Αποστολέας Θέμα: 1000-1500 EURO CHRONOGRAPH  (Αναγνώστηκε 4167 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος spyrilo

• Just Registered
    • Προφίλ
1000-1500 EURO CHRONOGRAPH
« στις: Μάιος 14, 2007, 12:09:50 μμ »
Καλημέρα, είμαι ένας newbie στο χόμπυ και ψάχνω το πρώτο ρολόι μου. Γνώσεις για μηχανισμούς, ποιότητα κτλ δεν έχω και συλλέγω σταδιακά από το forum. Οπότε οι απόψεις σας θα βοηθήσουν πολύ.
Λοιπόν, ψάχνω ένα classic-sport ρολόι με τα εξής χαρακτηριστικά (περίπου):
* Κάσα μεγαλύτερη από 40mm
* Case+bracelet stainless steel
* Μαύρο καντράν
* Χρονογράφο και ίσως ταχογράφο

Για μηχανισμό αυτόματο ή με μπαταρία δεν έχω καταλήξει ακόμη καθώς οι γνώμες δυίστανται. Το budget δυστυχώς περιορίζεται αυστηρά στα 1.500 ¤.

Κάθε πρόταση και βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη

Ευχαριστώ...

Ενδεικτικά αναφέρω ότι αισθητικά το ρολόι που είδα και μου άρεσε υπερβολικά είναι το Tag Carrera Caliber 16

http://www.tagheuer.com/the-collection/carrera/automatic-chronograph-tachymetre/index.lbl?w=CV2010.BA0786

Αλλά δυστυχώς η τσέπη δεν είναι τόσο βαθιά...

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 14, 2007, 03:16:58 μμ »
Καλως ηρθες spyrilo,καλη τυχη στην αγορα σου.Απειρες οι επιλογες με τις προυποθεσεις που εθεσες,ξεκαθαρισε τουλαχιστον αν θελεις quartz η μηχανικο.Ενα που μου ρχεται τωρα στο μυαλο και μ αρεσει πολυ και μαλλον σε καλυπτει στα παντα,ειναι το Fortis B42 marinemaster chrono,αυτοματο.Μετροιτις το παιρνεις λογικα κατω απο το οριο που εθεσες(Νομιζω εχει λιανικη γυρω στα 1800euro).

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 14, 2007, 03:38:02 μμ »
Προτιμώ αυτό που πρότεινε ο eisenberg,Απλά σου προτείνω και αυτά τα δύο omega
το Omega Speedmaster date
και το Omega speedmaster reduced.Είναι μάλλον "ταπεινό" σε σχέση με τα standards της omega, αλλά είναι αρκετά ποιοτικό, σε καλή τιμή και φέρει αρκετή από την αίγλη του speedmaster professional.
Από τα δύο σίγουρα καλύτερο είναι το date, αλλά αν έπρεπε να πάρω κάποιο, μάλλον θα προτιμούσα το Fortis.
Αυτά με τα μηχανικά. Από quartz υπάρχει μία πραγματικά ατελείωτη ποικιλία σε χρήματα αρκετά λιγότερα.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 14, 2007, 04:37:52 μμ »
Μια καλή και σχετικά οικονομική λύση φίλε spyrilo  είναι και αυτό με μηχανή ΕΤΑ 7750.

ΗΑΜΙLTON KHAKI FIELD CHRONO AUTO 42 MM

και άλλη μία είναι  επίσης με μηχανή ΕΤΑ 7750:

ORIS WILLIAMS F1 TEAM
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 15, 2007, 10:05:34 πμ »
το hamilton είναι πολύ όμορφο. μου θυμίζει βέβαια πολύ το chrono Pilot της IWC. αλλά μάλλον το Oris είναι πιο πολύ στο στυλ του παιδιού απ' ότι καταλαβαίνω. πάντως από όλα τα παραπάνω, εάν μπορέσει να πάρει ένα speedmaster Ω αν πετύχει μία καλή έκπτωση, θα είναι super!!!!
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος alexandr0s

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 07, 2007, 11:41:39 πμ »
Αν μου επιτρέπεται μια άποψη (καθότι καινούργιος): το Omega Speedmaster Reduced που αναφέρει ο Voodooman είναι πολύ απλά μια φανταστική επιλογή για τα κριτήρια του φίλου

Αποσυνδεδεμένος jopa

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 07, 2007, 11:51:56 πμ »
Παρότι επίσης newbie, καταθέτω και εγώ μια γνώμη μιας και έτυχε πρόσφατα να κοιτάζω το speedmaster reduced για δική μου αγορά. Νομίζω ότι δεν κάνει για τον φίλο spyrilo γιατί είναι πολύ μικρό σε διαστάσεις κ ο spyrilo ψάχνει για μεγαλύτερο από 40mm

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 07, 2007, 12:26:46 μμ »
το speedmaster reduced οχι,μπροστα στο pro δεν αξιζει τον κοπο,καλυτερα κρατα τα χρηματα και παρε το pro,αλλο επιπεδο

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 07, 2007, 01:42:32 μμ »
Παράθεση από: "george_"
το speedmaster reduced οχι,μπροστα στο pro δεν αξιζει τον κοπο,καλυτερα κρατα τα χρηματα και παρε το pro,αλλο επιπεδο

Εγώ που έχω το pro αλλά δυστυχώς όχι το reduced, πιστεύω ότι το reduced έχει το πλεονέκτημα της αυτόματης μηχανής. Εννοώ πλεονέκτημα από πλευράς ευκολίας, όχι κατασκευαστικής

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 07, 2007, 01:52:29 μμ »
Ποιό ακριβώς είναι το μοντέλο που έχεις για τι δεν κατάλαβα τι εννοείς;;;;
Μάλλον κάτι έχεις καταλάβει λάθος....
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 07, 2007, 02:53:09 μμ »
Παράθεση από: "stardrive"
Ποιό ακριβώς είναι το μοντέλο που έχεις για τι δεν κατάλαβα τι εννοείς;;;;
Μάλλον κάτι έχεις καταλάβει λάθος....

Αλήθεια; Ίσως και λυπάμαι αν έγινε κάτι τέτοιο....
Έχω το speedmaster professional, αυτό που τείνουν να αποκαλούν moon watch, το οποίο είναι κουρδιστό. Το speedmaster reduced είναι αυτόματο. Απλά έλεγα ότι για εμένα το αυτόματο είναι πιο βολικό απ'το κουρδιστο. Και σόρρυ αν οδήγησα την συζήτηση off topic

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 07, 2007, 04:16:33 μμ »
Καταλαβαίνω τώρα τι εννοείς...
Μία καλή λύση είναι, "με τα λεφτά στο χέρι", επειδή σε ενδιαφέρουν τα Ωmega  μπές σε ένα μαγαζί και παζάρεψε ανάλογα με τις τελικές τιμές μετρητοίς που μπορεί να σου κάνει. Μόλις τα δει στο χέρι σου θα εκπλαγείς  σε σχέση με την τιμή καταλόγου......
Τα μοντέλα που έχω ποστάρει πιο πάνω σε αφήνουν αδιάφορο....
Πότε ή Ποτέ

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 07, 2007, 05:37:05 μμ »
Sorry αν κανω λαθος,γιατι δεν ξερω πολλα απο τιμες,αλλα το Pro δεν εχει τιμη καταλογου 3χιλ??Αν ναι πως θα το παρει ο ανθρωπος αφου θελει ρολοι απο 1000 το πολυ ως1500?

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 07, 2007, 07:12:54 μμ »
Εννοώ ότι σε τιμές μετρητοίς θα δεί άμμεσα  αν μπορεί να πάρει κάποιο Ωmega ή όχι.
Πότε ή Ποτέ

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 07, 2007, 10:15:55 μμ »
Αν και νέος και εγώ εδώ θα σου πω την γνώμη μου από την δική μου σκοπιά και εύχομαι να σε βοηθήσω και όχι να σε μπερδέψω πιο πολύ.  :D
Ένα μειονέκτημα για μένα πάντα είναι ότι στους χρονογράφος ο δείκτης των δευτερολέπτων μένει σταθερός στο "12", και ενεργοποιείτε μόνο όταν θέλεις να χρονομετρήσεις .  :nosmile:
Για άλλους είναι συνήθεια για άλλους είναι αυτονόητο εμένα δεν μου αρέσει. :D
Τώρα αν τα παραπάνω σε αφήνουν παντελώς αδιάφορο θα συμφωνήσω και εγώ με την επιλογή σου, το TAGHEUER Carrera Caliber 16 είναι πολύ όμορφο, όχι ότι τα υπόλοιπα ρολόγια που σου πρότειναν τα "παιδιά" δεν είναι ωραία.
Αλλά βάζω μια προτεραιότητα, στο τι σου αρέσει πρώτα.
Με την διαφορά να θυσιάσεις το μπρασελέ, με ένα λουράκι από καουτσούκ αν θα κολυμπάς μαζί του, ή με ένα κροκό αν το θέλεις για λίγο πιο επίσημο.
(Αν και όλα αυτά είναι σχετικά)
Και το λέω αυτό γιατί έτσι το ρολόι κατεβαίνει αυτόματα 300-500 ? από την αρχική τιμή .
Αν τώρα βάλεις και κάτι παραπάνω για το δικό σου θέλω βρε αδερφέ,  :D μαζί με την συνταγή από μαγαζί φίλου, η κάποιου που είναι καλός πελάτης σε βλέπω να το φοράς και να χαίρεσαι και εσύ και εμείς που σε βοηθήσαμε να πάρεις κάτι που σου άρεσε πολύ.
Αν όλα αυτά τα θεωρείς ότι σε μπέρδεψαν τότε δες και ένα από αυτά :
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 07, 2007, 10:18:51 μμ »
:weedman:
λοιπον το  pro εχει πολλες εκδοσεις σαν κουρδιστο λεω ,για να εξηγουμε,αυτη στα 3000 ευρω ειναι με κρυσταλλο ζαφειρι πανω κατω ,αλλα θα σου προτεινα το κλασσικο,καπου στασ 2400 καινουργιο.η λεμανια στο κουρδιστο ειναι πολυ καλυτερη απο το αυτοματο.