Αποστολέας Θέμα: Χαμενη εγγυηση  (Αναγνώστηκε 5249 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος madboy34

• Just Registered
    • Προφίλ
Χαμενη εγγυηση
« στις: Οκτώβριος 08, 2010, 06:44:11 μμ »
Καλησπερα σε ολους,ολες.Εχω αγορασει ενα ρολοϊ puma και ειχε προβλημα,το πηγα πισω στο καταστημα για επισκευη μαζι με την αποδειξη αγορας καθως η καρτα εγγυησης δεν υπαρχει λογω οτι δεν μου την σφραγισανε ποτε και δεν μου ειπαν οτι χρειαζετε λεγοντας οτι εγγυηση ειναι η αποδειξη.Τωρα δεν μου φτιαχνουν το ρολοϊ παρα μονο αν πληρωσω το 50% της ζημιας λογω οτι δεν εχω λεει την καρτα εγγυησης εστω και χωρις σφραγιδα.Επειδη τα εχω παρει στο κρανιο και δεν θελω να τους δωσω τιποτα ξερει κανεις αν υσχυει αυτο που λενε?Μιλησα με την ενωση καταναλωτων και μου ειπαν οτι αν η αποδειξη ειναι εγγυηση να τους κανω καταγγελια ή να τους φοβερισω για καταγγελια.

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
  • Ανταλλάζω κρασί 35 ετών με αντίστοιχης αξίας ρολόι
    • Προφίλ
Απ: Χαμενη εγγυηση
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 08, 2010, 08:08:46 μμ »
Επειδή συμβαίνει το ίδιο με τα ηλεκτρονικά μπορώ να σου απαντήσω.
Η απόδειξη μετράει πάντα ως εγγύηση αφού γράφει ημερομηνία αγοράς και το όνομα του καταστήματος, άρα αντικαθιστά πλήρως την κάρτα εγγύησης.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τους φοβερίσεις με καταγγελία είτε στο Ιν.ΚΑ είτε στα γνωστά blogs.
Το καλύτερο είναι να τους πεις ότι θα τους αναφέρεις στην Puma Hellas ή ότι θα τους μηνύσεις.
Πιάνει πάντα.
Hitech Πόντιος!

Newsposter and Moderator @ www.myplaisio.gr

Αποσυνδεδεμένος tazio

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 05:57:39 μμ »
Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου.
@ Di@bolic έστω ότι έχεις αγοράσει π.χ. εσύ ένα ρολόι πριν από δυο χρόνια και εγώ π.χ. το ίδιο πριν έξι μήνες, η δική σου εγγύηση έχει λήξει και η δική μου είναι εν ενεργεία. Είμαστε γνωστοί και τα κανονίζουμε σου δίνω λοιπόν την απόδειξή μου και πας στην αντιπροσωπεία στο φτιάχνουν δωρεάν κ.λ.π. κ.λ.π..
Γι΄αυτό και στις κάρτες/εγγυήσεις που δίνουν και στα ηλεκτρονικά που ανέφερες, γράφουν και τον αριθμό σειράς του προϊόντος.

Από την άλλη, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, για να δέχονται έτσι εύκολα να πληρώσει ο madboy34 το 50% της αξίας μιας επισκευής, από τη στιγμή που λένε πως εγγύηση δεν ισχύει χωρίς την κάρτα εγγύησης, κάτι δε πάει σωστά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι το κάνουν για να μην δυσαρεστηθεί περισσότερο ο πελάτης. 

:)
... κι αφού δε σέβεστε θα με φοβάστε ...

http://taziodome.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
  • Ανταλλάζω κρασί 35 ετών με αντίστοιχης αξίας ρολόι
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 06:04:41 μμ »
Σε ορισμένες αποδείξεις φίλε μου γράφει και σειριακό αριθμό γιατί το χτυπάει ο υπάλληλος στο ταμείο.
Επ ουδενί η απόδειξη δεν είναι ίδια.
Hitech Πόντιος!

Newsposter and Moderator @ www.myplaisio.gr

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 06:44:01 μμ »
Δεν νομίζω καν ότι τα ρολόγια puma έχουν ξεχωριστό σειριακό αριθμό για το καθένα ρε παιδιά.
Για Puma μιλάμε, όχι για Breitling.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 09:43:41 μμ »
Έχω μια ερώτηση: Έχω ένα ρολόι Breitling και θέλω να το πουλήσω.Το γεγονός ο,τι έχω χάσει το certification του COSC αλλά και την εγγύηση του,θα επηρεάσει την τιμή του ρολογιού? Γίνεται να μου εκδώσουν νέο certification του COSC και νέο βιβλιαράκι εγγύησης ή όχι? Όποιος γνωρίζει περί αυτού του θέματος να μου απαντήσει. Ευχαριστώ πολύ ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 10:09:11 πμ »
γενικως, η απωλεια κουτιου ή πιστοποιητικων, κατεβαζει
την αξια μεταπωλησης του ρολογιου. 

για το δευτερο ερωτημα, πρεπει να απευθυνθεις στην αντιπροσωπεια..  :-\
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 12:29:48 μμ »
γενικως, η απωλεια κουτιου ή πιστοποιητικων, κατεβαζει
την αξια μεταπωλησης του ρολογιου. 

για το δευτερο ερωτημα, πρεπει να απευθυνθεις στην αντιπροσωπεια..  :-\
+1.000
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος tazio

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 05:35:02 μμ »
Σε ορισμένες αποδείξεις φίλε μου γράφει και σειριακό αριθμό γιατί το χτυπάει ο υπάλληλος στο ταμείο.
Επ ουδενί η απόδειξη δεν είναι ίδια.

Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει τέτοια απόδειξη (λογικό αν υποθέσουμε αυτό που σωστά έγραψε ο koubilaihan) και άρα ζητούν την κάρτα εγγύησης.
Σαφώς και δεν υποστηρίζω την αντιπροσωπεία από αντίδραση αλλά θεωρώ ότι αν θέλουμε να μπορούμε να τους τα χώνουμε στα όχι και λίγα που κάνουν κάποιες αντιπροσωπείες στους πελάτες τους, θα πρέπει να είμαστε πρώτα απ΄όλα καλυμμένοι τυπικά.

Επί της ουσίας. Προσωπικά θα πήγαινα στο κατάστημα που το αγόρασα μια κι αυτό δεν έδωσε κάρτα εγγύησης και θα ζητούσα με τρόπο, κι αν χρειαζόταν και χωρίς τρόπους, να λύσουν το πρόβλημα που υπάρχει.
... κι αφού δε σέβεστε θα με φοβάστε ...

http://taziodome.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 09:57:48 μμ »
Ναι το ξερω,το θεμα ειναι ομως πως οταν το αγορασα το ρολοι τα ειχε ολα κομπλε μεσα,απλα εγω τα εχασα (ανευθυνοτητα ).Λογικα η Breitling θα κραταει αρχειο με τον σειριακο αριθμο του ρολογιου το οποιο αναγραφεται στο caseback ετσι? Οποτε δε γινεται να μη μοθ δωσουν COSC και βιβλιαρακι εγγυησης. Πιστευω πως το καταστημα που το πηρα εχει την δυνατοτητα εκδοσης νεας εγγυησης,αλλα για το COSC πιστευω πως θα πρεπει να ξαναπερασει COSC και να μου κοστισει ο κουκος αηδονι (400 ευρώ +).Θα παω στο καταστημα να δω τι παιζει γενικα να το τσεκαρω,αλλα πιστευω πως καποια λυση θα υπαρξει. ??? ??? ??? ???

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 11, 2010, 07:49:58 πμ »
άστο όπως είναι "ορφανό",αφού το ξέρεις εσύ ο ίδιος ότι είναι το δικό σου δεν έχει νόημα να πετάς χρήματα τέτοια εποχή.Για επόμενη μελλοντική αγορά,ότι λεφτά θα δώσεις για χαρτιά,τόσα θα πάρεις και παραπάνω.Αυτό που έχει νόημα είναι ΟΤΑΝ το ρολοι θα πάει για service στην επίσημη αντιπροσωπεία να σου δώσουν τις ανάλογες εγγυήσεις ότι το τάδε ρολοι με serial number π.χ. Αχχχχχχ και ref. ψψψψψ πραγματοποιησε service τάδε κόστους ,έγιναν οι παρακατω εργασίες(π.χ. αλλαχτηκαν,ελεγχθηκαν κλπ) και στο παραδιδιουν με έγγραφη εγγυηση καλής λειτουργίας 1ος χρόνου από την επίσημη Αντιπροσωπεία της εκάστοτε χώρας που θα το δώσεις.
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.