Αποστολέας Θέμα: Χρονογράφος του τάληρου  (Αναγνώστηκε 6085 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
Χρονογράφος του τάληρου
« στις: Μάιος 19, 2011, 11:15:18 πμ »
Κάποια βραδιά στο στέκι είχα θέσει μια άτυπη δημοσκόπηση μεταξύ 4 χρονογράφων με τιμή λιανικής 4000-5000 ευρώ και οι απόψεις δεν ήταν ταυτόσημες.  Τα ρολόγια ήταν τα εξής 4:
-   Iwc chrono pilot

Uploaded with ImageShack.us
-   Breitling B01 chronomat

-   Omega Broad Arrow

-   Zenith el primero captain 

Ποιο από τα 4 και γιατί;
Το IWC έχει σίγουρα την πιο απλή μηχανή αλλά είναι ίσως το πιο φτηνό. Επίσης έχει και το πιο κλασσικό pilot look ever. Μπορεί να σταθεί κόντρα στα άλλα 3; 
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Χρονογράφος του τάληρου
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 19, 2011, 12:22:40 μμ »
3717-01, γιατί απλά είναι ΤΟ ΡΟΛΟΙ !!
ΤΟ σχέδιο  ( λες pilot και ασυνείδητα το μυαλό σου πάει σ αυτο), χρονογραφος, μηχανη σκυλί και βαριά τροποποιημένη-βελτιωμένη απο την IWC.

Όπως το μισο μισο sub (16613) είναι το πιο συνυφασμένο μοντελο με την Rolex και την εικόνα της έτσι ειναι και το 3717 για την  IWC.

Με λίγη τύχη και πολυ κυνήγι, μια τιμη γύρω στα ~2100 (για μεταχειρισμενο) είναι απολύτως εφικτή. 

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 19, 2011, 12:44:00 μμ »
Μπορεί οι tricompax (3, 6, 9) χρονογράφοι να είναι πιο συμμετρικοί στο μάτι, αλλά η απλότητα του ΙΒεΤσέ είναι σαγηνευτική. Κι ας πρέπει η 7750 να ανταγωνιστεί έναν Ελ Πριμέρο, μία 3303 ή μία Β01.

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 19, 2011, 12:57:29 μμ »
IWC
Τόσο απλό σχέδιο και τόσο απίστευτα όμορφο.
Μια χαρά την κάνει τη δουλειά της η 7750.

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 19, 2011, 01:02:08 μμ »
3-0 βλέπω και δεν το περίμενα.
Ουσιαστικά είναι 3-2 γιατί K_O_S_T_A_S  και GiannisH δε νομίζω να μην ψηφίσουν Breitling.

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 19, 2011, 01:03:25 μμ »
Ίσως με αυτό να είχα δίλημμα (δεν ξέρω πόσο ακριβώς θα κοστίζει) αλλά και πάλι ο πιλότος μου κάνει ένα κλικ παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 19, 2011, 01:04:08 μμ »
3-0 βλέπω και δεν το περίμενα.
Ουσιαστικά είναι 3-2 γιατί K_O_S_T_A_S  και GiannisH δε νομίζω να μην ψηφίσουν Breitling.
:D :D :D

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
  • Ανταλλάζω κρασί 35 ετών με αντίστοιχης αξίας ρολόι
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 19, 2011, 02:06:04 μμ »
OMEGA!!! ;D

Πολύ όμορφο... :o
Hitech Πόντιος!

Newsposter and Moderator @ www.myplaisio.gr

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 19, 2011, 02:09:53 μμ »
Όντως καλό το νέο Ω planet ocean chrono, να δούμε επότε θα έρθει και αν θα έχει την 8500 μηχανή. Η λιανική τιμή θα είναι λογικά εντός ορίων.

Ωστόσο χρονογράφος και καταδυτικό δεν είναι ο πιο αγαπητός συνδιασμός γι' αυτό έβαλα στη δημοσκόπιση το broad arrow με 3313 που θεωρώ οριακά πιο όμορφο από απλό speedmaster και aqua terra chrono.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 19, 2011, 02:16:03 μμ από Nick78 »

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 19, 2011, 03:10:07 μμ »
Το IWC ηταν και εν μερη ειναι ο απολυτος πιλοτικος χρονογραφος αλλα απο τοτε που αξιωθηκα να τον δω και να τον περιεργαστω απο κοντα τον εχω λιγο απομυθοποιησει ,οι φωτο τον κολακευουν .

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 19, 2011, 03:14:17 μμ »
Ενδιαφέρον! Γιατί το λες αυτό,μπορείς να περιγράψεις κάποιο στοιχείο που το βρήκες κατώτερο του αναμενόμενου?
(Εγώ δεν το έχω δει από κοντά,μόνο φώτο)

Αποσυνδεδεμένος livestrong

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 19, 2011, 03:24:00 μμ »
Β01

τα άλλα 3 είναι κατώτερα
θα μπορούσε να σταθεί λίγο η zenith με τον εξαιρτετικό el primero αλλά η εταιρεία δεν έχει να επιδείξει τίποτα σημαντικό τα τελευταία χρόνια κ χάνει πόντους.

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 19, 2011, 03:44:06 μμ »
Σιγουρα IWC...το εχει φιλος καλος και η φωτο ισως να το αδικει κιολας, σε συγκριση του αισθηματος, που εισπρατεις οταν το βλεπεις στο καρπο σου!

Ισως να μην αποτελει την καλυτερη μηχανη που μπορεις να συναντησεις σε πιλοτο...αν και πολλακις δοκιμασμενη-αξιοπιστη...αλλα η φινετσα, της εν λογω εταιριας σε πολλα απο τα ρολογια της, σε πειθει αμεσως!
Το ξερουμε ολοι αυτο...το εχουμε νιωσει ολοι αυτο...:D

Αν κρητιριο αποτελει μονο η μηχανη....τοτε για συντηρητικους, El Primero και για προδευτικους Β01!
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 19, 2011, 05:55:40 μμ »
Αν και ολα αυτα τα ρολογια ειναι πανεμορφα και ποθητα, εγω θα επαιρνα el primero με κλειστα ματια και αν το captain φαινεται συντηρητικο υπαρχουν και τα αδερφακια 36000vph[6400 ευρω μειον μια καλη εκπτωση και εισαι στο ταληρο] και striking 1/10
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 19, 2011, 06:00:03 μμ »
Ενδιαφέρον σχόλια για το IWC, οι απόψεις διίστανται. Αν όχι το IWC τότε ποιο απ' τα υπολοιπα 3;

Χρήστο το θέμα αφορά 5000 max της λιανικής τιμής, χωρίς την οποιαδήποτε έκπτωση που μπορεί να πάρει κανείς. Γι' αυτό μπήκε το captain, αλλιώς θα ήταν άδικη σύγκριση για τα υπόλοιπα.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 19, 2011, 06:14:11 μμ »
Ενδιαφέρον σχόλια για το IWC, οι απόψεις διίστανται. Αν όχι το IWC τότε ποιο απ' τα υπολοιπα 3;

Χρήστο το θέμα αφορά 5000 max της λιανικής τιμής, χωρίς την οποιαδήποτε έκπτωση που μπορεί να πάρει κανείς. Γι' αυτό μπήκε το captain, αλλιώς θα ήταν άδικη σύγκριση για τα υπόλοιπα.
Οκ τοτε το captain ειναι μια χαρα, το εχω βαλει στο χερι μου και μ`αρεσε, στο προτεινω ανεπιφυλακτα δες ομως και αυτο με 4200 ευρω http://www.omegawallpaper.com/seamaster/AquaTerraChronoJorgeMerino.jpg
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος gld

• 38mm case
  • Live to fly...
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 19, 2011, 06:58:01 μμ »
Καλησπέρα κι από εμένα.

Λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τα ρολόγια που παρέθεσες στο αρχικό σου post (γιατί μέχρι 5000€, οι επιλογές είναι πολλές), νομίζω πως πρέπει να θέσεις πρώτα την ερώτηση "πιλότος ή χρονογράφος;" και ανάλογα με την κατηγορία, να επικεντρωθείς σε πιο συγκεκριμένα μοντέλα. Προσωπικά, μου αρέσουν και τα 4 ρολόγια που δείχνεις (κατά σειρά, IWC, Omega, B01, Zenith).

Αν θες πιλότο, άρα σχέδιο, μηχανή και ιστορία πιλότου, πας στο IWC και σου μένουν λεφτά για διακοπές  ;D (ή πας σε "εργαλεία" τύπου breitling navitimer κλπ)

Αν θες χρονογράφο γενικά και μπορείς να διαθέσεις αρκετά χρήματα, αφήνεις το συγκεκριμένο IWC και είτε επιλέγεις μεταξύ των υπόλοιπων 3 (αν και είναι αρκετά διαφορετικού στυλ μεταξύ τους) ή ψάχνεις άλλα μοντέλα.

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 19, 2011, 08:13:51 μμ »
Ενδιαφέρον! Γιατί το λες αυτό,μπορείς να περιγράψεις κάποιο στοιχείο που το βρήκες κατώτερο του αναμενόμενου?
(Εγώ δεν το έχω δει από κοντά,μόνο φώτο)

Δεν εννοω οτι δεν ειναι καλο ρολοι ,ουτε οτι η εταιρεια δεν εχει σταθει στο υψος της με αυτο ,απλα απο κοντα δεν δειχνει τοσο καλοφτιαγμενο και ομορφο οπως η φωτο ,υπαρχουν ρολογια ,αυτοκινητα ή μηχανες που μολις τις βλεπεις απο κοντα , σε τρεις διαστασεις καταλαβαινεις οτι το αδικουσαν οι φωτο ,με το IWC θα ελεγα το αντιθετο ,σε σημειο που σε πιλοτικο χρονογραφο ψαχνω κατι σε fortis πλεον ,αλλα και παλι ολα ειναι προσωπικο μου γουστο και γνωμη .

Αποσυνδεδεμένος assassin88

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 19, 2011, 09:52:51 μμ »
Πειρασμός είναι όλα...νομίζω όμως ότι θα καταλήξω στο τιτανοτεράστιο el primero ;D

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 19, 2011, 11:36:13 μμ »
το πιλοτακι της IWC ειναι διακαης μου ποθος,παρολα τα χρονακια του.
το broad arrow ειναι ερωτας κι αρμονικη συμβιωση (ειμαι κατοχος)
η breitling φορτωμενη πολυ,εχει το κοινο της
zenith εαν δεν ηξερα οτι απο μεσα ειναι ο elprimero,θα προσπερναγα αδιαφορα
WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.