21, 2011, 07:22:48 μμ »
Όχι δε θα αντικαταστήσει κάποιο dress, απλά να μπορεί να φορεθεί και σε κάτι πιο επίσημο χωρίς να ξενίζει.

Αλλά πλέον, έχω την εντύπωση πως δεν ισχύουν οι συσχετισμοί του παρελθόντος
και ένα ωραίο ρολόι μπορεί να φορεθεί οποτεδήποτε και οπουδήποτε....
+1000! :up:

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Ιούνιος 21, 2011, 08:24:05 μμ »
Υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον ΕΤΑ 2892-A2 και κάποια βασικά πράγματα τα οποία θα πρέπει να γνωρίζω σχετικά με αυτόν.

Για παράδειγμα διαστήματα και κόστος service, οποιεσδήποτε ευαισθησίες ή "κουσούρια", εάν είμαι υποχρεωμένος να το στέλνω στην Ελβετία κ.λ.π.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Ιούνιος 21, 2011, 09:05:04 μμ »
Στα Breitling οι ΕΤΑ είναι τρποποιημένες σε τεράστιο βαθμό. Στην ουσία μόνο η βάση της μηχανής είναι η ίδια. Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα και η συντήρηση του ρολογιού είναι στα πλαίσια όλων των αυτόματων δηλαδή χοντρικά στα 5 χρόνια ;)

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Ιούνιος 21, 2011, 09:41:18 μμ »
Στα Breitling οι ΕΤΑ είναι τρποποιημένες σε τεράστιο βαθμό. Στην ουσία μόνο η βάση της μηχανής είναι η ίδια. Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα και η συντήρηση του ρολογιού είναι στα πλαίσια όλων των αυτόματων δηλαδή χοντρικά στα 5 χρόνια ;)

Στα post#92-94 όπου απαντήσατε σχετικά με το μηχανισμό,
μου έμεινε έντονη η αίσθηση πως δεν πρόκειται για κάτι το ιδιαίτερο και πως ενδεχομένως η 7750 να είναι και προτιμότερη για χρονογράφους ή ακόμη και πιο αξιόπιστη...
(Εάν κατάλαβα λάθος, διορθώστε με)

Το ότι είναι τροποποιημένες σε μεγάλο βαθμό, είναι θετικό ή μπορεί να έχει και αρνητικά αποτελέσματα ?

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Ιούνιος 21, 2011, 10:22:14 μμ »
   Θετικό γιατί δεν παίρνεις μια απλή ΕΤΑ σε ακριβή τιμή. Επίσης το καλύτερο φινίρισμα της μηχανής παίζει ρόλο και στη χρονομετρία και στη μακροζωία της.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Ιούνιος 21, 2011, 10:34:19 μμ »
   Θετικό γιατί δεν παίρνεις μια απλή ΕΤΑ σε ακριβή τιμή. Επίσης το καλύτερο φινίρισμα της μηχανής παίζει ρόλο και στη χρονομετρία και στη μακροζωία της.

Μέχρι τώρα πίστευα πως το φινίρισμα ήταν καθαρά και μόνο ζήτημα αισθητικής και τίποτε άλλο...   :-[