Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με Louis Erard (Ετα 7750)  (Αναγνώστηκε 2332 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eldrago13

• Just Registered
    • Προφίλ
Πρόβλημα με Louis Erard (Ετα 7750)
« στις: Οκτώβριος 23, 2010, 05:07:43 μμ »
Γεια χαρα σε ολους....

Χτες αγορασα αυτοhttp://www.oroloi.gr/product_info.php?cPath=452&products_id=12960. Μου ρυθμιζει ημερ/ες, μερα και ωρα ο υπευθυνος του μαγαζιου και μου το δινει. Σημερα το πρωι ξυπναω και το ρολοι εχει σταματησει στις 3:15 ξημερωματα. Ειναι φυσιολογικο αυτο;;;; Θελω να πω ειναι θεμα κουρδισματος η θεμα ακινησιας ;;;

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Πρόβλημα με Louis Erard (Ετα 7750)
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 23, 2010, 05:36:28 μμ »
Λογικά δεν είναι κουρδισμένο. Απλά έβαλε μέρα και ώρα και δεν το κούρδισε.
Ρίξε του 40 360αρες περιστροφές της κορώνας και θα βγάλει 2 μέρες χωρίς να το φορέσεις όσο είναι και το power reserve της 7750.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 23, 2010, 05:44:51 μμ »
Λογικά δεν είναι κουρδισμένο. Απλά έβαλε μέρα και ώρα και δεν το κούρδισε.
Ρίξε του 40 360αρες περιστροφές της κορώνας και θα βγάλει 2 μέρες χωρίς να το φορέσεις όσο είναι και το power reserve της 7750.

sorry για την χαζη ερωτηση αλλα οταλ λες περιστροφες της κορωνας θεσ να πεις κυκλικες περιστροφικες κινησεις η κουρδιζει απο την βιδα που ρυθμιζεις ωρα κ λεπτα?

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 23, 2010, 05:53:30 μμ »
Η βίδα αυτή που όταν την τραβήξεις έξω ρυθμίζεις την ώρα, λέγεται κορώνα. Χωρίς να την τραβήξεις έξω λοιπόν, δώστης καμιά 30αριά δεξιόστροφες περιστροφές (θα ακούς ένα γουρ γουρ από το ρολόι  ;D). Αυτό είναι το χειροκίνητο κούρδισμα του ρολογιού.
Τα αυτόματα ρολόγια είναι καλύτερα να κουρδίζονται φορεμένα και όχι από την κορώνα, αλλά κάντο για να τσεκάρεις ότι το ελατήριο είναι εντάξει. Το ρολόι σου κανονικά θα πρέπει να κρατάει σαράντα ώρες και κάτι ψηλά όταν είναι πλήρως κουρδισμένο.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 23, 2010, 06:17:12 μμ »
Η βίδα αυτή που όταν την τραβήξεις έξω ρυθμίζεις την ώρα, λέγεται κορώνα. Χωρίς να την τραβήξεις έξω λοιπόν, δώστης καμιά 30αριά δεξιόστροφες περιστροφές (θα ακούς ένα γουρ γουρ από το ρολόι  ;D). Αυτό είναι το χειροκίνητο κούρδισμα του ρολογιού.
Τα αυτόματα ρολόγια είναι καλύτερα να κουρδίζονται φορεμένα και όχι από την κορώνα, αλλά κάντο για να τσεκάρεις ότι το ελατήριο είναι εντάξει. Το ρολόι σου κανονικά θα πρέπει να κρατάει σαράντα ώρες και κάτι ψηλά όταν είναι πλήρως κουρδισμένο.

thnx για την τεχνικη πληροφορια!!!! υπαρχει ενα σημειο που το κουρδισμα τερματίζει??? δεν γυρναει  αλλο η βιδα δηλαδη....αν γυρισω την κορωνα αριστεροστροφα μπορει να γινει ζημια στο ρολοι....? και παλι παιδια sorry για τις χαζες ερωτησεις αλλα στο θεμα εχω γνωσεις μηδεν!!! :-[

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 23, 2010, 07:16:31 μμ »
thnx για την τεχνικη πληροφορια!!!! υπαρχει ενα σημειο που το κουρδισμα τερματίζει??? δεν γυρναει  αλλο η βιδα δηλαδη....αν γυρισω την κορωνα αριστεροστροφα μπορει να γινει ζημια στο ρολοι....? και παλι παιδια sorry για τις χαζες ερωτησεις αλλα στο θεμα εχω γνωσεις μηδεν!!! :-[

Όχι, στα αυτόματα δεν υπάρχει τέρμα. Μην γυρνάς αριστερόστροφα την κορώνα (κουρδιστήρι) γιατί απλά δεν θα κουρδίζει.
Αν έχει πίσω καπάκι με κρύσταλλο, κράτα ανάποδα το ρολόι, κούνα το αριστερά-δεξιά μερικές φορές και θα δεις τον ρότορα (το μεταλλικό ημικύκλιο) να περιστρέφεται και να κουρδίζει το ρολόι.... ;)