Αποστολέας Θέμα: ETA 2893-2, ETA’s 2824-2, ACCURACY AND COMPARISON  (Αναγνώστηκε 3602 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος turbulence

• Just Registered
    • Προφίλ
ETA 2893-2, ETA’s 2824-2, ACCURACY AND COMPARISON
« στις: Δεκέμβριος 19, 2010, 12:04:11 μμ »

ETA 2893-2, ETA’s 2824-2, ACCURACY AND COMPARISON...

Καλημέρα σε Όλους...

Παιδιά βοηθήστε με σας παρακαλώ... Οi συγκεκριμένοι μηχανισμοί έχουν καλό accuracy? +-secs την μέρα? Ρωτάω γιατί τους φοράνε κάποια ρολόγια που μου αρέσουν... Απλά, θέλω να διορθώνω την ώρα μόνο μια φορά τον μήνα και τέλος... Με καλύπτουν αυτοί οι μηχανισμοί;

Υπερτερεί μήπως ο ένας έναντι του άλλου; Για βοηθήστε όσο μπορείτε γιατί έχω χαθεί λιγάκι...

Με Εκτίμηση,
Α
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 19, 2010, 12:39:50 μμ από turbulence »

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: ETA 2893-2 ΚΑΙ ACCURACY...
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 19, 2010, 12:12:06 μμ »
Τα ρολόγια που τον έχουν και μου γυάλισαν είναι τα ακόλουθα:

1) Swiss Automatic ETA 2893-2 Movement

-Ocean Diver GMT, Prometheus
http://www.hodinkee.com/blog/2010/4/10/prometheus-releases-an-upgraded-wordly-version-of-the-ocean.html

2) Swiss Automatic ETA 2824-2 Movement

-The Sif NART - A 1000m Watch Built for The Icelandic Coast Guard
http://www.hodinkee.com/blog/2010/8/2/the-sif-nart-a-1000m-watch-built-for-the-icelandic-coast-gua.html

-Certina DS 1 Automatic
http://www.e-women.gr/components/com_virtuemart/shop_image/product/bigwater.php?path=YjJkNmJlZGIyYWQzNTc0NjI5YWQzYTBjODc2ZmE1ZTguanBn

-Certina Podium Automatic
http://www.e-men.gr/components/com_virtuemart/shop_image/product/bigwater.php?path=NTM1MzdlMzJmNTIwODA0ZGU5NjBhYTk2Y2Q0MmJlM2MuanBn
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 19, 2010, 12:38:34 μμ από turbulence »

thomas69

• Επισκέπτης
Απ: ETA 2893-2, ETA’s 2824-2, ACCURACY AND COMPARISON
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 19, 2010, 12:55:37 μμ »
Ιδιοι είναι οι μηχανισμοί ο 2824 έχει ένδειξη ημερομηνίας ενώ ο 2893 έχει ένδειξη δεύτερης ώρας

Αν διορθώνεις μια φορά τον μήνα την ώρα στην καλύτερη περίπτωση θα σαι στο +-1.5 λεπτό διαφορά.

Το δεύτερο ρολόι που σ'άρεσε είναι ειδική έκδοση δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα ενώ τα κανονικά μοντέλα της εταιρίας αρχίζουν από τιμές κοντά στο χιλιάρικο.

Το τελευταίο το Certina είναι quartz

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 19, 2010, 01:16:43 μμ »
Ιδιοι είναι οι μηχανισμοί ο 2824 έχει ένδειξη ημερομηνίας ενώ ο 2893 έχει ένδειξη δεύτερης ώρας

Αν διορθώνεις μια φορά τον μήνα την ώρα στην καλύτερη περίπτωση θα σαι στο +-1.5 λεπτό διαφορά.

Το δεύτερο ρολόι που σ'άρεσε είναι ειδική έκδοση δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα ενώ τα κανονικά μοντέλα της εταιρίας αρχίζουν από τιμές κοντά στο χιλιάρικο.

Το τελευταίο το Certina είναι quartz

-Χμμμ... Και ποια η χειρότερη περίπτωση; Και ποια η ποιο συνήθης περίπτωση;Τι εννοείς δεύτερη ώρα; Τώρα το πρόσεξα πως δεν έχει ημερομηνία πάντως...
-Ως προς το δεύτερο ρολόι λογικά πρέπει να υπάρχει αν σκεφτείς πως με αυτό θα εφοδιαστούν τόσα σώματα της Ισλανδίας
-Μπας και έχεις να προτείνεις κάτι ανάλογο του πρώτου ή και του δεύτερου ρολογιού; Δεν έχω κατασταλάξει ακόμα...

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια πάντως... ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 19, 2010, 01:22:00 μμ από turbulence »

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 19, 2010, 01:25:46 μμ »
-χμμμ... Και ποια η χειρότερη περίπτωση; Και ποια η ποιο συνήθης περίπτωση;Τι εννοείς δεύτερη ώρα; Τώρα το πρόσεξα πως δεν έχει ημερομηνία πάντως...
-ως προς το δεύτερο ρολόι λογικά πρέπει να υπάρχει αν σκεφτείς πως με αυτό θα εφοδιαστούν τόσα σώματα της Ισλανδίας
-Μπας και έχεις να προτείνεις κάτι ανάλογο του πρώτου ή και του δεύτερου ρολογιού; Δεν έχω κατασταλάξει ακόμα...

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια πάντως... ;)

μια ΕΤΑ μηχανή είναι φυσιολογικό να χάνει ή να κερδίζει εως +- 5 sec/ημέρα.Και τα δύο μοντέλα ΕΤΑ έχουν ημερομηνία απλά σε κάποια δεν υπάρχει παράθυρο στο dial...o μηχανισμός όμως από κάτω έχει την ημερομηνία.

Δεύτερη ώρα είναι ο δείκτης στο Prometheus με τον κόκκινο σταυρό.Δείχνει και άλλη ώρα που την ορίζεις εσύ πέρα από την κανονική.
Εφόσον είναι ειδική παραγγελία για τα σώματα της Ισλανδίας ίσως να μην δίνεται σε πολίτες αλλά ένα mail στην εταιρία θα λύσει όλες τις απορίες.
Το πρώτο κάνει 300 περίπου ευρώ το δεύτερο 1000 περίπου,πρέπει να δεις τι χρήματα θα διαθέσεις πρώτα

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 19, 2010, 01:40:18 μμ »
   Η 2893 είναι πολύ μεταγενέστερη από την 2824 στην οποία και βασίζεται. Oι διαφορές τους, πέρα από την ένδειξη δεύτερης ώρας, είναι ελάχιστες και έχουν ως αποτέλεσμα το μειωμένο ύψος μηχανής της σειράς 289x. Θεωρητικά στο θέμα ακρίβεια δεν θα πρέπει να έχουν διαφορές. Αν θέλουμε να διυλίσουμε τον κόνωπα, θα πρέπει να πούμε ότι παίζει ρόλο και η έκδοση τη μηχανής, αν δηλαδή είναι base ή ανώτερη. Αυτό ως αναφορά την 2824, γιατί νομίζω πως οι 289x βγαίνουν σε μιά έκδοση...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 19, 2010, 02:20:31 μμ από GiannisH »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης