Αποστολέας Θέμα: ΑΓΟΡΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ??  (Αναγνώστηκε 4358 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vassilis

• 38mm case
    • Προφίλ
ΑΓΟΡΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ??
« στις: Μάιος 25, 2007, 05:19:52 μμ »
για σας και απόμενα αφού έφαγα δυο μέρες από την δουλειά μου για να διαβάσω μερικά από τα post χάρηκα  :tonqe: που υπάρχει ένα τόσο ποιοτικό forum στην ελλάδα που ευτυχώς έπεσα πάνω του τυχαια :rolleyes:  και θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές-προτάσεις σας για την αγορά ρολογιού.
είμα ήδη κάτοχος ενός omega sea master και ήρθε επιτέλους η ώρα για την ηδονική στιγμή  :finga: ενός νέου αποκτήματος - καμαριού. :tonqe:
η ωραία περιπέτεια του ψαξίματος ξεκίνησε βάζοντας σαν προυποθεση ότι θέλω να αγορασω ένα ρολοι πιο επίσημο θα έλεγα δηλαδή κάτι σε κλασική γραμμή με λουράκι σχετικά μεγάλη κάσα λόγο καρπού αλλα και συνήθειας βλέπε Ω χωρίς χρονογράφους και χωρίς να αποκλείω τα gmt.
ξεκίνησα να κοιτάω ένα baume & mecier από την σειρά clasima μοντέλο gmt που νομίζω ότι είναι από τα λίγα μοντέλα - εταρείες που κάνανε την παγκόσμια πρώτη τους εδώ στην ελλάδα ένεκα τον ολυμπιακών αγώνων το 2004. =D>  
για να μην τα πολυλογω δοκίμασα διαφορα ρολόγια από διαφορες εταιρείες longine πάλι omega iwc portofino στο οποιο και για να πω την μεγάλη αμαρτία μου ήμουνα αποφασισμένος να αγοράσω και την ημερα που πήγα να κάνω την αγορά πευτεί το μάτι μου στο απενατι μαγαζι σε ένα  VACHERON PARTIMONY CONTEMPORAΙNE MANUAL WINDING  ουφ το έγραψα ελπίζω σωστά και θεωρώντας την VACHERON σύμφωνα πάντα με την δικη μου γνώμη μια από τις κορυφαίες ωρολογοποιίες και προσωπικό μου ονειρικό στόχο εκεί μπαίνει ο διαλος  :snakeman: μέσα μου και μπαίνω στο μαγαζί να το δοκιμάσω λέγοντας αλήθεια στον πωλητη ότι πρόκειται απλός για μια δοκιμη και όχι κάτι πιο σοβαρό γιατί θεωρούσα ότι η τιμή ενός τέτοιου ρολογιού ήτανε τουλάχιστον 15.000,00 ευρώ πράγμα το οποιο όμως το καθιστούσε απογορευτικό τουλάχιστον για μένα που ειχα βαλει σαν στοχο τα τα 2500,00 ευρώ για ενα ατσαλινο ρολοι.
και εκεί που τα λέγαμε και τι ωραίο ίνα και τι φανταστικό τον ρωτάω ποσο κάνει 10.500,00 νομίζω ότι μου είπε.a ok του λέω και παω να το βγαλω από το χέρι μου μην κάνω καμια τρελα και αρχίσω και τρέχω και με γράψουνε οι εφημερίδες,μου λέει ότι η τιμή μετριτης για αυτό το ρολοι είναι στις 7.500,00 euro :ANAL:  και από τότε μου κόπηκε ο ύπνος γιατί έχω μπει στην διαδικασία ενός buget τον 7.500,00 ευρώ και ποια θα είναι η σωστή επιλογή  με πρώτη πάντα το VACHERON αλα βλεποντας οτι υπαρχουν και αλα ρολογια σε αυτα τα χρηματα
PLEASE HELP ελπιζω να μην σας κουρασα και θα ηθελα τις πολιτιμες συμβουλεσας ορεξη για κουβεντα υπαρχει οση αντεχετε  :rolleyes:

φιλικα
vassilis

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
ΑΓΟΡΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ??
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 25, 2007, 06:04:06 μμ »
Βασίλη γειά από μένα. αρχικά έχω να πω οτι από τα 2,5 στα 7,5 χιλιάρικα είναι τεράστια διαφορά!!! για σκέψου το... :axe:
η έκπτωση είναι 30% σχεδόν αλλά εμένα προσωπικά δεν με εκπλήσει και τόσο για αγορά μετρητοίς (μιλάμε οτι θα του δώσεις cash σχεδόν ένα toyota aygo!!!:shocked: ).
σε αυτή την κλίμακα υπάρχουν άπειρα ρολόγια για όλα τα γούστα. Εγώ προσωπικά, αν δεν έπαιρνα IWC (που είναι και η αδυναμία μου) μάλλον σε Jaeger Le Coultre θα κατέληγα...   :respect:
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
ΑΓΟΡΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ??
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 25, 2007, 06:26:00 μμ »
Παράθεση από: "palok"
Βασίλη γειά από μένα. αρχικά έχω να πω οτι από τα 2,5 στα 7,5 χιλιάρικα είναι τεράστια διαφορά!!! για σκέψου το... :axe:
η έκπτωση είναι 30% σχεδόν αλλά εμένα προσωπικά δεν με εκπλήσει και τόσο για αγορά μετρητοίς (μιλάμε οτι θα του δώσεις cash σχεδόν ένα toyota aygo!!!:shocked: ).
σε αυτή την κλίμακα υπάρχουν άπειρα ρολόγια για όλα τα γούστα. Εγώ προσωπικά, αν δεν έπαιρνα IWC (που είναι και η αδυναμία μου) μάλλον σε Jaeger Le Coultre θα κατέληγα...   :respect:

Συμφωνώ μαζί σου palok και μιλώντας για JLC όπως ΑΥΤΟ και ΑΥΤΟ
Για τα επίσης αγαπημένα μου Zenith μια ματιά ΕΔΩ είναι αρκετή.  :yes:
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
ΑΓΟΡΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ??
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 25, 2007, 06:27:20 μμ »
Βασιλη καλως ηρθες κι απο μενα.Στο θεμα μας.Ωριμη επιλογη το VC με ολα τα πλεονεκτηματα που το συνοδευουν(υψηλο ιματζ και μεταπωλητικη αξια).Πριν καταληξεις,δες ομως και JLC master control,Zenith Gr. Class,Lange1815 αν και λιγο μικρο μαλλον,IWC portugese,και φυσικα το Overseas απ την ιδια μαρκα.Ειναι πολλα τα λεφτα,οπως σωστα λεει ο Palok,απειρες οι επιλογες,οποτε take your time........

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
ΑΓΟΡΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ??
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 25, 2007, 07:06:09 μμ »
+1 eisenberg ξέχασα τη μεγάλη Lange!!!
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
ΑΓΟΡΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ??
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 25, 2007, 08:01:18 μμ »
καλως ηρθες καταρχην.δε καταλαβα καλα τι θα ηθελες ακριβως,αλλα λογω ηλικιας θα προτιμουσα ενα ρολοι πιο σπορτ και γιακαθημερινη χρηση

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
ΑΓΟΡΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ??
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 25, 2007, 10:47:52 μμ »
Καλησπερα κι απο μενα.  Θα σου προτεινα το νεο Ομεγα De Ville  Co Axial Cronoscope σε ατσαλι με κρεν καντραν.  Βεβαια κυκλοφορει και με αλλους συνδιασμους υλικων και χρωματων. Κομψο, με δερματινο λουρακι και κατα την ταπεινη μου γνωμη, ειναι ενα ρολοι που.. δεν βαριεσαι κοιτωντας το συνεχως..   Απο 4530 Ευρω, σε ατσαλι. Κοιταξε το εστω κι απο περιεργεια... δε χανεις τιποτα.  Καλο ψαξιμο και.. μακαρι στη ζωη, τα δηληματα και οι αποφασεις που πρεπει να παρουμε, να ειναι τοσο ευχαριστες οσο αυτη, της αγορας ενος καλου ρολογιου... Χαιρετισμους απ τη Μυροβολο Χιο..
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
ΑΓΟΡΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ??
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 26, 2007, 07:56:06 μμ »
Βασιλη γεια και απο μενα
απο τα γραφομενα σου εγω θα ελεγα οτι θα επρεπε να δεις και τα Panerai διοτι πληρουν τις απαιτησεις που ειπες και ειναι σε μικροτερα επιπεδα budget .. τι λες ?

ekontax

• Επισκέπτης
Re: ΑΓΟΡΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ??
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 26, 2007, 10:02:39 μμ »
Παράθεση από: "vassilis"
για σας και απόμενα αφού έφαγα δυο μέρες από την δουλειά μου για να διαβάσω μερικά από τα post χάρηκα  :tonqe: που υπάρχει ένα τόσο ποιοτικό forum στην ελλάδα που ευτυχώς έπεσα πάνω του τυχαια :rolleyes:  και θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές-προτάσεις σας για την αγορά ρολογιού.
είμα ήδη κάτοχος ενός omega sea master και ήρθε επιτέλους η ώρα για την ηδονική στιγμή  :finga: ενός νέου αποκτήματος - καμαριού. :tonqe:
η ωραία περιπέτεια του ψαξίματος ξεκίνησε βάζοντας σαν προυποθεση ότι θέλω να αγορασω ένα ρολοι πιο επίσημο θα έλεγα δηλαδή κάτι σε κλασική γραμμή με λουράκι σχετικά μεγάλη κάσα λόγο καρπού αλλα και συνήθειας βλέπε Ω χωρίς χρονογράφους και χωρίς να αποκλείω τα gmt.
ξεκίνησα να κοιτάω ένα baume & mecier από την σειρά clasima μοντέλο gmt που νομίζω ότι είναι από τα λίγα μοντέλα - εταρείες που κάνανε την παγκόσμια πρώτη τους εδώ στην ελλάδα ένεκα τον ολυμπιακών αγώνων το 2004. =D>  
για να μην τα πολυλογω δοκίμασα διαφορα ρολόγια από διαφορες εταιρείες longine πάλι omega iwc portofino στο οποιο και για να πω την μεγάλη αμαρτία μου ήμουνα αποφασισμένος να αγοράσω και την ημερα που πήγα να κάνω την αγορά πευτεί το μάτι μου στο απενατι μαγαζι σε ένα  VACHERON PARTIMONY CONTEMPORAΙNE MANUAL WINDING  ουφ το έγραψα ελπίζω σωστά και θεωρώντας την VACHERON σύμφωνα πάντα με την δικη μου γνώμη μια από τις κορυφαίες ωρολογοποιίες και προσωπικό μου ονειρικό στόχο εκεί μπαίνει ο διαλος  :snakeman: μέσα μου και μπαίνω στο μαγαζί να το δοκιμάσω λέγοντας αλήθεια στον πωλητη ότι πρόκειται απλός για μια δοκιμη και όχι κάτι πιο σοβαρό γιατί θεωρούσα ότι η τιμή ενός τέτοιου ρολογιού ήτανε τουλάχιστον 15.000,00 ευρώ πράγμα το οποιο όμως το καθιστούσε απογορευτικό τουλάχιστον για μένα που ειχα βαλει σαν στοχο τα τα 2500,00 ευρώ για ενα ατσαλινο ρολοι.
και εκεί που τα λέγαμε και τι ωραίο ίνα και τι φανταστικό τον ρωτάω ποσο κάνει 10.500,00 νομίζω ότι μου είπε.a ok του λέω και παω να το βγαλω από το χέρι μου μην κάνω καμια τρελα και αρχίσω και τρέχω και με γράψουνε οι εφημερίδες,μου λέει ότι η τιμή μετριτης για αυτό το ρολοι είναι στις 7.500,00 euro :ANAL:  και από τότε μου κόπηκε ο ύπνος γιατί έχω μπει στην διαδικασία ενός buget τον 7.500,00 ευρώ και ποια θα είναι η σωστή επιλογή  με πρώτη πάντα το VACHERON αλα βλεποντας οτι υπαρχουν και αλα ρολογια σε αυτα τα χρηματα
PLEASE HELP ελπιζω να μην σας κουρασα και θα ηθελα τις πολιτιμες συμβουλεσας ορεξη για κουβεντα υπαρχει οση αντεχετε  :rolleyes:

φιλικα
vassilis

Φίλε Βασίλη,
Θα σου πω και εγώ τη γνώμη μου αφου ζητάς γνώμες και αν θες λάβε τη υπόψη. Επειδή έχω πάρει παρα πολλά ακριβά ρολόγια, αυτή τη στιγμή έχω ένα Rolex SD, Rolex Submariner, VC Overseas, Glashutte Original PD,Lange  και άλλα 2 παρα πολύ ακριβά που δεν χρειάζεται να τα αναφέρω , θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις με ένα Rolex SD που το θεωρώ το απόλυτγο καθημερινό σπορ ρολόι, διαθέτει τρομερή ποιότητα και την καλύτερη μεταπώληση όταν θες να το πουλήσεις για να πάρεις κάτι άλλο.