Αποστολέας Θέμα: Panerai 112 vs Rolex explorer II  (Αναγνώστηκε 7054 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dvamv

• 38mm case
    • Προφίλ
Panerai 112 vs Rolex explorer II
« στις: Αύγουστος 08, 2010, 11:34:21 μμ »
Mια βοηθεια απο τους εμπειρους γνώστες του forum

Μου αρέσουν και τα δυο τρελλά..........φυσικά δεν με ενδιαφέρουν και πολύ τα επιπλέον του explorer (δευτερη ωρα κτλ) αλλά με ενδιαφέρει ή αξιοπιστία της μηχανής τους και γενικά ποιο είναι καλυτερο τεχνικά και μόνο (ουτε markerting και αξία μεταπωλησης με ενδιαφέρει)
Τα χρηματα ειναι τα ιδια σχεδόν

Καμμιά βοήθεια?

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Panerai 112 vs Rolex explorer II
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 08, 2010, 11:40:32 μμ »
Το ρολεξ θα το απέρριπτα   μονο και μονο για το μεγεθος....οποτε...

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 09, 2010, 10:42:12 πμ »
Μηχανικά το Rolex υπερέχει
Κατασκευαστικά το Rolex υπερέχει

Αλλά το 112 είναι είναι πανέμορφο, διαχρονικό και θα πρότεινα το 000 (Logo)

εκτός εάν αναφέρεσαι στο παρακάτω, (να κάνουμε και την πλάκα μας) εκεί τα πράγματα αλλάζουν  :)

Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος dvamv

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 09, 2010, 10:59:47 πμ »
To 000 δεν ειναι το ''μικρό'' (σε τιμή) της panerai?

H διαφορά είναι απ οσο ξερω ότι δεν εχει sandwitch πλακα και δεν φαινεται ο μηχανισμός πίσω

Αρχικη τιμή καπου στα 2900.....

Βεβαια (μην με βρισετε) αλλα μ αρεσει πολύ και το IWC http://www.e-men.gr/iwc-portofino-automatic-iw356305-c_104-p_6692

σε πολυ χαμηλοτερη τιμή (υπενθυμιζω ..ασχετος απο μηχανες)

Αυτα τα τρια εχω βαλει στο μάτι

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 09, 2010, 11:32:29 πμ »
Το πανεράι είναι πανέμορφο, άλλα άντε βάλτο με κουστούμι...το ρολεξάκι είναι παντός καιρού..το πάνεράι μετά από 5 χρόνια μπορεί να έχει ψοφήσει σαν μάρκετινγκ (αν κ φάινεται δυνατό χαρτί), θα δείξει, το ρόλεξ είναι ρόλεξ, απλά πράματα, όσο μικρό κ αν είναι, όσο πολυφορεμένο κ αν είναι..τόσες δεκαετίες νο1 κάτι θα σημαίνει. όσον αφορά το μέγεθος, νομίζω είναι μόδα (ξέρεις έρχεται, φεύγει...που προσωπικά πιστεύω έχει ξεφύγει κ φτάνει στα όρια να φοράς κεσεδάκι γιαουρτιού στο χέρι σου! μια χάρα φοράω τα seiko5 & favre leuba που είναι μια σταλίτσα κ δείχνουν κουκλιά κ κομψότατα...οπότε εφόσον θα δώσεις τόσα λεφτά καλό θα έιναι να έχεις διαχρονικό κ σίγουρο κομμάτι, εκτός φυσικά κ αν υπάρχει τέτοια οικονομική άνεση που δε τίθεται θέμα...

Καλησπέρα, Σπύρος

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 09, 2010, 12:49:20 μμ »
ΠΑΝΕΡΙ ''δαγκωτό'' .... και η συγκεκριμένη μόδα (καλύτερα σχολή : ''watch simple design'') δεν θα περασει ουτε μετα απο 100 χρονια !

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 09, 2010, 12:55:03 μμ »
Είναι υπεροχο το panerai. Είναι καταπληκτκό και πανεμορφο.
Είναι νομίζω ότι καλύτερο υπάρχει μετά από το Rolex.

Αποσυνδεδεμένος dvamv

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 09, 2010, 01:01:25 μμ »
Απ οτι βλέπω το IWC δέν εχει ελπίδες

Αρα μάλλον για το πανερι πάμε....

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 09, 2010, 01:18:57 μμ »
Που ειναι το γνωστο πανεροσκυλο (κονακις) να σου κανει μια αναλυση ....Πανεραι κ εγω...ομορφος κ ιδιαιτερος σχεδιασμος, αξιοπιστη μηχανη..πρεστιζ κτλ κτλ
“Simplicity is the ultimate sophistication”
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 09, 2010, 01:31:07 μμ »
Το IWC ισως να ειχε ελπιδες αν ηταν καποιο αλλο μοντελο! Ενα Ingenieur ας πουμε η εστω ενα DaVinci. Ακομα και ενα AquaTimer θα ηταν πιο συγκρισιμο με rolex και panerai. (Βεβαια και παλι μαλλον 3ο θα ηταν...)
Απο τα 3 ομως που εχεις καταληξει κι εγω το Panerai θα αγοραζα! Προσωπικα θεωρω οτι ειναι το ιδιο διαχρονικο με το rolex, φοριεται εξισου ανετα σε ολες τις περιπτωσεις (ειναι ΚΑΙ παραλιας ρολοι αν το θελεις) και επισης κραταει πολυ καλα την αξια του (εγω αν ειχα ενα δεν νομιζω να το εδινα ποτε παντως)

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 09, 2010, 03:41:53 μμ »
Παράθεση
Το πανεράι είναι πανέμορφο, άλλα άντε βάλτο με κουστούμι
Το αντιθετο θα ελεγα.... :)
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος efthimio

• 38mm case
  • Υπάρχει χρόνος?
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 09, 2010, 04:25:55 μμ »
To IWC είναι ένα ρολόι της κατηγορίας "dress" , το panerai είναι ενα ρολόι" sport" και το rolex είναι ένα ρολόι της κατηγορίας " δε γνωρίζω - δεν απαντώ"
Προσωπικά θα επέλεγα το IWC από τα τρία διότι ΙΜΗΟ (που λεγε και η γιαγια μου στο χωριό):
1. τα panerai δε τα πολυσυμπάθησα ποτέ (όχι μόνο λόγω μεγέθους και υπερπροστατευτικής κορώνας)
2. Τα rolex με cyclops στην ημερομηνία επιτελούν για μένα  κακοποίηση της αισθητικής
3. το συγκεκριμένο IWC (ίσως χωρίς την ημερομηνία) θα μπορούσε να θεωρηθεί ρολόι bauhaus σχεδιασμού του οποίου είμαι φανατικός οπαδός...
.....έγινα κακός όμως και δεν ήθελα :wallbash:

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 09, 2010, 09:38:43 μμ »
Το αντιθετο θα ελεγα.... :)

ελπίζω να μην πουλάς κουστούμια...χαχαχαχα

φιλικά Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος lefteris31

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 10, 2010, 09:50:47 πμ »
και εγω σαν κατοχος δυο panerai   250 και 112 θα σου προτεινα το panerai ειναι ενα 24ωρο ρολοι για εμενα και το καλο ειναι οτι μπορεις να παιξεις και με την αλλαγη  στα χρωματα και σχεδια  στα λουρια . ;)

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 11, 2010, 10:32:39 πμ »
Το πανεράι είναι πανέμορφο, άλλα άντε βάλτο με κουστούμι...το ρολεξάκι είναι παντός καιρού..το πάνεράι μετά από 5 χρόνια μπορεί να έχει ψοφήσει σαν μάρκετινγκ (αν κ φάινεται δυνατό χαρτί), θα δείξει, το ρόλεξ είναι ρόλεξ, απλά πράματα, όσο μικρό κ αν είναι, όσο πολυφορεμένο κ αν είναι..τόσες δεκαετίες νο1 κάτι θα σημαίνει. όσον αφορά το μέγεθος, νομίζω είναι μόδα (ξέρεις έρχεται, φεύγει...που προσωπικά πιστεύω έχει ξεφύγει κ φτάνει στα όρια να φοράς κεσεδάκι γιαουρτιού στο χέρι σου! μια χάρα φοράω τα seiko5 & favre leuba που είναι μια σταλίτσα κ δείχνουν κουκλιά κ κομψότατα...οπότε εφόσον θα δώσεις τόσα λεφτά καλό θα έιναι να έχεις διαχρονικό κ σίγουρο κομμάτι, εκτός φυσικά κ αν υπάρχει τέτοια οικονομική άνεση που δε τίθεται θέμα...

Καλησπέρα, Σπύρος

ROFLAMAO τσιουάουα

Σπύρο με τελείωσες, με σκότωσες, δεν μπορω να σηκωθώ από τα πάτωμα απο τα γέλια, να ποστάρω  :smt044 :smt044 :smt044

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

:supz: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:  :supz:

Αποσυνδεδεμένος zan

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 11, 2010, 10:59:25 πμ »
Ναι,εντάξει τα PANERAI.Πολύ καλό marketing.Απλό dial που γοητεύει,ιδιέτερη σχεδίαση.Αν το προχωρήσουμε όμως,πολλά χρήματα για μία τροποποιημένη ΕΤΑ.Ξεκινούν απο 2900€ και χωρίς έκπτωση.Μήπως είναι πολλά τα χρήματα για πειράματα; Μετά απο λίγα χρόνια θα ακούγονται τόσο;
Διάβασα  κάπου ότι αντιμετώπισαν προβλήματα αξιοπιστίας στις δικές τους ακριβότερες μηχανές.Γνωρίζει κάποιος,κάτι; ισχύει;

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 11, 2010, 11:33:30 πμ »
Ειναι ειδικη περιπτωση...αγοραζεις πανεραι με μια φτηνη πλεον,αλλα αξιοπιστη μηχανη,απο ρολογια τσεπης.Τουλαχιστον κρατει την τιμη του,περισσοτερο απο αλλα ακριβα ρολογια με ΕΤΑ μηχανες

Αποσυνδεδεμένος zan

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 11, 2010, 11:38:31 πμ »
Εγώ θα δεχτώ τον παράγοντα συναίσθημα.Δεν είναι όλα λογική.Οταν όμως ξέρεις ότι μία ΕΤΑ στοιχίζει
200-400$,μπορεί να λέω και πολλά δε μπαίνεις σε δίλλημα;
Σαφώς ότι αγοράζουμε δεν το παίρνουμε όσο αξίζει αλλά μέχρι τα 4-5000€... :-[

Αποσυνδεδεμένος dvamv

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 11, 2010, 01:10:00 μμ »
Eυχαριστώ όλους για την βοήθεια αλλά τελικά νομίζω οτι η ''βαρκα γέρνει'' πρός το iwc spitfire mark xvi

http://www.jomashop.com/iwc-3255-02.html

Ασχετο με τα παραπανω αλλά ψαχνωντας λίγο και την Ιwc ανακαλυψα το spitfire και.....

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 11, 2010, 01:28:43 μμ »
Δοκίμασέ τα και τα 3 (IWC, Panerai, Rolex) στον καρπό σου πρώτα πριν καταλήξεις, οι φώτος σου δίνουν μια ιδέα αλλά δεν αρκούν από μόνες τους.

Για μένα οι 2 πρώτες σου επιλογές, Roxex Explorer II και Πανεραι 111/112 είναι οι καλύτερες.
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!