Αποστολέας Θέμα: ΟRIS η OMEGA?  (Αναγνώστηκε 8033 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jmk

• Just Registered
    • Προφίλ
ΟRIS η OMEGA?
« στις: Αύγουστος 28, 2010, 02:46:16 μμ »
Kαλησπερα σε ολους , ειμαι νεο μελος ,παρακολουθω καιρο το foroum σας και πιστευω οτι ηρθε η ωρα να ζητησω την βοηθεια σας.  ??? ειμαι αναμεσα σε μια αγορα ενος  oris titan ghronograph 47mm και σενα omega seamaster p.o big size 45.5mm. Και τα δυο μου αρεσουν πολυ, ταιριαζουν στον καρπο μου το ιδιο, θα ηθελα μια βοηθεια οσον αφορα τις αντοχες τους, τους μηχανισμους τους και που μπορω να βρω καλες τιμες αφου οπου και αν εψαξα ολοι κανουν μεχρι 20%. Η χρηση τους θα ειναι καθημερινη... ευχαριστω πολυ η βοηθεια σας πολυτιμη!!! ;D

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΟRIS η OMEGA?
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 28, 2010, 02:50:57 μμ »
Kαλησπερα σε ολους , ειμαι νεο μελος ,παρακολουθω καιρο το foroum σας και πιστευω οτι ηρθε η ωρα να ζητησω την βοηθεια σας.  ??? ειμαι αναμεσα σε μια αγορα ενος  oris titan ghronograph 47mm και σενα omega seamaster p.o big size 45.5mm. Και τα δυο μου αρεσουν πολυ, ταιριαζουν στον καρπο μου το ιδιο, θα ηθελα μια βοηθεια οσον αφορα τις αντοχες τους, τους μηχανισμους τους και που μπορω να βρω καλες τιμες αφου οπου και αν εψαξα ολοι κανουν μεχρι 20%. Η χρηση τους θα ειναι καθημερινη... ευχαριστω πολυ η βοηθεια σας πολυτιμη!!! ;D

omega

Αποσυνδεδεμένος jmk

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 28, 2010, 02:56:31 μμ »
Να  υποθεσω οτι υπερτερει σε ολα οσα ανεφερα παραπανω?

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 28, 2010, 02:57:03 μμ »
Κοίτα τα προσωπικά σου μηνύματα για κατάστημα...

To Omega είναι πιο κλασσικό και διαχρονικό ρολόι ενώ το Oris πιο ιδιαίτερο... Αν σκέφτεσαι να το φοράς για χρόνια και να μην έχεις κι άλλο ρολόι, το Ω είναι πιο All-around!
Κοίτα και για Breitling στα ίδια λεφτά... Σε μαγαζί όμως, όχι σε φωτογραφίες!  :)

Να συμπληρώσω ότι το Ω έχει πιο εξελιγμένο μηχανισμό καθώς είναι coaxial και COSC πιστοποιημένος... Το Oris έχει μια 7750 χωρίς ιδιαίτερες τροποποιήσεις.

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 28, 2010, 02:59:46 μμ »
Eχω και τα δυο ρολογια,το ορις σε 44mm.Ειναι πολυ καλα ρολογια και τα δυο αλλα να προτιμησεις to Ω.Ειναι ρολοι που τα σπαει και απο εμφανιση και απο ιστορικοτητα του μοντελου,θα γινει μυθος αυτο το ρολοι.Εγω αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το συγκεκριμενο ρολοι(χανει καποια δλτ που δεν θα επρεπε και μαλλον θα σταλει για σερβισ)αλλα παρολα αυτα στο προτεινω ανεπιφυλακτα,προφανως ειμαι η εξαιρεση στον κανονα που λεει οτι το πλανετ οσεαν ειναι το κορυφαιο στο ειδος του και σε αυτην την τιμη.Και το ορις ειναι ποιοτικοτατο και τα αξιζει τα λεφτα του αλλα το Ω ειναι αλλη κλαση.Οποιο και να παρεις απο τα δυο λαθος δεν θα κανεις,αλλα το Ω ειναι σαφως ανωτερο απο το ορις.

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 28, 2010, 03:12:37 μμ »
Πηγαινε φορεσε τα και τα δυο, εις δυνατον σε μαγαζι που τα εχει και τα δυο. Να δεις ετσι ποιο σου καθεται καλυτερα.

Πιστευω παντως πως το Ομεγα ειναι μακραν πολυ καλυτερο σαν αγορα, και σαν ρολοι απο το ορις. Και εχει και πολυ καλυτερη μηχανη απο το ορις.

καλες αγορες

φιλικα

ελιο :)
Time is the most undefinable yet paradoxical of things; the past is gone, the future is not come, and the present becomes the past even while we attempt to define it, and, like the flash of lightning, at once exists and expires.  ~Charles Caleb Colton

Αποσυνδεδεμένος jmk

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 28, 2010, 03:27:07 μμ »
αυτο θελω να κανω αλλα δεν εχω βρει ακομα μαγαζι που να τα εχει και τα δυο, η το ενα η το αλλο θα εχουν.... θα ψαξω καλυτερα απο βδομαδα....thanks

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 28, 2010, 03:27:18 μμ »
   Το Omega αν και με co-axial, είναι απλό αυτόματο ενώ το Oris χρονογράφος. Υπό αυτή την έννοια το Οris έχει μια πιό πολύπλοκη και ακριβότερη μηχανή. Tο Oris είναι εντυπωσιακότερο σίγουρα, ενώ το Omega διαχρονικότερο και σίγουρα με καλύτερη μεταπώληση αλλά και βαρύτερο όνομα..... ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 28, 2010, 05:07:52 μμ »
μηχανές:

oris--> Oris 674, modified ETA 7750 automatic self winding, 42 hour power reserve
omega--> Based on the very nice ETA 2892-A2, the 2500C is very highly modified movement

τα παιδιά που γνωρίζουν να μας πουν διαφορές?

αν θες να πας βέβαια κόντρα στο κατεστημένο της ΕΤΑ κ έχεις ρομαντική διάθεση υπάρχει κ αυτό:
http://www.smirs.com/product_info.php?products_id=2608

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 28, 2010, 05:59:23 μμ »
co-axial dear Giannis H.

Αυτο για εμενα δικαιολογει γιατι εγραψα πως εχει καλυτερη μηχανη απο το ορις. Συν τις αλλοις παιζει και το ονομα οπως και γενικοτερα η ολη κατασκευη του ομεγα.
Time is the most undefinable yet paradoxical of things; the past is gone, the future is not come, and the present becomes the past even while we attempt to define it, and, like the flash of lightning, at once exists and expires.  ~Charles Caleb Colton

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 28, 2010, 06:13:21 μμ »
Αυτα πρέπει να εχουν και κανένα 1000Ε διαφορα ετσι? Το po ειναι ρολογάρα τι να λέμε.  ;) Η συγκριση αδικει και εσενα και τα ρολογια. ;)

Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 28, 2010, 08:28:52 μμ »
Δεν υπαρχει συγκριση , PO με κλειστα ματια για μενα .

Αποσυνδεδεμένος sol invictus

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 28, 2010, 08:31:25 μμ »
ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Time, the opponent that has beaten them all...

Αποσυνδεδεμένος vord

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 28, 2010, 10:17:34 μμ »
ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ;D ;D ;D ;D ;D ;D
+1000
i hear the roar of a big machine

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 29, 2010, 12:06:55 πμ »

ΩMEGA.. Από κει και μετά.. χάος.. (που λέει ο λόγος..), δεν υπάρχει άλλο γράμμα..

Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 29, 2010, 12:20:03 πμ »
Ω ΡΟ! :up:

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 29, 2010, 01:20:39 πμ »
Αγαπητε Jmk,
Αναφερεσαι σε δυο μη συγκρισιμα μοντελα αφου διαφερουν σε λειτουργιες, εκτος εαν γινεται λογος μεταξυ του ΟRIS 'TITAN CHRONO' και καποιου απο τα παρακατω...

οποτε σε αυτην την περιπτωση δεν τιθεται καν θεμα...  ;D

Παρα ταυτα, εαν δεν σε ενδιαφερει η χρηση του χρονογραφου, τοτε επιλεξε ΟΜΕGA με κλειστα ματια!

Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 29, 2010, 07:57:19 πμ »
Έχουν πολύ μεγάλη διάφορα στην τιμή πάντως οι 2 αυτοί χρονογραφοι

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 29, 2010, 09:53:32 πμ »
Έχουν πολύ μεγάλη διάφορα στην τιμή πάντως οι 2 αυτοί χρονογραφοι

Ω = Ο x 2   ;D

Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 29, 2010, 09:54:05 πμ »
Επειδή τα έχω και τα δυο να σου πω οτι το ORIS είναι πολύ τίμιο για τα λεφτα του, πολύ ελαφρύ λόγω τιτανιου έχει ένα rubber λουρακι φοβερό που μυρίζει βανιλια και είναι πολύ αξιόπιστο και με εντυπωσιακή/διαφορετική κασα. Τώρα το OMEGA είναι πιο κλασσικό σε σχέδιο πολύ καλοφτιαγμενο με μπρασελε σαν ερπιστρια, αρκετά βαρύ στο χέρι και δη με το μπρασελε, έχει πιο λιτό καντραν που για κάποιους είναι πιο όμορφο για καπιους βαρετό μεγάλο πλεονέκτημα η μηχανή με co-axial. Σαν ιστορία, ονομα, αναγνωρισημοτητα και μεταπωλητικη αξία(αν σκοπευεις να το πουλησεις κάποια στιγμή που εγώ δεν το κάνω και μακάρι να μην χρειαστεί να το κάνω ποτέ) σαφώς το PO υπερέχει. Εν κατακλείδι οποίο και να πάρεις νομίζω οτι θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος για μένα όταν οι διάφορες δεν είναι αγεφυρωτες τον τελευταίο λόγο τον έχει το γούστο και πως ταιριάζει στο χέρι σου.

Ελπίζω να βοηθησα.
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC