Αποστολέας Θέμα: ΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΜΕ....  (Αναγνώστηκε 3206 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
ΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΜΕ....
« στις: Οκτώβριος 09, 2010, 10:39:37 μμ »
Ο καθενας απο μας ειχε ρολογια που χαρισε,πουλησε,η τραμπαρε με σκοπο την αποταμιευση η την αγορα καποιου αλλου!Στη συνεχεια ομως μπορει να μετανιωσε και αυτο λιγο πολυ τυχαινει σε ολους!Προσωπικα 3 ρολογια εχω μετανιωσει πιο πολυ που εδωσα και δεν υπαρχουν στη συλλογη μου πλεον!
Α)U-Boat FlightDeck 50mm

B)Oris Williams Pvd Chronograph

Γ)Tag Heuer Aquagraph

Eσεις με τη σειρα σας?
                                                                      Φιλικα
                                                                        Ser

Αποσυνδεδεμένος sunsea

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: ΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΜΕ....
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 11:57:49 μμ »
Εγω παλι,δεν πουλω και δεν ανταλλασω κι ετσι δεν μετανιωνω  ;) 
ΥΓ Στεργιε,εχεις ολο τον χρονο μπροστα σου για να τα αποκτησεις ξανα.  :)
"Ho attraversato oceani,eplorato i continenti e conquistato le
 altitudini...
 alla ricerca del mio "Tempo"  ''Διεσχισα τους ωκεανους,εξερευνησα τις ηπειρους και κατεκτησα   τα υψη...  προς αναζητηση του ''Χρονου" μου       Vivere veramente,non puramente trascorrere i giorni.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 12:25:54 πμ »
 Η δικιά μου περίπτωση, αφορά την επιστροφή ενός εκ των δύο ρολογιών που έπρεπε να διαλέξω, τα οποία για κάποιες μέρες τα είχα στο σπίτι μου..
 Παραμονή της..επίθεσης των Αμερικανών στο Ιράκ, το 1991 (τυχαία η ημέρα..), ένας ναυτικός έδωσε στον πατέρα μου δύο ρολόγια, για να διαλέξω ένα εκ των δύο, για το πρώτο μου ρολόι. Το ένα ήταν ένα Orient με μπαταρία, (παραλληλόγραμο με δερμάτινο λουράκι και με κάσα από μπρούτζο, όπως διαπίστωσα πολύ αργότερα) και το άλλο ήταν ένα Seiko 5..
 Aπέριψα το Seiko, λόγω της μεγάλης (για τον καρπό μου τότε) διάστασής του, αλλά και γιατί.. μετά από λίγες ώρες, το ρολόι σταμάτησε να λειτουργεί, (σαν αυτόματο που ήταν) και θεώρησα ότι..ήταν χαλασμένο.. Που να ξέρω ο πιτσιρικάς τότε..
 Το Orient με συντρόφευσε μέχρι και το 1998 και μάλιστα στό δύσκολο πρώτο διάστημα της εκπαίδευσή μου στο Στρατό, οπότε και  το αντικατέστησα με ένα Swatch, όχι πάντως λόγω βλάβης..

Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 12:27:12 πμ »

Ακόμα μετανιώνω για το Seiko..

Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος sol invictus

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 03:34:55 πμ »
Εγω παλι,δεν πουλω και δεν ανταλλασω κι ετσι δεν μετανιωνω  ;) 
ΥΓ Στεργιε,εχεις ολο τον χρονο μπροστα σου για να τα αποκτησεις ξανα.  :)

+100. Ακόμη και αν μετανιώσω για την αγορά κάποιου, τα ρολόγια μου τα θεωρώ από τα πλέον προσωπικά μου αντικείμενα οπότε δεν θέλω να τα δώσω. Προτιμώ κάποιο που δεν μου αρέσει να το αφήσω να αναπαύεται στο κουτί του. Μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξω γνώμη.
Time, the opponent that has beaten them all...

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 08:58:31 πμ »
Σωστη η καθε αποψη και δεκτη ;)Φιλε Ποθητε οπως ειπες εχω χρονο μπροστα να τα ξαναποκτησω :D

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 10:55:02 πμ »
Κι εδώ keeper και όχι fliper.

Αλλά με τα συγκεκριμένα ρολόγια που έχω πάθος, πρέπει να έχεις πααααααρα πολύ βαθιές και γεμάτες τσέπες για να συνεχίζεις την απόκτηση τους, χωρίς να διώχνεις κάποια κομάτια για να χρηματοδοτήσεις νέα.

Αυτά, σε συνδυασμό με το ότι δένομαι πολύ με τα πράγματα που αγαπάω, μου κάνουν εξαιρετικά επώδυνο τον αποχωρισμό τους.

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 11:50:01 πμ »
δεν θα συμμετάσχω σε αυτήν την ενότητα....είναι πολλά τα ρολόγια :)
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 05:59:22 μμ »
Τα ρολογια που φευγουν ειναι πολλα αλλα αυτα που θελουμε και που θα χουμε ακομα περισσοτερα ;DΠαντως το U-Boat το χω σκυλομετανιωσει και το ξαναθελω πιο πολυ απ ολα γιατι μου αρεσε στο χερι οσο περιεργο και αν ειναι αυτο :D

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 10:52:00 μμ »

Σωστός..   Και να μη μου αρέσει κάποιο, το αφήνω κι εγώ να..''αναπαύεται'', άλλωστε μου φέρνει αναμνήσεις στο μυαλό..

+100. Ακόμη και αν μετανιώσω για την αγορά κάποιου, τα ρολόγια μου τα θεωρώ από τα πλέον προσωπικά μου αντικείμενα οπότε δεν θέλω να τα δώσω. Προτιμώ κάποιο που δεν μου αρέσει να το αφήσω να αναπαύεται στο κουτί του. Μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξω γνώμη.

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 11:14:25 μμ »
Ισχύει για τα λουριά;

Μπορεί να μην έχω δώσει πολλά, αλλά έχω μετανιώσει οικτρά...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 11:24:18 μμ »
Όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα να τα κρατάει όλα τότε καλά κάνει...γιατί πέρα από το κόστος της αγοράς υπάρχει και το κόστος του σέρβις...και καλά όταν μιλάμε για λίγα κομμάτια..όταν μιλάμε όμως για αρκετά και ακριβά τότε τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα και κοστοβόρα.
Κι εγώ ξεκίνησα να αγοράζω με την προοπτική οτι δεν θα πουλήσω κανένα. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν το τήρησα,.Δεν έχω μετανιώσει για κανένα ρολόϊ που έδωσα (τουλάχιστον για την ώρα). Όσα δόθηκαν έκαναν τον κύκλο τους στον καρπό μου και δόθηκαν για να χρηματοδοτήσουν νέες αγορές. Δεν είμαι συλλέκτης κι έτσι για μένα δεν έχει νόημα να έχω ρολόγια που δεν φοράω (πλην ελαχίστων κομματιών που είναι οικογενειακά κειμήλια)

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 11, 2010, 09:38:22 πμ »
Αν κ είναι λίγος καιρός που βιώνω την ωρολογοφιλία, κρίνοντας με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα μου, είμαι από αυτούς που δένονται συναισθηματικά με τα αντικείμενα, τα συνδυάζουν με γεγονότα, σκέψεις, φάσεις ζωής κλπ που σημαίνει ότι πάρα πολύ δύσκολα τα αποχωρίζομαι.
Κ δεν θέλω λοιπόν κ θεωρώ ότι δε θα υπάρξει λόγος να αποχωριστώ κάποια από τα ρολόγια που έχω ή θα αποκτήσω...οι αγορές μου δηλαδή γίνονται με τον γνώμονα της μελλοντικής υπερήλικης συντροφικότητας ή έστω τυπικής συμβίωσης...
Θα χαρώ στο μέλλον, πρώτα ο Θεός, να δείχνω στα παιδιά μου 10-20-30 όσα θα ναι ρολόγια κ να τα χαίρομαι, παρά να τους λέω ότι κάποτε είχα αυτό εκείνο τάλλο....
Απόλυτα σεβαστή κ θεμιτή η αντίθετα συμπεριφορά, που πολλές φορές μπορώ να πω τη ζηλεύω, του μηδενικού συναισθηματικού κ μη δεσίματος με τα ρολόγια, είναι ρολόγια (όχι άνθρωποι) κάνουμε το χαβαλέ μας με ένα, το χορτάσαμε πάμε για άλλο τώρα...
Σημασία σε αυτές τις συμπεριφορές έχει να κάνει πάντα ένας επίσης βασικός παράγοντας, το οικονομικό, πώς μπορεί να ανταπεξέλθει ο καθένας, τί γούστα έχει, τί επιθυμίες, αν κάνει υπομονή να μαζέψει το χιλιάρικο πχ ή όχι, αν του περισεύει κ το χαλάει άνετα, τί είδους ρολόγια του αρέσουν κλπ κλπ κλπ κλπ

με εκτίμηση Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος mlv500

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 11, 2010, 11:24:40 πμ »
μετανοιωσα που εδωσα το marathon

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 11, 2010, 11:34:18 πμ »
   Δεν έχω μετανοιώσει για κανένα που έδωσα...κι έχω δώσει πολλά. Απλά το Planet Ocean δυσκολεύτηκα λίγο περισσότερο να το αποχωριστώ.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης