Αποστολέας Θέμα: ΓΚΡΙΖΑ/ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΓΟΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΠΟ AD?  (Αναγνώστηκε 8410 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
ΓΚΡΙΖΑ/ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΓΟΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΠΟ AD?
« στις: Νοέμβριος 23, 2010, 09:34:54 μμ »
Ειναι κατι που αρκετους εχει απασχολησει[και συνεχιζει να απασχολει].Η ιστορια ειναι γνωστη σε ολους,οτι αγοραζεις απο γκριζα αγορα ερχεται χωρις χαρτια εγγυησης,σε αρκετες περιπτωσεις ερχεται με χαρτια χωρις σφραγιδα και υπογραφη[blank certif.]οποτε δεν θα εχει ισχυ  η εγγυηση μας και σε πολυ λιγοστες περιπτωσεις [σπανια] ειναι ολα κομπλε.
Αφορμη για το θεμα σταθηκε μια προσφατη περιπετεια φιλου με μεγαλη εταιρεια,κατι που εδωσε τροφη για βαθυτερες σκεψεις.Αφου λοιπον μια ''μαμα'' εταιρεια φτιαχνει καλουδια με τιμες οποιες αυτες και εαν ειναι,βγαινοντας απο το εργοστασιο ενα ρολοι εχει αντεξει ολα τα απαιτουμενα τεστ,σημαδι οτι ειναι καλο.Καλως μεχρι εδω,μετα ομως?Μετα το ρολογακι αυτο[που εχει s/n φυσικα] η μαμα το στελνει στον AD,ωστε αυτος να το πουλησει.Εδω τωρα πια,στο μαγαζακι του AD,ανοιγονται 2 δρομοι.Ο ενας ειναι να το πουλησει σε πελατη του αρα και να υπογραψει τα χαρτια ωστε το καλουδι μας να εχει εγγυηση.Η αλλη περιπτωση ειναι να μην μπορεσει να πουληθει,να μεινει στα αζητητα,και καποιος 3ος εμπορος να το ζητησει για ''ξεσκονισμα''.
Τι αλλαζει οταν γινετε αυτο?Γιατι το ρολοι να μην εχει την εγγυηση ως οφειλε?Ποιος δινει την εγγυηση,ο κατασκευαστης δεν την δινει?Αυτος που το τσεκαρε και το βρηκε ενταξει?Και εξουσιοδοτει τον ντιλερ να την υπογραψει αντ'αυτου?Υπαρχει κατασκευαστης που να δινει 2 διαφορετικους τιμοκ/γους,εναν για κομπλε χαρτια με σφραγιδες και αλλον για χωρις σφραγιδες?Και εαν το προβλημα τους ειναι οτι δεν γνωριζουν απο που το καλουδι μας αγοραστηκε,μια ματια στα s/n θα τους εδειχνε ολο τον δρομο του συγκεκριμενου ρολογιου.
Μα καλα ρε Μιχαλη,αφου ο ντιλερ οταν πουλαει στην γκριζα πουλαει σε φτηνες τιμες θα μου πειτε.Ε και?Το ρολοι αυτο απο τα ''αζητητα'' εστω παυει να ειναι σωστο ποιοτικα?Παυει να εχει την φιρμα της μαμας του και γινετε αποπαιδι?Σας ζαλισα,το ξερω και συγγνωμη,αλλα τσαντιζομαι με τον τροπο που μας αντιμετωπιζουν και ηθελα τις γνωμες σας καθως και καποιους που καταλαβαινουν για να το μοιραστω.
Οσον αφορα τον φιλο μου εχει ξεκινησει διαδικασιες παραπονων στην EU για το συγκεκριμενο θεμα και σαν καλος δικηγορος που ειναι ελπιζω να το φτασει μεχρι τελους με τα αναλογα αποτελεσματα.
Ευχαριστω
Μιχαλης
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

seamasterchrono

• Επισκέπτης
Απ: ΓΚΡΙΖΑ/ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΓΟΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΠΟ AD?
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 10:15:19 πμ »
εγω εχω αγορασει απο ''γκριζα αγορα'' και ειχε σφραγιδα κλπ 

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 10:20:38 πμ »
Παντα εχει εγγυηση η αγορα απο grey dealers εκτος εαν το ρολοι ειναι παλιο και εχουν χαθει τα χαρτια

Εκεινο που συνηθως δεν εχει ειναι αποδειξη αγορας, γι αυτο και η καλυτερη τιμη

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 10:23:53 πμ »
o maestro ήταν σαφής!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 10:36:58 πμ »
Δεν μπορούμε να λέμε ότι η μόνη οδός είναι η γκρίζα αγορά. Ιδίως χρησιμοποιώντας το φόρουμ ως βήμα.
Επίσης όποιος επιλέξει την γκρίζα αγορά, πρέπει φυσικά να είναι προετοιμασμένος για ευτράπελα.
Αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τον γκρίζο dealer, και οι πιθανότητες δεν είναι λίγες, δεν βγάζεις εύκολα άκρη.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 10:51:43 πμ »
Ρε παιδιά , δεν έχουν όλα τα ρολόγια από γκρίζα αγορά σφραγισμένη εγγύηση από authorized dealer, μην τρελαθούμε.

Είναι πολύ σύνηθες το φαινόμενο να είναι ασφράγιστη η εγγύηση και να σου λέει ο πωλητής, ότι σου δίνω εγώ εγγύηση για το ρολόι, αν πάθει κάτι να μου το στείλεις και θα στο φτιάξω εγώ.
Με ότι ρίσκο φυσικά συνεπάγεται αυτό, ποιός ξέρει σε τι σκιτζή θα το πάει...

Προσωπικά, έχω αγοράσει ρολόγια έτσι από πωλητές του ebay. Φυσικά δεν θα έπαιρνα έτσι ρολόι μεγάλης αξίας, αλλά πχ για το samurai που το πήρα πριν 2 χρόνια 250 ευρώ και εδώ έκανε 800,και αν το έβρισκες πουθενά, εννοείται.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος alexisvas

• 44mm case
  • τα δευτερόλεπτα βαριά στους λεπτοδείκτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 12:41:03 μμ »
Η ιστορια ειναι παρα πολυ απλη για να μπερδευομαστε τοσο.
Ολο το παιχνιδι ελεγχεται ΑΠΟΛΥΤΑ απο τις κατασκευαστριες εταιριες. Αυτες ξερουν απολυτως τι συμβαινει και ΘΕΛΟΥΝ να παρουσιαζονται καθαγιασμενες απο ενα παρανομο εμποριο που ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ οτι δεν μπορουν να ελεγξουν.
Ομως ολα συμβαινουν υπο την απολυτη γνωση και κατευθυνση τους, δινωντας εν τελει τη δυνατοτητα στους υποψηφιους αγοραστες αν θα παρουν ενα ρολοι με καποια πιθανοτητα αστοχιας με την αντιστοιχη μειωμενη τιμη.
Αν ΔΕΝ υπηρχε η παραλληλη αγορα οι εταιριες θα ειχαν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ οικονομικες απωλειες. Παραλληλη ξεπαραλληλη, η μαμα εταιρια για το ρολοι εχει πληρωθει στο 100%. Απλα ετσι κοροιδευει τους AD.
Να απαντησω στο ερωτημα γιατι δεν διδεται εγγυηση για αυτα τα απολυτως γνησια ρολογια. Αυτο ειναι το τελευταιο επιχειρημα που εχουν οι εταιριες για να υποστηριξουν οτι το παρανομο εμποριο γινεται χωρις την συγκαταθεση τους.
Πω πω αδερφακι μου,εισαι φουλ αντι-Ω εεε?  :o

Παράθεση από: Jeremy Clarkson
Το μονο πραγμα που ειναι χειροτερο απο ενα ψευτικο Rolex ειναι ενα αληθινο!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 02:43:21 μμ »
Η ιστορια ειναι παρα πολυ απλη για να μπερδευομαστε τοσο.
Ολο το παιχνιδι ελεγχεται ΑΠΟΛΥΤΑ απο τις κατασκευαστριες εταιριες. Αυτες ξερουν απολυτως τι συμβαινει και ΘΕΛΟΥΝ να παρουσιαζονται καθαγιασμενες απο ενα παρανομο εμποριο που ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ οτι δεν μπορουν να ελεγξουν.
Ομως ολα συμβαινουν υπο την απολυτη γνωση και κατευθυνση τους, δινωντας εν τελει τη δυνατοτητα στους υποψηφιους αγοραστες αν θα παρουν ενα ρολοι με καποια πιθανοτητα αστοχιας με την αντιστοιχη μειωμενη τιμη.
Αν ΔΕΝ υπηρχε η παραλληλη αγορα οι εταιριες θα ειχαν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ οικονομικες απωλειες. Παραλληλη ξεπαραλληλη, η μαμα εταιρια για το ρολοι εχει πληρωθει στο 100%. Απλα ετσι κοροιδευει τους AD.
Να απαντησω στο ερωτημα γιατι δεν διδεται εγγυηση για αυτα τα απολυτως γνησια ρολογια. Αυτο ειναι το τελευταιο επιχειρημα που εχουν οι εταιριες για να υποστηριξουν οτι το παρανομο εμποριο γινεται χωρις την συγκαταθεση τους.

το ιδιο θεμα,το εχουν αναλυσει πολλες φορες και αλλου.συμφωνω σε ολα ,αλλα διαφωνω στο τελευταιο.η παραλληλη προμηθευεται τα ρολογια της ,απο την επισημη,αρα δυσκολα θα βρεις ρολοι χωρις εγγυηση.ειναι ενα τροπος να εχουμε ογκο πωλησεων και φυσικα καλυτερες εκπτωσεις ,χωρις να χαλαμε την βιτρινα της εταιριας...

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 06:37:02 μμ »
έτσι είναι.Όταν ο άλλος σου πάρει 4-5 "βαριά" χρυσά "πρέπει" να τον εξυπηρετήσεις και με τα ατσαλάκια του και αντίστροφα
το ίδιο και με τις εταιρίες Υ.Ω. όταν θα πάρεις 4-5 Quantieme θα σου δώσει και το περιζήτητο Polaris για παράδειγμα κ.ο.κ.
konakis.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 06:57:23 μμ »
Εξακολουθω να μην καταλαβαινω
Δε στηριζω τη γκριζα αγορα, αντιθετως προτεινω σε ολους να αγοραζουν απο μαγαζια και με αποδειξη αγορας

Ωστοσο, οταν ψωνιζεις απο grey dealer η εγγυηση του ρολογιου ισχυει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 07:10:03 μμ »

η παραλληλη προμηθευεται τα ρολογια της ,απο την επισημη,αρα δυσκολα θα βρεις ρολοι χωρις εγγυηση.
Εξακολουθω να μην καταλαβαινω
Δε στηριζω τη γκριζα αγορα, αντιθετως προτεινω σε ολους να αγοραζουν απο μαγαζια και με αποδειξη αγορας

Ωστοσο, οταν ψωνιζεις απο grey dealer η εγγυηση του ρολογιου ισχυει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ

Επιτρεψατε μου να διαφωνησω καθετα,η παραλληλη αγορα διαθετει τα χαρτια της εγγυησης ΧΩΡΙΣ σφραγιδα απο AD αρα δεν εχεις ΚΑΜΜΙΑ επισημη εγγυηση,αυτο ισχυει σχεδον για ολους τους μεγαλους κατασκευαστες.Παρε ενα ROLEX απο γκριζα αγορα,εαν δεν εχει σφραγιδα του επισημου ντιλερ[και μονο] δεν εχεις 2 χρονια ξενοιασιας αλλα φαγουρας.
Δεν μπορούμε να λέμε ότι η μόνη οδός είναι η γκρίζα αγορά. Ιδίως χρησιμοποιώντας το φόρουμ ως βήμα.
Επίσης όποιος επιλέξει την γκρίζα αγορά, πρέπει φυσικά να είναι προετοιμασμένος για ευτράπελα.
Αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τον γκρίζο dealer, και οι πιθανότητες δεν είναι λίγες, δεν βγάζεις εύκολα άκρη.
Μαλλον παρανοησες το θεμα φιλε,κανενα σπρωξιμο κανενος σε γκριζα αγορα,ενα απλο θεμα/προβληματισμος ειναι.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 07:35:20 μμ »
afnios μα ποιος σου είπε ότι δεν έχει σταμπα-σφραγίδα η παράλληλη αγορά; ο ένας εξυπηρετεί τον άλλον (ο ένας πουλά χ προιον και ο άλλος ψ με όλα τα νομιμα συνοδευτικά) και έτσι καταλήγουν στους τελευταίους που τα πουλούν σε εμάς και αυτό που είπε ο maestro είναι ότι ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ παίζει απόδειξη
konakis.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 10:29:13 μμ »
Μαλλον παρανοησες το θεμα φιλε,κανενα σπρωξιμο κανενος σε γκριζα αγορα,ενα απλο θεμα/προβληματισμος ειναι.

Δυστυχώς καμία παρανόηση αγαπητέ.
Εσύ καλά έκανες και άνοιξες το θέμα. Και ο προβληματισμός όντως αξίζει. Αξίζει να μάθει ο καθένας από μας τι κερδίζει και τι χάνει από την γκρίζα αγορά σε σχέση με τους AD.
Προσωπικά, 2 φορές που αγόρασα από γκρίζο, αντιμετώπισα πρόβλημα και τις 2. Αλλά φυσικά τίποτα δεν έγινε. Είναι μέχρι να πάρουν το μπαγιόκο, μετά, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 10:55:33 μμ »
afnios μα ποιος σου είπε ότι δεν έχει σταμπα-σφραγίδα η παράλληλη αγορά; ο ένας εξυπηρετεί τον άλλον (ο ένας πουλά χ προιον και ο άλλος ψ με όλα τα νομιμα συνοδευτικά) και έτσι καταλήγουν στους τελευταίους που τα πουλούν σε εμάς και αυτό που είπε ο maestro είναι ότι ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ παίζει απόδειξη
Εχοντας δει απο κοντα περισσοτερα απο 23 ρολογια απο γκριζους πωλητες σε δικους μου ομολογω οτι σε ΚΑΝΕΝΑ δεν υπηρχε σφραγιδα απο ΑD,2-3 ειχαν σφραγιδες απο τους πωλητες[χωρις αντικρυσμα δηλαδη] και ολα τα αλλα ηταν 'λευκα'.Τωρα,οσον αφορα τις αποδειξεις που υπηρχαν[περιπου οι μισες] ειχαν σκοπο μονο την εγγυηση του πωλητη απεναντι στο προιον[τρεχα γυρευε δηλ].Και μιλαμε για οχι φθηνα κομματια,μερικα Κ το καθενα.
Μιχαλης

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 24, 2010, 10:57:43 μμ »
Εγω επιμενω

Ναι μεν συνηθως υπαρχει σφραγιδα απο εξουσιοδοτημενο dealer και στη γκριζα αγορα.........

Αλλα ακομα και να μην υπαρχει

Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΑΝΩ

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 25, 2010, 01:43:06 πμ »
Αλλα ακομα και να μην υπαρχει

Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΑΝΩ

οταν πηγα σε Ιταλικο μαγαζι το ρολοι μου για σερβις,επειδη ειχε βλαβη,στην αρχη με κοιταξαν με μισο ματι,αλλα αφου εστειλαν τις φωτοτυπιες απο ολα τα πιστοποιητικα στην επισημη Ω ,με σφραγιδες ,ημερομηνιες και ολα τα σχετικα ,εγινε το σερβις  δωρεαν

Οσο γνωριζω,απο την εδω παραλληλη,το ρολοι πρεπει να εχει και την σφραγιδα του επισημου αντιπροσωπου(καταστηματος),ακομα και εαν ειναι το Ρολεξ απο το ΗΚ,αλλιως δεν ισχυει τιποτα και αντε εσυ να βρεις ακρη

Η παραλληλη εχει στενες σχεσεις με την επισημη .Το ΗΚ εχει τις πιο μεγαλες αποθηκες της παραλληλης για την Ρολεξ ,με 3-4 "μαντρες" που στελνουν παντου και με καλες εκπτωσεις,οπως ειχα αναφερει και στο παρελθον.δεν εχω ακουσει κανενα προβλημα.

Παλια καλη παραλληλη για ρολεξ ,στην Ευρωπη ,ηταν η Ελλαδα,εως και λιγα χρονια πριν.

Τωρα η Ρολεξ εβαλε το microchip,στις εγγυησεις της
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 25, 2010, 01:50:14 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 25, 2010, 08:40:42 πμ »
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές παγίδες τις οποίες ο καθένας μας τις "πιάνει" με τον τρόπο του και με την πείρα που αποκτά με το πέρασμα των χρόνων.Θέλει ψάξιμο και προσοχή.Για παράδειγμα σε ROLEX & PANERAI δύσκολα πια δεν θα βρεις σφραγίδα πάνω στις εγγυήσεις,ενώ για παράδειγμα σε IWC βρίσκεις και σχετικά εύκολα "μαιμού" (original απλά λευκή και τα γράφεις μόνος σου-έχουν ξεμείνει οι παλιές στις ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ έμπαιναν τα σημερινά αυτοκόλλητα) λευκή-πλαστική κάρτα(εγγυηση με απλά λόγια),με ένα 50αρικάκι!....θέλει προσοχή,γνώσεις και έμπιστους συνεργάτες στην παράλληλη,διότι ξαφνικά γέμισε ο τόπος από διάφορους έξυπνους-επιτήδειους και πολλά άλλα!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 25, 2010, 08:56:39 πμ από konakis »
konakis.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 25, 2010, 08:56:04 πμ »
Παιδια οταν βγηκε το ατσαλινο κεραμικο gmt ειχα παρει ενα απο grey με ασφραγιστα χαρτια
Σε δυο μηνες χαλασε το bezel και το πηγα στη ρολεξ οπου ζητησαν να δουν τα χαρτια πριν το φτιαξουν για να ξερουν εαν θα πληρωσω η οχι

Τα πηγα, το εφτιαξαν, δεν πληρωσα και εφυγα

Εννοειται οτι η ημερομηνια ηταν εντος των δυο χρονων, αλλα ασφραγιστα

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 25, 2010, 09:00:10 πμ »
maestro.........δεν σε φοβάμαι εσένα... είσαι μέσα στα "πράματα" εσύ αγορίνα μου,άσε που ψωνίζεις δυο μάρκες οπότε βαδίζεις σταθερά και σίγουρα  ;)  :D
konakis.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 25, 2010, 09:12:12 πμ »
maestro.........δεν σε φοβάμαι εσένα... είσαι μέσα στα "πράματα" εσύ αγορίνα μου,άσε που ψωνίζεις δυο μάρκες οπότε βαδίζεις σταθερά και σίγουρα  ;)  :D

πρεπει να σταματησουμε να ψωνιζουμε απο grey και να παμε σε black !!!

μονο απο μαυρους κονακη !!!!!!!!!