Φίλοι μου . . .

σκέφτομαι την αγορά ρολογιού ως γαμήλιο δώρο σε φιλικό ζευγάρι.
Ίσως δεν συνηθίζεται τόσο το συγκεκριμένο δώρο σ' αυτή την περίσταση αλλά από τη μια το "γνωστό" μικρόβιο και από την άλλη η διάθεση για κάτι διαφορετικό, με οδήγησε σ' αυτή τη σκέψη.
Και τώρα οι προβληματισμοί μου . . .
1. Το κόστος. Δεν θέλω να "ξεφύγω . . . " .Υπολογίζω περίπου 500-700 ευρώ, ίσως και κάτι λίγο παραπάνω αν ενθουσιαστώ πραγματικά και πιστεύω πως αξίζει. Αν και το ποσό (
για τα δεδομένα μου) δεν είναι κακό για
ένα δώρο, στην περίπτωση αυτή μιλάμε για
δύο δώρα, που σημαίνει το μισό ποσό ανά ρολόι.
2. Απαιτήσεις. Με το μισό κόστος που ανέφερα παραπάνω επιθυμώ να είναι μηχανικό, ποιοτικό, με αντοχή στο χρόνο και παράλληλα να ικανοποιεί στην εμφάνιση κερδίζοντας άμεσα τον υποψήφιο κάτοχό του. Συνολικά, ένα αξιόλογο ρολόι (δύο για την ακρίβεια) στην τιμή αυτή.
3. Σχεδίαση. Οι πιθανές περιπτώσεις που έχω σκεφτεί είναι τρεις (3).
α. Dress σχεδίαση για ορισμένες ώρες,
β. Ένα καθημερινό για όλες τις ώρες,
γ. Πιλότος (υπάρχει λόγος, ακόμα και για τη γυναίκα

)
Επιθυμία για τη σχεδίαση είναι τα ρολόγια να είναι όσο το δυνατότερο ίδια, δίδυμα αν γίνεται (με διαφορετικό μέγεθος όμως).
Τί λέτε ; Δύσκολο ; Ζητάω πολλά ;
Επιλογές που έχω σκεφτεί:
1. Tissot LeLocle Automatic, αντρικό και γυναικείο. Ποιοτικό, κλασσικό, όμορφο, διαχρονικό. Ειδικά στο αντρικό η πίσω πλευρά "κερδίζει" εύκολα.
2. Archimede Pilot, 42mm & 39mm. Ποιοτικός κλασσικός πιλότος, σε δύο μεγέθη, σε προσιτή τιμή.
Πιλότοι υπάρχουν κι άλλοι αλλά ξεφεύγουν. Steinhart (Pilot & Aviation) θα σκεφτόμουν αλλά δεν έχει μικρό μέγεθος για γυναίκα

Stowa είναι μικρό αλλά ακριβό.
Στο IWC for Father and Son με χαλάει το λουράκι

Το Breitling είναι παραφορτωμένο

(έχω άδικο ; )
To Laco βγαίνει ακριβό. Το μοντέλο με τη Miyota που έχω δεν είναι διαθέσιμο αλλά και να ήταν θα προτιμούσα με ελβετική μηχανή.
Ρώσσικο δεν θέλω. Ιαπωνικό (ακόμα και σε μη pilot σχεδίαση) επίσης δεν θέλω. Δεν έχω κάτι με τα παραπάνω, απλά δεν το προτιμώ για δώρο. Κοίταξα κάποια Glycine πιο προσιτά σε ένα ιταλικό site αλλά πάλι είναι μεγάλα για τη γυναίκα. Τα Hamilton ακριβά, κάτι Zeppelin & Junkers ... χμμμ, μπααα. Zeno, δεν ξερω . . . Ακόμα και κάτι ιταλικά Raid κοίταξα.
Ίσως πάλι σε Tissot αλλά πιο καθημερινό. PRS 516 μάλλον όχι για τη γυναίκα. Βέβαια θα μπορούσε για τον άντρα, ή ένα Visodate π.χ και ένα άλλο διαφορετικό όμως γυναικείο Tissot. Θα προτιμούσα όμως κάτι παρόμοιο.
Έμπλεξα . . .

αλλά μ' αρέσει

Θα επιθυμούσα καμιά πρόταση ή και σχόλια ακόμα.
Γενικά θέλω κάτι αξιόλογο που να ικανοποιεί εύκολα (τον μη ενημερωμένο ωρολογιακά να αναφέρω) κάτοχο και να μη δείχνει φθηνό ή λύση συμβιβασμού λόγω περιορισμένου κόστος.
Αν πιστεύετε πως ζητάω πολλά ίσως αλλάξω γνώμη και κοιτάξω για σερβίτσια και μαχαιροπίρουνα