Αποστολέας Θέμα: Longines legend diver -Προσοχή οχι και τόσο diver  (Αναγνώστηκε 6896 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ask4ent

• Just Registered
    • Προφίλ
Longines legend diver -Προσοχή οχι και τόσο diver
« στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 10:38:48 πμ »
Παιδιά συγνώμη αλλά το έπαθα το εγκεφαλικό γιαυτό ακούστε και προσοχή .
Σαν δώρο γάμου η γυναίκα μου μου αγόρασε τον 12/2009 ένα Longines legend diver ένα πολύ ωραίο ρολόι καταδυτικό μιας και είμαι ψαροντουφεκάς να το φοράω και να μην ξεχνιέμαι  . Βεβαίως το ρολόι αυτό το φορούσα κάθε ημέρα και συνεχεία  κανένα πρόβλημα το είχα σε άριστη κατάσταση . Μέχρι πριν από λίγες ημέρες που πήγα για μπάνιο χωρίς κάποιο χτύπημα μόνο με την έντονη κίνηση και το σφίξιμο το βλέπω σπάει στο σημείο που το λουράκι δένει με το ρολόι και μου φεύγει στον βυθό .
Τρελαίνομαι , δεν μπορώ να δώ που είναι  , επιστρέφω στην ακτή παίρνω μάσκα και βατραχοπέδιλα  τίποτα στο σημείο υπάρχουν φύκια δεν μπορώ να το εντοπίσω , την επόμενη πάω με έναν φίλο μου ψάχνουμε τα πάντα  δεν μπορούμε να το εντοπίσουμε  το αφήνουμε για το απόγευμα βγάζει κύμα για 2ημέρες  και δεν βλέπεις τίποτα .
Οπότε αντίο όμορφο  μου ρολογάκι , ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι αυτό το καρφάκι  που ενώνει το λουράκι με το ρολόι μπορεί σε ένα  τέτοιο ρολόι να είναι τσίγκος και κάποια στιγμή από την οξείδωση θα ανοίξει και θα το χάσω .
Διάβασα το μανιουαλ που πάντα το κοιτάω , δεν λέει τίποτα για αυτό το μικρό και τόσο σημαντικό σημείο αυτού του ρολογιού , οπότε σκέφτηκα τι μπορώ να κάνω , ενημέρωση φίλων που έχουν το συγκεκριμένο ρολόι , ενημέρωση και καταγγελία    στην εταιρία εισαγωγής  , στην μαμά εταιρία και κοιτάζω την περίπτωση καταγγελίας στον συνήγορο του καταναλωτή .
Δεν μπορεί μια εταιρία να μας παραμυθιάζει έτσι χωρίς επιπτώσεις , δεν ξέρω τι γίνεται με την εγγύηση , και τι άλλο θα μπορούσα να κάνω .     >:( >:( >:(       

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Longines legend diver -Προσοχή οχι και τόσο diver
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 10:42:58 πμ »
Λυπηρό αγαπητέ αυτό που περιγράφεις, αλλά έχει συμβεί πολλές φορές με διάφορα ρολόγια. Οι μπαρέτες δυστυχώς μπορεί να ανοίξουν.  >:(
Μπορεί η εταιρεία να εκφράσει τη λύπη της για την ατυχία σου, αλλά φοβάμαι ότι αυτό είν' όλο. Δεν νομίζω να σε αποζημιώσει για το ρολόι.
Κάνε τις κινήσεις σου ωστόσο, και μακάρι να πάνε όλα κατ' ευχήν.

Πάντως αν είχες πάρει Rolex, θα είχες ελπίδες, ένας άλλος που το χασε το βρήκε μετά από 7 χρόνια.  :asian:

Αποσυνδεδεμένος thanasisn

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 10:48:26 πμ »
κριμα :(... φανταζομαι πως θα ενιωσες βλεποντας το ρολοι να σου φευγει απο τον καρπο :(!!!
...ηταν και δωρο γαμου...
και εγω πιστευω οτι δε θα βγαλεις ακρη...
εσυ να εισαι καλα και γρηγορα να το αντικαταστησεις με κατο ακομα καλυτερο!!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος vaggosk

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 11:11:25 πμ »
Πραγματικά απίστευτο και πολύ λυπηρό.. Εκφράζω κι εγώ τη συμπόνοια μου, μόνο που σκέφτομαι τις στιγμές που πέρασες και ακόμα περνάς..και δώρο γάμου.. :(
τα άλλα μέλη του φόρουμ είναι πιο έμπειρα στις περιπτώσεις αυτές που μπλέκονται εταιρείες αλλά και στα καταδυτικά ρολόγια γενικότερα, οπότε δε θα πάρω θέση σχετικά.
Εύχομαι να μπορεσει να γίνει κάτι, κάνε ότι μπορείς, και όπως και να έχει σύντομα να το αντικαταστήσεις. Πάντως να ξαναπάς κάποιες φορές στο σημείο που το έχασες και εκεί γύρω. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.. Ένας φίλος έχασε τη βέρα του στη θαλασσα, έψαχνε και τίποτα.. την βρήκε στο άσχετο την άλλη μέρα!!

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 11:30:13 πμ »
μη παρατάς το ψάξιμο επουδενεί, για την συναισθηματική αξία του ρολογιού κ μόνο...

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 11:43:34 πμ »
ask4ent σε καταλαβαίνω απόλυτα. Είχα ανάλογο περιστατικό, όμως όχι από αστοχία μπαρέτας και έχασα μια ντουζίνα χρόνια βλέποντας το ρολόι μου να γλυστράει από τα χέρια μου. Την άλλη μέρα με μπουκάλες κατέβηκα στα 12μ και το βρήκα.
Θα σου πρότεινα να ξαναπάς και να ψάξεις. Το σημαντικό είναι να θυμάσαι ακριβώς που έπεσε κι αν είναι ρηχά, όπου το επηρεάζει ο κυματισμός, να ψάξεις επιπλέον πάνω στον άξονα του κυματισμού.

Οι μπαρέτες είναι αναλώσιμες και το πιθανότερο δεν καλύπτονται από την εγγύηση.

Γενικώς οι μπαρέτες ενώ είναι φθηνές είναι αξιόπιστες, γι' αυτό και προτιμούνται. Αν και σπάνια όμως μπορεί να αστοχήσουν. Δύο φορές μου αστοχήσαν, ευτυχώς χωρίς μοιραίο αποτέλεσμα. Τι μία φορά φορούσα ΝΑΤΟ και τη γλύτωσα και την άλλη είχε βγει από τη θέση της αλλά ήταν σφηνομένη διαγωνίως μεταξύ βραχιόνων και το παρατήρησα όταν έβγαλα το ρολόι.

Πριν μπούμε στη θάλασσα με ρολόι πάντα, μα πάντα, ελέγχουμε κορώνα, κατάσταση μπαρετών και κούμπωμα λουριού-μπρασελέ. Επίσης να προτιμάς λουριά ΝΑΤΟ ή Ζουλού.

Φιλικά
Δημήτρης

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 12:28:48 μμ »
Πριν μπούμε στη θάλασσα με ρολόι πάντα, μα πάντα, ελέγχουμε κορώνα, κατάσταση μπαρετών
και κούμπωμα λουριού-μπρασελέ. Επίσης να προτιμάς λουριά ΝΑΤΟ ή Ζουλού.

1000% συμφωνω .....

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 01:31:06 μμ »
Παλαιά σειρά Luminor Panerai, οι μπαρέτες δεν βγάινουν απλά ΠΟΤΕ!

Πολύ λυπηρό το συμβάν σου ! :(:(:(
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 01:32:25 μμ »
kρίμα,πολύ κρίμα.Άκου τον blackbird είναι πολύ καλές και σημαντικές οι συμβουλές του.Εύχομαι κι εγώ με την σειρά μου καλή τύχη και πού ξέρεις όλα είναι πιθανά...μπορεί να βρεθεί το ρολογάκι.
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 01:37:06 μμ »
Και μονο στη σκεψη με πιανει ριγος,μην εγκαταλειπεις τις ερευνες,φανταζεσαι πως θα νιωσεις αν το βρεις μετα απο καιρο?Αν ομως δεν το βρεις εσυ να εισαι καλα και θα παρεις αλλο καλυτερο.

Αποσυνδεδεμένος alexisvas

• 44mm case
  • τα δευτερόλεπτα βαριά στους λεπτοδείκτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 02:42:21 μμ »
Εξαρτασαι μονο απο την καλη θεληση της εταιρειας!
1ον γιατι δεν μπορεις να αποδειξεις οτι αυτο συνεβη.
2ον η μπαρετα δεν καλυπτεται απο την εγγυηση. Ακομα ομως και να καλυπτοταν...
3ον ... δεν μπορεις να αποδειξεις οτι η μπαρετα εσπασε απο οξειδωση και οχι απο κακη χρηση. Το ξερω οτι ο ορος "κακη χρηση" ειναι ασαφης αλλα οταν αγοραζουμε ενα ρολοι αποδεχομαστε τους ορους της εγγυησησς του.
Κριμα.
Πω πω αδερφακι μου,εισαι φουλ αντι-Ω εεε?  :o

Παράθεση από: Jeremy Clarkson
Το μονο πραγμα που ειναι χειροτερο απο ενα ψευτικο Rolex ειναι ενα αληθινο!

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 02:49:08 μμ »
Καταρχήν πραγματικά λυπάμαι με την ατυχία σου φίλε μου.
Από εκεί και πέρα αν δεν έχεις "παίξει" με αλλαγές λουριών -ώστε να έχεις κάνει εσύ τη ζημία- το συμβάν είναι και απαράδεκτο. Ενα πιστοποιημένο καταδυτικό ελέγχεται από τον iso και στις μπαρέτες. Σε αυτήν την περίπτωση ο τίτλος σου είναι απόλυτα εύστοχος.

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 03:43:53 μμ »
κριμα...
και παλι κριμα... :(
μην εγκαταλειψεις το ψαξιμο.. ;)

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 03:53:29 μμ »
Αν είναι εφικτό, μην εγκαταλείπεις, συνέχισε το ψάξιμο και πιστεύω θα το βρεις. Το ίδιο το ρολόι δεν θα έπαθε κάτι πιστεύω.... ;)
Η αστοχία της μπαρέτας δεν καλύπτεται δυστυχώς. Και μόλις το βρεις, μόνο με ΝΑΤΟ στη θάλασσα....

Αποσυνδεδεμένος ask4ent

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 06:37:18 μμ »
Φίλοι μου , ανέβασα το θέμα με σκοπό να κάνω κάποιους ποιο προσεχτικούς και καχύποπτους , και για να μην μας περνά η κάθε εταιρεία θύματα που με μια διαφήμιση και μια ταμπέλα θα μας κάνει να αγοράσουμε το όποιο προϊόν – ο ενημερωμένος καταναλωτής είναι και ο κερδισμένος   -   γιατί το αρχικό ποστ αναφέρει ότι σιγά μην δεν βουτάς με το συγκεκριμένο ρολόι  ,  οκ ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει .
Εγώ  από την άλλη περιμένω να ησυχάσει η θάλασσα έχω δανειστεί τον εξοπλισμό για κατάδυση το βάθος είναι περίπου τα 15 μ και θα κάνω μία δύο προσπάθειες μήπως και το εντοπίσω  , αν και πάνω στον πανικό μου δεν έβαλα ένα σταθερό σημείο και  ο βυθός είναι όλο φύκια , θα προσπαθήσω ,ποτέ δεν τα παρατάω όταν κάτι με τρελάνει , και ταυτόχρονα θα προσπαθήσω να μεταφέρω το πρόβλημα και στην εταιρεία με όποιον τρόπο .
Ευχαριστώ για την συμπαράσταση , όποια ιδέα δεκτή.   

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 06:58:31 μμ »
Φίλοι μου , ανέβασα το θέμα με σκοπό να κάνω κάποιους ποιο προσεχτικούς και καχύποπτους , και για να μην μας περνά η κάθε εταιρεία θύματα που με μια διαφήμιση και μια ταμπέλα θα μας κάνει να αγοράσουμε το όποιο προϊόν – ο ενημερωμένος καταναλωτής είναι και ο κερδισμένος   -   γιατί το αρχικό ποστ αναφέρει ότι σιγά μην δεν βουτάς με το συγκεκριμένο ρολόι  ,  οκ ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει .
Εγώ  από την άλλη περιμένω να ησυχάσει η θάλασσα έχω δανειστεί τον εξοπλισμό για κατάδυση το βάθος είναι περίπου τα 15 μ και θα κάνω μία δύο προσπάθειες μήπως και το εντοπίσω  , αν και πάνω στον πανικό μου δεν έβαλα ένα σταθερό σημείο και  ο βυθός είναι όλο φύκια , θα προσπαθήσω ,ποτέ δεν τα παρατάω όταν κάτι με τρελάνει , και ταυτόχρονα θα προσπαθήσω να μεταφέρω το πρόβλημα και στην εταιρεία με όποιον τρόπο .

Σφίχτηκε το στομάχι μου, την στιγμή που έλεγες ότι το ρολόι άρχισε να φευγει προς το βυθό  :(

Πήγαινε να ξαναπροσπαθήσεις με τον εξοπλισμό και πιστεύω ότι έχεις πιο πολλές πιθανότητες να το βρεις παρά να βγάλεις άκρη με την οποιαδήποτε εταιρία, αν με το ρολόι της σου είχε συμβεί το ίδιο.

ΥΓ Εχει συμβεί το ίδιο σε φίλη μου πριν 15 χρόνια, ανάμεσα στον Σχοινιά και την Εύβοια. Τις εφυγε στον βυθό, ολόχρυσο γυναικείο DayJust.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 24, 2010, 07:07:21 μμ από PanosI »

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 07:26:01 μμ »
Φίλοι μου , ανέβασα το θέμα με σκοπό να κάνω κάποιους ποιο προσεχτικούς και καχύποπτους , και για να μην μας περνά η κάθε εταιρεία θύματα που με μια διαφήμιση και μια ταμπέλα θα μας κάνει να αγοράσουμε το όποιο προϊόν – ο ενημερωμένος καταναλωτής είναι και ο κερδισμένος   -   γιατί το αρχικό ποστ αναφέρει ότι σιγά μην δεν βουτάς με το συγκεκριμένο ρολόι  ,  οκ ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει .

To κακό είναι πως δεν θυμάσαι ακριβώς το σημείο. Το καλό είναι πως στα 15μ βάθος είναι λίγες οι πιθανότητες να μετακινήθηκε λόγω κυματισμού.

Καλή τύχη.

Και κάτι ακόμη. Δεν υπάρχει τέλειο μηχάνημα, τέλεια κατασκευή. Το πιθανότερο είναι να μη φταίει η Λονζίν. Δυστυχώς για σένα συνέβει με τον βυθό 15μ κάτω από σένα κι όχι πάνω στο τραπέζι σου. Και το έμαθες με τον άσχημο τρόπο.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 08:35:10 μμ »
Κυματισμος λιγος και τα φυκια μπορει να ειναι και καλο,να μπλεχτει αναμεσα τους το ρολοι και να μεινει εκει που επεσε, ;)σκεψου θετικα βοηθαει.Εχω ενα προαισθημα οτι θα το βρεις σιγουρα το ρολογακι σου.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 25, 2010, 08:46:41 πμ »
πραγματικα δυσαρεστη κατασταση.
ευελπιστω οτι με τις μπουκαλες θα το βρεις.
η αληθεια ειναι οτι ειχα και γω κατι προβληματακια με το δικο μου,
τα οποια πλεον αποκατασταθηκαν.
κριμα παντως γιατι ειναι πολυ ομορφο ρολοι.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 25, 2010, 09:26:28 πμ »
θα σου δωσω ελπιδες λεγοντας σου οτι το ρολοι σου ειναι εκει και σε περιμενει .....φιλος εχασε το δικο του στο φοδελε ηρακλειου ..
εφυγε για τον προορισμο του και φετος τον ειδα να το ξαναφοραει ......πηγε βουτηξε εψαξε κανα μισαωρο και το βρηκε ....
να πας με παρεα καλου κακου ....
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...