Αποστολέας Θέμα: CITIZEN PROMASTER AQUALAND EcoDrive Chrono Diver  (Αναγνώστηκε 18584 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris@

• Just Registered
    • Προφίλ
CITIZEN PROMASTER AQUALAND EcoDrive Chrono Diver
« στις: Ιανουάριος 18, 2011, 04:36:43 μμ »
CITIZEN PROMASTER AQUALAND EcoDrive Chrono Diver

Ως ευτυχής κάτοχος του συγκεκριμένου παραθέτω μερικές πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται.

Για αρχή μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

ΜΟΝΤΕΛΟ : ΒJ 2111-08E
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ: EcoDrive χωρίς μπαταρία.
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ: Ορυκτό υψηλής αντοχής
ΚΑΝΤΡΑΝ: Μαύρο-μολυβί με θαλασσί φωσφορίζοντες δείκτες και σημεία
ΠΛΑΙΣΙΟ: Ανοξείδωτο ατσάλι
ΛΟΥΡΑΚΙ: Μαύρο καουτσούκ
ΚΟΥΜΠΩΜΑ: Τοκάς από ανοξείδωτο ατσάλι
ΣΤΕΦΑΝΙ: Περιστρεφόμενο
ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ: 200 μέτρα
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: Με την κορώνα 52mm
                  Χωρίς την κορώνα 50mm
ΠΑΧΟΣ: 16mm
ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ:   Χρονογράφος ακρίβειας 1/20 δευτερολέπτου
                                Ένδειξη λήξης μπαταρίας, Ημερομηνία,Περιστρεφόμενο στεφάνι
                                Βιδωτό καπάκι και κορώνα
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ: Βυθόμετρο έως 50 μέτρα με βήμα ενός μέτρου
                                  Μνήμη μέγιστου βάθους κατάδυσης
                                  Βομβητής προειδοποίησης για άφιξη στο μέγιστο βάθος κατάδυσης
ΕΓΓΥΗΣΗ:   2 έτη επίσημης αντιπροσωπείας

Μερικά άλλα χαρακτηριστικά που αφορούν την φόρτιση από το φως:

Μέγιστος χρόνος λειτουργίας από πλήρη φόρτιση: 60 ημέρες
Διάρκεια μπαταρίας από τη στιγμή της ελάχιστης ένδειξης : 2 ημέρες.
Χοντρικά το ρολόι φορτίζει πλήρως μια ηλιόλουστη ημέρα σε 2,5 ώρες, με συννεφιά σε 5, ενώ σε περιβάλλον γραφείου σε 18. 

Αναλυτικότερα:

Επειδή γενικά στο νετ οι φωτογραφίες που βρήκα δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα του ρολογιού έβγαλα μερικές για μια πιο πλήρης εικόνα:

Εντυπώσεις:

Φορώντας το ρολόι συνεχώς για περίπου 2 βδομάδες τώρα είμαι ευχαριστημένος από την αγορά μου. Πιστεύω οτι αξίζει και με το παραπάνω τα 400 περίπου ευρώ που θα δώσει κάποιος για να το αποκτήσει.
Από την πρώτη στιγμή που θα φορέσεις το ρολοι το χαρακτηρίζεις macho. Εκπέμπει έναν δυναμισμό και σου δίνει την αίσθηση της ανθεκτικότητας. Το ρολόι μπορείς να το φοράς όλη μέρα, αντέχει στην κακομεταχείριση και μπορείς να το φορέσεις κάνοντας rafting και το βράδυ που θα βγεις για ένα ποτάκι. Φοριέται με σχεδόν οποιαδήποτε ενδυματολογικό συνδυασμό.
Προσωπικά τα ρολόγια μου τα κακομεταχειρίζομαι.Τα φοράω σε τρέξιμο, πεζοπορίες, θάλασσα. Το συγκεκριμένο, όπως είναι φυσικό, με δυσκόλεψε στο τρέξιμο και γενικά το βάρος και το μέγεθός του είναι ακατάλληλα για έντονη αθλητική δραστηριότητα. Δε φτιάχτηκε άλλωστε γι αυτό.
Δυστυχώς ακόμη δεν έχει δοκιμαστεί και στις συνθήκες για τις οποίες προορίζεται. Τη θάλασσα δηλαδή. Αυτό θα γίνει προσεχώς...   :)

Επιπρόσθετες πληροφορίες:

Ενα αναλυτικό video παρουσίασης θα δείτε εδώ: 

Το επίσημο manual μπορείτε να το βρείτε εδώ:
http://www.citizenwatch.com/Technical/English/Full/B74x_ebook.pdf

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: CITIZEN PROMASTER AQUALAND EcoDrive Chrono Diver
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 18, 2011, 05:34:15 μμ »
Δημήτρη μπράβο για πολύ καλό και πλήρες review και τις ωραίες φωτογραφίες. Να το χαίρεσαι
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 18, 2011, 07:27:26 μμ από GiannisH »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 18, 2011, 08:08:40 μμ »
Δημήτρη μπράβο για πολύ καλό και πλήρες review και τις ωραίες φωτογραφίες. Να το χαίρεσαι

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη.  :)

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 21, 2011, 10:40:15 μμ »
Δεν ειχα προσεξει αυτο το review πως μπορεσα????Φιλε Δημητρη πολυ ομορφο ρολοι να το χαιρεσαι εστω και λιγο καθυστερημενα,ποιοτητα απ τη Citizen ;)

Αποσυνδεδεμένος assassin88

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 16, 2011, 12:47:13 πμ »
Πολύ ωραία και το ρολόι και το review!!

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 16, 2011, 04:35:29 μμ »
Είναι από τα καλύτερα καταδυτικά που υπάρχουν! Και πολύ όμορφη γκομενάρα!  ;D
Παρότι υπήρξα Seikάκιας, κι ακόμα κρατάω μια αυτόματη ναυαρχίδα της, έχω καταλήξει ότι -για μένα προσωπικά- στην χαμηλή και μέση κατηγορία η Citizen είναι μία κλάση επάνω από την Seiko... Απλά στον συνδυασμό: Κάσα + ποικιλία μοντέλων + Miyota + Eco Drive + Radio Controlled + λειτουργίες κατάδυσης = σχεδόν όλα κάτω από 500€ τιμή, η Seiko απλά κοιτάζει τις εξατμίσεις της Citizen...  ;)
Καλοφόρετο και καλές βουτιές φίλε!
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 04, 2011, 11:42:46 πμ »
Ξεκινώντας το καλοκαίρι περίμενα να φορέσω το ρολόι στο φυσικό του περιβάλλον. Μετά τις πρώτες βουτιές που το ρολόι έδειχνε άψογο και ακριβές, μας πρόδωσε το λουράκι!   ](*,)

Αποτέλεσμα καλοκαιριού:
Citizen - Λουράκι citizen : 0 - 1

Και ρωτάω εσάς που έχετε περισσότερη εμπειρία:
1) Είναι φυσιολογική η κατάσταση αυτή? Σε 6 μήνες να έχει διαβρωθεί το λουράκι σε 3 σημεία (στο ένα κόπηκε τελικα τελείως). Τα σημεία αυτά δεν είναι καν στην τρύπα που κουμπώνει. Έπεσα σε αστοχία υλικού?
2) Καθώς η εγγύηση δεν ισχύει για το λουράκι, πήγα να παραγγείλω και μου είπαν 50ευρώ για το αυθεντικό και καμια 10αριά για απομίμηση. Μου είπαν γενικά οτι το το λουράκι απομίμηση είναι μια χαρά αλλά μάλλον για το αυθεντικό citizen με βλέπω (Αν και τα είδαμε και τα αυθεντικά  >:( ). Εσείς τι προτείνετε?

Θα μου πείτε... πολύ κουβέντα για ένα λουράκι... Απλά μου την έσπασε που σε καταδυτικό λουράκι με τα πρώτα νερά κόπηκε και βλέπω λουράκια των 5 ευρώ να κρτατάνε 10ετία...

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 04, 2011, 12:02:16 μμ »
Στο δικό μου κλασσικό Aqualand που το αγόρασα το 1988, το τι μπαταρίες και λουράκια καουτσουκ έχω αλλάξει δεν περιγράφεται.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 04, 2011, 12:16:21 μμ »
Ομοίως σε ότι αφορά τις μπαταρίες. Έχω ένα αναλογικό Citizen Aqualand από το 1999, όπου τα τελαυταία χρόνια, αλλάζω μπαταρία σχεδόν κάθε χρόνο, σε σημείο που σκέφτηκα να το παρατήσω, αλλά από την άλλη, αφού δεν έχει τίποτα και είμαι συμαισθηματικά δεμένος μαζί του, το λυπάμαι. Τι να πω... Μήπως στο σέρβις, δε βάζουν μπαταρία της προκοπής, για να το στέλνω κάθε λίγο και λιγάκι; Και να φανταστήτε ότι δυστιχώς δεν μπορώ να το εμπισταυτώ σε ντόπια καταστήματα, αλλά το στέλνω στην αντιπροσωπεία, με ότι έχει να κάνει αυτό σε χρόνο παράδοσης.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 04, 2011, 12:22:12 μμ »
Με το καουτσούκ ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Ωραίο, ελαφρύ, αδιάβροχο αλλά μπορεί να το κάψει ο ήλιος και το αλάτι. Αυτά συμβαίνουν αν και το εξάμηνο μου φαίνεται λίγο πρόωρο.
Εγώ στη θέση σου φίλε Δημήτρη, δεν θα πλήρωνα με τίποτα τόσα λεφτά για καινούριο.
Μήπως ήρθε η ώρα να του αγοράσεις ένα-δυο ρουχαλάκια ΝΑΤΟ που θα σου κρατήσουν χρόνια με τα μισά λεφτά;

Κ.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 04, 2011, 01:06:42 μμ από kosdome6 »
This post contains 100% recycled electrons

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 04, 2011, 12:42:45 μμ »
To αυθεντικό λουράκι, το αγόρασα το 2001, στα 20000 δρχ. Ξέρω, ήταν πολύ ακριβό, αλλά ήθελα το αυθεντικό (και αντιαλεργικό όπως μου είπαν), για ένα καινούργιο ρολόι, όπως ήταν τότε. Δεν έχω αλλάξει άλλο, γιατί δεν το πολυέβαζα στη θάλασσα. Το είχα και το έχω κυρίως για αλλάγη, σε καμιά καθημερινή, καλοκαιρινή βόλτα.
Για τη θάλασσα, έχω ένα σχετικά παλιό g shock.
Συμφωνώ με τα NATO λουράκια! Φαντάζομαι ότι θα τα πωλούν σε πολλά καταστήματα ρολογιών και δεν θα είναι δύσκολα στην ανεύρεσή τους.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 04, 2011, 03:09:13 μμ »
Τα ΝΑΤΟ λουράκια δε τα χα σκεφτεί. Και ένα πορτοκαλί ΝΑΤΟ μου αρέσει σαν ιδέα... Με τα ίδια λεφτά άλλωστε που έχει το αυθεντικό παίρνω ένα ΝΑΤΟ πορτοκαλί και ένα άλλο μαυρι και τα έχω να τα αλλάζω.  :)
Ευτυχώς από μπαταρία δε θα χω πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος georgesa

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 24, 2011, 07:57:52 μμ »
Εγω μολις το πηρα παραγγειλα αμεσως μερικα ΝΑΤΟ και 1 ZULU γιατι λογω συχνων καταδυσεων φοβομουν μην το χασω.
Τα λουρακια δεν χωρουσαν στο κενο που αφηναν οι μπαρες και ετσι αφου αγορασα 2 αλλες λιγο μεγαλυτερες 24mm και αφου τις καμπυλωσα ελαφρα αναμεσα σε 2 κουταλια...ιδου.
Μεχρι τωρα και μετα απο αρκετες καταδυσεις ολα τελεια!

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 25, 2011, 11:33:48 πμ »
Πως αλλάζει ο εμφάνηση του ρολογιού με τα οικονομικά , σπορ και πολύχρωμα ΝΑΤΟ λουράκια!
Μπορείς να πάρεις όσα θέλεις και θα αλλάζει πολύ συχνά η όψη του ρολογιού. Και βέβαια με τον ευκολότερο και γρηγορότερο τρόπο...

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 08:46:45 πμ »
Update σχετικά με το λουράκι...
Αφού ακόμα το περιμένω, πήρα τηλέφωνο χτες στα κεντρικά της citizen στην Αθήνα. Μου είπαν οτι τα συγκεκριμένα λουράκια είχαν πρόβλημα. Πολλά τα παράπονα από πολλούς αγοραστές. H citizen στα συγκεκριμένα έχει πρόβλημα και παρατηρείται μια γενική έλλειψη. Με λίγα λόγια θα έχουμε λουράκια (στην Ελλάδα τουλάχιστον) από Χριστούγεννα...  :o

Για την ώρα, βολεύτηκα με ενα στυλ ΝΑΤΟ. Η βλακεία είναι οτι τα άλλα λουράκια απο τα υπόλοιπα καταδυτικά της εταιρίας δεν κάνουν.

ΥΓ: Επειδή δεν βρήκα πορτοκαλί εδώ Γιάννενα και γενικότερα οι ποικιλία είναι μηδενική, μήπως έχετε να προτείνεται κανένα site με λουράκια σαν αυτά που παρέθεσε ο φίλος georgesa

Αποσυνδεδεμένος georgesa

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 08:57:59 πμ »
E-bay φιλε μου,κανε αναζητηση και θα βρεις αμετρητα!

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 09:41:44 πμ »
Εκεί προσανατολίζομαι κι εγώ μάλλον φίλε. Μας αναγκάζουν οι δικοί μας να αγοράζουμε από εξωτερικό...  :(

Αποσυνδεδεμένος aroustas

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 13, 2012, 02:53:24 μμ »
Καλησπέρα παιδία,

επειδή μου κόπηκε και εμένα το λουράκι μετά το προηγούμενο καλοκαίρι και η citizen δεν έχει φέρει ακόμα καινούριο το οποίο σημειοτέων θα κοστίζει 40 ευρώ, μήπως γνωρίζεται αν υπάρχει αντίστοιχη λύση σε λουράκι καουτσούκ της ίδιας ή άλλη εταιρείας που να ταιριάζει?