Αποστολέας Θέμα: BLANCPAIN  (Αναγνώστηκε 268732 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: BLANCPAIN
« Απάντηση #440 στις: Νοέμβριος 20, 2015, 02:59:14 μμ »

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #441 στις: Νοέμβριος 22, 2015, 02:53:03 μμ »

.....

Φοβερό κομμάτι!
Βέβαια..."€1,000  of each purchase price will be donated to various ocean-related charities".
Να μην κρατήσει και κάτι η ΒΡ;  ::)

https://www.hodinkee.com/articles/introducing-the-blancpain-ocean-commitment-bathyscaphe-chronograph-flyback-and-a-new-book-celebrating-the-fifty-fathoms

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #442 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 06:18:05 μμ »
Kαι ναι, το fifty fathoms με το μαλακό σίδηρο και την αντιμαγνητική προστασία (όπως μας ενημερώνει και στο καπάκι) κατάφερε και μαγνητίστηκε.
Να χέσω και την Blancpain και την αντιμαγνητική της προστασία.

Αλλά είναι η Θεία Δίκη που μου υπενθυμίζει διαρκώς ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους. Κι ο δικός μου είναι 3-4 κατηγορίες κάτω... Ευτυχώς ο ρολογάς που το πηγαίνω στο Χαλάνδρι είναι άνθρωπος καταρτισμένος και χαίρεσαι να συνεργάζεσαι μαζί του.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #443 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 06:25:14 μμ »
Kαι ναι, το fifty fathoms με το μαλακό σίδηρο και την αντιμαγνητική προστασία (όπως μας ενημερώνει και στο καπάκι) κατάφερε και μαγνητίστηκε.

Αλλά είναι η Θεία Δίκη που μου υπενθυμίζει διαρκώς ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους. Κι ο δικός μου είναι 3-4 κατηγορίες κάτω... Ευτυχώς ο ρολογάς που το πηγαίνω στο Χαλάνδρι είναι άνθρωπος καταρτισμένος και χαίρεσαι να συνεργάζεσαι μαζί του.
Ευχομαι να πανε όλα καλα και να λυθει το πρόβλημα.
Ο κάθε ενας μας, αποκτα κατι με κοπο και αξιζει, όταν ειδικα είναι τοσο ακριβο,να το εχει στην εντελεια.
Ο τεχνιτης που πηγες,ειναι οντως εξαιρετικος και ως ανθρωπος αλλα και ως ειδικος.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #444 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 06:31:13 μμ »

ελα ρε πως εγινε; κριμα!! μακαρι να πανε ολα καλα ειναι πανεμορφο!!

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #445 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 06:36:07 μμ »
Καλά, μην κάνετε κι έτσι. Δεν είναι κι ετοιμοθάνατο το ρολόι.
Ο απομαγνητισμός είναι ίσως η πιο εύκολη και άμεση διαδικασία "επισκευής", και συνήθως διαρκεί περίπου 5-10 βασανιστικά δευτερόλεπτα. Ξέρω, μοιάζουν αιωνιότητα, αλλά τι να κάνεις...

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #446 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 06:37:26 μμ »
Ο απομαγνητισμός είναι ίσως η πιο εύκολη και άμεση διαδικασία "επισκευής", και συνήθως διαρκεί περίπου 5-10 δευτερόλεπτα. Ξέρω, μοιάζουν αιωνιότητα, αλλά τι να κάνεις...
δεν εχω ιδεα για την διαδικασια...  ;D απλα εγραψα στο υφος του Χρηστου που ελπιζα οτι κατι θα ξερει  :P

Αποσυνδεδεμένος glg

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #447 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 06:42:13 μμ »
Όλα καλά Βίκτωρα , πράγματι κατι τέτοια γεγονότα σε βάζουν σε σκέψεις , κι όχι βέβαια περί μεταξωτών κι επιδεξιων, αλλα τελικά τι πληρώνουμε κι αν αξίζει να τα πληρώνουμε

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #448 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 06:48:24 μμ »

Ε ναι ρε Βίκτωρα, έκανε ΚΑΡΑΜΠΑΜ ότι το ρολόι είχε μαγνητιστεί........

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #449 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 06:53:46 μμ »

Ε ναι ρε Βίκτωρα, έκανε ΚΑΡΑΜΠΑΜ ότι το ρολόι είχε μαγνητιστεί........
συμπτωματα;

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #450 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 06:54:16 μμ »
συμπτωματα;

Εκεί που πήγαινε μια χαρά, μετά κέρδισε 6 δευτερόλεπτα το ... λεπτό.

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #451 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 06:57:57 μμ »
Εκεί που πήγαινε μια χαρά, μετά κέρδισε 6 δευτερόλεπτα το ... λεπτό.
κοιτα στειλε ενα email στην εταιρια και χεστους... δεν ειναι κακο... δε μιλαμε για Seiko... οχι οτι θα κερδισεις τιποτα... απλα να υπαρχει!

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #452 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 07:00:44 μμ »

Σε τομογράφο μπήκες?

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #453 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 07:02:32 μμ »
Ο απομαγνητισμός είναι ίσως η πιο εύκολη και άμεση διαδικασία "επισκευής", και συνήθως διαρκεί περίπου 5-10 βασανιστικά δευτερόλεπτα. Ξέρω, μοιάζουν αιωνιότητα, αλλά τι να κάνεις...

Χάρη, δεν είναι ακριβώς έτσι.

Το μαγνητισμένο ρολόι για να επανέλθει απολύτως στην αρχική του κατάσταση θα πρέπει να λυθεί και τα εξαρτήματά του να απομαγνητισθούν ένα-ένα (τουλάχιστον, τα μεγαλύτερα σε μέγεθος).

Δεν απομαγνητίζεται τελείως όταν η συνήθης διαδικασία λαμβάνει χώρα σε ρολόι συναρμολογημένο, διότι όπως μου έχει εξηγηθεί και στηρίζεται και στη λογική, στο μολυσμένο ρολόι το κάθε εξάρτημα έχει πλέον το δικό του μαγνητικό φορτίο.

Η χρήση του απομαγνητιστή θέλει μεγάλη προσοχή.
Από τους τεχνίτες - για εμάς δεν το συζητάμε καν.

Η καθημερινή πρακτική είναι πράγματι να πετάνε μερικά δευτερόλεπτα το μαγνητισμένο ρολόι στη συσκευή απομαγνητισμού, όμως αν το θέμα ψαχθεί, πιστεύω κάθε καλός τεχνίτης θα επιβεβαιώσει τα παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #454 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 07:10:14 μμ »
Σπύρο, εχω την εντύπωση οτι ειναι ένα δευτερόλεπτο υπόθεση και όχι 8-10 που λέει ο Χάρης.

Αν ισχύουν αυτά που λες, τότε γιατί στο επόμενο δευτερόλεπτο το ρολόι  στον παλμογράφο πηγαίνει τέλεια, ενώ πριν απο τον απομαγνητισμό πήγαινε το γράφημα κάθετα προς τα πάνω ;

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #455 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 07:24:55 μμ »
Βίκτωρα δικό σου...
http://vid.me/Z24A

Sent from my Huawei P8 using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #456 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 07:28:06 μμ »
Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό που ρωτάς Πάνο, γιατί δεν έχω ανάλογη εμπειρία από παλμογράφο.
Μακάρι κάποιος με γνώσεις να το εξηγούσε..

Πάντως, για τη διαπίστωση του φαινομένου σε ένα ρολόι αρκεί ένα low tech αντικείμενο, μία απλή πυξίδα.
Το πέρασμα πάνω από πυξίδα του ρολογιού που έλεγες (που δηλαδή ήταν μαγνητισμένο, απομαγνητίσθηκε και στον παλμογράφο πλέον πηγαίνει τέλεια) άραγε θα αφήσει την βελόνα τελείως ακίνητη;
Σίγουρα δεν θα την τρελάνει όπως πριν απομαγνητισθεί, αν όμως συνεχίζει να την κινεί έστω λίγο;
Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε τι θα γινόταν.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #457 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 07:40:39 μμ »
Σπύρο αυτό που πάσχει κυρίως και ευθύνεται για την καλή ή κακή χρονομετρία του ρολογιού είναι η τρίχα (το ελατήριο στο μπαλανσιέ), κολλάνε οι σπείρες και το ρολόι πάει μπροστά λες και του έβαλαν νέφτι. Μετά τον απομαγνητισμό, το ρολόι 9 στις 10 περιπτώσεις επανέρχεται κανονικά και πλήρως. Αν όχι, ο ρολογάς προχωρά σε λύσιμο και επί μέρους απομαγνητισμό.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #458 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 07:51:30 μμ »
Σπύρο αυτό που πάσχει κυρίως και ευθύνεται για την καλή ή κακή χρονομετρία του ρολογιού είναι η τρίχα (το ελατήριο στο μπαλανσιέ), κολλάνε οι σπείρες και το ρολόι πάει μπροστά λες και του έβαλαν νέφτι. Μετά τον απομαγνητισμό, το ρολόι 9 στις 10 περιπτώσεις επανέρχεται κανονικά και πλήρως. Αν όχι, ο ρολογάς προχωρά σε λύσιμο και επί μέρους απομαγνητισμό.

Για να λειτουργήσει κανονικά, δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση το ρολόι να λυθεί Χάρη.
Προηγουμένως μίλησα για την απόλυτη επαναφορά στην αρχική (χωρίς μαγνητική μόλυνση) κατάσταση.
Να περνάει δηλαδή το ρολόι πάνω από πυξίδα και να μην επηρρεάζεται καθόλου η βελόνα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #459 στις: Δεκέμβριος 29, 2015, 08:55:29 μμ »
Σπύρο αυτό που πάσχει κυρίως και ευθύνεται για την καλή ή κακή χρονομετρία του ρολογιού είναι η τρίχα (το ελατήριο στο μπαλανσιέ), κολλάνε οι σπείρες και το ρολόι πάει μπροστά λες και του έβαλαν νέφτι.

Έτσι είναι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αποσυναρμολόγησε μόνο το μπαλανσιέ, αφαίρεσε το μαγνητικό φορτίο (γιατί το μπαλανσιέ έχει επίπτωση στη χρονομετρία) και για να είναι απόλυτα σίγουρος, το έβαλε (το μπαλανσιέ) για πλύσιμο. Μου είπε ότι θα μπορούσε να μην το κάνει, αλλά το έκανε για 100% σιγουριά.
Στη συνέχει το ρύθμισε, θα το κρατήσει 2 μέρες για να το παρακολουθήσει και θα το πάρω πίσω.