Αποστολέας Θέμα: SEIKO KINETIC AUTO RELAY  (Αναγνώστηκε 2544 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kloze

• 38mm case
    • Προφίλ
SEIKO KINETIC AUTO RELAY
« στις: Απρίλιος 23, 2011, 09:47:58 πμ »
Καλημέρα σε όλους και εύχομαι υγεία και καλοτυχία.
Θα ήθελα την γνώμη των φίλων του forum, για τα seiko kinetic auto relay,εαν χρίζουν εκτίμησης.
                                                                               Ευχαριστώ Νίκος.

Αποσυνδεδεμένος kloze

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: SEIKO KINETIC AUTO RELAY
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 23, 2011, 09:55:08 πμ »

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 23, 2011, 10:07:49 πμ »
H Seiko ειναι γνωστη μεγαλη εταιρεια.Προσωπικα δεν εχω ακουσει προβληματα σε μηχανισμους kinetic,και οσοι γνωστοι μου εχουν ειναι ευχαριστημενοι.Το θεμα ειναι πως ειναι λιγο ακριβα,νομιζω.Το συγκεκριμενο ρολοι παντως ειναι πολυ ομορφο ;)

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 23, 2011, 10:20:36 πμ »
Νίκο καλημέρα και Χρόνια Πολλά!

Το Auto Relay θα "κοιμίσει" το ρολόι στο συρτάρι/στην ακινησία όταν δεν το φοράς μέχρι και 4 μήνες, για οικονομία ενέργειας. Είναι αρκετά προχωρημένη σχεδίαση σε συνδυασμό με το διηνεκές ημερολόγιο που ρυθμίζει και τα δίσεκτα. Με το που το σηκώνεις από τον "ύπνο", με μία κίνηση παίρνει εμπρός και πάει στην ώρα/ημερομηνία του αυτόματα.
Το είχα ψάξει, αλλά - όπως θα δεις παρακάτω- κατέληξα αλλού για τον εξής λόγο:
Παίρνει κούρδισμα -όπως όλα τα κλασσικά Kinetic- με την κίνηση του χεριού ΜΟΝΟΝ... Ακόμα και με την πατέντα του auto relay, αυτό εμένα με προβλημάτιζε καθώς ήθελα να έχω - σε ένα μη καθαρόαιμο quartz- τον έλεγχο της φόρτισης. Οπότε η λύση ήταν το Kinetic direct drive, που κουρδίζει όπως τα αυτόματα, ήτοι και με κίνηση και με γύρισμα της κορώνας, έχοντας και το χρησιμότατο δείκτη power reserve. Βέβαια χωρίς διηνεκές ημερολόγιο, αλλά αυτό δεν με πείραξε, απλά έκανα την ρύθμιση στην ημερομηνία όποτε χρειαζόταν.
Νομίζω ότι τα direct drive είναι περίπου στα ίδια -αν όχι φθηνότερα- σε τιμές με τα auto relay. Ειδικά το moonphase είναι πολύ όμορφο (το είχα).
Ελπίσω να βοήθησα λίγο,
Πολλές Ευχές,
Θάνος
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος kloze

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 23, 2011, 11:07:09 πμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,το περίεργο είναι πως αν και δεν έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στη seiko τώρα έχω "κολλήσει" με το
συγκεκριμένο ρολόι,τι να πει κανείς?

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 25, 2011, 10:18:56 πμ »
ετσι αρχιζουν ολοι ....εχω δυο kinetik τα οποια τα αλλαζω και τα φοραω αναλο ορεψης γουστους και ντυσιματος ....μια χαρα ρολογια ...
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...