Αποστολέας Θέμα: Αγορά αυτόματου ρολογιού  (Αναγνώστηκε 24851 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Αγορά αυτόματου ρολογιού
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 12:58:52 πμ »
   Αν δεν μιλάμε για all around ρολόι, αλλά για ένα dress κομμάτι με πιό προσεκτική χρήση και τα 40mm της κάσας δεν είναι πρόβλημα, τότε το Max Bill Chronoscope που λέει ο Κωνσταντίνος είναι από τα ομορφότερα κομμάτια που έχω δεί........παλιός μεγάλος καημός........

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος tolisnani

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 05:13:49 μμ »
Πολύ ωραίο ρολόι αλλά δεν έχει αντιπροσώπευση στην Ελλάδα και θα ήθελα να το δοκιμάσω πρώτα αυτό που θα πάρω.
Πολύ καλό όμως.Ιδιαίτερο κομάτι.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 05:32:58 μμ »
   Αν δεν μιλάμε για all around ρολόι, αλλά για ένα dress κομμάτι με πιό προσεκτική χρήση και τα 40mm της κάσας δεν είναι πρόβλημα, τότε το Max Bill Chronoscope που λέει ο Κωνσταντίνος είναι από τα ομορφότερα κομμάτια που έχω δεί........παλιός μεγάλος καημός........

φοβερο ρολοι και πολυ ομορφο.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 07:18:35 μμ »
Πολύ ωραίο ρολόι αλλά δεν έχει αντιπροσώπευση στην Ελλάδα και θα ήθελα να το δοκιμάσω πρώτα αυτό που θα πάρω.
Πολύ καλό όμως.Ιδιαίτερο κομάτι.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν είναι και στον δικό μου καρπό. Όμως εγώ δυσκολεύομαι γενικά σε οτιδήποτε κάτω των 42mm. Aν ο καρπός μου σήκωνε μικρά ρολόγια θα το είχα χτυπήσει κι ας μη το είχα δεί από κοντά ;)

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 09:19:56 μμ »
Αυτός είναι ο λόγος που δεν είναι και στον δικό μου καρπό. Όμως εγώ δυσκολεύομαι γενικά σε οτιδήποτε κάτω των 42mm. Aν ο καρπός μου σήκωνε μικρά ρολόγια θα το είχα χτυπήσει κι ας μη το είχα δεί από κοντά ;)
   Κι εγώ θα το είχα χτυπήσει χωρίς να το έχω δει φορεμένο στον καρπό μου (μέχρι στιγμής έχω αγοράσει 3 ρολόγια χωρίς να τα έχω δει με απόλυτη επιτυχία  :D ). Η εμφανισή του αρκεί από μόνη της για να σε πείσει ;D
   Φίλε Γιάννη, πιστεύω τα 40mm για dress ρολόι είναι πολύ καλή διάσταση. Το συγκεκριμένο μάλιστα (απουσία στεφάνης και σε λευκό), "μεγαλοδείχνει". Με το "παλιομοδίτικο" φθαρμένο λουράκι αλλά και με mesh που το έχω δει, είναι υπέροχο  :)
   Καλή έρευνα (ξανά) στον ενδιαφερόμενο τον οποίον μάλλον; μπερδεύουμε (ευχάριστα ελπίζω)  :)

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 09:34:49 μμ »
Το συγκεκριμένο είναι και δικός μου καημός, αλλά δεν έχω πετύχει κανέναν μέχρι τώρα που να το έχει για να το δω από κοντά.

Ας το πάρει κάποιος ρε παιδιά να βολευτούμε και οι υπόλοιποι! ;D
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 09:49:11 μμ »

Ας το πάρει κάποιος ρε παιδιά να βολευτούμε και οι υπόλοιποι! ;D

Aι γειά σου!!!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 09:52:21 μμ »

Φίλε Γιάννη, πιστεύω τα 40mm για dress ρολόι είναι πολύ καλή διάσταση. Το συγκεκριμένο μάλιστα (απουσία στεφάνης και σε λευκό), "μεγαλοδείχνει".

Νά'ξερες πόσες φορές τα έχω πεί αυτά στον εαυτό μου... :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 10:13:33 μμ »
Μιλώντας για δοκιμή ρολογιών πριν την αγορά, να σας πω και την σημερινή μου εμπειρία.

Είμαι πολύ στενοχωρημένος.

Τον τελευταίο καιρό κοιμόμουνα και ξύπναγα με τα Audemars Piguet Royal Oak στο μυαλό.
Συγκεκριμένα το 15300ST με το μπλε dial.
http://www.kronosclub.com/ROC/mainX.asp?mnuNum=15300

Το έβλεπα στα ιντερνετια και μου πέφτανε τα σάλια.
Φυσικά έβλεπα τα 39mm διάσταση αλλά έλεγα ότι έτσι όπως ειναι εξάγωνο θα δείχνει μεγάλο στην πραγματικότητα όπως και τα 40αρια Rolex, που είναι τα περισσότερα ρολόγια μου.
Είχα ετοιμαστεί ψυχολογικά ότι θα τα σκάσω χοντρά, επειδή δεν είναι εμπορικά ρολόγια και είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα βρεις μεταχειρισμένα (πράγμα που όπως ξέρετε δεν με χαλάει καθόλου, ισα ισα που τα προτιμώ).

Ηρθα λοιπόν στην πρωτεύουσα και βουρ στα ελάχιστα μαγαζιά που τα έχουν.
Από τα 4 επίσημα, μόνο σε ένα είχε τελικά και όχι αυτό που έψαχνα. Ειχε όμως το 15202 (Jumbo) που είναι το ιδιο με το 15300 με άλλη μηχανή.
http://www.kronosclub.com/ROC/mainX.asp?mnuNum=15202

Λέω δεν πειράζει φερτε μου το 15202 με το λευκό dial. Ερχεται βγαζω το 312 (την ατυχία μου φορούσα και την γκουμούτσα) και το βάζω στο χέρι μου.
Κουμπώνει τέλεια στον καρπό μου, σα να είχε ρυθμιστεί για μένα ( το οποίο είναι πολύ σπουδαίο ψυχολογικά για μενα και με προδιαθετει πολυ θετικά για την αγορά) και αντί να χαρώ μένω αμήχανος και παγωμένος.

Το ρολόι ήταν ελάχιστο στον καρπό μου  :'(   :'(   :'(

Με μιας γκρεμίστηκαν όλα τα όνειρα που είχα κάνει για το ρολόι.

Στη συνέχεια και μιας και ημουν εκεί δοκίμασα τα Roayl Oak Offshore
http://www.kronosclub.com/ROC/mainX.asp?mnuNum=26170
Σαφαρι και μπλε panda τα οποία στο επίσημο σιτε τα δινει 42αρια ενώ στο πιο πάνω 44αρια.

Αυτά έκατσαν τέλεια στον καρπό μου αλλά οι τιμές καταλόγου από 17500 έχουν παει 19400, οπότε ακόμα και με τρελή έκπτωση να τα βρω και πάλι απλησίαστα είναι  :'(   :'(

Έχει το γνωστό μαγαζί με τα μεταχειρισμενα στην Γλυφαδα, ένα Σαφαρι στα 9500 αλλά και πάλι ξεφεύγει πολύ η τιμή.

Γι αυτό λοιπόν σας (ξανα)λέω, προσπαθείστε οπωσδήποτε να δοκιμαζετε πριν την αγορά, ειδικα αν τα ρολόγια ειναι ακριβά   

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 10:22:02 μμ »
Φιλε Πανο,εχεις πεσει κι εσυ στην λουμπα,τα γκουμουτσορολογα εχουν χαλασει καθε αισθηση αισθητικης και μετρου,οι εταιρειες με αιωνες ιστορια,επι το πλειστον δεν κατασκευαζουν κατσαρολες.
ΤΥΧΑΙΟ;
WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 10:30:22 μμ »
Φιλε Πανο,εχεις πεσει κι εσυ στην λουμπα,τα γκουμουτσορολογα εχουν χαλασει καθε αισθηση αισθητικης και μετρου,οι εταιρειες με αιωνες ιστορια,επι το πλειστον δεν κατασκευαζουν κατσαρολες.
ΤΥΧΑΙΟ;

Φίλε Coral, μάλλον δεν πρόσεξες παραπάνω που γράφω, ότι τα περισσότερα ρολόγια μου είναι 40αρια ρολεξ.
Το μόνο κατσαρόλι που έχω είναι το 312 και αυτό όχι γιατί μου αρέσουν οι γκουμούτσες αλλά γιατί με έχει τρελάνει η 1950 κάσα που φοράει. Αν το έβγαζε η Panerai σε 40αρι με αυτή την κάσα θα το επαιρνα 40αρι.

Το 312 το ανεφερα μόνο σαν συγκριση για να καταδείξω την τεράστια διαφορά μεγέθους. Αλλά και το ρολεξ το 16610LV να φόραγα εκείνη την στιγμή και πάλι το 15300 θα εδειχνε ελάχιστο στον καρπό μου (19,5εκ.) .

Τεσπά τι να κάνουμε, τα έχει αυτά η ζωή....

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 10:33:19 μμ »
Το ιδιο πραγμα λεμε,εμαθε το ματι μας στις ευκολοφτιαχτες γκουμουτσες και χασαμε την εκτιμηση στα κομψοτεχνηματα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Φεβρουάριος 12, 2011, 11:49:14 μμ »
   Είναι "γκουμούτσα" το νέο Navitimer στα 43mm; Το ΙWC Vintage Portofino στα 46; Το Baume & Mercier Riviera στα 45; Το Eberhard Tazio Nuvolari στα 43; Το Τag Heuer Grand Carrera στα 43; To JLC Duomètre στα 42; Το VC Patrimony στα 44; Το Chopard Mille Miglia στα 44; To Girard Perregaux Sea Hawk στα 44; To Omega Seamaster Planet Ocean στα 45,5; Τι σημαίνει "γκουμούτσα"; Και τι σημαίνει "κουτσουλιά"; Υπάρχουν ρολόγια για όλους, μεγάλα-μεσαία-μκρά, ότι θέλει ο καθένας....
   Προσωπική άποψη που την έχω γράψει μια-δυό φορές ακόμη......οι καινούργιοι μηχανισμοί φτιάχνονται για ρολόγια πάνω από 40mm, για να μην πω πάνω από 42.....όχι βέβαια για λόγους μόδας, ούτε και για λόγους ευκολίας.....ο μέσος όρος ύψους του ανθρώπου έχει ανεβεί 20 πόντους και βάλε.....οι καρποί ακολουθούν το ύψος και τα ρολόγια τους καρπούς.....μην περιμένετε να δείτε πάλι 38άρια ρολόγια γιατί θα περιμένετε άδικα.....

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Φεβρουάριος 13, 2011, 12:03:56 πμ »
Υπαρχουν πολλα μοντελα ΡΡ,VC,Lange,AP που να υπερβαινουν τα 42 mm;Εως ελαχιστα θα ελεγα.

Αποσυνδεδεμένος gld

• 38mm case
  • Live to fly...
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Φεβρουάριος 13, 2011, 01:30:16 πμ »
Μήπως η "γκουμούτσα" θα επρεπε να αναφέρεται σε άσκοπο όγκο με κακη σχεδίαση και όχι απλά σε διάμετρο;

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουάριος 13, 2011, 02:10:24 πμ »
Μήπως η "γκουμούτσα" θα επρεπε να αναφέρεται σε άσκοπο όγκο με κακη σχεδίαση και όχι απλά σε διάμετρο;

:yes:    :2thumbs:

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουάριος 26, 2011, 04:48:47 μμ »
Παιδιά μόλις το πήρα......LEGEND DIVER....
Έχω πάθει πλάκα....! Όλη την ώρα κάθομαι και το χαζεύω.Το κοιτάω, το ξανακοιτάω, ακούω το μηχανισμό του.....
Έχει και μία συσκευασία απίστευτη....Το κουτί του είναι .....
Είμαι όλη την ώρα με ένα τεράστιο χαμόγελο σχηματισμένο στο πρόσωπο μου.....

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουάριος 26, 2011, 05:19:49 μμ »
Kαλοφορετο φιλε να ειναι,πραγματι εξαιρετο ρολοι να το χαιρεσαι και περνα και φωτο ;D

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουάριος 26, 2011, 06:17:09 μμ »
Xεχεχεχε Legend Diver τελικά ε; Την καλύτερη επιλογή έκανες, καλοφόρετο με υγεία!!!

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουάριος 26, 2011, 09:06:06 μμ »
Θα περάσω αύριο φωτό.
Σκέφτομαι να πάρω και κανένα λουράκι. Είχα δει κάποια στιγμή μία φωτό με ένα καφέ κροκό λουράκι που πιστεύω ότι του πάει απίστευτα.
Ποια είναι η άποψη σας?