Αποστολέας Θέμα: δεν δουλεύουν μετα απο κούρδισμα  (Αναγνώστηκε 7956 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

constantine

• Επισκέπτης
δεν δουλεύουν μετα απο κούρδισμα
« στις: Απρίλιος 11, 2011, 12:02:41 πμ »
Εχω δύο κουρδιστά,τα οποία μετα απο service δεν εχουν ξεκινήσει ποτέ μετά το κούρδισμα.
Μου είπαν ετσι ειναι αυτά,πρέπει να  το κουνήσεις απότομα ,δυστυχώς ουτε έτσι ξεκινούν.
Να σημειωθεί οτι πριν το service μόλις ξεκινούσε το κούρδισμα ξεκινούσε και οι δευτεροδείκτης
Τι κάνουμε τώρα?
Ευχαριστώ
Κώστας

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
Απ: δεν δουλεύουν μετα απο κούρδισμα
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 11, 2011, 03:50:27 πμ »
Πάμε πρώτα στον "τεχνίτη" που τα "έκανε service", και του λέμε να πληρώσει τα νέα έξοδα επισκευής σε πραγματικό ωρολογοποιό, κι αν αρνηθεί του στέλνουμε το ΣΔΟΕ... Δηλαδή και πλήρωσες, και στα χάλασαν από πάνω;
Εγώ στην θέση σου αυτό θα έκανα, καθώς πριν λίγους μήνες έπαθα την ίδια νίλα σε πολύ χειρότερο βαθμό και με 3 ρολόγια μου. Απλά, λόγω υπερβολικής καλοσύνης μου, δεν έστειλα κι εγώ κανένα ΣΔΟΕ, την ώρα που έπρεπε... Φυσικά τελείωσα οριστικά με τον τύπο...
Αυτή είναι η γνώμη μου,
Θάνος
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος chrisrazor

• 38mm case
  • Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία
    • Προφίλ
    • www.softone.gr
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 11, 2011, 09:43:37 μμ »
Πολύ απαλά τα λες Θάνο . Να σου στείλω εγώ τον Μπάμπη το Σουγιά και την παρέα του να πάτε από το μαγαζί του "τεχνίτη" να το κάνει μια summer ανακαίνιση τώρα που ο καιρός στρώνει; Α και που είσαι να μην τον αφήσουμε στις σκόνες και στην βρωμιά από τα μαστόρια , έχω κρεββατάκι στο ΚΑΤ Α κατηγορίας με νοσοκόμα την Βασιλειάδου transexual . Άντε από εδώ με τους απαταιώνες που μπλέξαμε !!!!!!
Τώρα που θα έχουμε wi-fi παντού τι τα θέλουμε τα ρολόγια !

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 12, 2011, 09:16:26 πμ »
Πολύ απαλά τα λες Θάνο . Να σου στείλω εγώ τον Μπάμπη το Σουγιά και την παρέα του να πάτε από το μαγαζί του "τεχνίτη" να το κάνει μια summer ανακαίνιση τώρα που ο καιρός στρώνει; Α και που είσαι να μην τον αφήσουμε στις σκόνες και στην βρωμιά από τα μαστόρια , έχω κρεββατάκι στο ΚΑΤ Α κατηγορίας με νοσοκόμα την Βασιλειάδου transexual . Άντε από εδώ με τους απαταιώνες που μπλέξαμε !!!!!!

Λάθος. Εμείς φταίμε που επιτρέψαμε σε τέτοιου είδους άτομα να υπάρχουν στην αγορά. Όταν είσαι συνειδητό και πολιτισμένο άτομο, συναλάσσεσαι μόνο με επαγγελματίες. Οι οποίοι έχουν πτυχίο, εμπειρία, έδρα, πληρώνουν τα νοίκια και τους φόρους τους όπως εσύ, εκδίδουν παραστατικά και υπογράφουν εγγύηση. ΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΜΕ ΕΤΣΙ, ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΣΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ ΝΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΛΑΚΑ;;;
Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν...
Δεν χρειάζονται ακραίες συμπεριφορές... Αργά ή γρήγορα θα τον πάρουν χαμπάρι και οι υπόλοιποι, και θα καταλήξει όπως του πρέπει, να βόσκει πρόβατα στο χωριό του.
Οι θέσεις μου αυτές αφορούν όλους όσους καμώνονται τους επαγγελματίες - σε οποιονδήποτε χώρο της αγοράς- ενώ είναι ουσιαστικά κομπογιανίτες...
Φιλικά - Θάνος

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 12, 2011, 10:26:50 πμ »
Πολύ ΣΩΣΤΑ φίλε Θάνο!
Ένα από τα καλά της κρίσης (υπάρχουν και τέτοια) είναι ότι θα πάει "κάθε κατεργάρης στον πάγκο του"! Γιατί τελικά σίγουρα μόνο οι σοβαροί, άξιοι και ΣΥΝΕΠΕΙΣ επαγγελματίες όλωντ των χώρων θα επιβιώσουν!

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος jimko7

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 12, 2011, 10:58:55 πμ »
Πολύ ΣΩΣΤΑ φίλε Θάνο!
Ένα από τα καλά της κρίσης (υπάρχουν και τέτοια) είναι ότι θα πάει "κάθε κατεργάρης στον πάγκο του"! Γιατί τελικά σίγουρα μόνο οι σοβαροί, άξιοι και ΣΥΝΕΠΕΙΣ επαγγελματίες όλωντ των χώρων θα επιβιώσουν!

Φιλικά
Νίκος

+1000!!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποσυνδεδεμένος paraksenos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 12, 2011, 07:32:06 μμ »
Λάθος. Εμείς φταίμε που επιτρέψαμε σε τέτοιου είδους άτομα να υπάρχουν στην αγορά. Όταν είσαι συνειδητό και πολιτισμένο άτομο, συναλάσσεσαι μόνο με επαγγελματίες. Οι οποίοι έχουν πτυχίο, εμπειρία, έδρα, πληρώνουν τα νοίκια και τους φόρους τους όπως εσύ, εκδίδουν παραστατικά και υπογράφουν εγγύηση. ΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΜΕ ΕΤΣΙ, ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΣΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ ΝΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΛΑΚΑ;;;
Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν...
Δεν χρειάζονται ακραίες συμπεριφορές... Αργά ή γρήγορα θα τον πάρουν χαμπάρι και οι υπόλοιποι, και θα καταλήξει όπως του πρέπει, να βόσκει πρόβατα στο χωριό του.
Οι θέσεις μου αυτές αφορούν όλους όσους καμώνονται τους επαγγελματίες - σε οποιονδήποτε χώρο της αγοράς- ενώ είναι ουσιαστικά κομπογιανίτες...
Φιλικά - Θάνος

συμφονο  αλλα κρατο αυτο (Δεν χρειάζονται ακραίες συμπεριφορές)  λογικα θα εχουν εγγυηση η επισκευες οποτε πηγαινε στον ορολογοποιο και εκθεστε του το προβλημα και απετηστε να το λυση αν παλη δεν μπορει ας σας επηστρεψη τα χρηματα

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 13, 2011, 12:15:36 πμ »
συμφονο  αλλα κρατο αυτο (Δεν χρειάζονται ακραίες συμπεριφορές)  λογικα θα εχουν εγγυηση η επισκευες οποτε πηγαινε στον ορολογοποιο και εκθεστε του το προβλημα και απετηστε να το λυση αν παλη δεν μπορει ας σας επηστρεψη τα χρηματα

Αγαπητέ συμφορουμίτη δεν κατάλαβες... Ποιόν ωρολογοποιό;;; Έναν που δεν έχει σπουδάσει, δεν έχει επαγγελματική άδεια, δεν έχει επαγγελματική έδρα και ιδιότητα, δεν εκδίδει παραστατικά γιατί δεν έχει, και ούτω καθεξής...;;;;;;;;;;;; Τι λέμε τώρα;;;
Κανένας πρακτικός, ερασιτέχνης, κομπογιανίτης ή διάττων αστήρ δεν μπορεί να χώνεται στην αγορά -με την ανοχή και την καλοπιστία ημών των καταναλωτών- και να κάνει ταρζανιές. Και μόνον το γεγονός ότι υποσκάπτει και κλέβει χώρο των πραγματικών επίσημων επαγγελματιών αρκεί. Πρέπει να φύγει από την μέση, ή αλλοιώς να πάει να σπουδάσει, να δώσει εξετάσεις, να αναρτήσει το πτυχίο του, να φτιάξει τον επαγγελματικό του χώρο, εξοπλισμό και τα χαρτιά του, να ΚΕΡΔΙΣΕΙ τους πελάτες του, και μετά να έχει το δικάιωμα να παρουσιάζεται ως ωρολογοποιός! Και βέβαια όλα αυτά έξω από το φόρουμ, στο οποίο απαγορεύεται η διαφήμιση και η άμεση ή έμμεση προβολή, όπως επιβάλλει ο κανονισμός!
Το να πάρεις πέντε-δέκα φράγκα πίσω δεν λύνει το πρόβλημα. 'Αμα σου έχει καταστρέψει το ρολόι, αυτό δεν αποζημιώνεται. Το κακό διορθώνεται από την ρίζα, όχι από το εποικοδόμημα...

Φιλικά - Θάνος
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 13, 2011, 12:23:06 πμ από THANOS58 »

constantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 13, 2011, 12:26:23 πμ »
Be cool
Αυριο ξημερώνει μια ωραία ημέρα.
 :cheers:

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 13, 2011, 12:33:42 πμ »
Κι εγώ έπεσα θύμα ενός τέτοιου τσαρλατάνου που μου χάλασε ένα παλιό ΤagHeuer. Και μάλιστα μας το έπαιζε και στυλάκι: Master Watchmaker της Jaeger LeCoultre. Θάνο τα θυμάσαι? Τα θυμάμαι να λές με τον χωριάτη.

Φιλικά,
Κων/νος

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 14, 2011, 03:46:25 μμ »
μαζι σου και εγω THANOS 58 συμφωνω σε ολα μην σου πω οτι ειμαι και ποιο σκληροπυρηνικος  :smt066  αλλα το προβλημα του φιλου μας παραμενει οποτε  πρεπει να του προτηνουμε μια λυση ...  Αγαπητε constantine  τη ακριβως εχουν τα ρολογια ???  και πως θα μπορουσαμε να βοηθήσουμε ??? :)

constantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 22, 2011, 08:30:29 μμ »
Λοιπόν paraksenos
Οταν ξεκινώ να κουρδίσω και εφ'όσον τερματίσει (το κούρδισμα)δεν ξεκινάει.
Πρέπει να γυρίσεις το ρολόι -περιγραφή- πιάνοντάς το οριζόντια δεξια αριστερα απότομα για να ξεκινήσει (ετσι μου είχε πεί ο ρολογάς) και εάν δεν ξεκινήσει κατ'αυτόν τον τρόπο ισως με καμμιά φάπα να ξεκινήσει (αυτο το κάνω εγω).Αυτό γίνεται με Venus και με το Waltham pocket
 Εν τῷ μεταξὐ το Waltham σήμερα που το έβγαλα να πάρει λίγο αέρα μου έπεσε απο υψος 30 cm την στιγμή που τερμάτισε το κούρδισμα (βέβαια δεν ξεκίνησε κατα το κούρδισμα) και απο τότε  :datz: εχω αρρωστήσει.Δεν δουλεύει καθόλου.Κάτι έπαθε στο balance wheel .Βοήθεια για το Waltham επιγόντως
 :smt100
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 22, 2011, 09:27:08 μμ από constantine »

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 22, 2011, 11:56:00 μμ »
Λοιπόν paraksenos
Πρέπει να γυρίσεις το ρολόι -περιγραφή- πιάνοντάς το οριζόντια δεξια αριστερα απότομα για να ξεκινήσει (ετσι μου είχε πεί ο ρολογάς) και εάν δεν ξεκινήσει κατ'αυτόν τον τρόπο ισως με καμμιά φάπα να ξεκινήσει (αυτο το κάνω εγω).Αυτό γίνεται με Venus και με το Waltham pocket
 Εν τῷ μεταξὐ το Waltham σήμερα που το έβγαλα να πάρει λίγο αέρα μου έπεσε απο υψος 30 cm την στιγμή που τερμάτισε το κούρδισμα (βέβαια δεν ξεκίνησε κατα το κούρδισμα) και απο τότε  :datz: εχω αρρωστήσει.Δεν δουλεύει καθόλου.Κάτι έπαθε στο balance wheel .Βοήθεια για το Waltham επιγόντως

Συγνώμη λίγο. Ποιός ανόητος ρολογάς λέει: Κούνα το δεξιά κι αριστερά με δύναμη για να πάρει μπρός, ή σκάστου μπουνίδια και χαστουκάκια για να συνέλθει και να δουλέψει? Δεν είμαστε καλά μου φαίνεται. Μήπως θα'πρεπε να τα πάς σε έναν μηχανικό της προκοπής για service καλύτερα??? Γιατί το να του σκάς του ρολογιού "φάπες" για να ξεκινήσει δεν είναι λύση. Χειρότερη ζημιά του προκαλείς έτσι. Εγώ πάντως αυτό θα έκανα φίλε Constantine. :D

Φιλικά,
Κων/νος
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 23, 2011, 12:01:54 πμ από K_O_S_T_A_S »

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 23, 2011, 03:51:11 πμ »
Συγνώμη λίγο. Ποιός ανόητος ρολογάς λέει: Κούνα το δεξιά κι αριστερά με δύναμη για να πάρει μπρός, ή σκάστου μπουνίδια και χαστουκάκια για να συνέλθει και να δουλέψει? Δεν είμαστε καλά μου φαίνεται. Μήπως θα'πρεπε να τα πάς σε έναν μηχανικό της προκοπής για service καλύτερα??? Γιατί το να του σκάς του ρολογιού "φάπες" για να ξεκινήσει δεν είναι λύση. Χειρότερη ζημιά του προκαλείς έτσι. Εγώ πάντως αυτό θα έκανα φίλε Constantine. :D

Φιλικά,
Κων/νος

Στο ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ, κάτι τέτοιους τους βούταγαν σε βαρέλι με πίσσα, μετά τους κόλλαγαν πούπουλα, τους ανέβαζαν πάνω σε μία σιδηροτροχιά και τους έκαναν περιφορά στο χωριό για να τους δει ο κόσμος και να ρεζιλευτούν όπως πρέπει... Αυτός την βγάζει ακόμα καθαρή, τσεπώνοντας τα λεφτά των ανίδεων πελατών του;;;
Ρε δεν πάμε καλάαααα........ :xplode:

constantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 25, 2011, 11:11:44 πμ »
Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει (Σέργιο ?)
Το balance wheel δεν πρέπει λογικά πάνω και κάτω στον άξονά του να κάθεται σε jewels?
Στην προκειμένη περίπτωση στο Waltham κάτω απο το balance o άξονας κάθεται σε οβάλ προς τα κάτω μπρούτζινη επιφάνεια
χωρις να υπάρχει το απαιτούμενο ρουμπίνι.Και σε αυτη την θέση φαίνεται οτι κατι λείπει γιατι ακριβώς εκει, εχει στην περίμετρο
της οβαλ θέσης εχει δυο τρύπες -σπείρωμα-για να βιδώσει το ρουμπίνι που λείπει.
Νομίζω.
Στην φωτό οπως φαίνεται ο άξονας fig1 το κάτω σημείο του άξονα δεν πρεπει λογικά να παταει μέσα σε ρουμπίνι
Αν ναι,μπορει να έσπασε απο πτώση 30cm και να εξαφανίστηκε μέσα στο ρολόι μαζί και οι βίδες?

Ευχαριστώ
Κώστας

Αν οχι?

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 25, 2011, 11:33:45 πμ »
Φιλε Κωστα δεν ειναι απαραιτητο το κατω ακραξονιο του μπαλανσιε να καθετε πανω σε ρουμπινι.Τουλαχιστον αυτο δεν γινεται σε ολους τους μηχανισμους.Αν λειπει ρουμπινι νομιζω πως το μπαλανσιε δεν στεκεται καλα στη θεση του οποτε αυτο ειναι ενα προβλημα.Απο κει και περα αν δεν λειπει ρουμπινι,το μπαλανσιε περναει το κατω του ακραξονιο μεσα απο την τρυπα της πλατινας(ετσι ειναι απο την εταιρεια)οποτε αυτο δεν ειναι προβλημα.Τα ρουμπινια ειναι για να αποφευγονται οι πολλες τριβες.
Φιλικα
Στεργιος

constantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 25, 2011, 11:44:13 πμ »
Σέργιο ευχαριστώ
Αυτη είναι η πραγματική φωτο απο αρχείο της Waltham American Company

Κώστας
σου στέλνω pm

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 25, 2011, 11:50:07 πμ »
Σε αυτη τη φωτογραφια,φαινεται πως το κατω ακραξονιο του μπαλανσιε περναει μεσα απο ρουμπινι.

constantine

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 25, 2011, 01:00:51 μμ »
Τελικα φαίνεται οτι εχει δίκιο ο Σεργιος
To site με φωτο του ίδιου μηχανισμου που φαίνεται καθαρα οτι το κατω ακραξόνιο δεν παταει σε ρουμπίνι
Ειναι ο ίδιος μηχανισμός με το δικό μου
http://www.rdrop.com/~jsexton/watches/museum/walthamVanguard.html
Τωρα γιατι δεν ξεκιναει θα δούμε τι θα πει ο μάστορας
Κώστας

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 25, 2011, 09:03:43 μμ »
Λοιπόν paraksenos

για το venus τα πραγματα ειναι απλα μαλλον ο ρολογας σου δεν ειχε παλμογραφο για να κανει ολες τις απαιτούμενες ρυθμίσεις η δεν αλλαξε ελατηριο κατα το σερβις παιζει και το ενδεχομενο το σερβις να ειναι για κλαματα και τα λαδια ακαταλληλα αλλα μαλλον το πρωτο ενδεχομενο ειναι το ποιο πιθανο ....
ωρα για το waltham αν εσπαγε το μπαλανσιε κατι θα εκανε μια χαζοκινιση θα την εχει πιθανον να κανει ρεβολτ και να χρειαζετε να επανατοποθετησει το μπαλανσιε στην σωστη θεση.............................................  αλαξε ρολογα καλητερα!!!!