Αποστολέας Θέμα: Βοηθείστε συν-φορουμίτες !  (Αναγνώστηκε 11300 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
Βοηθείστε συν-φορουμίτες !
« στις: Νοέμβριος 08, 2010, 10:23:38 μμ »

Το θέμα μου είναι η αγορά ενός ρολογιού, πιο κατάλληλο για "καλό" ντύσιμο από το PANERAI μου. Το οποίο μία χαρά μου φαίνεται, αλλά το ρημάδι, με το πάχος που έχει, με ορισμένα πουκάμισα δεν μπορώ να το βάλω  :( (ειδικά με πουκάμισα για μανικετόκουμπα).

Ξεκίνησα για μία σχετικά οικονομική λύση με το Hamilton:

To oποίο κάνει περίπου 570€

Μετά πήγα και είδα το γνωστό εδώ μέσα Legend diver:

To οποίο έρχεται περίπου στα 1100€

Και χαζεύοντας στα Longines, πέφτει το μάτι μου και σε αυτό:

το οποίο είναι λίγο πιο ακριβό από το Legend Diver γύρω στα 1500€

Και τέλος, βέπω και αυτό:

το οποίο είναι και αυτό περίπου στα 1500€.

Και τώρα κάθομαι και σκέφτομαι τι να πρωτο-αγοράσω.
Τα δοκίμασα όλα, μου άρεσαν όλα και τώρα αναρωτιέμαι:

Αξίζει να πληρώσω 2 ή/και 3 φορές πάνω την αξία του Hamilton για κάποιο από τα Longines ?
Να παρασυρθώ από τον homo katanaloticus που κρύβω μέσα μου ?
Ή να πάρω το Hamilton που είναι μία χαρά τίμιο και value for money ρολογάκι και να κάνω τη δουλειά μου ?

Πείτε μία γνώμη (ελεύθερα) θα εκτιμηθεί  :D

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Βοηθείστε συν-φορουμίτες !
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 08, 2010, 10:28:25 μμ »
Και αυτό που με προβληματίζει φυσικά είναι το εξής:

1) Το Hamilton είναι η γνωστή / καλή value for money λύση. Και GMT και 570 ευρουδάκια και αδιάβροχο στα 100 m (μην τρέμω μη μου βάλει νερά.

2) Το Legend Diver, απλό, πασπαρτού και του αλωνιού και του σαλονιού, μου φαίνεται διαχρονική αξία για πολλές χρήσεις.

3) Το άλλο Longines (δε θυμάμαι πως λέγεται) μου καθόταν πολύ ωραία στο χέρι, GMT, αλλά 50 m μόνο... Και εμένα αυτά τα μέτρα μου δημιουργούν...ανασφάλεια  ;D

4) Τέλος το spirit, το πιο ιδιαίτερο από όλα θεωρώ, ένα ρολόϊ που σίγουρα δεν το βλέπεις συχνά (ή κάτι που να του μοιάζει).

Όλα μου άρεσαν στο χέρι μου, το καθένα θεωρώ ότι έχει το χαρακτήρα του, αν μπορούσα θα τα έπαιρνα όλα  ;D

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 08, 2010, 10:50:03 μμ »
   Nα παρασυρθείς, να παρασυρθείς!!! Ρολογάρες!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 08, 2010, 11:04:28 μμ »
Αν το spirit είναι λιγότερο ογκώδες από το Pan, εγώ προσωπικά θα έπαιρνα το spirit.
Βέβαια από τη φώτο, το εν λόγω ρολόι, μοιάζει με το Pan, περισσότερο απ΄όλα.
Εναλλακτικά κοίταξε και τη σειρά Master της Longines και νομίζω ότι το πρωτελευταίο Longines, είναι απ΄την εν λόγω σειρά.
Αρκετά κομψά όλα τα μοντέλα της σειράς και όσο για την ''αδιαβροχώτητα'' των εν λόγω μοντέλων, δε νομίζω να σε πειράζουν τα 50 μέτρα, δεδομένου ότι το θέλεις για ''καλό'' ντύσιμο.
Το Legent σίγουρα είναι όμορφο, όσο και ''διπλού'' ρόλου ρολόι (''αλώνια'', σαλόνια), αλλά ούτως η άλλως, ρολόι για τα ''αλώνια'', έχεις..  Άσε που το Legent, τουλάχιστον από τις φώτο, μου δείχνει πιο.. ''φτωχό'', σε σχέση με μοντέλα της σειράς ''Master'', της Longines. Κοίταξε μοντέλα από την σειρά που σου  αναφέρω και δε θα χάσεις τίποτα..
Από Hamilton, κοίταξε και μοντέλα από τη σειρά Jasmaster , αλλά και το Aquariva, ένα πραγματικά πολύ όμορφο ρολόι!
Μακάρι σε όλη η ζωή μας, να έχουμε τέτοια ''διλήματα'', αλλά όταν πρόκειται να διαθέσεις ένα αρκετ'ο ποσό χρημάτων, σίγουρα μπαίνεις σε τέτοια διλήματα..
Εύχομαι, καλή επιλογή!
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 08, 2010, 11:38:23 μμ »
   Συμφωνώ. Ωραίο το spirit αλλά με τη ψιλοτετράγωνη κάσα του θα μοιάζει στο panerai που ήδη έχεις.
   Φαντάζομαι θες ένα dress, προσιτό σχετικά, ρολόι. Βλέπω δύο gmt επιλογές. Χρειάζεσαι όντως αυτή τη λειτουργία στο dress ρολόι που ψάχνεις ? καλό το hamilton. Εγώ θα κοιτούσα βέβαια και το παρακάτω ή τα openheart
http://1.bp.blogspot.com/_3J67iYJfiMw/SjkdWulndPI/AAAAAAAADJE/J7pekWQmYsI/s1600-h/hamilton+jazzmaster+slim+automatic+h38615255.jpg
   το legend diver δεν θα το κοιτούσα στην περίπτωση αυτή. Σίγουρα όμως αρκετά από τη σειρά master. Και το πιο απλό με κρεμ dial, μπλε δείκτες και ημερομηνία, ωραίο είναι. Και χρονογράφο αν θες σε παρόμοια σχεδίαση. Αλλά με τα Longines ανεβαίνεις σημαντικά σε τιμή.
   Αν είναι να φτάσεις σ' αυτά τα επίπεδα, κοιτάς και Baume Mercier, Maurice Lacroix, Nomos ? , Max Bill Chronoscope ? ή αν θες σε κάτι κάτω του χιλιάρικου κοίτα λίγο τα Mido (από το ιντερνετ μόνο)
   Για τέτοιο ρολόι αρκετά είναι και τα 50 μ. Αν σ' ενθουσιάζει κάτι, μη σταθείς στα 50 μ. μόνο. Στην τιμή αξίζει να σταθείς  ;D
   Καλή έρευνα   :) 

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 12:15:09 πμ »
Πάρε λουριά για κάθε περίσταση για το Πανέρι σου λέμε!!!

Όσο για το πουκάμισο... σε έφτιαξα:
http://www.thewatchcuff.com/

Με ένα χιλιάρικο παίρνεις ότι σχέδιο και χρώμα θέλεις... 8) 8) 8)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 09, 2010, 01:29:12 πμ από pontioz1 »

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 12:47:28 πμ »
Λοιπόν σου έχω την λύση και μάλιστα ανέξοδη.

Βάζεις την μητέρα-σύζυγο-γκόμενα σου (ή και ο ίδιος αν πιάνουν τα χέρια σου) και σου μεταφέρει μερικούς πόντους πιο έξω το κουμπί στο αριστερό (ή στο δεξί αν φοράς το ρολόι εκεί) μανίκι  όλων των υποκαμίσων(!) σου και voila είσαι έτοιμος  ;D ;D ;D

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 02:12:05 πμ »

Ο εμπνευστής αυτής της πραγματικά καινοτόμης ιδέας μήπως γράφει και τα σκετσάκια για το  AMAN Teleshopping?

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 09:51:40 πμ »
Ο εμπνευστής αυτής της πραγματικά καινοτόμης ιδέας μήπως γράφει και τα σκετσάκια για το  AMAN Teleshopping?

:dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:
το 'πε και το 'κανε!!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 04:13:43 μμ »

:D :D :D :D

Όλα τα λεφτά, πραγματικά....

Όμως.....εάν το πουκάμισο έχει ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΑΝΙΚΙΑ αυτό το κόλπο, θα χρειάζομαι ΔΥΟ ρολόγια  ;D

Και η άλλη λύση καλή μου φάνηκε. Αντί να αγοράσω άλλο ρολόϊ, να αλλάξω όλα τα κουμπιά...

Το σκέφτομαι και μέχρι να πάω να πάρω βελονοκλωστές, ρίξτε και καμία άλλη πρόταση  ;)

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 04:27:37 μμ »
:D :D :D :D

Όλα τα λεφτά, πραγματικά....

Όμως.....εάν το πουκάμισο έχει ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΑΝΙΚΙΑ αυτό το κόλπο, θα χρειάζομαι ΔΥΟ ρολόγια  ;D

Και η άλλη λύση καλή μου φάνηκε. Αντί να αγοράσω άλλο ρολόϊ, να αλλάξω όλα τα κουμπιά...

Το σκέφτομαι και μέχρι να πάω να πάρω βελονοκλωστές, ρίξτε και καμία άλλη πρόταση  ;)

Μην παιδεύεσαι άδικα

Πούλα το Panerai που έχεις και πάρε ένα ρολόι τσέπης

Θα έχεις και ρέστα να πάρεις καινούργια πουκάμισα

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 07:11:36 μμ »
το legend ειναι ρολογαρα αλλα δεν κανει για dress
ειναι ρολοι για να παιξεις με λουρακια "αλητικα"
με τιποτα κροκο ειναι για γελια
το spirit πολυ ωραιο αλλα δεν γνωριζω το παχος του
δες baume mercier τα οποια ειναι παρα παρα πολυ κομψα ρολογια

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 07:51:41 μμ »
Ωραία μάρκα η Baume, ενναλακτικά κοίταξε και τις Reimond Weil, Eberhard (όχι τόσο γνωστή , αλλά με όμορφα κομμάτια), αλλά και την Mondblanc (θα ανέβεις λίγο στο κόστος, αλλά κατ εμέ είναι ανερχόμενη στην Υψηλή Ωρολογοποιία και θα ''ανέβει'' η αξία της).
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 08:45:49 μμ »
Το θέμα μου είναι η αγορά ενός ρολογιού, πιο κατάλληλο για "καλό" ντύσιμο από το PANERAI μου. Το οποίο μία χαρά μου φαίνεται, αλλά το ρημάδι, με το πάχος που έχει, με ορισμένα πουκάμισα δεν μπορώ να το βάλω  :( (ειδικά με πουκάμισα για μανικετόκουμπα).

Ξεκίνησα για μία σχετικά οικονομική λύση με το Hamilton:

To oποίο κάνει περίπου 570€

Μετά πήγα και είδα το γνωστό εδώ μέσα Legend diver:

To οποίο έρχεται περίπου στα 1100€

Και χαζεύοντας στα Longines, πέφτει το μάτι μου και σε αυτό:

το οποίο είναι λίγο πιο ακριβό από το Legend Diver γύρω στα 1500€

Και τέλος, βέπω και αυτό:

το οποίο είναι και αυτό περίπου στα 1500€.

Και τώρα κάθομαι και σκέφτομαι τι να πρωτο-αγοράσω.
Τα δοκίμασα όλα, μου άρεσαν όλα και τώρα αναρωτιέμαι:

Αξίζει να πληρώσω 2 ή/και 3 φορές πάνω την αξία του Hamilton για κάποιο από τα Longines ?
Να παρασυρθώ από τον homo katanaloticus που κρύβω μέσα μου ?
Ή να πάρω το Hamilton που είναι μία χαρά τίμιο και value for money ρολογάκι και να κάνω τη δουλειά μου ?

Πείτε μία γνώμη (ελεύθερα) θα εκτιμηθεί  :D

ενα εχω να σου πω φιλε,αγορασε κατι ΤΩΡΑ γιατι σε λιγο καιρο θα μας ποσταρεις τιποτα VC με τιμες στον θεο
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος gstavrin

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 10, 2010, 12:14:49 πμ »
Legend diver
ελέησον και σώσον ημάς...από του Ρολογιού

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 10, 2010, 08:19:48 μμ »
Πόσο dress είναι το ντύσιμο που θέλεις να κάνεις?
Σε ρωτάω γιατί εγώ στη θέση σου θα επέλεγα πρώτα κάποιο Longines Master collection (μάλλον όχι το GMT) που είναι όλη dress σειρά με vintage χαρακτηριστικά, π.χ. http://www.longines.com/watches/the-longines-master-collection/L2.666.4.51.7
ή http://www.longines.com/watches/the-longines-master-collection/L2.676.4.78.3
ή http://www.longines.com/watches/the-longines-master-collection/L2.629.4.78.3
και μετά το Spirit που το λατρεύω ειδικά τον χρονογράφο, αλλά δεν είναι dress με την αυστηρή έννοια του όρου, αλλά σπορ με ρετρό χαρακτηριστικά.
Παρόμοιο με το spirit είναι και το Glycine Eugene Meylan http://www.glycine.ch/e/collection/collection_overview.e.jsp?ID_Group=100004

Το Legend diver είναι εξαιρετικό, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το φορέσω με κουστούμι, αλλά πράγματι είναι αυτό που λέει: diver!

Επίσης δες, εκτός Β&Μ, τα Maurice Lacroix http://www.mauricelacroix.com/?lang=en#GENTS
και τα Frederique Constant http://www.frederique-constant.com/en/mens_watches.php

Ό,τι και να επιλέξεις δεν θα χάσεις. Καλή επιλογή. ;)

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 10, 2010, 09:44:41 μμ »
Φίλε εκτός όλων αυτών που προτάθηκαν παραπάνω και που μάλλον είναι αρκετά για να σε κρατήσουν αρκετό καιρό απασχολημένο, κοίτα και από την Χάμιλτον τα νέα Railroad όπως και από την Ebel κάποια μοντέλα και για τελευταία αφήνω την Louis Erard με ένα από τα αγαπημένα μου μοντέλα, βέβαια δεν γνωρίζω τιμή και δεν ξέρω αν ξεφεύγει από τα δικά σου χρηματικά όρια.
Και μια και η εποχή είναι δύσκολη, να τολμήσω να προτείνω και κάτι τέτοιο? Orient Power Reserve
Αν βέβαια δεν έχεις χρόνο ή όρεξη για περαιτέρω ψάξιμο και θες να μείνεις σε όσα ήδη έχεις δει, ψηφίζω και εγώ κάποιο από την συλλογή  Master collection της Longines.
Καλή αγορά πάντως ότι και αν αποφασίσεις και αν θεωρήσεις ότι οι προτάσεις μας σου φάνηκαν λίγο χρήσιμες, φιλοδώρησέ μας με μερικές φωτογραφίες από το νέο σου απόκτημα (όταν με το καλό το πάρεις)...
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 11, 2010, 08:21:32 πμ »
γνώμη μου να πας σε ένα καθαρόαιμο dress κομμάτι από την longines ανεβάζωντας λίγο τον πύχη της τιμής. όταν έχεις συνηθήσει να φοράς πανεράι μερικών χιλιάδων τότε σε ντύσιμο με πουκάμισο κ δη μανικετόκουμπο θα σου κακοφαίνεται να φοράς ένα ρολόι πχ 500-1000 ευρώ.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 11, 2010, 05:37:24 μμ »
Αν και ξεφεύγει λίγο η τιμή του, δεν παύει να αποτελεί μια διαφορετική νότα στη γκρίζα καθημερινότητα μπλα μπλα μπλα μπλα.

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2010, 05:42:25 μμ από nin »

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 11, 2010, 05:45:21 μμ »
πολυ ομορφο, αλλα μηπως ξεφευγει αρκετα?