Αποστολέας Θέμα: CO-AXIAL  (Αναγνώστηκε 4028 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος madrivermadonus

• 36mm case
    • Προφίλ
CO-AXIAL
« στις: Νοέμβριος 30, 2010, 11:13:38 πμ »
Γεια σε όλους του ρολογόφιλους!!!

Είναι το τρίτο θέμα που ανοίγω και ελπίζω να μη με βρίσετε, αλλα θεωρώ ως κάτοχος ενός omega planet ocean (co-axial)
θα έπρεπε να υπάρχει ένα θέμα στο forum που να υπάρχουν οι απόψεις κάθε κατόχου και μη για τη συγκεκριμένη τεχνολογία.
Περιμένω λοιπόν τις εμπειρίες σας και τις απόψεις σας όπως και τη σύγκριση με άλλες τεχνολογίες άλλων εταιριών!

Κώστας

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: CO-AXIAL
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 30, 2010, 11:21:33 πμ »
Παραθετω την άποψή μου μετά απο ένα μήνα του planet ocean στην κατοχή μου.
Απο την αρχή το ρολόι είναι στο +7 ανα 24ωρο.Επικοινώνησα με το service οπου και μου είπαν πολύ ευγενικά οτι μπορώ να το στείλω για δωρεάν ρύθμιση αλλα το ιδανικό θα ήταν να περιμένω άλλους 2 μήνες γιατί ενδέχεται να βελτιωθεί σημαντικά.
Η απορία μου είναι αν μετα απο ρύθμιση θα έχω απόκλιση αφού όμως περάσουν κάποια χρόνια ή αν θα είναι πλέον αξιόπιστο.
Άραγε, αν τα co-axial έχουν απόκλιση -4 ως +6 (cosc) τα υπόλοιπα ρολόγια τι έχουν?
Γιατί αν πχ ένα co-axial έχει μια απόκλιση +2 έχω ακούσει οτι σε πολλά ρολόγια υπάρχει η ίδια απόκλιση χωρίς μάλιστα να έχουν co-axial.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 30, 2010, 11:44:14 πμ »
Κυκλοφορεί το ανέκδοτο (μήπως είναι και αλήθεια;) πως ούτε ωρολογοποιοί καταλαβαίνουν τι κάνει το co-axial.

Το πλεονέκτημά του είναι στη μείωση των τριβών, άρα λιγότερη λίπανση, μεγαλύτερα διαστήματα συντήρησης, λιγότερες φθορές.
Επιπλέον ο συνεχής τρόπος μετάδοσης είναι πιο αποδοτικός από την κλασσική άγκυρα, με αποτέλεσμα την πιο ομαλή λειτουργία.
Θεωρητικά (το πρακτικά θα φανεί στα επόμενα χρόνια) θα κρατάει καλούς χρόνους για μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με μια μηχανή ελβετικής άγκυρας.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος piranxas3

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 30, 2010, 01:26:06 μμ »
μα δεν ειπε κανενας οτι το co axial κραταει καλυτερους χρονους απο τα υπολοιπα ρολογια.

κανε υπομονη 1-2 μηνες κ αν δεν βελτιωθει (+2/day) στειλτο για ρυθμιση
κ εμενα τον πρωτο μηνα ηταν +4 ανα μερα κ μετα απο 2 μηνες ηταν +1 ανα 2 μερες

χρονους που κρατα ακομα κ σημερα 2,5 χρονια μετα

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 30, 2010, 02:25:16 μμ »
Παραθετω την άποψή μου μετά απο ένα μήνα του planet ocean στην κατοχή μου.
Απο την αρχή το ρολόι είναι στο +7 ανα 24ωρο.Επικοινώνησα με το service οπου και μου είπαν πολύ ευγενικά οτι μπορώ να το στείλω για δωρεάν ρύθμιση αλλα το ιδανικό θα ήταν να περιμένω άλλους 2 μήνες γιατί ενδέχεται να βελτιωθεί σημαντικά.
Η απορία μου είναι αν μετα απο ρύθμιση θα έχω απόκλιση αφού όμως περάσουν κάποια χρόνια ή αν θα είναι πλέον αξιόπιστο.
Άραγε, αν τα co-axial έχουν απόκλιση -4 ως +6 (cosc) τα υπόλοιπα ρολόγια τι έχουν?
Γιατί αν πχ ένα co-axial έχει μια απόκλιση +2 έχω ακούσει οτι σε πολλά ρολόγια υπάρχει η ίδια απόκλιση χωρίς μάλιστα να έχουν co-axial.

η δημιουργια του ,ηταν κατι πολυ θετικο για την Ω.οπως καθετι νεο ,ειχε παιδικες ασθενειες,αλλα σαν τεχνολογικη λυση ,αξιζει τα λεφτα της.στις νεες μηχανες ,θα γινουν αλλαγες στην αρχιτεκτονικη των μηχανων  με co-axial.

το ρολοι να τους το στειλεις πισω τωρα και οχι σε 2 μηνες

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 30, 2010, 02:37:42 μμ »
ατ αρχην ειναι  direct impulse που σημαινει εξοικονομηση ενεργειας. Δευτερον το impulse μεταδιδεται με ΚΡΟΥΣΗ πανω στο impulse jewel οπως ακριβως συμβαινει στα co-axial και AP,και οχι με ΤΡΙΒΗ ΟΛΙΣΘΗΣΗΣ οπως στο κλασικο swiss esc.
Αυτο εχει σαν συνεπεια να μην χρειαζεται λιπανση (τουλαχιστον πανω στο impulse jewel,για την επαφη πειρου-pallet jewel του αξονα
δεν βαζω το χερι μου στη φωτια).
Τελος ,και αυτο ειναι το σημαντικοτερο η στιγμιαια επαφη του πειρου με το pallet jewel του αξονα (που αντιστοιχει σ ενα ελαχιστο  angle of lift) σημαινει οτι η ταλαντωση του balance δεχεται ελαχιστοτατη παρενοχληση απο εξωτερικους
παραγοντες. Ετσι το ρολοι παρουσιαζει εξαιρετικη ακριβεια ,για την οποια αλλωστε ηταν φημισμενα και τα ναυτικα χρονομετρα απο τα οποια προερχεται.

ΜΑΔΙΑΣ

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 01, 2010, 10:40:21 μμ »
Ένα εντυπωσιακό βιντεάκι για τα co-axial:

http://www.omegawatches.com/spirit/watchmaking/co-axial/technology

παρατηρήστε τα ρομποτ που δουλευουν...εμ...αν θελουμε χαμηλες τιμες...αυτα ειναι...

Αποσυνδεδεμένος marsta

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 17, 2013, 05:41:13 μμ »
μπα..οι τιμες ακομη στα υψη... ;D