Αποστολέας Θέμα: rolex datejust  (Αναγνώστηκε 18522 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: rolex datejust
« Απάντηση #20 στις: Αύγουστος 28, 2010, 09:08:04 πμ »
στο πρώτο λινκ που σου παραθέτω, είναι στην αμερική κ έχουν αγοράσει συνάδελφοι 3 ρολόγια (ρόλεξ κ ομέγα) μόνο που ήταν τυχεροί..όταν το ευρώ πήγαινε 1,8 ισοτιμία με το δολλάριο ενώ τώρα έχει 1,25.....η κατάθεση όπως μου είπαν έγινε με τη μορφή εμβάσματος στην τράπεζα, κ τελωνείο στην αποστολή 300 ευρώ το καθένα...
εύχομαι καλή αγορά πάντος κ σύντομα στον καρπό σου...

τοτε ηταν οντως συμφερουσα η αγορα απο αμερικη
με την τωρινη ισοτιμια +τα εξοδα τελωνειου ερχεται μια η αλλη

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αύγουστος 29, 2010, 08:04:42 μμ »
Κωστα η προταση μου για να δεις κατι αλλο ειναι καθαρα φιλικη και δε μ αρεσει να σου χαλαω με τη γκρινια μου το ονειρο να το παρεις  γιατι ξερω το κολλημα σου.  :) Αλλα ρε φιλε να παρεις ενα ρολοι που θα σου πηγαινει σε 20 χρονια? Που τοτε δε θα βλεπεις την ωρα λογω πρεσβυωπίας και μεγεθους? :(
Τα λεφτα ειναι απειρα για ενα ρολοι με μηδενικη πολυπλοκοτητα.....Μην ακουσω για ποιοτητα και λοιπα τους rolex fans γιατι με 6600 παιρνεις ολοκαινουρια μηχανη 60+ ιππων...Τα λεφτα ειναι παρα μα παρα πολλα!
Μην ζεις επισης με το ονειρο οτι θα το παρεις και θα κλησεις ωρολογιακα, γιατι μονος σου ειπες οτι φετος εχεις παρει 10 κομματια....Δηλαδη για τα επομενα 20 χρονια δε θα παρεις αλλο? ::)
Παρα πολυ δυσκολο.....

Ολα αυτα σε φιλικο υφος...και αν διαφωνεις συνδεσε με με βεδουινο και τσιμπα το να γουσταρεις :up: Αλλα σκεψου το πρωτα ;)
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αύγουστος 29, 2010, 08:52:46 μμ »
Κώστα συμφωνώ με τον Δημήτρη 100%, αλλά κριτής είναι ο καρπός σου. Να το πάρεις και να το χαρείς φίλε!

(εγώ θα το ξανασκεφτόμουν για μεταχειρισμένο πάντως) ::)

Θοδωρής.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Αύγουστος 29, 2010, 09:27:48 μμ »
mits,
καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον.
Στην αγορα αυτη εχω καταληξει οχι εν θερμω οπως αλλες αλλα κατοπιν σκεψης και ερευνας.
Τα πραγματα εχουν ως εξης:
Με το θεμα ρολοι ασχολουμαι ενεργα εδω και ενα χρονο.
Ξεκινησα με το Ω seamaster 300m quartz γιατι θεωρουσα βαρετο τοτε το να ρυθμιζω ωρα κλπ καθε λιγο.
Εν συνεχεια αρρωστησα εντελως με το θεμα και οπως γνωριζεις
ακολουθησαν αρκετες αγορες, οχι ιδιαιτερα ακριβες, τις οποιες όμως τις θεωρω αρκετα εξυπνες
ωστε να καλυπτουν ολες σχεδον τις "ωρολογιακες" μου αναγκες χωρις να εχω ξοδεψει μια περιουσια.
Στις παραθετω για να καταλαβεις οτι ειμαι πληρης κατα καποιον τροπο:
1) Sturmanskie gagarin
2) Sturmanskie ocean
3) Oris skeleton
4) Hamilton Jazzmaster tonneau
5) Omega seamaster 300m quartz
6) Longines Legend Diver
7) Seiko monster
8) Seiko 5
9) Citizen ecodrive
10) ετερο Citizen ecodrive  
11) Tissot PRC 200 quartz
12) Vostok amphibia sailboat
13) Casio g-shock DW-5600
14) Casio g-shock με αναλογικες ενδειξεις
Σε αυτα προσθεσε και 3 quartz απο πολυ παλια (seiko, samsung, timberland)
και ευκολα μπορεις να καταλαβεις οτι ειναι μια mini και ταπεινη συλλογη, η οποια
ομως περιλαμβανει χρονογραφους, απλα αυτοματα, quartz, καταδυτικα , κουρδιστα, διαφορα λουρακια-μπρασελεδες-
σχηματα κασας- χρωματα καντραν-"εθνικοτητες ρολογιου" κλπ
Αυτο που της λειπει ειναι ενα πραγματικα "μεγαλο" ρολοι, κυριλε.
Με δεδομενα οτι :

1) παντα ειχα απωθημενο ενα rolex (και ειμαι τυπος που δεν αφηνει τετοια απωθημενα
    να τον στοιχειωνουν)
2) μολις παντρευτηκα, εχω διαφορες αλλες αμεσες προτεραιοτητες και ειμαι τυπος που θα
    ενοιωθα μαλακας εαν στη συγκεκριμενη φαση της ζωης μου ξοδευα περισσοτερες απο
    μια φορα ενα ταλιρο για ρολοι

καταληγω στο οτι η rolex ειναι μονοδρομος. Εξαλλου για την rolex μιλαμε.
Τι γουσταρω λοιπον απο εκει :
α) Daytona, η οποια απεκλειστει γιατι ξεφευγουμε στο budget. Ασε που για να λεμε την ωμη
    αληθεια ο μηχανικος χρονογραφος περα απο ομορφια ειναι κατι παντελως ΑΧΡΗΣΤΟ.
β) Sub/ Sea dweller. H μεγαλη μου αγαπη. ΟΜΩΣ ειναι ενα σπορ ρολοι και απο οτι ειδες στην ταπεινη μου            συλλογη υπαρχουν πολλα τετοια, οπως και το seamaster, το οποιο ειναι το διδυμο αδερφακι του sub και το οποιο καθοτι quartz δεν πωλειται με την καμμια (κατι που το γνωριζεις απο πρωτο χερι αν δεν κανω λαθος).
γ) Datejust, το οποιο ειναι το κυριλε ρολοι που λειπει.
Και διαλεγω απο datejust:
i)36mm, τα οποια θεωρω ιδανικο μεγεθος για αυτου του στυλ ρολοι, καθως και μεγεθος που ποτε δεν θα σε ενοχλησει στον καρπο (αντιθετως ρολογια των 40mm + νομιζω οτι δεν θα τα ανεχομαι για πολυ στον καρπο μετα απο αρκετα χρονια)
και ii) two tone γιατι το εχω βιτσιο και γιατι παιζουν 18Κ.
Λογικα εγινα κατανοητος και νομιζω οτι και ο βεδουινος θα μεινει ικανοποιημενος  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 29, 2010, 09:46:15 μμ από kkostas »

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Αύγουστος 29, 2010, 09:37:58 μμ »
Να διευκρινισω οτι με το datejust II των 41mm εαν δεν εχεις χερια κουπια εισαι ο ξαδερφος του ταμτακου (τιγκαρει ο καρπος χρυσαφι).
τα ρολογια αυτα καθοτι κλασσικα θελουν μικροτερες διαστασεις.
εαν εχεις και μικρο καρπο σαν τον δικο μου δειχνουν πολυ αριστοκρατικα.
επιπλεον ξαναλεω οτι στο datejust βοηθαει και η κασα και ο μπρασελες για να γεμιζει τον καρπο.
εαν ηταν απλα ενα στρογγυλο ρολοι με λουρακι τοτε ναι τα 36mm θα ηταν πραγματικα λιγα εως γυναικεια.
παιδια για την rolex μιλαμε, οι τυποι ξερουν τι και πως.
κατι panerai κλπ ρολογια τηγανια ειναι πυροτεχνηματα κατ' εμε
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 29, 2010, 10:06:25 μμ από kkostas »

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Αύγουστος 29, 2010, 09:51:25 μμ »
και το πρασινιζον milgauss γουσταρω αλλα δεν θα πληρωνα τοσο χρημα για να το αποκτησω.
αντιθετως το datejust, two tone με κιτρινο χρυσο, απο τοτε που το ειδα απο κοντα και το δοκιμασα, μου πηρε μυαλο και καρδια!

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Αύγουστος 29, 2010, 10:24:12 μμ »
εαν ηταν απλα ενα στρογγυλο ρολοι με λουρακι τοτε ναι τα 36mm θα ηταν πραγματικα λιγα εως γυναικεια.

Απλά ένα στρογγυλό ρολόι είναι. Θα το διαπιστώσεις μετά από καιρό όταν ξεφτίσει ο ενθουσιασμός. Αν στο δικό σου χέρι (και μάτι) φαίνεται καλό, τα υπόλοιπα είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Αύγουστος 29, 2010, 10:30:12 μμ »
Παράθεση
Απλά ένα στρογγυλό ρολόι είναι. Θα το διαπιστώσεις μετά από καιρό όταν ξεφτίσει ο ενθουσιασμός
+1
Aν θυμασαι ο jude law στον alfie ειχε πει οτι και την πιο ομορφη γυναικα να δεις, ειναι η γκομενα καποιου που εχει βαρεθει να την .. :-#

Παράθεση
mits,
καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον.
Στην αγορα αυτη εχω καταληξει οχι εν θερμω οπως αλλες αλλα κατοπιν σκεψης και ερευνας.
Το ενδιαφερον πηγαζει απο την συμπαθεια σαν ατομο και απο την κοινη αρρωστια για καποια πραγματα. Oταν εδωσα τα πρωτα μου λεφτα να παρω το Fortis ειχα ψαξει κατι μηνες....Ελεγα θα το παρω και τελος-εκλεισα...Ματαια...Τωρα αν δεν εμπαινα στο γαμ#στρατο θα ειχα παρει superocean ανετα...

Συμφωνω με τα επιχειρηματα σου Κωστα αλλα μπορεις να τα στηριξεις με την αγορα καποιου πιο οικονομικου και ισαξιου ρολογιου. Αλλα μην μπαινουμε στο τριπακι τωρα και γινεται μια ατερμονη επαναληψη...Αν σου κανει και εσενα παρτο! και αν θες τη γνωμη μου στη πιο λιτη εκδοση :)
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Αύγουστος 29, 2010, 10:59:29 μμ »
Aυτο το milgauss ειναι ρολογαρα,ξανασκεψου το φιλε Κωστα.
http://www.rolex.com/en#/rolex-watches/milgauss/milgauss-40mm-steel-m116400gv-0001/

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Αύγουστος 29, 2010, 11:40:22 μμ »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Αύγουστος 29, 2010, 11:57:08 μμ »
Aυτο το milgauss ειναι ρολογαρα,ξανασκεψου το φιλε Κωστα.
http://www.rolex.com/en#/rolex-watches/milgauss/milgauss-40mm-steel-m116400gv-0001/

ειναι το ατιμο
για ενα διαστημα ειχα σαλταρει με την παρτη του
αλλα να σου πω την μαυρη αληθεια και οπως εγραψε προσφατα ο grecellin:
ΝΟ  CYCLOPS-NO PARTY!!!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Αύγουστος 30, 2010, 12:09:52 πμ »
Τι του βρίσκετε ρε παιδιά αυτού του άκομψου εξογκώματος;

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Αύγουστος 30, 2010, 12:18:40 πμ »
Τι του βρίσκετε ρε παιδιά αυτού του άκομψου εξογκώματος;

εχει το κολλημα του

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Αύγουστος 30, 2010, 07:57:07 πμ »
και το πρασινιζον milgauss γουσταρω αλλα δεν θα πληρωνα τοσο χρημα για να το αποκτησω.
αντιθετως το datejust, two tone με κιτρινο χρυσο, απο τοτε που το ειδα απο κοντα και το δοκιμασα, μου πηρε μυαλο και καρδια!

φίλε μου γυαλίζει τελευταία, κ η τιμή του για ρόλεξ είναι από τις χαμηλές...δε το έχω δει από κοντά αλλά φαίνεται όμορφο...

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Αύγουστος 30, 2010, 08:03:31 πμ »
κώστα σε νοιώθω...κ καλύτερο ρολόι να πάρεις με αυτά τα λεφτά, κ ομορφότερο και και και...εφόσον σου έχει καρφωθεί στο μυαλό αυτό τότε άμα δε το πάρεις θα το βλέπεις κάθε τόσο να περνάει από μπροστά σου κ θα το χαζεύεις...
κάτι τέτοιο είχα πάθει με το αμάξι μου, πήγαινε ακριβά κ είχα καταλήξει σε κάτι άλλο ποιό οικονομικό...τελικά με ψήσανε οι δικοί μου ότι εφόσον θα δώσω που θα δώσω τόσα λεφτά ας χρεωθώ παραπάνω να πάρω αυτό που είχα χχχχ....τελικά το πήρα κ 4 χρόνια μετά ακόμα γυρνάω πίσω το κοιτάω κ λέω "μάνα μου η ποπάρα σου"....!!!! αν είχα πάει σε άλλη επιλογή τώρα θα το έβλεπα να περνάει από μπροστά μου κ θα έλεγα ρε γαμώτο κ ρε γάμώτο...πλέον έχω πάψει να κοιτάω αμάξια γύρω μου....  ;)

υγ. άσχετο με τα 2 poljot είσαι ευχαριστημένος? πιστεύεις ότι αξίζουν τα 800 ευρω περίπου που κάνουν?

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Αύγουστος 30, 2010, 08:13:46 πμ »
Να διευκρινισω οτι με το datejust II των 41mm εαν δεν εχεις χερια κουπια εισαι ο ξαδερφος του ταμτακου (τιγκαρει ο καρπος χρυσαφι).
τα ρολογια αυτα καθοτι κλασσικα θελουν μικροτερες διαστασεις.
εαν εχεις και μικρο καρπο σαν τον δικο μου δειχνουν πολυ αριστοκρατικα.
επιπλεον ξαναλεω οτι στο datejust βοηθαει και η κασα και ο μπρασελες για να γεμιζει τον καρπο.
παιδια για την rolex μιλαμε, οι τυποι ξερουν τι και πως.
κατι panerai κλπ ρολογια τηγανια ειναι πυροτεχνηματα κατ' εμε

+++++

(είναι κ ψυχολογικό, το μικρό & διακριτικό datejust είναι ποιό αντρικό κ σίγουρο από το θορυβώδες κ θέλω να με  κοιτάξετε καθόλα όμορφο όμως πανερέι....)....υποκειμενικά μιλώντας πάντα....

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Αύγουστος 30, 2010, 10:34:27 πμ »
dragonace ευχαριστω για την ψυχολογικη υποστηριξη,

μονο εσυ με νοιωθεις μου φαινεται  :)

απο τα sturmanskie απολυτα ευχαριστημενος.

να υπολογιζεις 600 € εκαστο με την εκπτωση

σε αυτα τα λεφτα ειναι πολυ καλη επιλογη.

χρονογραφος, vintage look, open back με μια πανεμορφη κουρδιστη μηχανη

που δεν βαριεμαι να την κοιταω. εκει να να δεις πωπαρα!

αν καταληξεις σε κατι τετοιο, παρτο απο τον βηχο.

με την εκπτωση που θα σου κανει για μετρητα θα σου ερθει ακριβως

οσο θα πληρωσεις και για αγορα απο το ιντερνετ.

το κερδος σου θα ειναι οτι θα εχεις εγγυηση της εδω αντιπροσωπειας.

αντιθετως απο το ιντερνετ δεν θα εχεις καμια καλυψη  (με εξαιρεση

το www.vostok-watches.com που ειναι εξουσιοδοτημενος πωλητης,

αλλα αν συμβει κατι θα πρεπει να το στελνεις γερμανια και ου μπλεξεις).

Ο εδω ως ανω αντιπροσωπος δεν επισκευαζει, ουτε κανει σερβις

σε ρολογια που δεν ειναι αγορασμενα απο αυτον.

επισης δεν τροφοδοτει με ανταλλακτικα εξωτερικους τεχνιτες.

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Αύγουστος 30, 2010, 10:50:31 πμ »
...και για να επανέλθω στο αρχικό ποστ....

Για τον μπρασελέ, δεν το συζητώ, ο oyster είναι πολύ πιο ουδέτερος, μοντέρνος και διαχρονικός...
Για χρώμα του dial δε μου αρέσει το σαμπανί... Μου φαίνεται σαν κάτι παλιά 5άρια που φοράνε οι παππούδες... Σε ένα τέτοιο ρολόι, αφού το θες και για κλασσικό, νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα πιο ουδέτερο χρώμα, τουτέστιν μαύρο/άσπρο. (άντε και μπλε)

Επίσης, σχετικά με τη στεφάνη, έχω την εντύπωση ότι αυτή της 2ης φωτογραφίας αναδεικνύει το ρολόι καλύτερα.... Έχει την τσαχπινιά της, σε συνδυασμό με τον oyster μπρασελέ που είναι απλός και δεν το φορτώνει.

Αλλά 'νταξ, ό,τι και να λέμε εμείς, τα γούστα είναι προσωπικά... Αν ρωτήσεις 20 άτομα, θα πάρεις 40 διαφορετικές απαντήσεις!
Αυτό που γουστάρεις εσύ, είναι το πιο σωστό, αφού εσύ το έπλασες στο μυαλό σου κι εσύ το θες να το φοράς...

:partyman:

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Αύγουστος 30, 2010, 02:03:33 μμ »
Κώστα δύο φωτό από το μωρό μου.......... για να διευρύνω τους ορίζοντές σου   ;D

και μια όχι δικιά μου για να δεις και την λουμινοβα του

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Αύγουστος 30, 2010, 02:07:44 μμ »
Aφου θελεις datejust να παρεις το μπλε με την ραβδωτη στεφανη.Εννοω το δευτερο της παραπανω φωτο.Την γνωμη μου λεω βεβαια,εσυ θα παρεις αυτο που σου αρεσει. ;)