Αποστολέας Θέμα: Βιδωτή κορώνα - στεγανότητα  (Αναγνώστηκε 2123 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
Βιδωτή κορώνα - στεγανότητα
« στις: Φεβρουάριος 23, 2011, 10:52:25 μμ »
Μου δημιουργήθηκε μια απορία και θα ήθελα να μου τη λύσετε αν γνωρίζετε .
Γιατί ένας χρονογράφος με στεγανότητα 200μ πρέπει να έχει βιδωτή κορώνα ενώ τα push buttons του χρονογράφου δεν είναι βιδωτά ? Δηλαδή το νερό μπαίνει μόνο απο την κορώνα ? Με ποιό τρόπο εμποδίζεται το νερό στα κουμπιά του χρονογράφου ?

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Βιδωτή κορώνα - στεγανότητα
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 23, 2011, 11:05:05 μμ »
   H στεγανότητα εξασφαλίζεται με ελαστικά παρεμβάσματα και όχι με τη βιδωτή κορώνα. Η βιδωτή κορώνα κυρίως χρειάζεται για να ασφαλίσει κι έτσι να αποτρέψει την μετακίνηση του συστήματος του άξονα κουδίσματος και της κορώνας, είτε από ακούσιο τράβηγμα είτε από χτύπημα. Πχ η Fortis έχει κουμπωτές κορώνες στα καταδυτικά της
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 23, 2011, 11:12:40 μμ από GiannisH »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 24, 2011, 01:32:06 πμ »
Οι εταιρείες πλασάρουν τη βιδωτή κορώνα ως χαρακτιριστικό που διασφαλίζει τη στεγανότητα . Γι'αυτό όταν η κορώνα δε βιδωθεί καλά και το ρολόι πάρει νερό δεν ισχύει η εγγύηση . Μήπως η φορτις χρησιμοποιεί καποιο άλλο τρόπο στο εσωτερικό του ρολογιού ?  ???

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 24, 2011, 02:54:29 πμ »
   Στις σοβαρές υλοποιήσεις,το ρολόι δεν παίρνει νερό ακόμη και με ξεβιδωμένη την κορώνα(πχ Rolex), μιλάμε για λογικές πιέσεις. Όπως είπα η βιδωτή κορώνα κυρίως εξασφαλίζει την σταθερότητα του άξονα και προστατεύει από τυχαίο τράβηγμα ή χτύπημα. Τα πουσουάρ του χρονογράφου είναι ακόμη απλούστερη περίπτωση. Άσε που σχεδόν όλες οι εταιρείες δεν επιτρέπουν τη λειτουργία του χρονογράφου μέσα στο νερό ;)
   Ως αναφορά τη Fortis, δεν είναι η μοναδική. Κι άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν κουμπωτή κορώνα σε καταδυτικά.
   Διάβασε αυτό το thread, θα το βρείς ενδιαφέρον http://www.mywatch.gr/index.php/topic,4759.0.html

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης