Χαιρετώ,
Εδώ και λίγο καιρό αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα? με το TISSOT μου. Βασικά το ρολόι είχε σταθεροποιηθεί εδώ και μήνες στα +12sec/day. Χωρίς να θεωρώ την επίδοση ιδιαίτερα άσχημη, έδωσα το ρολόι για ρύθμιση σε έναν ωρολογοποιό με τον οποίο "συνεργάζομαι" πολλά χρόνια τώρα, γιατί πίστευα πως η ακρίβεια του ρολογιού σήκωνε βελτίωση. Πράγματι 2 μέρες και 30 ευρώ μετά, το πήρα στα χέρια μου. Από τότε το ρολόι παρουσιάζει την εξής "περίεργη" συμπεριφορά. Όσο το φοράω κάθε μέρα και παραμένει πολύ κουρδισμένο είναι σταθερά (μετά από παρακολούθηση 7 ημερών) στα +3sec/day -επίδοση που θεωρώ κορυφαία για το εν λόγο ρολόι. Αν όμως δεν το φορέσω αλλά το κουρδίσω καλά μια φορά τη μέρα και μετά το βάλω στο κουτί του, το ρολόι είναι στα +35sec/day -επίδοση που θεωρώ για 7750 απλώς απαράδεκτη (επίσης το παρακολούθησα για αρκετές μέρες). Εδώ να τονίσω πως δοκίμασα να το αφήσω σε διάφορες θέσεις και όλες είχαν την ίδια απώλεια. Όταν το πήγα πίσω στον άνθρωπο που το ρύθμισε, το ρολόι δεν είχε κουρδιστεί για περίπου 20 ώρες και όντως όταν το έβαλε πάνω στο μηχάνημα είχε αποκλίσεις σαν αυτές που ανέφερα. Μόλις το κουρδίσαμε στο φούλ έπεσε πάλι στα 3 δευτερόλεπτα. Ο άνθρωπος μου είπε πως δεν είναι παράξενη αυτή η συμπεριφορά του μηχανισμού και απλά θα πρέπει να το κρατάω όσο πιο κουρδισμένο μπορώ. Το πρόβλημα είναι περισσότερο ενοχλητικό στο μυαλό μου, γιατί όταν όντως το χρησιμοποιώ το ρολόι πάει πάρα πολύ καλά. Αυτό όμως που με ενδιαφέρει να μάθω, είναι πως όντως δεν είναι περίεργη τέτοια συμπεριφορά?, ή θα πρέπει να ανησυχώ?