Αποστολέας Θέμα: g-shock vs suunto  (Αναγνώστηκε 20164 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: g-shock vs suunto
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 27, 2010, 03:44:16 μμ »
Κατα την γνώμη μου το καλύτερο ρολόι που συνδιάζει όλα αυτά που λες είναι τα Tissot T-touch! Αν εξαιρέσεις την ψιλοανεβασμένη τιμή τους σε σχέση με αυτά που σκοπεύεις να δώσεις κατα τα άλλα δεν υπάρχει μείον! Απο που να αρχίσεις.. απο την μούρη που έχει η οθόνη αφής.. το οτι έχουν τα πάντα απο λειτουργίες, υψόμετρο, βαρόμετρο, θερμόμετρο, πρόγνωση καιρού, πυξίδα, χρονόμετρο, αντίστροφη.... Το οτι μπορείς να του βάλεις ένα μπρασελέ και να μεταλαχθεί σε ρολόι για κουστούμι.. Οι καινούργιες σειρές έχουν και 100 μέτρα υδροστεγανότητα! Και όλα αυτά τα βρίσκεις γύρω στα 500 ευρώ της απλής έκδοσης και μετά ανάλογα με τα εξτρά ανεβαίνει.

φοβερα ρολογια πραγματι αλλα ανεβαινει πολυ η τιμη τους.και στο εξωτερικο ειναι πολυ ψηλες οι τιμες τους.το πολυ 350 ευρω να δωσω...

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 12:52:09 πμ »
παιδια πως το βλεπετε το ρολοι; http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=6578
το λουρακι ρητινης τι ακριβως ειναι;εγω εχω στο μυαλο μου κατι σαν του καοτσουκ ελαστικο και με αντοχες..
εχετε ιδεα απο τετοια λουρακια;

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 11:42:23 πμ »
Οταν λέμε ρητίνη εννοούμε το γνωστό μαύρο καουτσούκ που αναφέρεις. Απλά, επειδή δεν παρασκευάζεται από φυσικό καουτσούκ αλλά είναι συνθετικό (από παράγωγα πετρελαίου όπως όλα τα πλαστικά) το λέμε ρητίνη. Γενικά έχει καλές αντοχές και ακόμα κι αν μένει ώρες στον ήλιο (που είναι γνωστό πως καίει τα πλαστικά) θα σου κρατήσει αρκετά χρόνια. Βέβαια μπορέις πάντα να το αλλάξεις αν σου κοπεί και να βάλεις ότι θες. Αλλάζει όχι μόνο το λουράκι αλλά ολόκληρο το κάλυμα της κάσας με λίγα λεφτά.
Κοίταξε πάντως και την καλασική ρετρό σειρά 5600, βγαίνει σε ηλιακό+ατομικό (GW κλπ) έχει όλα τα γνωστά καλούδια εκτός από θερμόμετρα-βαρόμετρα & καφετιέρα  :D,και κάνει τα μισά περίπου λεφτά από αυτό που κοιτάς. (πάει και στα 200m βάθος).

Φιλικά
Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
  • Ανταλλάζω κρασί 35 ετών με αντίστοιχης αξίας ρολόι
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 12:37:02 μμ »
Έχω ακούσει πάντως ότι παθαίνουν εύκολα βλάβες, ισχύει αυτό?

Και φυσικά λόγω της κατασκευής του ρολογιού αλλά και του μηχανισμού, δεν μπορεί να το κάνει service ένας τεχνίτης και πρέπει να πάει στην επίσημη αντιπροσωπεία.
Hitech Πόντιος!

Newsposter and Moderator @ www.myplaisio.gr

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 03:30:36 μμ »
Οταν λέμε ρητίνη εννοούμε το γνωστό μαύρο καουτσούκ που αναφέρεις. Απλά, επειδή δεν παρασκευάζεται από φυσικό καουτσούκ αλλά είναι συνθετικό (από παράγωγα πετρελαίου όπως όλα τα πλαστικά) το λέμε ρητίνη. Γενικά έχει καλές αντοχές και ακόμα κι αν μένει ώρες στον ήλιο (που είναι γνωστό πως καίει τα πλαστικά) θα σου κρατήσει αρκετά χρόνια. Βέβαια μπορέις πάντα να το αλλάξεις αν σου κοπεί και να βάλεις ότι θες. Αλλάζει όχι μόνο το λουράκι αλλά ολόκληρο το κάλυμα της κάσας με λίγα λεφτά.
Κοίταξε πάντως και την καλασική ρετρό σειρά 5600, βγαίνει σε ηλιακό+ατομικό (GW κλπ) έχει όλα τα γνωστά καλούδια εκτός από θερμόμετρα-βαρόμετρα & καφετιέρα  :D,και κάνει τα μισά περίπου λεφτά από αυτό που κοιτάς. (πάει και στα 200m βάθος).

Φιλικά
Κ.

αυτο το 5600 αφου κανει και καφε με ενδιαφερει.. :P
στειλε μου ενα link με αυτο που ειδες αν γιινεται!

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 03:31:16 μμ »
Έχω ακούσει πάντως ότι παθαίνουν εύκολα βλάβες, ισχύει αυτό?

Και φυσικά λόγω της κατασκευής του ρολογιού αλλά και του μηχανισμού, δεν μπορεί να το κάνει service ένας τεχνίτης και πρέπει να πάει στην επίσημη αντιπροσωπεία.

τα casio παθαινουν ευκολα βλαβες;τι ειδους;

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 04:00:23 μμ »
Έχω 2 στην συλλογή μου, το GS 1100 D1 AER, και το PRW 1500R, και τα δύο radio controlled. 3 χρόνια σκληρής χρήσης και test όλων των λειτουργιών τους με υποδειγματική λειτουργία και αντοχή χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Μία φορά ζήτησα τηλ/κές οδηγίες από αντιπροσωπεία γιατί απορρύθμισα το G-Shock, και οι άνθρωποι ήταν άψογοι, ταχύτατοι και ευγενέστατοι.
Εννοείται ότι τα ρολόγια θα τα κρατήσω, και εξάπαντος δηλώνω τον θαυμασμό μου γι αυτήν την εταιρεία...
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 04:07:21 μμ »
αυτο υποθετω δεν θα ισχυσει σε περιπτωση που το παρω απο καταστημα στο ιντερνετ ε;

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 10:20:14 μμ »
εεεε φίλε txcellas μη λέμε και ότι θέλουμε.... (χωρίς παρεξήγηση ε???)
όχι και παθαίνουν βλάβες και εύκολα κιόλας τα G-Shock!!!
για ρίξε μια ματιά εδώ και θα πειστείς φαντάζομαι για τι εργαλεία πρόκειται.
Η κάνε μια αναζήτηση στο γιουτιούμπ για G-Shock tough test ή τέλος πάντων κάτι παρόμοιο και θα βρεις τις αποδείξεις που χρειάζεσαι...

Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 10:33:57 μμ »
εεεε φίλε txcellas μη λέμε και ότι θέλουμε.... (χωρίς παρεξήγηση ε???)
όχι και παθαίνουν βλάβες και εύκολα κιόλας τα G-Shock!!!
για ρίξε μια ματιά εδώ και θα πειστείς φαντάζομαι για τι εργαλεία πρόκειται.
Η κάνε μια αναζήτηση στο γιουτιούμπ για G-Shock tough test ή τέλος πάντων κάτι παρόμοιο και θα βρεις τις αποδείξεις που χρειάζεσαι...

Παναγιώτης

δεν ειπα κατι τετοιο.. ???
και εγω αυτο ειδα και μου εκανε εντυπωση ο φιλος Di@bolic  πριν..

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 04, 2011, 12:52:27 πμ »
Εγώ για τα T-Touch είπα!  ;D

Έχω ένα casio g-shock 10 + χρόνια (το φόρούσε στην αρχή ο πατέρας μου και μετά εγώ και δεν έχει πάθει τίποτα).

Να φανταστείς ούτε μπαταρία δεν έχει αλλάξει!!! :P
Hitech Πόντιος!

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 04, 2011, 01:27:43 πμ »

αυτο το 5600 αφου κανει και καφε με ενδιαφερει.. :P
στειλε μου ενα link με αυτο που ειδες αν γιινεται!

Εχω κι εγώ το GW M5600 εδώ και 3 χρόνια και είναι σκυλί. Τί κολύμπι, τί δουλειές, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Βέβαια δεν είναι Υ.Ω. αλλά τα λεφτά του τα αξίζει 10000 φορές.
Δες εδώ http://www.gshock.com/products/index.php?id=F0CC2AA2-239A-4A9F-BC23-4704C60E95E0 το μοντέλο όπως βλέπεις η τιμή είναι 130$ δηλαδή 100€.
Καλύτερα να το αγοράσεις από Ευρώπη για να μην έχεις δασμούς.
Εγώ το είχα πάρει από Αγγλία αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι μετά από 3  χρόνια.

Σου στέλνω και μια φωτο από την πίσω όψη του δικού μου για να δεις το μοντέλο.

Κ.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 04, 2011, 01:30:31 πμ »

Αποσυνδεδεμένος diligre

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 04, 2011, 04:41:00 μμ »
Ψάχνομαι και έγω για ρολόι με θερμομετρο, βαρομετρο, αλτίμετρο και ίσως ψηφιακή πυξίδα και βλέπω πως τα Protrek και Suunto είναι μονόδρομος αλλά τα Casio τα βρίσκω άσχημα και ογκώδη ενώ τα Suunto ακριβά. Ξέρετε κανένα μαγαζί που να φέρνει αρκετά μοντέλα από τα παραπάνω για να τα δω και στο χέρι?

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 04, 2011, 10:20:37 μμ »
Ωχ φιλε txcellas συγγνώμη. Ναι έχεις απόλυτο δίκιο, εγώ μπέρδεψα τα πόστ. Και μετά και την εξήγηση του Di@bolic, νομίζω μπορούμε να συνεχίσουμε.
Εγώ έχω και casio g-shock και Suunto το οποίο το χρησιμοποιώ ως επί το πλείστον στο ποδήλατο ως παλμογράφο (το Suunto ).
Για τις λειτουργίες που έχει είναι φανταστικό ρολόι, βέβαια το κακό είναι η αντίσταση στο νερό η οποία είναι μόνο για 30μ.
Το g-shock από την άλλη είναι άλλη ιστορία. Κάντου ότι θες, δεν μασάει τίποτα.
απλά για φουλ λειτουργίες (πυξίδα, θερμόμετρο, βαρόμετρο, υψόμετρο) μάλλον η σειρά Protrek είναι μονόδρομος σε σχέση με τα g-shock.
Το μεν casio g-shock το αγόρασα από εδώ περίπου στην διπλάσια τιμή από ότι το έβρισκα σε μαγαζιά στο εξωτερικό ενώ το δε Suunto όταν ηταν να το αγοράσω, το πήρα από αγγλία σε τιμή 100€ φθηνότερα από αυτή που το βρήκα στην ελλάδα.
Αυτά για τους υποψήφιους αγοραστές.

Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος tazio

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 05, 2011, 08:52:00 μμ »
...
Το μεν casio g-shock το αγόρασα από εδώ περίπου στην διπλάσια τιμή από ότι το έβρισκα σε μαγαζιά στο εξωτερικό ...

Παράξενο αν κρίνω από τις τιμές που βλέπω σε Ελλάδα και εκτός.
Αν θες γράψε (ή στείλε με π.μ. ) σε παρακαλώ μοντέλο και τιμή.
... κι αφού δε σέβεστε θα με φοβάστε ...

http://taziodome.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος geo1971

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 05, 2011, 11:11:18 μμ »
Καλή Χρονιά!

Πριν λίγες μέρες απέκτησα το CASIO G SHOCK GW M5600.  Δεν χρειάζεται να το λυπηθείς γιατί δεν καταλαβαίνει τίποτα!

Έχει και αυτή την ρετρό εμφάνιση που θυμίζει 80's.

Μου στοίχισε περίπου €75 (αγορά μέσω ιντερνετ από Αγγλία).

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 05, 2011, 11:22:46 μμ »
Φίλε tazio, είναι το Casio G-shock AW-590-1AER. Το είχα πάρει από την Πάτρα, τον Σεπτέμβρη του 2009 και το είχα πληρώσει εκεί 100€. Λίγο μετά βέβαια είδα ότι το Skywatches το έδινε για περίπου 45€ αν θυμάμαι καλά. Γιαυτό λέω για μισή τιμή σε σχέση με το εξωτερικό. Βέβαια εκείνη την εποχή με είχε πιάσει πραγματική μανία με τα G-shock και έτσι μπήκα στο κατάστημα, το είδα μου άρεσε, βρήκα και την τιμή σχετικά καλή και το πήρα χωρίς πολλά πολλά.
Τώρα ίσως να το έψαχνα λίγο παραπάνω, τουλάχιστον όσον αφορά την τιμή του.

Παναγιώτης

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 05, 2011, 11:28:58 μμ »

...
Μου στοίχισε περίπου €75 (αγορά μέσω ιντερνετ από Αγγλία).

Δεν μου στέλνεις και το λινκ με π.μ. αν θες φίλε geo1971 με το μαγαζί που το πήρες? Εγώ το φθηνότερο από Αγγλία το βρήκα στο Amazon.co.uk και το έχει 71 λίρες, άρα κάπου στα 83€.
Για δώσε το δικό σου λίνκ γιατί με έβαλες σε πειρασμό τώρα!!!

Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 07, 2011, 03:04:04 μμ »
Μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα link (είτε από εδώ είτε με pm) με καταστήματα από Ε.Ε με ρολόγια suunto?
Hitech Πόντιος!