Αποστολέας Θέμα: g-shock vs suunto  (Αναγνώστηκε 20150 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
g-shock vs suunto
« στις: Δεκέμβριος 21, 2010, 02:13:24 μμ »
εχω κολλησει σε ποιο απο τα 2 ειδη ρολογιων να προτιμησω;σκοπευω να διαθεσω πανω απο 100 ευρω και να εχουν το κατι παραπανω.τα suunto τα ειδα προσφατα και με κερδισαν αλλα σιγουρα τα casio  ειναι εγγυηση  προσωποποιημενη.τι λετε; ??? ??? ???

Αποσυνδεδεμένος KOSTAS31

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: g-shock vs suunto
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 21, 2010, 02:26:02 μμ »
Για το suunto θα δώσεις πολύ παραπάνω από 100 ευρώ.
Ως κάτοχος suunto είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μπορείς να βρείς casio με τις ίδιες λειτουργείες σε καλύτερη τιμή βεβαια τα σχεδια δεν συγκρίνονται θεωρω ότι τα suunto είναι ποιο ομορφα.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 21, 2010, 02:35:08 μμ »
Κατά τη γνώμη μου, τα Suunto είναι πολύ υπερτιμολογημένα για τις λειτουργίες που προσφέρουν. Εγώ θα έπαιρνα G-shock. Αν βέβαια "ερωτευτείς" τον σχεδιασμό των Suunto, τότε αλλάζει το θέμα.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 21, 2010, 02:42:03 μμ »
Για το suunto θα δώσεις πολύ παραπάνω από 100 ευρώ.
Ως κάτοχος suunto είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μπορείς να βρείς casio με τις ίδιες λειτουργείες σε καλύτερη τιμή βεβαια τα σχεδια δεν συγκρίνονται θεωρω ότι τα suunto είναι ποιο ομορφα.

\
ναι εννοειται πανω απο 100.και πανω απο 200 θα ελεγα.απλα οι δυνατοτητες του αν αξιζουν εναντι του g shock δεν το σκεφτομαι και πολυ!
ποιο suunto εχεις;δν ειναι παραξενο που δεν ειναι τοσο γνωστη σαν εταιρια στον κοσμο και την γνωριζουν πιο εξιδικευμενοι που ασχολουνται;

Αποσυνδεδεμένος KOSTAS31

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 21, 2010, 03:18:16 μμ »
Έχω το core orange, τα χαρακτηρηστικάτου μπορείς να τα δεις εδώ
http://www.suunto.com/en/Products/Outdoor_Sports_Instruments/Suunto-Core/Suunto-Core-Orange-Black/
Δεν ξέρω τι χαρακτηρηστικα θέλεις.
Το σηγκεκριμένο μπορείς να το βρείς γύρο στα 270 - 300 ευρώ.
Casio με τα ίδια χαρακτηρηστικά θα είναι σ΄ιγουρα φθηνότερο αλλα θα είναι ποιο χοντροκομένο και οχι τόσο κομψο.
Διαλέγεις και παίρνεις.

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 21, 2010, 03:22:25 μμ »
ωραια..δηλαδη χοντρικα στο ντιζαιν διαφερουν;απο αποψη δυνατοτητων ειναι τα ιδια;

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 22, 2010, 03:21:36 πμ »
Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα..
Τα Suunto, έχουν σχεδόν στάνταρ, εκτός από τα γνωστά (ώρα, ξυπνητήρια, χρονόμετρα) και λειτουργίες όπως Αλτίμετρου, Βαρόμετρου και Πυξίδας, εν αντιθέση με τα G shock, που στην πλειονότητα των μοντέλων, έχουν τα βασικά.
Όμως τα G shock, αντέχουν σχεδόν σε όλες τις καταπονήσεις, αυτός άλλωστε, ήταν και ο λόγος της κατασκευής τους..
Αντίστοιχη σειρά με τα Suunto, είναι η σειρά PROTREK, της Casio, η οποία εκτός από τις λειτουργίες των Suunto, διαθέτουν όλα τα μοντέλα αδιαβροχότητα 100 μέτρων (εν αντιθέση με τα 30 ή 50 μέτρα, της πλειονότητας των Suunto), φόρτηση από τον ήλιο καθώς και Multiband λειτουργία, δηλ. αυτόματη ρύθμηση της ώρας, μέσω ραδιοπομπών.
Αν σε ενδιαφέρουν οι πολλές λειτουργίες, διάλεξε μεταξύ Suunto και Protreck..
Προσωπικά θα επέλεγα Protreck, λόγω ιαπωνικής αξιοπιστίας, χαρακτηριστικών (100 μ. αδιάβροχα κ΄φόρτηση από τον ήλιο) και λόγω καλύτερης τιμής. Από κει και μετά, η αισθητική παίζει και αυτή τον ρόλο της και σε ότι αφορά αυτό, τα Protreck, έχουν περισσότερα..''εξογκώματα'', εν αντιθέση με τις πιο ''καθαρές'' γραμμές των Suunto..
Πάντως τα τελευταία, έχουν και εξιδίκευση, ανάλογα τον τύπο άθλησης του κάθ' ενός.
Τα Suunto πάντως, έχουν το δικό τους κοινό, που τα θεωρεί και πιο..''εξευγενισμένα'', σαν πιο..''κυριλέ'' , σε σχέση με τα Casio (άσχετο αν έξω γίνεται χαμός με τα G SHOCK, για τα οποία γίνονται πολλά events και σπονσονάρουν εκδηλώσεις και αγώνες όπως το ''Red Bull Air Race'').
Η επιλογή δική σου και καλές γιορτές! :smt111
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 22, 2010, 12:59:15 μμ »
σε ευχαριστω πολυ!!!καλες γιορτες! ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 22, 2010, 11:02:38 μμ »
εκτος απο αυτες τις 2 σειρες ρολογιων υπαρχει και καποια αλλη εταιρια με ρολογια με παρομοιες δυνατοτητες;
επισης πιστευετε αξιζει να δωσεις 300-400 ευρω για ενα ρολοι;η ποιοτητα κατασκευης του,τα υλικα που φτιαχτηκε,η αξιοπιστια του αντιπροσωπευουν την τιμη μου που ποσο αλλο μονο χαμηλη δεν μπορει να θεωρηθει!

Αποσυνδεδεμένος tazio

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 23, 2010, 06:34:53 μμ »
Ίσως αυτή που πλησιάζει τη νοοτροπία των Suunto & ορισμένων Casio (όχι τα "g" τα οποία είναι σε δική τους κατηγορία) είναι η Timex.
... κι αφού δε σέβεστε θα με φοβάστε ...

http://taziodome.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 25, 2010, 10:22:46 μμ »
αγαπητέ txcellas διευκρίνησέ μας περίπου τί ζητάς από ένα τέτοιο ρολόι διότι το καθένα έχει κ αυτό τα χαρακτηριστικά κ τις ιδιαιτερότητές του..
γιατί κάθε σειρά, πχ gshock, protrek, seafinder κλπ έχει τις υποκατηγορίες της ανάλογα με το τί ζητάει ο πελάτης...

στο εξωτερικό πάντος γίνεται χαμός αυτή τη στιγμή με το κλασσικό casio 5600...

τα suunto όντως είναι ποιό κυριλέ αλλά με γνώμες που μάζεψα κ γω δε τα προτιμούν οι ποιό μυημένοι...από την άλλη πολλοί λένε ότι τα casio λόγω υλικού (πλαστικό) βαστάει 5-6 χρόνια κ μετά αλοιώνεται (εφόσον το φοράς συνέχεια σαφώς) από την άλλη έχω δει κ 15ετίας τέτοια ρολόγια σκυλιά, τί να πεις, σίγουρα πάντως δε θα έδεινα πάνω από 150 ευρώ!

επίσης μια άλλη επιλογή είναι τα πόλαρ τα οποία είναι must στους μαραθωνοδρόμους κλπ, δες εδώ: http://www.roadrunnersports.com/rrs/products/CIU1034/

προσωπικά ο νο1 στόχος μου για ψηφιακό είναι αυτό:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250745133189&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_2092wt_1139

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 26, 2010, 04:14:43 μμ »
φιλε DragonAce πραγματικα ειμαι και γω μπερδεμενος για το τι θα διαλεξω.τα στανταρ ειναι τα εξης:
1)θα ειναι ψηφιακο ρολοι
2)θα εχει αυξημενες δυνατοτητες (γι αυτο κιολλας θα δωσω τοσα λεφτα για ψηφιακο)
3)η γραμμη του να ειναι και για καθημερινη εξοδο και οχι μονο για αθλητικη δραστητιοτητα
4)τα χρηματα του να αντιπροσωπευουν το προιον.να αξιζει δηλαδη στο χρονο..
5)να εχει και το κατι φευγατο πανω του σαν χαρακτηριστικο (πχ.να φορτιζει με ηλιους κλπ) αλλα να μην υστερει στα στανταρ(χρονομετρα κλπ)

επειδη τα suunto απο οτι καταλαβα πληρωνεις την φιλανδικη-ευρωπαικη κατασκευη και οχι τοσο δυνατοτητες αποφασισα να την αφησω εκτος.(μπορει να κανω και λαθος)
απο την αλλη τα g shock της casio ειναι πραγματικα αυτο που ζηταω αλλα η εμφανιση τους δεν με κερδιζει καθολου..τα εξογκωματα και τα μεγαλα κουμπια με χαλανε σκεφτομαι για τα protrek της casio παλι.κοιταξα και αλλες μαρκες οπως timex και καποιες αλλες αλλα δεν ειδα κατι αξιολογο του γουστου μου... :(
με τα κρητηρια αυτα τι προτεινετε; :-\

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 26, 2010, 07:17:09 μμ »
το gshοck riseman 9200 είναι το ποιό ολοκληρομένο gshock, έχει σχεδών όλες τις λειτουργίες εκτός από πυξίδα κ βυθόμετρο συν την ανθεκτικότητα που διαφημίζει, επίσης δεν είναι τόσο μεγάλο όσο δείχνει, μπορείς να το βρεις σε ωραία χρωματάκια...τα παθφαιντερ για μένα δυστυχως είναι λίγο μεγαλούτσικα...

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 26, 2010, 09:05:00 μμ »
Για εμένα τα suunto είναι κάπως ακριβά για αυτά που προσφέρουν. Το μεγάλο τους μειονέκτημα είναι η χαμηλή υδατοστεγανότητά τους, το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ο σχεδιασμός.
Καλό είναι πάντως να καταλήξεις επακριβώς στο τί θέλεις. Αν θέλεις ένα σχετικά εμφανίσημο ρολόι που να κάνει πολλά πράγματα, καλύτερα πήγαινε σε suunto. Αν είσαι κάποιου είδους επαγγελματίας και θέλεις ένα αρκετά σοβαρό εργαλείο, πήγαινε σε casio. Προτείνω το PRG-80 σε full τιτάνιο, από €290 στην Ελλάδα.

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 26, 2010, 10:14:16 μμ »
ναι ειναι λιγο μεγαλο το PATHFINDER.
το τελευταιο μεχρι στιγμης με εχει κερδισει.. το PROTREK - PRG-80.θα ψαξω και για τις επομενες εκδοσεις του με ενδεχομενος περισσοτερες δυνατοτητες.με χαλαει λιγο με την αντιστροφη μετρηση που ειναι μονο για 10 λεπτακια!
το θελω κυριως για τρεξιμο και για την δουλεια και το συγκεκριμενο ειναι ομορφο!ειμαι και λιγο δυσκολος στις αγορες μου.. :P

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 26, 2010, 10:19:32 μμ »
παντως τι εχουν βγαλει οι ανθρωποι..τα βλεπω και μενω! :)

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 26, 2010, 10:28:01 μμ »
Κάτσε,κάτσε, για τρέξιμο διαβάζω!..
Για τρέξιμο είσαι σε τελείως λάθος κατηγορία. Χρειάζεσαι κάτι τελείως διαφορετικό νομίζω.
Όταν λες "για τρέξιμο" τί εννοείς; Να μετράς απλά χρόνο ή νοιάζεσαι για  σφυγμούς, απόσταση, ταχύτητα κτλ.; Αν ενδιαφέρεσαι για το δεύτερο, πας σε άλλη κατηγορία, τα heart rate monitors. Για να μην μακρυγορώ ψάξου λίγο, κοίτα τα garmin forerunner 305,405 και τα suunto t3c, t4c, T6. Και αφού σε νοιάζει η αισθητική, μάλλον θα πας για κάποιο από τα suunto.
Αν θέλεις απλά να μετράς χρόνο, τότε καλύπτεσαι νομίζω από όλα τα ρολόγια που ήδη κοιτάς, όλα έχουν χρονόμετρο.
Υπόψιν, τα casio protrek κατά κανόνα είναι τεράστια, 50mm διάμετρο περίπου. Βεβαιώσου ότι το θέλεις κάτι τέτοιο.

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 26, 2010, 10:54:57 μμ »
οχι επαγγελματικο στιβο απλα για γυμναστικη.δηλαδη να κανει και για το τρεξιμο το ρολοι αλλα να ειναι και οκ να βγω καθημερινες.πραγματι ειναι λιγο ογκωδες γι αυτο και γω ψαχνω με μικροτερα χαρακτηριστικα-κουμπια protrek.
δεν με ενδιαφερει δηλαδη να μετραω σφυγμους κλπ..τοτε σιγουρα το suunto θα ηταν μονοδρομος.απλα θελω ενα σχετικα κανονικο σε διαστασεις ψηφιακο ρολοι με μεγαλες δυνατοτητες για τα παντα (θαλασσα-βουνο-πολη κλπ) και να αντεξει στο χρονο!

Αποσυνδεδεμένος JimiS

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 27, 2010, 01:05:18 μμ »
Κατα την γνώμη μου το καλύτερο ρολόι που συνδιάζει όλα αυτά που λες είναι τα Tissot T-touch! Αν εξαιρέσεις την ψιλοανεβασμένη τιμή τους σε σχέση με αυτά που σκοπεύεις να δώσεις κατα τα άλλα δεν υπάρχει μείον! Απο που να αρχίσεις.. απο την μούρη που έχει η οθόνη αφής.. το οτι έχουν τα πάντα απο λειτουργίες, υψόμετρο, βαρόμετρο, θερμόμετρο, πρόγνωση καιρού, πυξίδα, χρονόμετρο, αντίστροφη.... Το οτι μπορείς να του βάλεις ένα μπρασελέ και να μεταλαχθεί σε ρολόι για κουστούμι.. Οι καινούργιες σειρές έχουν και 100 μέτρα υδροστεγανότητα! Και όλα αυτά τα βρίσκεις γύρω στα 500 ευρώ της απλής έκδοσης και μετά ανάλογα με τα εξτρά ανεβαίνει.