Αποστολέας Θέμα: ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΕΛΙΚΑ?  (Αναγνώστηκε 6982 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gld

• 38mm case
  • Live to fly...
    • Προφίλ
Απ: ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΕΛΙΚΑ?
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 18, 2011, 09:45:06 πμ »
Και εγώ το κάνω πάντα, και όχι μόνο σε ρολόγια.
Πρόσφατα πήγα να πάρω κράνος. Αυτό που ήθελα το είχε 490. του λεω από το ίντερνετ το παίρνω 380 στην πόρτα μου. Δώστο μου 400 να το πάρω από σένα. Δεν γίνεται μου λέει, 430 είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω. Του λέω, τότε σε ευχαριστώ πολύ που με βοήθησες να βρω το νούμερό μου ώστε να είμαι σίγουρος για την παραγγελία μου, και σηκώθηκα και έφυγα.

Ακριβώς έτσι. Δέχομαι να πληρώσω ένα μικρό καπέλο γιατί έχει φυσικό κατάστημα, φόρους, υπαλλήλους, τέλη + το κέρδος του (τα οποία θεωρητικά δεν με αφορούν ως τελικό καταναλωτή) γιατί θέλω να στηρίξω και τον τοπικό έμπορο και να αναπτύξω και μια προσωπική σχέση (για όταν χρειαστεί ένα έκτακτο service κλπ). Αλλά υπάρχει και όριο. Και, άντε, στα "καλά", πολύ ακριβά ρολόγια, προσωπικά, θεωρώ και λίγο ξεφτίλα να παζαρέψω τα 100-200€ στα 5.000+... Στα φτηνά όμως και τα 20€ είναι διαφορά.

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 18, 2011, 09:48:47 πμ »
Δυστυχώς φίλοι μου αυτά είναι τα καλά και τα κακά της ελεύθερης αγοράς.
Κανένας περιορισμός στο κέρδος είναι καλό για μια κοινωνία που αποτελείται από ανθρώπους που σέβονται τον εαυτό τους (πρώτα από όλα!) και τους νόμους που υφίστανται.
Δυστυχώς στην χώρα μας ο αυτοσεβασμός είναι μια λέξη δυσεύρετη και όποιος "έμπορας" (επίτηδες το έγραψα με άλφα!) λειτουργεί κερδοσκοπικά/ληστρικά, σίγουρα αν ελεγχθεί θα βρεθεί να μην πληρώνει τους φόρους που θα έπρεπε να πληρώνει - να μην έχει δηλώσει τα αυτοκίνητα/ακίνητα κτλπ. Είναι δηλαδή ο πρωταρχικός παράγοντας του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα.
Οικονομικό σε πρώτη ανάγνωση αλλά βαθύτατα κοινωνικό στο βάθος!
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
« Απάντηση #22 στις: Απρίλιος 18, 2011, 09:50:00 πμ »
Σωστό. Απλά είχαμε πει, απαλά, με το γάντι, για να μην μας την βγουν και καλά ότι δυσφημίζουμε... Π.Χ. εκεί στο τάδε το βρήκα με τόσο, αλλού στον δείνα με τόσο, κ.ο.κ... Και στα ξένα μεγάλα φόρα θα την δούμε αυτήν την πρακτική (WUS)... Δεν σχολιάζω, απλά αναφέρω... Τι θα σου πει ο έμπορος;;; Δεν τον χαρακτηρίζεις, απλά παραθέτεις αυτό που είδες. Ο κόσμος θα βγάλει αβίαστα και μόνος του το συμπέρασμα, κι αν ο έμπορος το δει και πάρει το πρόσωπό του το χαλκοπράσινο χρώμα της υγείας, ας πρόσεχε...  ;D

Ούτε γάντι αλλά ούτε και βαριά σχόλια.
Απλά: "ειδα το τάδε ρολόι στο συγκεκριμένο μαγαζί με αυτήν την τιμή. Φυσικά δεν το επέλεξα. Ουδέν σχόλιο."
Στην ελεύθερη αγορά μπορείς να τιμολογείς ένα προϊόν όσο θέλεις (φυσικά στην Ελλάδα αυτό το όσο θέλεις μερικοί το ξεχειλώνουν) αλλά φυσικά μπορείς να αναφέρεις και τα μαγαζιά με τις υψηλότερες και αντίστοιχα χαμηλότερες τιμές.
Fair enough.

Δε βλέπω το λόγο να αναφέρουμε δημόσια την καλή πλευρά των πωλητών και όχι την κακή.

[offtopic] Καλό θα ήταν ο φίλος Keller να έριχνε λίγο τις τιμούλες του τώρα που το δολάριο έχει πιάσει πάτο και τα βρίσκουμε στο ebay έως και 30% πιο κάτω!!  ;D  ;D [/offtopic]

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απρίλιος 18, 2011, 11:16:28 πμ »
Προσωπικά δε συμφωνώ με την νοοτροπία και απόφαση να αναφέρουμε τα καλά/φτηνά/εξυπηρετικά/τίμια μαγαζιά (π.χ. Keller, Vostok Watches, Κονάκης Ρόδο, κτλ, κτλ) και να μην αναφέρουμε ονομαστικά και όλους αυτούς τους αλήτες, γιατί περί αλήτες πρόκειται, που μας κοροιδεύουν στεγνά.
Είναι καιρός να ακουστεί το όνομα μερικών μπας και βάλουν λίγο μυαλό.

Aγαπητε rugged,

Aπλως -εφοσον επιθυμουμε- αναφερουμε την εμπειρια μας, οποια και εαν ειναι (θετικη ή αρνητικη) και οχι το καταστημα!
Τα υπολοιπα (οπως καλυτερες τιμες, διευθυνσεις κ.λπ.), για οποιον ενδιαφερεται και για ευνοητους λογους (προστασια του Φορουμ και των μελων του, αποφυγη παρεξηγησεων, διαφημισης-προβολης επιδοξων επαγγελματιων του χωρου κ.α.), μονο μεσω Π.Μ. (!)
Τιμες -οσον αφορα την Ελλαδα- μονο επισημες προτεινομενες λιανικες (αντιπροσωπιας), εκτος εαν η εμπειρια ή οι προτασεις μας αφορουν σε οnline ή φυσικο καταστημα του εξωτερικου, οποτε τα πραγματα ειναι διαφορετικα.

Καλη συνεχεια!...

Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απρίλιος 18, 2011, 11:33:18 πμ »
Ούτε γάντι αλλά ούτε και βαριά σχόλια.
Απλά: "ειδα το τάδε ρολόι στο συγκεκριμένο μαγαζί με αυτήν την τιμή. Φυσικά δεν το επέλεξα. Ουδέν σχόλιο."

μπορείς να αναφέρεις και τα μαγαζιά με τις υψηλότερες και αντίστοιχα χαμηλότερες τιμές.
Fair enough.

Σωστο, ομως πολυ δυσκολο να γινει και ακομη περισσοτερο να τηρηθει σε ενα Φορουμ!...

Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 01, 2011, 08:13:07 πμ »
Αυτο το φαινομενο στα νησια δεν ειναι καινουριο,ειναι δεκαετιες ολοκληρες,στα νησια αυτα τα ειδη ειναι απλησιαστα. Εγω ειχα ρωτησει στη λευκαδα το καλοκαιρι του `07 για τις βερες του γαμου μου, βερες Τριαντος, μου ειπαν 800 ευρω, ξερετε ποσο τις πηρα απο την αθηνα?  400, τα σχολια δικα σας.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 01, 2011, 08:26:07 πμ »
Εικάζω, δηλαδή λέω πιθανόν, από τα 30 χρόνια που είμαι στο εμπόριο/πωλήσεις, ότι θα ήταν εξαιτίας κάποιων λόγων όπως:

- Μήπως λόγω χαμηλότερων ετήσιων πωλήσεων (επαρχία/νησί) τους τα δίνουν με λιγότερη έκπτωση χονδρικής.
- Μήπως θέλουν να ρίξουν και τα μεταφορικά μέσα στην τιμή.
- Μήπως τηρούν αυστηρά την γραμμή αντιπροσώπου/εισαγωγέα, δηλ. πιο ψηλή τιμή από τα περιφερειακά μαγαζιά (όχι κανόνας και όχι σωστό βέβαια).

Αλλά όλα αυτά που λέω είναι πιθανόν η πολιτισμένη εκδοχή που δεν δικαιολογεί τις εν λόγω διαφορές, παρά μόνον κάποιες μικρές προς τα επάνω... Στην πράξη - αλλά με κάποιες πολύ φωτεινές εξαιρέσεις που έχουμε δει - οι διαφορές είναι πολλάκις αδικαιολόγητες. Ελληνικό φαινόμενο;; Τι να πω...

Φιλικά Θάνος
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!