Αποστολέας Θέμα: Εστιατόρια..Ψητοπωλεία...Σουβλατζίδικα...Πιτσαρίες...Ταβέρνες...Καφετεριες  (Αναγνώστηκε 13774 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
Για να μην παρεξηγηθώ στο quote δεν σχολιάζω το κατάστημα.

Αλλα που καταντησαμε ρε παιδιά, γιατί περί καταντιας πρόκειται.

30.667  με  34.075 δραχμές ένα πλήρες δείπνο για 2 (!!!!!) άτομα. Αν το καλοσκεφτεις είναι να πηδηξεις απο το μπαλκόνι.

Και μετα μου λέτε ότι ένα ρολεξακι είναι υπερτιμημένο.....πφφφφ......

+1
Εγώ προσωπικά θα ένιωθα επιεικώς βλαξ να έδινα τόσα λεφτά (50€/άτομο) για φαγητό.
Τελικά δεν πρόκειται ο Έλληνας να βάλει ποτέ μυαλό ότι και να γίνει.

Γιάννη δεν είναι προσωπικό, αλλά βρε φίλε μου ούτε στο Marriott Marquis στο Μanhattan δεν πληρώνεις τόσα, πόσο μάλλον στην Αγ. Παρασκευή!

Και λίγο on topic, καταπληκτική σουβλακο-κατάσταση με super τιμές, Πιάτσα Καλαμακι (Γλυφάδα και Βουλιαγμένη)

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Σε πολλά μέρη στην Ελλάδα κι ακόμη περισσότερα σε όλο τον κόσμο πληρώνεις 50+ €/άτομο. Τώρα αν είναι ακριβό είναι σχετικό.

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ

Και λίγο on topic, καταπληκτική σουβλακο-κατάσταση με super τιμές, Πιάτσα Καλαμακι (Γλυφάδα και Βουλιαγμένη)

Δώσε περισσότερα στοιχεία.
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
   Παιδιά τόσο πληρώνεις στα "καλά" εστιατόρια εδώ και χρόνια...και μη νομίζετε, στην ταβέρνα που θα πληρώσεις για 2 άτομα 50-60 ευρώ θα πιείς κρασί χύμα, αντίθετα με κάποιο επώνυμο των 30 ευρώ που θα ανοίξεις σε ένα τέτοιο σαν αυτό που πρότεινα. Βάλτε μέσα και την διαφορά στο σέρβις, την ποιότητα και το περιβάλον και τα πράγματα έρχονται σχεδόν μία η άλλη...
   Μην παρεξηγηθώ και νομίζετε ότι κινούμαι μόνο σε τέτοια μέρη που παρεπιπτόντως το φαγητό είναι συνήθως μόνο φρου φρου κι αρώματα, απλά πιστεύω πως όλα χρειάζονται στη ζωή. Στα 18 μου πήγαινα τις κοπελίτσες για σουβλάκι στην πλατεία, στα 30 μου σε κανένα ρεμπετάδικο και τώρα σε μαγαζιά σαν αυτό που πρότεινα 
   Όπως λέει κι ένας φίλος, στον πόλεμο πας με όλα τα όπλα ;) ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
Σε πολλά μέρη στην Ελλάδα κι ακόμη περισσότερα σε όλο τον κόσμο πληρώνεις 50+ €/άτομο. Τώρα αν είναι ακριβό είναι σχετικό.
Το ακριβό ίσως να είναι σχετικό. Το πολύ ακριβό όμως και το υπερτιμημένο δεν είναι σχετικό. Είναι αντικειμενικό.
Η Ελλάδα είναι ο ορισμός του υπερτιμημένου.

Δώσε περισσότερα στοιχεία.
Γλυφάδα, Φοίβης 15. Παράλληλα με γραμμές τραμ, ακριβώς μετά τις καφετέρειες στρίβεις αριστερά.
Στα 20 μέτρα στο αριστερό σου χέρι.
Βουλιαγμένη, παραδίπλα από το Waffles House

Παιδιά τόσο πληρώνεις στα "καλά" εστιατόρια εδώ και χρόνια...και μη νομίζετε, στην ταβέρνα που θα πληρώσεις για 2 άτομα 50-60 ευρώ θα πιείς κρασί χύμα, αντίθετα με κάποιο επώνυμο των 30 ευρώ που θα ανοίξεις σε ένα τέτοιο σαν αυτό που πρότεινα. Βάλτε μέσα και την διαφορά στο σέρβις, την ποιότητα και το περιβάλον και τα πράγματα έρχονται σχεδόν μία η άλλη...
Δηλαδή να πληρώσω το "ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ" 40€, ενώ αυτός το αγοράζει 8€?
Να πληρώσω τη γκουρμεδιά 30€/πιάτο μόνο και μόνο επειδή είναι της μόδας.
Από την ταπεινή μου εμπειρία σε Ελλάδα και αρκετές χώρες του εξωτερικού, πολύ λίγα μέρη αξίζουν πραγματικά να είναι ακριβά λόγω συνδιασμού τοποθεσίας-φαγητού.
Ο νεοπλουτισμός του νεο-Έλληνα δυστυχώς δε μας αφήνει να το δούμε αυτός.
Και βάζω και τον εαυτό μου φυσικά μέσα, που τα έχω στάξει κατά καιρούς χωρίς στο τέλος της μέρας να αξίζει.

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
  • Ανταλλάζω κρασί 35 ετών με αντίστοιχης αξίας ρολόι
    • Προφίλ
Συμφωνώ σε όλα rugged.
Εγώ επειδή ότι καταναλώνώ το παράγω ο ίδιος (φρούτα λαχανικά και διάφορά άλλα) δύσκολα θα ικανοποιηθω αν πάω σε κάποια ταβέρνα ακόμα και πολύ καλή.
Έχω να πάω χρόνια σε ταβέρνα και ο λόγος είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να φάω καλύτερα προϊόντα από αυτά που παράγω εγώ.
Σε ταβέρνα θα πάω μόνο αν έχει να μου προσφέρει κάτι που δεν το παράγω ο ίδιος.  :D

Μία διόρθωση φίλε rugged, το ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ δεν κοστίζει μόνο 8 ευρώ (τουλάχιστον η λιανική) αλλά γύρω στα 15 ευρώ/μπουκάλι.  ;)
Hitech Πόντιος!

Newsposter and Moderator @ www.myplaisio.gr

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Όλα σχετικά είναι.

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
Συμφωνώ σε όλα rugged.
Εγώ επειδή ότι καταναλώνώ το παράγω ο ίδιος (φρούτα λαχανικά και διάφορά άλλα) δύσκολα θα ικανοποιηθω αν πάω σε κάποια ταβέρνα ακόμα και πολύ καλή.
Έχω να πάω χρόνια σε ταβέρνα και ο λόγος είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να φάω καλύτερα προϊόντα από αυτά που παράγω εγώ.
Σε ταβέρνα θα πάω μόνο αν έχει να μου προσφέρει κάτι που δεν το παράγω ο ίδιος.  :D
Πες μου τώρα σε ποιο χωριό είσαι και τα παρατάω όλα κι έρχομαι!!  ;D

Παράθεση
Μία διόρθωση φίλε rugged, το ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ δεν κοστίζει μόνο 8 ευρώ (τουλάχιστον η λιανική) αλλά γύρω στα 15 ευρώ/μπουκάλι.  ;)
Σε χονδρική αναφερόμουν  ;)

Όλα σχετικά είναι.
Είναι όλα?

Αποσυνδεδεμένος wolf

• 38mm case
    • Προφίλ
To ευρώ φούσκωσε τα πάντα. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Το μπουκαλάκι νερό από 100 δρχ πήγε σχεδόν στο ευρώ και χρειάσθηκε υπουργική απόφαση για να μπει όριο τα 50λ.
Ο μαϊντανός από 50 δρχ πήγε στα 50λ.

Αυτές οι ισοτιμίες δεν δημιουργήθηκαν απο την πρώτη μερα μετάβασης στο ευρώ, απλά έγιναν με τον καιρό.

Και δραχμές να είχαμε σήμερα το μονο σίγουρο είναι πως το νερό και ο μαιντανος δεν θα είχανε μείνει στις 50 δραχμές.

Φιλικά Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
  • Ανταλλάζω κρασί 35 ετών με αντίστοιχης αξίας ρολόι
    • Προφίλ
Χορτοκόπι Καβάλας.
Έλα να σε δώσω και πεπόνια, σήμερα το πρωί που τα είδα κιτρινησαν και είναι έτοιμα για φάγωμα!!! ;D
Hitech Πόντιος!

Newsposter and Moderator @ www.myplaisio.gr

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
Τώρα να δείτε, που "δώσανε" την χώρα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, πληθυσμιακού ελέγχου και ελέγχου πλουτοπαραγωγικών πηγών, η σπείρες αυτές των έξωθεν ελεγχόμενων ανώμαλων πολιτικάντηδων και μεγαλοεπιχειρηματιών, που θα "μάθουμε" να ζούμε α'λα Κινεζέ, τι και που θα τρώμε... Δεν πιάνετε καλύτερα να γράφετε καμμιά συνταγούλα για το σπίτι, όπου το ακριβότερο γεύμα πάει στα 3-5 €;;; Παίζει επίσης και ταπεράκι έμπροσθεν παραλίας μετά ρομαντικού δειλινού (όσο ακόμα οι παλιοτσόγλανοι ανθέλληνες δεν πούλησαν και όλη την αιγιαλίτιδα...) 50 χρόνια οικονομική σκλαβιά;;; Και καθόμαστε και τους κοιτάμε ρε;;; Το προσιτό ταβερνάκι ήταν πάντα γαστρονομικός και κοινωνικός τόπος έκφρασης ζωής, γενιές ολόκληρες τώρα... Και πάνε να το κόψουν, να ευνουχίσουν οικονομικά και τον μικρο-μεσαίο Έλληνα, ακόμα και σ' αυτήν την ταπεινή αλλά παραδοσιακή του συνήθεια που δένει τον λαό μας;;;... Ας μην σχολιάσω παραπέρα, εδώ για φαγητό είπαμε να γράφουμε...  :offtopic
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
Θάνο,

Είναι γεγονός ότι έλειψες πολύ από το forum.
Να είσαι πάντα καλά φίλε ...
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
Θάνο,

Είναι γεγονός ότι έλειψες πολύ από το forum.
Να είσαι πάντα καλά φίλε ...

Καλημέρα φίλε Μάκη! Μου λείψατε όλοι, έπρεπε να βρω μιά δουλειά, κάτι έγινε, και από επόμενη Παρασκευή θα Αιγλίζω κανονικώς, πρώτα ο Θεός...

Και τώρα η πρόταση που πρέπει κύριοι...

Γιατί μόνον να προτείνουμε/σχολιάζουμε περί γαστριμαργικών απολάυσεων; Δεν μαζευόμαστε οι Ωρολογοπαλαβοί και σε κανένα από αυτά τα μέρη διατρανώνοντας την αντίστασή μας στην επερχόμενη εσωστρέφεια του σύγχρονου τρόπου ζωής, τρώγοντας -ας πούμε- καμμιά Σαντορινιά φάβα, με Πολίτικα κεφτεδάκια, με Τριπολιτσιώτικα λεμονάτα γαρδουμπάκια και κρασάκι βαρελίσιο;;; Εεεε;;; Είτε φοράμε Rolexάρες, είτε Swatchάκια, η απόλαυση είναι το ίδιο, κι ο λογαριασμός όσο ένα λουράκι!  ;D
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
   Όσες φορές επισκέφθηκα το Μουσείο της Ακρόπολης, πέρασα και από το καφέ - εστιατόριο που διαθέτει. Από τις δύο πρώτες φορές (καφές & γλυκό), με κέρδισε (ακόμα τη θυμάμαι τη ζουμερή καρυδόπιτα  ;D ). Την τρίτη φορά δοκίμασα και την κουζίνα. Δεν έχει μεγάλη ποικιλία αλλά ότι δοκίμασα ήταν υπέροχο. Όλα τα πιάτα είναι αντιπροσωπευτικά της ελληνικής κουζίνας. Θα προσθέσω την καλή εξυπηρέτηση, τη μοναδική θέση και θέα και φυσικά τις καλές (προσιτές) τιμές. Στις μοδάτες καφετέριες, σίγουρα ακριβότερα πληρώνεις τον καφέ. Ενδεικτικά για τέσσερα άτομα με μία σαλάτα, τρία ορεκτικά, τρία πιάτα, τέσσερεις μπύρες και τέσσερα γλυκά, κόστισε 75 ευρώ. Περάσαμε πολύ ωραία, χορτάσαμε ποσοτικά και γευστικά, σε ένα όμορφο και ήρεμο περιβάλλον. Δεν γνωρίζω ποιος το διαχειρίζεται και με τι όρους, αλλά πιστεύω πως αν στο συγκεκριμένο χώρο υπήρχε κάποιο άλλο ιδιωτικό, έστω και δήθεν γκουρμε, εστιατόριο, οι τιμές θα ήταν εξωφρενικές. Μόνο για τη θέα και θέση θα ζήταγε παράλογα λεφτά.     
    Θεωρώ πως αποτελεί μια ποιοτική και προσιτή γαστρονομικά επιλογή, συνδυαζόμενη αρμονικά με την ιδιαιτερότητα και το ύφος του χώρου   :)

Αποσυνδεδεμένος nikospir

• 34mm case
  • Free...
    • Προφίλ
    • grpolitics.blogspot.com
Όντως! Το καφέ- εστιατόριο του μουσείου είναι ακριβώς όπως το περιγράφει ο προηγούμενος.
Κι εγω έχω πολυ καλα λόγια καθώς και την επιθυμία να ξαναπαω.
Don;t let me be misunderstood...