Αποστολέας Θέμα: PlanetOcean vs Moonwatch  (Αναγνώστηκε 8676 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
PlanetOcean vs Moonwatch
« στις: Μάιος 28, 2011, 01:29:51 μμ »
δυο επιλογες:

1. Omega PlanetOcean (45.5mm), τιμη καταλογου 3290

2. Omega Speedmaster 'Moonwatch', τιμη καταλογου 3340

ειναι προφανως δυο τελειως διαφορετικα ρολογια. αλλοι μηχανισμοι, αλλη χρηση κοκ.

Μ'αρεσουν και τα δυο. Θα αγορασω μονο το ενα. Δεν εχω προτιμηση στο diver/chrono. Εχω και αλλo diver και αλλο chrono. Απλα θα ηθελα ενα ρολοι που να ειναι διαχρονικο, σταθερη αξια, που δεν θα τη χανει δραματικα στο μελλον. Αναγνωρισιμα ειναι και τα δυο. Στα κατα που βρισκω στα δυο ρολογια, για το PO πραγματικα θεωρω οτι το bezel του δεν ειναι ανταξιο της υπολοιπης ποιοτητας/αξιας του ενω εχει γινει περισσοτερο status symbol με την παροδο του καιρου και δεν ξερω για τον 2500 μηχανισμο που φοραει, μιας και διαβαζω αντιφατικα κατα διαστηματα. Για το Moonwatch το γεγονος οτι ειναι 42αρι και hesalite. Aν και το Legend Diver που εχω καθεται αψογα στο χερι μου (17μμ καρπος) με τα 42μμ του

βασικα εχω μπλοκαρει και μαζευω εξτρα αποψεις.

just shoot me.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: PlanetOcean vs Moonwatch
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 28, 2011, 01:58:55 μμ »
Moon......

Αποσυνδεδεμένος foibos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 28, 2011, 02:21:51 μμ »
Εμφανισιακά, το ΡΟ είναι από τα αγαπημένα μου ρολόγια!
Όμως με τα κριτήρια που έχεις θέσει κι εγώ ψηφίζω moon!

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 28, 2011, 02:30:43 μμ »
Γνώμη μου ότι η υπερανάλυση των δεδομένων καμιά φορά περισσότερο αποπροσανατολίζει παρά προσφέρει.
Σε τέτοιο επίπεδο ρολογιών,απλά πάρε αυτό που σου "μιλάει".
Εμένα μου μιλάει το ΡΟ.

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 28, 2011, 02:34:44 μμ »
Φίλε karteo, καταρχήν μπράβο που επέλεξες αυτά τα 2 ρολόγια της Ω. Αν και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους είναι και τα 2 masterpieces.

Στο θέμα μας τώρα, μιας και ο καρπός μου είναι επίσης 17cm έχω το Ω ΠΟ 42μμ, ακριβώς στην έκδοση της φωτογραφίας που πόσταρες:

Το planet ocean αλλάζει σύντομα μοντέλο με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Σίγουρα το επόμενο θα είναι ακριβότερο λόγω μηχανίσμού και liquid metal στεφάνης,οπότε ίσως η αγορά ενός τωρινού μοντέλου ελαφρώς μεταχειρισμένου να είναι καλή λύση.  Πάντως για το υπάρχον μοντέλο έχω να σου πω:
α) μιας και ήδη έχουμε φτάσει στην 4η έκδοση της Ω 2500 νομίζω δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα πια γι' αυτο το μηχανισμό.
β) ποιότητα κατασκευης άριστη, θεωρώ το μπρεσελέ και ειδικά το κούμπωμά του ένα κλικ κάτω από την υπόλοιπη κατακευή και όχι το bezel.

Ωστόσο:
"Απλα θα ηθελα ενα ρολοι που να ειναι διαχρονικο, σταθερη αξια, που δεν θα τη χανει δραματικα στο μελλον"

...με αυτή σου την πρόταση φωτογραφίζεις το moonwatch.
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 28, 2011, 02:51:53 μμ »
Επειδή απέκτησα πολύ πρόσφατα το moonwatch και παραλίγο κάποτε να πάρω το ΡΟ, το moonwatch δε συγκρίνεται σε ιδιαιτερότητα και αξία μεταπώλησης.
Απλώς αν δεν έχεις δεύτερο ρολόι, ίσως δεν ενδείκνυται για καθημερινή χρήση, οπότε το ΡΟ θα σε βολέψει περισσότερο: ζαφείρι, αδιάβροχο, ένδειξη ημ/νίας.
Αν όμως έχεις κι άλλο ρολόι, το moonwatch δε συγκρίνεται με κανένα άλλο σε αυτά τα χρήματα...

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 28, 2011, 02:55:32 μμ »
θενκς καταρχην για τις αποψεις σας.

η λογικη περι διαχρονικοτητας σε αξια και υποσταση αφορα στο οτι δεν θελω να παρω καποιο που μπορει σε λιγο χρονο να το θεωρησω 'προς πωληση η' αλλαγη'. ψαχνω για μια επιλογη ρολογιου που θα το κρατησω, αν και κανεις δεν μπορει να πει μετα βεβαιοτητος κατι τετοιο. Αλλα αυτη τελος παντων ειναι η προθεση και οπως αντιλαμβανομαι οτι λετε, υπαρχει η αισθηση της ...αλλαγης στο PO ακομη και απο την ιδια την εταιρεια η οποια το εξελισσει και το μεταβαλλει στο χρονο.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 28, 2011, 02:57:22 μμ »
Επειδή απέκτησα πολύ πρόσφατα το moonwatch και παραλίγο κάποτε να πάρω το ΡΟ, το moonwatch δε συγκρίνεται σε ιδιαιτερότητα και αξία μεταπώλησης.
Απλώς αν δεν έχεις δεύτερο ρολόι, ίσως δεν ενδείκνυται για καθημερινή χρήση, οπότε το ΡΟ θα σε βολέψει περισσότερο: ζαφείρι, αδιάβροχο, ένδειξη ημ/νίας.
Αν όμως έχεις κι άλλο ρολόι, το moonwatch δε συγκρίνεται με κανένα άλλο σε αυτά τα χρήματα...

εχω και αλλα ρολογια για καθημερινη χρηση, και εχουν αποδειχθει σκυλια και δεν προτιθεμαι να το χρησιμοποιω day by day ειτε το moon ειτε το PO σιγουρα.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 28, 2011, 04:11:40 μμ »
Να πάρεις αυτο που σου αρέσει περισσότερο οπτικά για να γουστάρεις!

Αν αυτό που σου αρέσει είναι το po τότε να πάρεις και το moonwatch!  :D

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 28, 2011, 05:16:21 μμ »
Φίλε karteo, καταρχήν μπράβο που επέλεξες αυτά τα 2 ρολόγια της Ω. Αν και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους είναι και τα 2 masterpieces.

Στο θέμα μας τώρα, μιας και ο καρπός μου είναι επίσης 17cm έχω το Ω ΠΟ 42μμ, ακριβώς στην έκδοση της φωτογραφίας που πόσταρες:

Το planet ocean αλλάζει σύντομα μοντέλο με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Σίγουρα το επόμενο θα είναι ακριβότερο λόγω μηχανίσμού και liquid metal στεφάνης,οπότε ίσως η αγορά ενός τωρινού μοντέλου ελαφρώς μεταχειρισμένου να είναι καλή λύση.  Πάντως για το υπάρχον μοντέλο έχω να σου πω:
α) μιας και ήδη έχουμε φτάσει στην 4η έκδοση της Ω 2500 νομίζω δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα πια γι' αυτο το μηχανισμό.
β) ποιότητα κατασκευης άριστη, θεωρώ το μπρεσελέ και ειδικά το κούμπωμά του ένα κλικ κάτω από την υπόλοιπη κατακευή και όχι το bezel.

Ωστόσο:
"Απλα θα ηθελα ενα ρολοι που να ειναι διαχρονικο, σταθερη αξια, που δεν θα τη χανει δραματικα στο μελλον"

...με αυτή σου την πρόταση φωτογραφίζεις το moonwatch.

Συμφωνώ με τα παραπάνω. Συνεπώς θα σου πρότεινα είτε ελαφρώς μεταχειρισμένο PO (για να πετύχεις πολύ καλο value for money) είτε μεταχειρισμένο Moonwatch του 68-70 (λόγω της ειδικής-συλλεκτικής αξίας που αποκτά καθώς και της αίσθησης του να φοράς το πραγματικά ''προτότυπο'')

Αντίστοιχο δίλημμα με εσένα είχα και εγώ (έστω και αν δεν προχώρησα στην αγορά κάποιου) και όταν είδα το Moonwatch από κοντά απλά προτίμησα αυτο.   

Αποσυνδεδεμένος menelaos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 28, 2011, 06:38:01 μμ »
Μεγάλο και δύσκολο το δίλημα.... Είναι διαφορετικό. Προσωπικά ονειρεύομαι τη στιγμή που θα έχω ακριβώς αυτά τα δύο, απλώς το PO με πορτοκαλί στεφάνι (γενικώς τα θεωρώ μάπα αυτά τα "περίεργα", αλλά στην προκειμένη... ψοφάω!! :D). Moonwatch είναι μια κλάση πάνω λόγω ιστορικότητας. Πέραν αυτού δε θα μπορούσα να διαλέξω με τίποτα. Αν όμως αυτό μετράει για σένα, τότε Moonwatch!

Να ρωτήσω παίδες από πού παίζουν μεταχειρισμένα τίμια και αξιόπιστα;

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 29, 2011, 09:48:27 πμ »
εχω και αλλα ρολογια για καθημερινη χρηση, και εχουν αποδειχθει σκυλια και δεν προτιθεμαι να το χρησιμοποιω day by day ειτε το moon ειτε το PO σιγουρα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα προσέξει την υπογραφή σου!
Να πας για το moonwatch τότε!

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 29, 2011, 11:55:27 πμ »
Αν σε προβληματίζει το hesalite, γιατί δεν πας στο μοντέλο με ζαφείρι; Εκτός και αν είναι πολύ μεγαλύτερο το ποσό.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 29, 2011, 12:32:10 μμ »
Αν σε προβληματίζει το hesalite, γιατί δεν πας στο μοντέλο με ζαφείρι; Εκτός και αν είναι πολύ μεγαλύτερο το ποσό.

εχει μεγαλη διαφορα. 7-7.5 κατοσταρικα νομιζω, ισως και παραπανω, αλλα δεν ειναι μονο αυτο.

καταρχην το 3573.50 με το sapphire, ειναι open back, το οποιο πιστευω οτι ειναι ακαταλληλο για το συγκεκριμενο ρολοι. χαλαει την πανεμορφη κασα πισω με το χτυπημα. το open back για παραδειγμα δεν λεει qualified by nasa for all space missions, γιατι δεν ειναι. γενικως με το ζαφειρι και το open back χαλαει και ο χαρακτηρας και η πιστοτητα του ρολογιου σε σχεση με το αρχικο.

η ανησυχια μου για το hesalite και τις γρατζουνιες μαλλον ελαφρυνεται απο το γεγονος πως εχω καταφερει ουκ ολιγες σε ζαφειρι στο παρελθον (seamaster) τις οποιες δεν μπορω να διωξω, ενω στο hesalite τελικα με λιγο γυαλισμα κλπ τις διορθωνεις...
Γαυρος οπαδος....

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 29, 2011, 10:25:36 μμ »
Αν σε ενδιεφέρει ο χαρακτήρας του αυθεντικού moonwatch, τότε επέλεξέ το με ..κλειστά μάτια... Απλά αυτό που δε μου στέκει καλά στο εν λόγω ρολόι, είναι ότι κοστίζει τόσα χρήματα και διαθέτει τζάμι hesalite... Από καθαρά σχέση αξίας - προιόντος μιλάω. Αλλά αν το συναίσθημα και η άισθηση του ρολογιού που πήγε στο φαγγάρι με επιρέαζε.., τότε ΝΑΙ θα το έπαιρνα, χωρίς πολλά, πολλά
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 29, 2011, 10:26:25 μμ »
Γιατί δε κοιτάζεις και το Seamaster σε χρονογράφο; Εκτός και αν ξεφεύγει πολύ σε τιμή...

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 30, 2011, 07:16:37 πμ »
Αν σε ενδιεφέρει ο χαρακτήρας του αυθεντικού moonwatch, τότε επέλεξέ το με ..κλειστά μάτια... Απλά αυτό που δε μου στέκει καλά στο εν λόγω ρολόι, είναι ότι κοστίζει τόσα χρήματα και διαθέτει τζάμι hesalite... Από καθαρά σχέση αξίας - προιόντος μιλάω. Αλλά αν το συναίσθημα και η άισθηση του ρολογιού που πήγε στο φαγγάρι με επιρέαζε.., τότε ΝΑΙ θα το έπαιρνα, χωρίς πολλά, πολλά

εξαρταται πως το βλεπει κανεις το θεμα hesalite. η εικονα του ρολογιου ειναι διαφορετικη με ζαφειρι. δεν ειναι απλα ενα διαφορετικο κρυσταλλο. ειναι αλλο ρολοι. αλλη εικονα, αλλη αισθηση οπτικης του καντραν.

δεν θεωρω κατ'αναγκη χειροτερο το hesalite. εξαλλου αν κοιταξει κανεις λιγο στο νετ, θα δει οτι το συγκεκριμενο θεμα, ιδιως για το συγκεκριμενο ρολοι εχει αναλυθει 10αδες φορες και μερικοι λενε:
Παράθεση
This subject has been discussed a zillion times on every Omega forum I've ever been on...
Παράθεση
Not again...I dont even bother to reply anything else...

:D

και εντελει η αποψη που επικρατει ειναι οτι το hesalite ειναι καλυτερο στο οτι δεν θρυμματιζεται (αληθεια ποιος θα καταφερει να το θρυμματισει με ζαφειρι!?!?!) αλλα το ζαφειρι ειναι καλυτερο σε αντοχη στα γρατζουνισματα, με τη διαφορα οτι το hesalite γυαλιζεται και επαναφερεται ενω το ζαφειρι οχι. ιδιως (αν ειναι σωστα οσα διαβαζω) τα τελευταια ζαφειρια με τις διπλες επιστρωσεις ΑR ειναι επιφοβα ομως για γρατζουνιες στo coating οι οποιες δεν διορθωνονται. pretty much all that.

ειναι θεμα τελικα οπτικης και νομιζω οτι αυτο σαν θεμα με απασχολει (μελετωντας το λιγο περισσοτερο) ολο και λιγοτερο.

εντελει μαλλον καταληγω στο Moonwatch σιγα σιγα...
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 30, 2011, 09:02:13 μμ »
Μoonwatch και για μενα .

Αποσυνδεδεμένος carlos

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 30, 2011, 09:06:50 μμ »
moonwatch και από εμένα,το έχω και όντως είναι σταθερή αξία.Επίσης το hesalite δεν σημαδεύεται τόσο εύκολα αλλά δεν είναι δύσκολο και να γυαλιστεί ;)

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 30, 2011, 09:28:50 μμ »
Moonwatch και από μένα  :)
   Βέβαια, κύριο ρόλο στην προτίμησή μου, παίζει η ιστορία του. Αν δεν σε συγκινεί καθόλου το φεγγαροσενάριο, τότε ίσως είναι καλύτερη επιλογή το ΡΟ. Στα χαρτιά υπερέχει για μένα το ΡΟ όσο αφορά τη στιβαρότητα, αντοχή στο νερό, ζαφείρι, ημερομηνία. Όλα όμως τα παραβλέπω λόγω της ιστορίας του moon.

Καλή επιλογή   :)

ΥΓ. Στην περίπτωση που καταλήξεις στο moon, να εύχεσαι να μην αποδειχθεί στο μέλλον σκηνοθετημένο παραμύθι ο Απόλλωνας   ;D