Αποστολέας Θέμα: Αγορά αυτόματου  (Αναγνώστηκε 8567 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: Αγορά αυτόματου
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 16, 2011, 08:09:22 μμ »
Μα δεν έχουν την ίδια τιμή :-[
Αν τα Ω και Βreitling είχαν ίδια τιμή με τα Lange ή VC ,δεν θα παίρναμε τα δεύτερα?

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 16, 2011, 09:42:16 μμ »
Δηλαδη εσυ αν ενα omega `η ενα breitling ειχαν ιδια `η σχεδον ιδια τιμη με ενα fortis θελεις να μας πεις οτι θα επαιρνες fortis ε? Οκ, αποψη σου σεβαστη και εγω σας σεβομαι ολους και τις γνωμες σας, εγω ομως δεν θα επαιρνα fortis, θα επαιρνα καποια απο τις προαναφερθεισες μαρκες

Με κάλυψε ο Νίκος. Δεν έχω τι άλλο να απαντήσω στο υποθετικο σου ερώτημα.
Πέρα απο αυτο σε αυτο που διαφωνώ είναι ότι πρέπει να αγοράσει κάποιος όλες αυτές τις μάρκες που ανεφερες πριν φτάσει στο σημείο να πάρει Fortis.
Το αντίθετο πιστεύω ότι ισχύει. Ας ξεκινήσει με fortis και μετά να πάρει τα υπόλοιπα.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 16, 2011, 10:39:18 μμ »
Ο πιλότος χρονογράφος δεν αποτελεί εφεύρεση και πατέντα της ΙΒεΤσέ. Δεκάδες εταιρείες έχουν ανάλογα μοντέλα και μάλιστα προτού βγει από την ΙΒεΤσέ.

Σε λίγο θα διαβάσω πως είναι φτηνά αντίγραφα του Submariner  τα καταδυτικά άλλων εταιρειών επειδή έχουν βιδωτή κορώνα, καπάκι και περιστρεφόμενη στεφάνη.

Επειδή δε σ' αρέσει η Φόρτις (απολύτως σεβαστό) δε σημαίνει πως δεν έχει ποιοτικά και αυθεντικά ρολόγια.

Αποσυνδεδεμένος darren

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 16, 2011, 11:29:52 μμ »
Μα δεν έχουν την ίδια τιμή Embarrassed
Αν τα Ω και Βreitling είχαν ίδια τιμή με τα Lange ή VC ,δεν θα παίρναμε τα δεύτερα?

Νομίζω ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι θα προτιμούσαν τα δεύτερα. Προσωπικά απέκτησα μια εμμονή με την Breguet και ούτε ακόμη έχω πολυκαταλάβει γιατί. Οικονομικά δεν υπάρχει μια τέτοια δυνατότητα και δεν ξέρω αν θα με βοηθούσε σε κάτι αν την είχα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο χρόνος (ουχί τα δευτερόλεπτα και ίσως ούτε τα λεπτά, όπως άλλωστε έχει ήδη παρατηρηθεί κάπου στο φόρουμ) θέλει χρόνο για να αποδείξει την αξία του όπως την εννοεί ο καθένας. Φανταστείτε ότι η μόνη μου σχέση με την κυρία μηχανική ωρολογοποιία ήταν με ένα Citizen Leopard του 1971 αν δεν κάνω λάθος (και πολύ χάρηκα που το βρήκα τώρα στο Ε-bay me 200 euro). Και θυμάμαι πολύ καλά ότι όσο περισσότερο ασχολιόμουν με το ρολόι τόσο καλύτερα αυτό ανταποκρινόταν. Πολύ απλά, δεν ξεπέρασε το όριο των +/- 6 λεπτών το μήνα (και ποιός νοιαζόταν), και ήξερα κάθε του ιδιοτροπία. Δεν χρειαζόμουν και πολύ για να καταλάβω ότι κάτι πάει στραβά. Για σέρβις, ρύθμιση και λίπανση ούτε λόγος και μάλιστα σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο. Αποτέλεσμα αυτής της επιπόλαιας σχέσης? να την βαρεθώ την κυρία μηχανική με τα νάζια της και να την πέσω στην κυρία Quartz που ήταν και εύκολη και δεν μου τά'πρηζε. Αλλά εκείνη η άλλη...  Τέλος πάντων τα μεταξωτά βρακιά δεν θέλουν μόνο μεταξωτούς κ..ους, αλλά και μεράκι. Το δεύτερο είναι σίγουρα πιο απαραίτητο. Έτσι μοιράζεται η πίτα.

χίλια μα χίλια συγγνώμη που σας ζάλησα με θεωρίες. Είπαμε, αδαής γαρ. Ναι ναι, σίγουρα Breguet!

Αποσυνδεδεμένος darren

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 16, 2011, 11:34:59 μμ »
xmmmm. Breitling is fine too!

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 16, 2011, 11:57:20 μμ »
Ο πιλότος χρονογράφος δεν αποτελεί εφεύρεση και πατέντα της ΙΒεΤσέ. Δεκάδες εταιρείες έχουν ανάλογα μοντέλα και μάλιστα προτού βγει από την ΙΒεΤσέ.

Σε λίγο θα διαβάσω πως είναι φτηνά αντίγραφα του Submariner  τα καταδυτικά άλλων εταιρειών επειδή έχουν βιδωτή κορώνα, καπάκι και περιστρεφόμενη στεφάνη.

Επειδή δε σ' αρέσει η Φόρτις (απολύτως σεβαστό) δε σημαίνει πως δεν έχει ποιοτικά και αυθεντικά ρολόγια.
νομιζω πως δεν καταλαβες το σκεπτικο μου,δεν ειπα οτι η fortis δεν εχει ποιοτικα ρολογια ποτε `η οτι η iwc ειναι πρωτοπορος στα pilot ρολογια,απλως εγω θα προτιμουσα να παρω κατι ποιο εμπορικο,κατι πιο γνωστο αν θελεις σε μαρκα και ετσι εκανα οταν ειχα παρει πριν χρονια ενα απλο omega seamaster χωρις να δωσω και μια περιουσια, 1400 ειχα δωσει και ακομα αγαπητε μου koubilaihan,οχι δεν θα ξεκινουσα με ενα fortis,υπαρχουν προσιτα μοντελα απο μαρκες σαν την omega,tag,breitling,baume mercier κ.α τα οποια ειναι κοντα σε τιμη με τα fortis
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 17, 2011, 12:06:07 πμ από chris5 »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 17, 2011, 11:00:23 πμ »
εννοειται, ποια fortis, τον αντιγραφεα της IWC? 

Αυτό δεν κατάλαβα;

Αποσυνδεδεμένος darren

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 17, 2011, 02:53:41 μμ »
Μα ρε παιδιά, και οι "ακριβές" εταιρείες έχουν φθηνότερα μοντέλα. Ενα Colt Gmt της Breitling (ή ένα πιο παλιό chronomat vitesse, εξού και η αρχική μου ερώτηση) είναι φθηνότερο από το Cosmonauts, άντε να κοστίζουν το ίδιο. Σε αυτήν την περίπτωση έχει νόημα με τι θα ξεκινήσεις? Αυτό περίπου ρώτησα. Οι διαφορές βρίσκονται μόνο στο όνομα και στην ματαιοδοξία του καθενός. Τελικά μου φαίνεται ότι πληρώσεις παίρνεις. Εκτος από extreme περιπτώσεις που δυστυχώς δεν είναι λίγες και γι'αυτο το συζητάμε.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 17, 2011, 03:01:27 μμ »
Σε αυτά που κατέληξες θα πας με το 'να χέρι στην καρδιά και τ' άλλο στην τσέπη.
Όπου καταλήξεις ευχαριστημένος θα μείνεις.

Αποσυνδεδεμένος darren

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 18, 2011, 06:00:33 μμ »
Thanks Blackbird και όλους σας δηλαδή. Μόλις καταλήξω και μάλλον αφού περάσει και το 2μηνο του "στρωσ'ιματος" θα σας στείλω νεότερα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα με ξεφορτωθείτε εύκολα. Εχω διάβασμα ακόμη...

cheers