Θα μπορούσαν να μας πούνε οι κάτοχοι ρολογιών αυτής της σειράς τι πρέπει να προσέξουμε κατά την πιθανή αγορά ενός τέτοιου μεταχειρισμένου ρολογιού;
Αξίζει να αγοράσει κανείς ένα ήδη επιδιορθωμένο από την Ω ή καλύτερα να αγοράσεις ένα σε κακή κατάσταση και να αναλάβεις την επισκευή ο ίδιος;
Εχουμε κάποιες ενδεικτικές τιμές στο νου μας;
Εχω βρει ήδη πολύ καλά επιδιορθωμένο με εγγύηση από την Ω ακόμη ενεργή και σε τιμή γύρω στα 1700 ευρώ.
Πολλά δεν είναι;
φιλικά
Φίλε kostas, αν όντως βρήκες τέτοιο ρολόι από την Ω σε αυτή την τιμή και με εγγύηση από τον αντιπρόσωπο, νομίζω ότι 1700 ευρώ είναι και λίγα. Μόνο ένα full service αυτού του ρολογιού κοστίζει στην Ω περίπου 600 ευρώ. Το ότι είναι ρολόγια κάποιας ηλικίας δεν σημαίνει ότι θα έχουν και τιμή χώμα. Παίρνεις ένα ρολόι με μια μηχανή που δεν παράγεται πλέον, και όσο περνούν τα χρόνια θα γίνεται ακόμη πιο σπάνια. Πιστεύω ότι ένα προσεγμένο Mark IV σε δέκα χρόνια θα έχει ίσως και μεγαλύτερη αξία από ότι έχει σήμερα. Εδώ να παραθέσω και την προσωπική μου εμπειρία. Το ρολόι που πήρα εμφανισιακά ήταν άψογο για την ηλικία του και όπως θα διάβασες μου κόστισε 1450 ευρώ. Ο τύπος που μου το πούλησε μου είπε πως το είχε κάνει πρόσφατα και service στην Ω Ολλανδίας. Κάποια στιγμή αποφάσισα να το πάω σε έναν δικό μου ωρολογοποιό να το κοιτάξει γιατί 1450 ευρώ είναι αρκετά λεφτά και ήθελα να είμαι σίγουρος για την επένδυση μου. Τελικά αποδείχτηκε ότι ναι μεν ο μηχανισμός ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά service δεν του είχε γίνει για αρκετά χρόνια. Πλήρωσα άλλα 250 ευρώ για το service οπότε φτάσαμε στο σύνολο τα 1700 που θέλεις να δώσεις εσύ, αλλά παίρνοντας το ρολόι από την Ω με εγγύηση. Αν σκεφτείς τέλος πως με αυτά τα λεφτά μόνο το reduced παίρνεις καινούργιο από την Ω νομίζω πως η αγορά του εν λόγω Mark IV που λιγουρεύεσαι

είναι μονόδρομος. Το να το πάρεις τώρα 500 -600 ευρώ σε άσχημη κατάσταση και να προσπαθήσεις να το φτιάξεις δεν νομίζω ότι είναι έξυπνη κίνηση. Θα χρειαστείς πιστεύω τουλάχιστον 700 -800 ευρώ, με ρίσκο το αποτέλεσμα να μην είναι ίδιο με της αντιπροσωπείας και επίσης με κίνδυνο να μην μπορείς να βρεις κάποιο ανταλλακτικό εκτός Ω, οπότε στο τέλος να καταλήξεις να το στέλνεις εκεί όπου για full restoration θα σε γδάρουν. Καλύτερα να δώσεις 200 -300 ευρώ περισσότερο και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, παρά μετά να το χτυπάς στον τοίχο.