Αποστολέας Θέμα: Time Tutelary 2 watch warch winder review  (Αναγνώστηκε 9517 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sol invictus

• 40mm case
    • Προφίλ
Time Tutelary 2 watch warch winder review
« στις: Οκτώβριος 09, 2010, 09:23:52 πμ »
Χαιρετώ τους φίλτατους,

Επειδή τα αυτόματα ρολόγια μου άρχισαν να πληθαίνουν επικίνδυνα, αποφάσισα να αγοράσω ένα watch winder τουλάχιστον 2 θέσεων. Από την αρχή αποφάσισα ότι θα πάρω κάτι που με τα μεταφορικά να μου βγει αυστηρά κάτω από 80 ευρώ. Παρόλο που οι γνώμες διίσταντο για το αν τα φτηνά watch winders καταστρέφουν τις μηχανές των ρολογιών κλπ. ήμουν έτοιμος να πάρω το ρίσκο. Σας παρουσιάζω πρώτα τις φωτογραφίες και μετά κάποια σχόλια και μια ιδέα που έχω.

Αγοράστηκε στο eBay από UK για 71 ευρώ με τα μεταφορικά. Η ποιότητα κατασκευής είναι ανέλπιστα καλή. Σκληρό πλαστικό φυσικά αλλά καλής ποιότητας, ματ για να μην γεμίζει δαχτυλιές, με καλή εφαρμογή των κομματιών μεταξύ τους. Εντυπωσιακά απολαυστικός είναι και ο τρόπος που κλείνει η πόρτα της συσκευής. Με βάρος περίπου 900 γραμμάρια εμπνέει αέρα στιβαρής κατασκευής. Ο μηχανισμός είναι πρακτικά αθόρυβος και γυρνάει με σταθερό ρυθμό περίπου 450 -500 περιστροφών την ώρα. Υποστηρίζει 3 κατευθύνσεις. Αριστερόστροφη περιστροφή, δεξιόστροφη και εναλλασσόμενη. Έχει και 4 προγράμματα λειτουργίας. 33 δεύτερα περιστροφή -12 λεπτά παύση, 10 λεπτά περιστροφή -90 παύση, 30 λεπτά περιστροφή -3 ώρες παύση και 1 ώρα περιστροφής -3 ώρες παύση (αυτό χρησιμοποιώ εγώ). Οι χρόνοι που κρατάει όντως αντικατοπτρίζουν (+ /-5%) τα λεγόμενα στο manual.

Για τα ρολόγια υπάρχουν 2 πλαστικές βάσεις

Αυτές έχουν κάποιο ελατήριο μέσα, οπότε μπορείς να τις συμπιέσεις, να τις περάσεις μέσα από το κλειστό λουράκι ή μπρασελέ και μόλις τις αφήσεις ανοίγουν και ασφαλίζουν το ρολόι. Μπρος και πίσω έχουν βελούδο για να μην υπάρχει περίπτωση να γρατζουνίσουν το ρολόι εκεί που ακουμπάει πάνω τους. Το ρολόι είναι πολύ σταθερό πάνω στις βάσεις. Με τη σειρά τους, οι βάσεις κουμπώνουν πάνω στις 2 θέσεις της συσκευής, που στηρίζονται πάνω σε ελατήρια με αποτέλεσμα να μην περνάνε κραδασμοί στο ρολόι όταν βρίσκεται μέσα στη συσκευή. Γενικά πρόκειται για κατασκευή πολύ προσεγμένη για την χώρα κατασκευής της (Made in China of course) και τα λεφτά που στοιχίζει. Αν μπορώ να βρω ένα μειονέκτημα, θα έλεγα πως είναι το γεγονός πως δεν μπορούν να περιστραφούν οι 2 θέσεις με διαφορετική φορά. Πάντως βάζοντας το ARTEGO και το TISSOT μαζί, στο εναλλασσόμενο πρόγραμμα, για 4 μέρες τώρα, μου τα έχει κρατήσει κουρδισμένα και τα 2 παρόλο που οι μηχανισμοί τους έχουν διαφορετική φορά κουρδίσματος.
Εδώ τελειώνει και το review και έχω να κάνω μια ενδιαφέρουσα (πιστεύω) ανακοίνωση. Αποφάσισα να κάνω ένα πείραμα. Τα πειραματόζωα θα είναι το Τ και το ARTEGO (ETA 7750 & MIYOTA 8215, δηλαδή ένας κλασσικός Ελβετικός μηχανισμός που απαντάται σε άπειρα ρολόγια και ένας Γιαπωνέζικος φτηνός). Θα μπαίνουν όσο πιο πολύ μπορώ, μέσα στη συσκευή (επειδή φοράω άλλα ρολόγια αυτό το καιρό θα είναι στην ουσία συνεχώς μέσα στο winder). Θα παρακολουθώ την ακρίβεια τους περίπου κάθε 24 ώρες. Τον πρώτο μήνα θα δημοσιεύω τους χρόνους κάθε εβδομάδα, μετά κάθε μήνα για το πρώτο εξάμηνο και μετά κάθε 3 μήνες για το επόμενο εξάμηνο. Έτσι σε διάστημα ενός χρόνου θα δούμε αν τελικά το winder είχε θετική, αρνητική ή ουδέτερη επίδραση στα 2 ρολόγια. Φυσικά θα τα φοράω όποτε θέλω, αλλά όλο τον υπόλοιπο χρόνο θα βρίσκονται μέσα στο winder. Ξεκινάμε από σήμερα.

ARTEGO:

+10sec /day

TISSOT:

+4sec /day

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 09, 2010, 02:42:05 μμ από sol invictus »
Time, the opponent that has beaten them all...

Αποσυνδεδεμένος stagplace

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: Time Tutelary 2 watch warch winder review
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 09:57:12 πμ »
Audaces fortuna juvat.

Μπραβο φιλε εκανες το βημα για μια ερασιτεχνικη δοκιμη low cost winder, αναμενω εναγωνιως τα αποτελεσματα. Ελπιζω να μην διαψευστουν οι προσδοκιες σου (και οι δικες μου καθοτι και εγω ενδιαφερομαι για τον συγκεκριμενο winder).

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 10:46:43 πμ »
Νομίζω οτι η διαφορά στην τιμή των winder αυτής της μάρκας με άλλους υπερπολλαπλάσιας τιμής οφείλεται στην διαφορά της ποιότητας των υλικών (άλλοι έιναι ξύλινοι,δερμάτινοι,με κρύσταλλο κλπ),στο γεγονός οτι αυτός χρησιμοποιεί μια μηχανή και για τα δυο ρολόγια και στην διάρκεια ζωής αυτής της μηχανής γιατί φυσικά σε αυτή την τιμή σε περίπτωση βλάβης μάλλον συμφέρει η αντικατάσταση με καινούργιο και οχι η επιδιόρθωση του χαλασμένου.

Δεν νομίζω οτι οι φθηνοί winders μπορούν να χαλάσουν ένα ρολόι.Εκτός αμα πάθει βραχυκύκλωμα ο ρότορας και γυρνάει τα ρολόγια σε ρυθμό στυψίματος πλυντηρίου και δεν το αντιληφθείς για ώρα. ;D
Παρ'όλα αυτά η διάρκεια ζωής τους θα είναι σαφώς μικρότερη.

Κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση γιατί ενδιαφέρει πολλούς και εμένα μαζί
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 09, 2010, 11:07:53 πμ από thomas69 »

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 01:07:16 μμ »
Νομίζω οτι η διαφορά στην τιμή των winder αυτής της μάρκας με άλλους υπερπολλαπλάσιας τιμής οφείλεται στην διαφορά της ποιότητας των υλικών (άλλοι έιναι ξύλινοι,δερμάτινοι,με κρύσταλλο κλπ),στο γεγονός οτι αυτός χρησιμοποιεί μια μηχανή και για τα δυο ρολόγια και στην διάρκεια ζωής αυτής της μηχανής γιατί φυσικά σε αυτή την τιμή σε περίπτωση βλάβης μάλλον συμφέρει η αντικατάσταση με καινούργιο και οχι η επιδιόρθωση του χαλασμένου.

Δεν νομίζω οτι οι φθηνοί winders μπορούν να χαλάσουν ένα ρολόι.Εκτός αμα πάθει βραχυκύκλωμα ο ρότορας και γυρνάει τα ρολόγια σε ρυθμό στυψίματος πλυντηρίου και δεν το αντιληφθείς για ώρα. ;D
Παρ'όλα αυτά η διάρκεια ζωής τους θα είναι σαφώς μικρότερη.

Κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση γιατί ενδιαφέρει πολλούς και εμένα μαζί

Φίλε thomas69. Σε ένα καλό ρολόι παρόλο που και εκεί πιστεύω ότι πληρώνουμε συνήθως πολύ περισσότερα από ότι αξίζει στην πραγματικότητα, μπορώ να καταλάβω το υψηλό κόστος. Το Τ μου ας πούμε φοράει την 7750 και το πήρα 600 ευρώ. Την ίδια μηχανή φοράνε και ρολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση όμως μπορώ να καταλάβω ως ένα σημείο τη διαφορά. Πιθανώς να φοράνε καλύτερο grade της 7750, να έχουν καλύτερο φινίρισμα της μηχανής, πιθανώς κάποιες μοντίφες, ιστορικότερο όνομα, καλύτερο calibration της μηχανής, exclusivity κλπ. Στα winders όμως δεν το δέχομαι. Είδα χαλασμένο, μονό winder των 300 ευρώ. Η μηχανή του ήταν made in India με μια μικρή πλακέτα που είχε 2 -3 ολοκληρωμένα για να κρατάει τους χρόνους των προγραμμάτων. ΟΚ ήταν από ξύλο και δέρμα. Δεν θεωρώ όμως σε καμία περίπτωση ότι το υλικό από μόνο του δικαιολογούσε την απίστευτη διαφορά τιμής, ούτε πιστεύω ότι θα "έφθειρε" λιγότερο τα ρολόγια που κούρδιζε. Οι μόνες διαφορές ανάμεσα σε αυτό και το δικό μου, είναι ότι εγώ το πλήρωσα στο 1/4 της τιμής, το δικό μου παίρνει 2 ρολόγια και ότι εγώ δεν πιστεύω ότι έχω πάρει ΤΟ μηχάνημα, που κρύβει μέσα του χρόνια έρευνας πάνω στο αντικείμενο της τέχνης του κουρδίσματος των ρολογιών  :dielaughing:, και που θα προστατέψει τα ρολόγια μου όπως πίστευε ο γνωστός μου που έδωσε 300 ευρώ  :nutty: για ένα ξύλινο κουτί με ένα μοτοράκι των 2 ευρώ.
Πιστεύω πως το winder που πήρα θα κρατάει κουρδισμένα και ετοιμοφόρετα τα ρολόγια μου και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 03:25:58 μμ »
Έχω ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο κομμάτι κι εγώ (από τον ίδιο το πήραμε...)!

Τα δικά μου "πειραματόζωα" είναι το Aquagraph, το B-42, το Steinhart, το Oris και ο Enzo Mechana!

Από χρονομετρία πάνε μια χαρά!!!

Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι το Fortis σταματούσε πολύ πιο σύντομα από τα υπόλοιπα -και τα χρειάστηκα για τα καλά!!!

Όμως η 7750 του Β-42  φορτίζει προς μία κατεύθυνση μόνο:με τη φορά των δεικτών του ρολογιού.
Και αφού είχα ρυθμισμένο το κουρδιστήρι να γυρίζει και προς τις δύο κατευθύνσεις, αυτομάτως η φόρτισή του ρολογιού ήταν η μισή σε σχέση με τα υπόλοιπα ρολόγια!

Ας είναι και αυτή η παράμετρος στα υπ'οψιν!

Μια καλή ενημέρωση για τη φορά φόρτισης είναι εδώ:
http://www.orbita.ch/index_eng.htm

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 07:14:28 πμ »
Ας είναι και αυτή η παράμετρος στα υπ'οψιν!

Είναι. Η MIYOTA κουρδίζει με φορά αντίθετη αυτής του ρολογιού και η ETA όπως πολύ σωστά ανέφερες με τη φορά του ρολογιού. Νομίζω ότι το "πρόβλημα" σου έγκειται ότι κουρδίζεις 4 ρολόγια οπότε το B-42 πρέπει να βγει κάποια στιγμή από το winder. Στη δική μου περίπτωση επειδή παραμένουν συνέχεια μέσα (εκτός όταν τα φοράω) παραμένουν κουρδισμένα στο φουλ. Το ξέρω γιατί το Τ όταν πέσει περίπου στις 20 ώρες power reserve κερδίζει μισό λεπτό τη μέρα, ενώ όταν είναι καλοκουρδισμένο παίζει στα +3/+4 sec τη μέρα. 5 μέρες τώρα αυτή την απόκλιση έχει.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2010, 07:23:12 πμ από sol invictus »

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 12, 2010, 07:55:01 πμ »
μετα απο αυτο το πολυ καλο review του φιλου sol, 'ψηθηκα' και παραγγειλα και εγω ενα απο amazon.
thanks sol  ;)
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος jimko7

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 12, 2010, 11:31:14 πμ »
Ενδιαφέρον Review!!Το είχα δει και εγώ και το σκεφτόμουν..
Ίσως το αποφασίσω τώρα :D
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 16, 2010, 01:12:00 μμ »
Μετά από μία εβδομάδα χωρίς να τα φορέσω καθόλου, είμαστε σταθερά στο

ARTEGO:

+10sec /day

TISSOT:

+3sec /day

Πάντως ο Κινέζος άρχισε να δείχνει το πρόσωπο του και δεν είναι αυτό   ;D
Ο απολύτως αθόρυβος μηχανισμός άρχισε να ακούγεται, έστω και πολύ λίγο. Ίδωμεν..

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 16, 2010, 01:36:53 μμ »
sol invictus,  με έκανες να παραγγείλω κι εγώ ένα  :)
Το περιμένω μέσα στη βδομάδα από UK με 55 ευρώ.
Ο απολύτως αθόρυβος μηχανισμός άρχισε να ακούγεται, έστω και πολύ λίγο.
Μη μου τα χαλάς τώρα  . . .   ;D

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 16, 2010, 01:45:17 μμ »
sol invictus,  με έκανες να παραγγείλω κι εγώ ένα  :)
Το περιμένω μέσα στη βδομάδα από UK με 55 ευρώ.Μη μου τα χαλάς τώρα  . . .   ;D

Μην πυροβολήτε τον Ταχυδρόμο  ;D

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 16, 2010, 02:19:04 μμ »
   Δεν ξέρω για τα ακριβά, αλλά τα οικονομικά winder έτσι είναι. Και το δικό μου στην αρχή ήταν τελείως αθόρυβο...στη συνέχεια "ζωντάνεψε" ;D ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 23, 2010, 03:57:59 μμ »
Μετά από 2 εβδομάδες με το Τ φορεμένο για ένα δεκάωρο μέσα στη βδομάδα και το Artego αφόρετο είμαστε

ARTEGO:

+10sec /day

TISSOT:

+3sec /day

Το καλύτερο είναι πως μετά από μια μικροεπέμβαση σταμάτησε και ο θόρυβος του winder. Το πρόβλημα ήταν το εξής. Το winder έχει 2 μικρά πλαστικά μοτέρ (ένα για κάθε ρολόι). Αυτά με ένα λαστιχένιο ιμάντα περιστρέφουν τα ρολόγια. Αυτά τα μοτέρ ήταν βουτηγμένα σε κάποιο γράσο, με αποτέλεσμα αυτό να περάσει και στον ιμάντα και κατά τη διάρκεια της περιστροφής, σε μια συγκεκριμένη θέση ο ιμάντας γλιστρούσε λίγο και ακουγόταν ο θόρυβος. Ένας γρήγορος καθαρισμός του ιμάντα έλυσε το πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 26, 2010, 09:47:48 πμ »
   Το παρέλαβα κι εγώ εχθές  :)  Όλα όπως τα αναφέρει ο φίλος sol invictus.
   Παρατήρησα κάτι όμως, οι δυο θέσεις δεν περιστρέφονται με την ίδια ταχύτητα. Η πάνω θέση περιστρέφεται πιο γρήγορα από την κάτω, με λόγο ταχυτήτων περίπου 1,2/1. Είναι φυσιολογικό ? Υποψιάστηκα ότι ίσως φταίει η διαφορά στο μέγεθος-βάρος των δύο ρολογιών που τοποθέτησα αλλά και όταν τα άλλαξα μεταξυ τους, πάλι το ίδιο.
   Συνολικά, μέχρι στιγμής, ικανοποιημένος  ;)

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 26, 2010, 03:08:55 μμ »
Παράθεση
Παρατήρησα κάτι όμως, οι δυο θέσεις δεν περιστρέφονται με την ίδια ταχύτητα.

Έχει 2 μοτέρ μέσα. Επειδή είναι φτηνιάρικα, δεν περιστρέφονται με την ίδια ταχύτητα. Πάντως το κάτω (το αργό) κρατάει κουρδισμένη την Miyota που έχει 45 ώρες power reserve, οπότε επαρκεί.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 26, 2010, 05:21:08 μμ »
   Το παρέλαβα κι εγώ εχθές  :)  Όλα όπως τα αναφέρει ο φίλος sol invictus.
   Παρατήρησα κάτι όμως, οι δυο θέσεις δεν περιστρέφονται με την ίδια ταχύτητα. Η πάνω θέση περιστρέφεται πιο γρήγορα από την κάτω, με λόγο ταχυτήτων περίπου 1,2/1. Είναι φυσιολογικό ? Υποψιάστηκα ότι ίσως φταίει η διαφορά στο μέγεθος-βάρος των δύο ρολογιών που τοποθέτησα αλλά και όταν τα άλλαξα μεταξυ τους, πάλι το ίδιο.
   Συνολικά, μέχρι στιγμής, ικανοποιημένος  ;)

+1

και εγω το εχω απο την περασμενη Τεταρτη και παει αρκετα καλα. το ιδιο 'θεμα' ειδα και εγω με τις ταχυτητες αλλα δεν εμφανιζει προβλημα. τα κραταει καλα κουρδισμενα.
Γαυρος οπαδος....

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 31, 2010, 04:02:11 μμ »
Sorry για την καθυστέρηση, αλλά, ξεχάστηκα τελείως. Λοιπόν τρίτη εβδομάδα και τα 2 ρολόγια τελείως αφόρετα και είμαστε:

ARTEGO:

+10sec /day

TISSOT:

+3sec /day

Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής από το winder. Επειδή το θεωρώ ανώφελο, θα ξαναποστάρω χρόνους προς τα τέλη του Ιανουαρίου. αν συμβεί στο ενδιάμεσο κάτι θα ενημερώσω.

Αποσυνδεδεμένος Panagiotis_1975

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 09, 2012, 01:07:48 μμ »
Εγώ πήρα το ακόλουθο (συνολικό κόστος 100 ευρώ) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230737394120

Ρίξτε μια ματιά και σε όσα γράφω σε άλλο thread:
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,108.60.html

Αποσυνδεδεμένος hyperjohn

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 09, 2012, 12:38:33 πμ »
Καλησπερα, εχω το ιδιο αγορασει απο προσφορα στο amazon πριν λιγους μηνες  :D

Το προβλημα ειναι ομως οτι δε "φορτιζει" το ρολοι για καποιο λογο. Εχω δοκιμασει τη λειτουργια και των 2 κατευθυνσεων. Ξερει κανενας να μου πει τι παιζει ακριβως ή αν δεν κανει για το ρολοι μου τελικα. Εχω ενα seamaster professional chronometer.

Αποσυνδεδεμένος Panagiotis_1975

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 09, 2013, 11:28:46 πμ »
Αν το winder γυρίζει κανονικά (με σταθερή ταχύτητα, όχι πολύ αργά, χωρίς διακοπες κτλ) τότε είναι μάλλον απίθανο να μη φορτίζει το ρολόι. Δες μήπως το βάζεις πάνω τελείως ξεκούρδιστο, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να θέλει 2-3 στροφές η κορώνα για να πάρει μπρος...όταν το φοράς στο χέρι κουρδίζει κανονικά;