Καλησπέρα,
Παρακολουθώ το site αρκετούς μήνες τώρα, αλλά αυτό είναι το πρώτο μου post. Θέλω να παρουσιάσω τα 4 ρολόγια που έχω αυτή τη στιγμή στην κατοχή μου, αλλά θα ξεκινήσω υποπίπτοντας σε ύβρη

παρουσιάζοντας πρώτα 2 digital. Ένα CASIO & ένα CITIZEN. Αυτά θα τα παρουσιάσω εν συντομία σε ένα review και τα άλλα 2 σε ξεχωριστά.
Ξεκινάω λοιπόν. Το CASIO είναι το PRG-110.
Το συγκεκριμένο ρολόι το πήρα γιατί ήθελα κάτι φτηνό, καλό, που να το φοράω όταν πάω για περπάτημα στο βουνό και να μην αγχώνομαι αν θα το λερώσω ή θα το χτυπήσω κλπ. Δεν με απογοήτευσε. Στα 140 ευρώ με τα μεταφορικά από το eBay ήταν καλή αγορά. Με διαστάσεις 56,9mm*47,4mm*11,5mm (Η*W*D) και 60 γραμμάρια βάρος φοριέται πολύ άνετα και δεν κουράζει καθόλου. Επίσης "φοράει" τον γνωστό τριπλό αισθητήρα της CASIO και έχει βαρόμετρο, θερμοκρασία, υψόμετρο και πυξίδα.

Οι ενδείξεις είναι ακριβείς αλλά σε εξωτερικό χώρο. Μέσα σε κτίρια παρουσιάζει πολύ μεγάλες αποκλίσεις από τις πραγματικές -κάτι το οποίο αναφέρεται και στο manual του. Το ρολόι επίσης είναι τεχνολογίας Tough Solar με αποτέλεσμα να φορτίζει με το φως και να μην απαιτεί αλλαγή μπαταρίας κάθε λίγα χρόνια. Τέλος να αναφέρω πως έχει δυνατότητα να καταγράψει τις μετρήσεις μιας διαδρομής και μετά να παρουσιάσει διάφορα "πορωτικά" στοιχεία για αυτή. Πχ το μέγιστο και ελάχιστο υψόμετρο μιας διαδρομής, το συνολικό χρόνο της, γράφημα με τις υψομετρικές αυξομειώσεις κατά τη διάρκεια αυτής κλπ. Έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με το εν λόγω ρολόι, καθώς η CASIO μου είναι ιδιαιτέρα συμπαθής, αφού είναι απόλυτα ειλικρινής για αυτό που πουλάει και για την αγορά στην οποία απευθύνεται, δίνοντας πολύ καλή ποιότητα σε "χώμα" τιμή.

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι με το δεύτερο ρολόι. Είναι ένα CITIZEN BL5250. Έχω δει αναφορές και φωτογραφίες για αυτό το ρολόι στο site, αλλά όχι κάποιο review για αυτό είπα να το κάνω εγώ.

Το ρολόι είναι ένας κλασσικός χρονογράφος, με perpetual calendar, ξυπνητήρι, δεύτερη ώρα, ένδειξη εικοσιτετραώρου από τιτάνιο. Επίσης είναι τεχνολογίας Eco Drive και όπως και το CASIO φορτίζει με το φως και δεν χρειάζεται αλλαγή μπαταρίας κάθε λίγα χρόνια. Το ρολόι αγοράστηκε για καθημερινό για τη δουλειά, όπου ήθελα κάτι όμορφο, σχετικά διακριτικό, ελαφρύ και όχι πολύ ακριβό. Από το eBay μου κόστισε 240 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Οι διαστάσεις του είναι 43mm πλάτος και ύψος και 13 χιλιοστά πάχος. Το βάρος του είναι μικρό χάρη στο τιτάνιο. Επίσης καθώς το τιτάνιο είναι κακός αγωγός της θερμότητας, το ρολόι είναι ιδιαίτερα άνετο τώρα το καλοκαίρι και σπάνια ιδρώνει ο καρπός μου. Η στεφάνη είναι σταθερή και το χρώμα του καντράν είναι σκούρο μπλε παρόλο που φαίνεται μαύρο. Το ρολόι κυκλοφορεί με δερμάτινο λουράκι και με μεταλλικό μπρασελέ από τιτάνιο με κάποιο επιπλέον κόστος. Εδώ αρχίζουν και τα άσχημα. Το λουράκι είναι άθλιας ποιότητας, ψεύτικο croco, με μια αίσθηση σαν χαρτόνι και μυρίζει έντονα ακόμη και μετά από αρκετούς μήνες χρήσης. Πάρτε το με μπρασελέ ή υπολογίστε στη τιμή και το κόστος για αλλαγή στο λουράκι. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι ρυθμίσεις στο ρολόι και η λειτουργία του χρονογράφου. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες

στη θέση 6.00' υπάρχει η ένδειξη για την κατάσταση λειτουργίας του ρολογιού. Στις φωτογραφίες είναι στη θέση ΤΜΕ που σημαίνει time. Αν ας πούμε θέλουμε να δουλέψουμε το χρονογράφο, τραβάμε την κορώνα στη πρώτη θέση και τη γυρνάμε μέχρι να δείξει CHR δηλαδή chronograph. Μετά την ξαναβάζουμε μέσα και περιμένουμε έως και 1 λεπτό μέχρι να κινηθούν οι δείκτες στη θέση 12.00' (ο χρόνος εξαρτάται από την αρχική θέση των δεικτών). Εξαιτίας αυτής της απαράδεκτα χρονοβόρας διαδικασίας δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τον χρονογράφο ή τη δεύτερη ώρα του ρολογιού. Σε γενικές γραμμές το ρολόι αξίζει τα λεφτά του, με το perpetual calendar να είναι το high light, του εν λόγω ρολογιού. Τίμια αγορά αν έχει κανείς υπ όψη του τα μειονεκτήματα του.
Προσεχώς η συνέχεια με ποιο ενδιαφέρον προσκεκλημένους

............