Αποστολέας Θέμα: Ερωτηση για Casio Protrek Tough Solar Triple Sensor  (Αναγνώστηκε 3435 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george2005

• Just Registered
    • Προφίλ
Ερωτηση για Casio Protrek Tough Solar Triple Sensor
« στις: Μάρτιος 29, 2011, 11:05:01 πμ »
Επειδη θα ξεκινησω υποβρυχιο κυνηγι θελω να αγορασω ενα ρολοι το οποιο να εχει βαθυμετρο ,θερμομετρο, χρονομετρο-αντιστροφη μετρηση και κατεληξα σε αυτο Casio Protrek Tough Solar Triple Sensor PRG110Y 1V γιατι το θελω και για καθημερινη χρηση και εχει οραιο σχεδιο.Το μονο που με προβληματίζει το ποσο ακριβια εχει στη μετρηση θερμοκρασιας και βαθους.   

περιμενο απαντηση..   Επισης δεν θελω να δωσω πανω απο 150euro η αγορα θα γίνει μεσω ebay

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: Ερωτηση για Casio Protrek Tough Solar Triple Sensor
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 29, 2011, 12:20:12 μμ »
Επειδη θα ξεκινησω υποβρυχιο κυνηγι θελω να αγορασω ενα ρολοι το οποιο να εχει βαθυμετρο ,θερμομετρο, χρονομετρο-αντιστροφη μετρηση και κατεληξα σε αυτο Casio Protrek Tough Solar Triple Sensor PRG110Y 1V γιατι το θελω και για καθημερινη χρηση και εχει οραιο σχεδιο.Το μονο που με προβληματίζει το ποσο ακριβια εχει στη μετρηση θερμοκρασιας και βαθους.   

περιμενο απαντηση..   Επισης δεν θελω να δωσω πανω απο 150euro η αγορα θα γίνει μεσω ebay

AN kserei kapoios kanena kalo roloi me akriviaston upologismo batohus mexri 200euro

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 29, 2011, 12:37:50 μμ »
Έχω πολλούς φίλους ψαροντουφεκάδες, και μάλιστα με σπουδαίες επιδόσεις. Όλοι χρησιμοποιούν suunto. Όσοι από αυτούς έχουν πειραματιστεί με άλλα ρολόγια, το έχουν μετανιώσει και έχουν ξαναγυρίσει στο suunto.
Σε ερώτηση που τους έκανα μου το αιτιολόγησαν ως εξής:
Είναι το μοναδικό , (από όσα έχουν δοκιμάσει αυτοί τουλάχιστον) που μόλις ανέβεις στην επιφάνεια, χωρίς να χρειάζεται να πατήσεις κουμπί, σου κάνει προσομοίωση της βουτιάς που μόλις έκανες, ( χρόνος, βάθος κλπ) κάτι που τους είναι πολύ χρήσιμο. Αυτός είναι ο λόγος που όποιος έχει πάρει κάποιο άλλο, απογοητεύεται και ξαναγυρνάει στο suunto.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 29, 2011, 03:45:24 μμ »
το εψαξα και κατεληξα σε αυτο   http://www.diveshop.gr/shop/product.asp?strParents=&CAT_ID=229&P_ID=2332          επειδη μοu ερχεται μονο 160 euro τωρα για suunto απο οτι ειδα το πιο οικονομικο ειναι αυτο http://www.sonicscience.com/store/index.php?main_page=product_info&products_id=1670 το οποιο κανει γυρο στα 230euro φαινετε αρκετα καλο αν και πολλα απο αυτο τα εχει και το citizel το μονο που με χαλαει ειναι οτι εχει μετρητη βαθους μεχρη τα 10 μετρα και δεν ξέρω και τι ακριβια εχει

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 29, 2011, 03:53:47 μμ »
Αυτό που έχουν οι περισσότεροι από δαυτους, αν θυμάμαι καλα, είναι το D4.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 29, 2011, 04:04:25 μμ »
ειναι υπερβολικα ακριβα τα d4 θα παρω το citizel και ελπιζω να ειναι καλο

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 30, 2011, 09:00:50 μμ »
Υπάρχει και η σειρά Sea Parthfinder της Casio, αλλά όσοι ασχολούνται με τις καταδύσεις, είτε ερασιτεχνικά αλλά σε ''σοβαρό'' επίπεδο, είτε επαγγελματικά, επιλέγουν Suunto. Tα πράγματα ήταν διαφορετικά πριν κοντά 10 χρόνια, όπου πολύς κόσμος, βουτούσε με Citizen Aqualand. Με την πρόοδο της τεχνολογίας όμως, και τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία στους υπολογισμούς για τους δύτες, οι τελευταίοι δεν θέλουν απλά ένα ρολόι, που να τους παρέχει μόνο καλή αδιαβροχότητα και χρόνο κατάδυσης, αφού μπορούν πλέον να έχουν ένα πιο εξιδικευμένο ''εργαλείο'' με πολλές λειτουργίες.
Μάλιστα δεν αμφιβάλω, με τα δεδομένα που παρέχει η τεχνολογία στα καταδυτικά ρολόγια, να..ανοίγει την όρεξη στους ερασιτέχνες, για ακόμα μεγαλύτερο ''ψαξιμο'' στις καταδύσεις.
Οφείλω να πω για τα Citizen όμως, ότι εξακολουθούν να θεωρούνται ''εργαλεία'' και με δεδομένη την αξιοπιστία τους, επιλέγονται από πολούς του χώρου.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 31, 2011, 10:29:46 πμ »
ειναι υπερβολικα ακριβα τα d4 θα παρω το citizel και ελπιζω να ειναι καλο

Σίγουρα είναι καλό. Αξιόπιστο και ποιοτικό ρολόι, τα αξίζει τα λεφτά του. Απλά το Suunto είναι περισσότερο "υπολογιστής κατάδυσης" και λιγότερο ρολόι, ενώ το citizen το αντίθετο.
Αφού τώρα ξεκινάς το νέο σου χόμπυ, πιστεύω ότι καλά κάνεις και δεν δίνεις ένα σκασμό λεφτά για ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 31, 2011, 03:45:58 μμ »
Τσαμπα προβληματιζεσαι τοσο πιστευω...

Ψαρεμα θα κανεις στη θαλασσα, δεν θα κανεις πολεμο,ουτε χαρτογραφηση βυθου.
Και απο τη στιγμή που δεν θα εχεις μπουκαλες ωστε να μπερδευτεις με ταχυτητες ανόδου κ.τ.λ ,και ειδικα δε εαν δεν θα κατεβαινεις κατω απο 10 μετρα π.χ,δεν χρειαζεσαι και κατι συνθετο.Μονο να προσεξεις τα κενα μεταξυ βουτιων λιγο.
Ενα ρολοι να σου λεει το βαθος στο περιπου μια χαρα ειναι.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 31, 2011, 03:51:41 μμ από MK4 »
"Καποτε οι 300 πεθαναν για την Ελλαδα.Τωρα η Ελλαδα πεθαίνει για τους 300.... "

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 31, 2011, 09:25:30 μμ »
ευχαριστο για τις συμβουλες σας τελικα παραγγειλα το citizel αφού όπως είπαμε θα ασχοληθω ερασιτεχνικα και δεν υπαρχει λογος να δωσω τοσα χρηματα.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 01, 2011, 08:44:58 μμ »
άντε με το καλό, να το παραλάβεις!
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!