Αποστολέας Θέμα: Επιλογη εως 600 euro  (Αναγνώστηκε 15930 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Επιλογη εως 600 euro
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 04:17:30 πμ »
Αν μου λες οτι ο quartz ειναι εχει μεγαλυτερη ακριβεια γτ προτιμουν αυτοματα?Αν ειναι να αντεξει 15 χρονια και να εχει ακριβεια δεν με χαλαει

Tα μηχανικά ρολόγια(αυτόματα ή κουρδιστά) είναι το must της ωρολογοποιίας και σε συντροφεύουν για μια ζωή. Είναι ότι πιό πολύπλοκο μηχανικά μπορεί να κατασκευάσει ο άνθρωπος. Από ένα σημείο τιμών και πάνω βρίσκεις μόνο μηχανικά ρολόγια. Τα quartz(μπαταρίας) είναι πολύ πιό απλές και φθηνές κατασκευές, έχουν όμως καλύτερη ακρίβεια. Οι φίλοι του ρολογιού ασχολούνται κατά 99,9% με τα μηχανικά ρολόγια. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα quartz δεν έχουν αξία, απλά απευθύνονται σ'ένα κοινό που ζητάει ευχρηστότητα, απλότητα και οικονομία. Προσωπικά σου προτείνω μηχανικό ρολόι, αλλά η επιλογή είναι δική σου... 

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος neos

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 04:27:46 πμ »
Χωρις να ξερω πολλα απο ρολογια, τα quartz μου κανουν περισσοτερο σε παιχνιδια παρα σε ρολογια. Προς αποφυγη παρεξηγησεων, προσωπικη μου αποψη.

Αποσυνδεδεμένος Nik0s

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 01:36:52 μμ »
   Tα μηχανικά ρολόγια(αυτόματα ή κουρδιστά) είναι το must της ωρολογοποιίας και σε συντροφεύουν για μια ζωή. Είναι ότι πιό πολύπλοκο μηχανικά μπορεί να κατασκευάσει ο άνθρωπος. Από ένα σημείο τιμών και πάνω βρίσκεις μόνο μηχανικά ρολόγια. Τα quartz(μπαταρίας) είναι πολύ πιό απλές και φθηνές κατασκευές, έχουν όμως καλύτερη ακρίβεια. Οι φίλοι του ρολογιού ασχολούνται κατά 99,9% με τα μηχανικά ρολόγια. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα quartz δεν έχουν αξία, απλά απευθύνονται σ'ένα κοινό που ζητάει ευχρηστότητα, απλότητα και οικονομία. Προσωπικά σου προτείνω μηχανικό ρολόι, αλλά η επιλογή είναι δική σου... 
Οταν λες φθηνες κατασκευες εννοεις τον μηχανισμο παντα ε γτ σαν σασι ιδια υλικα βλεπω,τωρα αν ο ανθρωπος κατασκευασε κατι πολυπλοκο να το πουλα ακριβα και να εχει χαμηλοτερη ακριβεια...δεν θα μπω στην διαδικασια quartz η μηχανικο υπαρχει thread αλλο.Εχω δει ολα τα ρολογια που ποσταρετε.Ευχαριστω και παλι

Υ.Γ Το Reymond Weil και σε μαυρο,τι λετε (μηχανισμος ελβετικος quartz ακριβειας λεει)
Υ.Γ 2 Δεν εχω μεγαλο προβλημα μηχανικο η quartz σχεδια κοιταω

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 01:41:30 μμ »
Αφού το σκέφτεσαι για quartz, ρίξε μια ματιά και εδώ.

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,7465.0.html
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 01:46:45 μμ »
Οταν λες φθηνες κατασκευες εννοεις τον μηχανισμο παντα ε γτ σαν σασι ιδια υλικα βλεπω,τωρα αν ο ανθρωπος κατασκευασε κατι πολυπλοκο να το πουλα ακριβα και να εχει χαμηλοτερη ακριβεια...δεν θα μπω στην διαδικασια quartz η μηχανικο υπαρχει thread αλλο.Εχω δει ολα τα ρολογια που ποσταρετε.Ευχαριστω και παλι

Υ.Γ Το Reymond Weil και σε μαυρο,τι λετε (μηχανισμος ελβετικος quartz ακριβειας λεει)
Υ.Γ 2 Δεν εχω μεγαλο προβλημα μηχανικο η quartz σχεδια κοιταω

Δεν είναι τόσο απλό αλλά αφού δεν σε ενδιαφέρει δεν έχει και σημασία. Καλύτερα ένα quartz για να μην πολυασχολείσαι κιόλας. Δες κι αυτό που σου πρότεινε ο Θοδωρής πιό πάνω...με λίγα χρήματα επιπλέον από το όριό σου παίρνεις Omega...

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 07, 2011, 03:50:18 μμ »
Γεια σας και απο εμενα παιδια.
Οταν καποτε ειχα και εγω τις ιδιες αποριες περι μηχανικου ή quartz...ενας ανθρωπος που ασχολειται πολλα χρονια με την Υ.Ω. μου ειπε το εξης...

"Τα μηχανικα σαφως στερουνται ακριβειας σε συγκριση με τα quartz και παρολο αυτα πωλουνται σε πολλαπλασιες τιμες.
Για να καταλαβεις ομως το γιατι, φτανει να σκεφτεις ενα παραδειγμα αναμεσα σε αυτους που σε φωτογραφιζουν με ψηφιακη καμερα και σε αυτους που ζωγραφιζουν το πορτρετο σου με πινελο.
Σιγουρα στην 1η περιπτωση θα εχεις αποτυπωσει καλυτερη εικονα του εαυτου σου με καθε λεπτομερεια εναντι του πορτρετου που θα εχει καποιες διαφορες απο την πραγματικοτητα.Παρολο αυτα την φωτο την πληρωνεις 0,50€ ενω τον πινακα ισως και αρκετες χιλιαδες ευρω.
Αλλα η εκτιμηση που θα τρεφεις στο δευτερο θα ειναι σιγουρα πολυ μεγαλυτερη απο αυτη της φωτο και οχι γιατι ξοδεψες περισσοτερα...
Νομιζω οτι ετσι ειναι λιγο πιο ευκολο να καταλαβουμε τις τεραστιες διαφορες αναμεσα σε μηχανικο και quartz.
Φιλικα
Γιαννης.
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 07, 2011, 04:26:28 μμ »
   Ωραία προσέγγιση ;)

Αποσυνδεδεμένος sunsea

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 07, 2011, 06:10:46 μμ »
Γεια σας και απο εμενα παιδια.
Οταν καποτε ειχα και εγω τις ιδιες αποριες περι μηχανικου ή quartz...ενας ανθρωπος που ασχολειται πολλα χρονια με την Υ.Ω. μου ειπε το εξης...

"Τα μηχανικα σαφως στερουνται ακριβειας σε συγκριση με τα quartz και παρολο αυτα πωλουνται σε πολλαπλασιες τιμες.
Για να καταλαβεις ομως το γιατι, φτανει να σκεφτεις ενα παραδειγμα αναμεσα σε αυτους που σε φωτογραφιζουν με ψηφιακη καμερα και σε αυτους που ζωγραφιζουν το πορτρετο σου με πινελο.
Σιγουρα στην 1η περιπτωση θα εχεις αποτυπωσει καλυτερη εικονα του εαυτου σου με καθε λεπτομερεια εναντι του πορτρετου που θα εχει καποιες διαφορες απο την πραγματικοτητα.Παρολο αυτα την φωτο την πληρωνεις 0,50€ ενω τον πινακα ισως και αρκετες χιλιαδες ευρω.
Αλλα η εκτιμηση που θα τρεφεις στο δευτερο θα ειναι σιγουρα πολυ μεγαλυτερη απο αυτη της φωτο και οχι γιατι ξοδεψες περισσοτερα...
Νομιζω οτι ετσι ειναι λιγο πιο ευκολο να καταλαβουμε τις τεραστιες διαφορες αναμεσα σε μηχανικο και quartz.
Φιλικα
Γιαννης.

:2thumbs:
"Ho attraversato oceani,eplorato i continenti e conquistato le
 altitudini...
 alla ricerca del mio "Tempo"  ''Διεσχισα τους ωκεανους,εξερευνησα τις ηπειρους και κατεκτησα   τα υψη...  προς αναζητηση του ''Χρονου" μου       Vivere veramente,non puramente trascorrere i giorni.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 07, 2011, 06:55:49 μμ »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 07, 2011, 07:03:26 μμ »
Τελικα ειχε πολυ δικιο αυτος ο ανθρωπος και ηταν και η αφορμη να ασχοληθω και εγω με την Υ.Ω.Χαιρομαι πολυ που ασπαζεστε την αποψη αυτη και για αυτο τον λογο αλλωστε φανταζομαι εγινε και το FORUM αυτο.
Σας ευχαριστω για τα καλα σας post it :D

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 07, 2011, 10:42:08 μμ »
Φίλε Γιάννη έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις και πολύ πετυχημένη η αναγωγή στην φωτογραφία και το πορτρέτο.

Η δική μου άποψη είναι η εξής :

Το quartz έχει μέσα του μια ανεξαρτησία σαν ρολόι (τουλάχιστον όσο διαρκεί η μπαταρία του ή η φόρτισή του), είτε το αφήσεις για μια ώρα είτε για έξι μήνες, θα σε περιμένει εκεί και το μόνο που ίσως χρειαστεί, να είναι η διόρθωση της ημερομηνίας.

Το μηχανικό από την άλλη είναι κάτι που συνδέεται πλέον άρρηκτα μαζί σου, δεν μπορείς να το παρατήσεις απλώς και να πας μετά από 15 ημέρες π.χ. να το φορέσεις και να φύγεις. Θέλει την προσοχή σου, θέλει να μοιραστείς μαζί του την ενέργειά σου για να το κρατάς στη ζωή, είναι τελείως διαφορετική η φύση της σχέσεως αυτής. Και σε ανταμοίβει για όλα αυτά, χαρίζοντάς σου έναν υπέροχο ήχο και μια μοναδική θέα (όχι πάντα) της δικής του καρδιάς σε λειτουργία.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας ανάλογα με τα γούστα του, τον τρόπο ζωής του, τις απαιτήσεις του κάνει τις επιλογές του...

Παναγιώτης

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 08, 2011, 10:33:58 πμ »
Εχεις απολυτο δικιο για ολα τα παραπανω Παναγιωτη και ευχομαι ολοι να ειχαν τετοια λογικη οταν απαφασιζαν να αγορασουν ενα ρολοι.
Δυστηχως (ή ευτυχως) δεν συμβαινει αυτο και ο καθενας εχει υποκειμενικα κρητηρια αξιολογησης.
Ετσι ομως υπαρχει και το ενδιαφερον για ατελειωτες ωρες συζητησης και ανταλλαγης αποψεων...οποτε δεν με χαλαει καθολου :D
Γιαννης.

Αποσυνδεδεμένος Nik0s

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 04:07:50 πμ »
Νομίζω θα είναι κάποιο Hamilton η αγορά μου, με το open heart (eta 2824) και petite seconde (auto movement 2895) να είναι οι 2 επιλογές που πέρασαν στον τελικό χεχε.Θέλω μόνο να μου πείτε την γνώμη σας για τους μηχανισμούς.Ευχαριστώ.

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 10:36:53 πμ »
Για το open heart και την eta 2824 ξερω οτι οσοι το εχουν παρει ειναι ευχαριστημενοι και απο οτι εχω μαθει παραμενει καλη επιλογη απο καθε πλευρα.Ο μηχανισμος ετσι και αλλιως ειναι δοκιμασμενος καιρο τωρα.Και εγω αλλωστε εχω μπει σε αυτη την διαδικασια και το σκεφτομαι σοβαρα να το αγορασω.
Τωρα για το petite δεν εχω αποψη.Δεν το ξερω καθολου οποτε σιγη ασυρματου απο εμενα γι αυτο.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 11:36:22 πμ »

Αποσυνδεδεμένος Nik0s

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 10:43:01 μμ »
Καλσπερα,τελικα πηγα σημερα αγορασα το petite seconde.Ομορφο ρολοι αλλα τι εγινε το αγορασα σημερα κατα τις 12 οταν το φορεσα δουλευε κανονικα.Κοιμηθηκα κατα τις 14 και ξυπνησα πριν λιγο,φοραω το ρολοι και βλεπω οτι ειχε σταματησει να δουλευει!Κουναω λγο το χερι μετα απο 1 λεπτο πηρε εμπρος.Τα μηχανικα αν δεν τα φορας τοσο γρηγορα σταματανε?Μηπως πρεπει να το φοραω συνεχεια?

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 10:46:44 μμ »
   Το πιό πιθανό είναι να μην είχε προλάβει να φορτιστεί αρκετά το ελατήριο. Όταν είναι πλήρως φορτισμένο συνεχίζει να δουλεύει σχεδόν για δυό μέρες και χωρίς να το φοράς. Έκανες ωραία επιλογή, εύχομαι να το χαίρεσαι με υγεία, καλοφόρετο!!!
   Με την πρώτη ευκαιρία, ανέβασε καμμιά φωτό να το χαρούμε κι εμείς ;D

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 11:17:09 μμ »
Καλοφορετο,θα αναμενουμε και φωτο βεβαια.Μη φοβασαι θα στρωσει με τον καιρο(οχι πολυ)και επισης να το χαιρεσαι ;)

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 11:31:00 μμ »
Ομορφο ρολοι αλλα τι εγινε το αγορασα σημερα κατα τις 12 οταν το φορεσα δουλευε κανονικα.Κοιμηθηκα κατα τις 14 και ξυπνησα πριν λιγο

Έψαχνες τόσο καιρό τι ρολόι να διαλέξεις, απασχόλησες τόσο κόσμο με τις ερωτήσεις σου . . . και τελικά το έβαλες στο χέρι σου και σε πήρε ο ύπνος μόλις σε δύο ώρες   :pipedown:  ενώ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να μη χορταίνεις να το θαυμάζεις μένοντας άφωνος και χαμογελαστός αιώνια . . .    :axe:

;D  ;D  ;D

Καλοφόρετο φίλε Νίκο   :) , πολύ καλή επιλογή  ;)

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουάριος 13, 2011, 07:09:21 πμ »
καλοριζικο και να το χαιρεσαι
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)