Αποστολέας Θέμα: αγορά νέου ρολογιού - αξιολόγηση επιλογών/προτάσεις  (Αναγνώστηκε 6498 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aris_G

• Just Registered
    • Προφίλ
Καλή μέρα σε όλους,

έχοντας πάρει τη μεγάλη απόφαση (μετά από καιρό η αλήθεια είναι!) έχω καταλήξει στις εξής επιλογές και θα εκτιμούσα κάθε πρόταση / βοήθεια.
Για την ακρίβεια επειδή δεν είμαι γνώστης μηχανισμών, αξίας - απόδοσης της κάθε μίας από τις παρακάτω επιλογές κάθε σχόλιο θα βοηθήσει.
Αυτές είναι,

1. http://www.baume-et-mercier.com/collection-Capeland/Capeland-10000
2. http://www.longines.com/watches/the-longines-master-collection/L2.693.4.78.3
3. http://www.oroeora.gr/printezis/product.php?id=2812.30.37&cat=81
4. http://www.thewatchquote.com/Zenith-03-1260-4021-01-C505-PdN.htm , ο ευσεβής πόθος αλλά να φτάσω τόσο ακριβά σήμερα θεωρώ ότι ξεφεύγω και προκαλώ!
5. http://us.tagheuer.com/#/thecollections-menswatches-watches-grandcarrera-products-grandcarreracalibre17rsa-productsheet-cav511b-fc6231

Εννοείται πως μ'αρέσει πολύ το Zenith αλλά δεν θέλω να φτάσω τόσο ψηλά!
Κάθε απάντηση θα βοηθήσει πολύ,

Ευχαριστώ,
Άρης

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: αγορά νέου ρολογιού - αξιολόγηση επιλογών/προτάσεις
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 02, 2011, 12:29:48 μμ »
Κοιτάζω αρκετή ώρα τις επιλογές σου και ακόμα δεν έχω αποφασίσει  :)
Κατά τη γνώμη μου είναι όλα πολύ ωραία και αξιόλογα  ;)
Θα υπάρχει θεωρώ περιθώριο για συγκριτικά σχόλια αλλά σίγουρα όχι κάτι αρνητικό.
Εκτιμώ πως σημαντικό ρόλο παίζει η εμφάνιση, κάτι αρκετά υποκειμενικό, που σε συνδυασμό με την τιμή (ειδικά στις μέρες μας), θα πρωταγωνιστήσουν στα κριτήρια επιλογής. 
Δεν έχω να προσθέσω σχολιάσω κάτι άλλο.
Αν μου επιτρέπεται, θα πρόσθετα και άλλα μοντέλα, όπως το BM Capeland με τους μπλε δείκτες (αν το είχες στη συγκεκριμένη λίστα, θα το επέλεγα)

Καλή έρευνα  :)

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 02, 2011, 06:10:49 μμ »
απο tag ποιο θελεις? το carrera `η το grand carrera? ολα τα ρολογια που εχεις επιλεξει παντως ειναι εξαιρετικα,μπραβο σου, πολυ δυσκολα να διαλεξεις ενα απο αυτα, ισως με πολυ δυσκολια να σου ελεγα το aqua terra αλλα προς θεου δεν μειωνω τα υπολοιπα
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 02, 2011, 06:18:43 μμ από chris5 »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος noe13

• 38mm case
    • Προφίλ
    • Discover the world of uninhibited dating.
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 02, 2011, 06:50:59 μμ »
τωρα που ειδα τη καινουρια σειρα capeland της b&m εχω την αισθηση οτι δεν μου αρεσει οσο η προηγουμενη!Δεν ξερω νομιζω τελειως διαφορετικο στυλ!Η παλια ειχε ενα αυθεντικο σχεδιο...σορυ για το off topic!

Θα ελεγα να ριξεις μια ματια στην πιο παλια σειρα που εγω λατρευω!

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 02, 2011, 08:01:56 μμ »
TAG...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 02, 2011, 10:03:43 μμ »
Ποιό Τag συγκεκριμένα; ???

Σ'αυτά τα χρήματα παίζουν κι άλλες επιλογές...IWC(πχ Portuguese), Breitling(πχ Navitimer, Transosean), Panerai, JLC...
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 02, 2011, 10:10:55 μμ από GiannisH »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 03, 2011, 12:42:51 πμ »
Για το Zentih Striking 10th τι θα ελεγες;
Για το IWC Pilot;
Breitling Navitimer ;(οπως προτεινε και ο Γιαννης...)

Το B&M το ειχα δει απο κοντα με τους μπλε δεικτες και ειναι πανεμορφο παρολο που προσωπικα δεν θα ηταν αυτο που τελικα θα επελγα...

Αποσυνδεδεμένος Aris_G

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 03, 2011, 01:27:38 μμ »
Ευχαριστώ για τα σχόλια,

για να το πάμε και λίγο παραπέρα από Tag μιλάμε για το Grand Carrera το οποίο ο Βήχος το πουλάει με τιμή καταλόγου 5.180 και δίνει το κλασικό -15% το οποίο φαντάζομαι ότι τελικά θα μπορεί να γίνει 20% - 25% άρα €3900 - 4150. Τα € 4000 είναι το budget που έχω σκοπό να διαθέσω.
Εννοείται ότι εαν σε αυτα τα χρήματα υπάρχει κάπως κάπου το iwc portuguese πείτε μου τον τρόπο γιατί πραγματικά αυτό το ρολόι το λατρεύω.
Απ'όσο γνωρίζω έχει αρχική τιμή €9000. Άρα δύσκολο. Σωστά?

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 03, 2011, 01:46:52 μμ »
Ο προβληματισμός σου και το budget σου είναι αντίστοιχα με τα δικά μου συνεπώς θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και :
Zenith el primero (captain η και retrotimer )
Breitling ( navitimer και b01)

Προσωπικά θα τα προτιμούσα λόγω ιστορίας η και μηχανισμού απο τα b&m και τα tag

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 03, 2011, 03:54:47 μμ »
Γιατί δεν κοιτάς κάτι και σε JLC?

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 03, 2011, 06:24:26 μμ »
Με 4000 budget εγω θα επαιρνα αυτο εδω http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/flow/3/9/59 εχει 6500 αλλα με μια καλη εκπτωση πλησιαζει το οριο σου, τελος, zenith, τα παντα ολα !!!!!! Δεν νομιζω να εχει αντιπαλο σ`αυτη την κατηγορια τιμης.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος Aris_G

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 03, 2011, 07:38:28 μμ »
Η επιλογή του Zenith με άφησε στο τόπο, είναι τέλειο!!!
Μιλάς όμως για έκπτωση γύρω στο 30% (εάν το 6000 ειναι οκ που δεν έχω λόγω να μην το πιστέψω - νόμιζα ότι είναι πολύ ακριβότερο!).
Ποιος κάνει τέτοιες εκπτώσεις? Για πες? Με πολύ παζάρι άντε 25%.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 03, 2011, 07:46:38 μμ »
Mε λουρακι εχει 5800 με μπρασελε 6400, αν πας στο λουρακι και με καλη εκπτωση φτανεις στα 4000-4500,  τι λες? για τις εκπτωσεις τωρα ετσι νομιζα και γω αλλα εδω τα παιδια μου ειπαν οτι εχουν πετυχει και 30% αλλα σε αλλες μαρκες, θα σου στειλω π.μ

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 03, 2011, 08:03:57 μμ »
Με 4000 budget εγω θα επαιρνα αυτο εδω http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/flow/3/9/59 εχει 6500 αλλα με μια καλη εκπτωση πλησιαζει το οριο σου, τελος, zenith, τα παντα ολα !!!!!! Δεν νομιζω να εχει αντιπαλο σ`αυτη την κατηγορια τιμης.

με το μπλε καντραν και το μαυρο λουρακι ειναι τοσο ομορφο που νιωθεις πονο στο στηθος.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 03, 2011, 08:05:24 μμ »
εγω ρε παιδια το φωναζω εδω και καιρο, ειναι ρολογαρα

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 03, 2011, 08:16:10 μμ »
εγω ρε παιδια το φωναζω εδω και καιρο, ειναι ρολογαρα

Και λίγα λες...

Αποσυνδεδεμένος Aris_G

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 04, 2011, 09:03:35 πμ »
   Καλημέρα σε όλους

Ειλικρινά είναι απίστευτα όμορφο ρολόι.
αν προλάβω θα πάω αύριο κιόλας να το δω,
εννοείται ότι αν είναι να διαθέσει κάποιος γύρω στα 4000 το παίρνει με κλειστά τα μάτια. Ποιο ΤΑG τώρα?
ΟΚ λοιπόν βρήκαμε στόχο. Κάθε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη,

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 04, 2011, 12:14:17 μμ »
Νόμιζα ότι με 4000 παίρνεις το captain, αν φτάνουν γι' αυτο μιλάμε για best deal  :o

Μακάρι να είχε και τα χρώματα του 1/10 που είναι κάτι το ανεπανάλληπτο (όχι τόσο για το function του 1/10 δευτερολέπτου αλλά κυρίως για το καντράν και τα χρώματα που έχουν επιλεγεί.)

Πριν κάτι μήνες είχα ρωτήσει official retailer Zenith για το 1/10 και μου είχαν πει ότι τιμή καταλόγου με λουράκι (το πιο φτηνό) είχε 8000 ευρώ. Με έκπτωση για μετρητά κατέβαινε οριακά κάτω από 6000. Έχουν τόσο μεγάλη διαφορά το 36000 με το 1/10; Αν ναι, τότε το 36000 ασηζυτητί !!
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος Aris_G

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 04, 2011, 01:58:49 μμ »
http://www.precisionwatches.com/product-detail.asp?pid=4283

http://www.prestigetime.com/item/Zenith/El-Primero-36%27000-VpH/03.2041.400~51.c496.html

αυτά έχω βρει μέχρι τώρα.

Στην Αθήνα που να το ψάξω? Ιδέες?

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 04, 2011, 06:39:37 μμ »
Νόμιζα ότι με 4000 παίρνεις το captain, αν φτάνουν γι' αυτο μιλάμε για best deal  :o

Μακάρι να είχε και τα χρώματα του 1/10 που είναι κάτι το ανεπανάλληπτο (όχι τόσο για το function του 1/10 δευτερολέπτου αλλά κυρίως για το καντράν και τα χρώματα που έχουν επιλεγεί.)

Πριν κάτι μήνες είχα ρωτήσει official retailer Zenith για το 1/10 και μου είχαν πει ότι τιμή καταλόγου με λουράκι (το πιο φτηνό) είχε 8000 ευρώ. Με έκπτωση για μετρητά κατέβαινε οριακά κάτω από 6000. Έχουν τόσο μεγάλη διαφορά το 36000 με το 1/10; Αν ναι, τότε το 36000 ασηζυτητί !!
εννοειται οτι το 36000 ειναι value for money και το ξαναλεω στα 5800 [6500 με μπρασελε] δεν υπαρχει αντιπαλος και με μια εκπτωση καλη φτανει λιγο πιο κατω απο τα 4500 ευρω