Αποστολέας Θέμα: ‘H γυναικα του Καισαρα δεν πρεπει μονο να ειναι τιμια αλλα και να φαινεται!...’  (Αναγνώστηκε 11721 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

  • Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • ***
  • Μηνύματα: 5779
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
Εντελει, τι ακριβως σημαινει σημερα το ‘swiss made’ και ποσο σημαντικο ειναι αυτο για τις ελβετικες εταιριες, τη στιγμη που τα περισσοτερα ρολογια -κατα ενα μεγαλο τους ποσοστο- κατασκευαζονται σε μοναδες παραγωγης εκτος Ελβετιας ?!
Ειναι σωστο να λεγεται και πολυ περισσοτερο να αναγραφεται στο καντραν ή την κασα του ρολογιου το διακριτικο ‘swiss made’?!
Kατα την προσωπικη μου αποψη μου, οχι !
Ναι μεν η χρηση του ‘swiss made’ δεν παυει να δηλοι το μινιμουμ των προδιαγραφων οσον αφορα την εγγυηση και την αξιοπιστια του προ’ι’οντος, ωστοσο τη στιγμη που πολλα ρολογια δεν κατασκευαζoνται εξ ολοκληρου (ή σχεδον εξ ολοκληρου) στην Ελβετια, δεν ειναι swiss made, oυτε δικαιουνται κανονικα να το αναφερουν... Ειναι απλως προ’ι’οντα ‘swiss manufacturer’, δηλαδη ελβετου κατασκευαστη, ή «qualité suisse» (ελβετικης ποιοτητας), ή εστω απλως ‘swiss’, δηλαδη ελβετικα, ή ‘switzerland’ (απλη αναφορα της χωρας που εδρευει η εταιρια), αλλα οχι ‘swiss made’ (κατασκευασμενα στην Ελβετια)!
Καποτε, οι ελβετικες εταιριες δικαιουνταν να λενε οτι τα ρολογια τους ηταν ‘swiss made’, αφου κατασκευαζονταν εξ ολοκληρου (ή εστω, σχεδον εξ ολοκληρου) στην Ελβετια!
Σημερα -συμφωνα με τη νομοθεσια που ειναι σε ισχυ- απλως καθοριζεται το μινιμουμ των προδιαγραφων και απο εκει και επειτα, η ‘ελβετικοτητα’ του ρολογιου εγκειται αποκλειστικα στην κριση της εταιριας ή στο ονομα και τη φημη του κατασκευαστη!...
Και βεβαια δεν αναφερομαι στη χρηση πρωτων υλων απο αλλες χωρες... Αυτο δεν ειναι κακο τη στιγμη που τηρουνται αυστηροι ποιοτικοι ελεγχοι, ή η ποιοτητα αυτων των υλων μπορει καπου να ειναι καλυτερη, φθηνοτερη ή να αφθονει... αλλα στην επεξεργασια, τη χρηση, τη συνθεση αυτων των υλων και εν γενει ο,τι μπορει να αφορα στο δημιουργικο σταδιο ενος ρολογιου, σε ενα περιβαλλον ναι μεν ‘ελβετικο’... αλλα εκτος Ελβετιας!
Εδω μαλλον, οι φιλοι μας οι Ελβετοι θα πρεπει να αναθεωρησουν τα κριτηρια περι  ‘swiss made’ -εαν πραγματι επιθυμουν να κυριολεκτουν σε σχεση με την εντοπιοτητα του προ’ι’οντος τους- επαναπροσδιοριζοντας τα σωστα, αλλιως να χρησιμοποιησουν καποιο πιο σαφες -προς τον κοσμο- διακριτικο, οσον αφορα την κατασκευη των προ'ι'οντων τους!...

‘Η γυναικα του Καισαρα δε πρεπει μονο να ειναι τιμια αλλα και να φαινεται!...’

Ομως, ποσο σημαντικη ειναι η χρηση αυτου του διακριτικου, κυριως οσον αφορα τις παραδοσιακες ελβετικες ωρολογοποι’ι’ες του χωρου?!
Οι εταιριες αυτες σιγουρα δεν εγιναν μονες τους... Εγιναν απο ανθρωπους, ανησυχα πνευματα, εμπνευσμενους δημιουργους, σπουδαιους ωρολογοποιους, πρωτοπορους του ειδους, οι οποιοι εζησαν και μεγαλουργησαν κυριως στην ελβετικη γη και τις γυρω απο αυτην περιοχες!
Αυτο με το χρονο δημιουργησε μια μεγαλη παραδοση, που με τη σειρα της σταθηκε βασικο κριτηριο και σημειο αναφορας, ωστε ο κοσμος να αρχισει να αναγνωριζει ως καλο και ποιοτικο ρολο’ι’ αυτο που κατασκευαζεται στην Ελβετια και να ταυτιζει τις δυο εννοιες μεταξυ τους!
Πως ομως θα μπορουσε να ξεχωριζει ή να αναγνωριζει κανεις αυτο το προ’ι’ον αναμεσα απο ενα πληθος μοντελων και εταιριων?!...
Αυτη η εγγυηση ποιοτητας επρεπε λοιπον με καποιον τροπο να διασφαλιστει και φυσικα να διαφημιστει... με αλλα λογια να γινει ‘σημα κατατεθεν’!
Ετσι, δημιουργηθηκε το διακριτικο ‘swiss’, που αργοτερα το συναντουμε στη συνηθεστερη και πιο γνωστη εκδοχη του: ‘swiss made’
Με το χρονο καποιες εταιριες ξεχωρισαν, τοσο για τις εμπευσεις τους οσο και τις καινοτομες δημιουργιες τους, την ποιοτητα κατασκευης των προ’ι’οντων και ετσι δημιουργησαν το δικο τους θρυλο και παραδοση στο καλο ελβετικο ρολο’ι’!
Σημερα -τοσο για τον περισσοτερο κοσμο, οσο και για αρκετους απο εμας που ειμαστε μυημενοι στο ρολο’ι’- μεγαλυτερη σημασια εχει πλεον το ονομα του κατασκευαστη παρα αυτο καθ’ εαυτο το διακριτικο, αφου το βαρος και μονο του ονοματος της εταιριας θεωρειται πια συνωνυμο του καλου ρολογιου, διασφαλιζοντας την ποιοτητα του!
Ομως, ολες αυτες οι εταιριες δε θα ηταν σημερα ή δε θα ειχαν μεγαλουργησει, εαν δεν υπηρχε η ελβετικη γη με τις συγκεκριμενες γεωλογικες και κλιματολογικες της συνθηκες!
Η PATEK PHILIPPE, η ROLEX, η JΑEGER LECOULTRE, η VACHERON CONSTANTIN, η AUDEMARS PIGUET, η IWC, η ULYSSE NARDIN, η ΟΜΕGA και πολλες αλλες ακομη, δε θα υπηρχαν... αλλα ακομη και αν υπηρχαν, σιγουρα δε θα ηταν με τη μορφη και την εξελιξη που γνωριζουμε σημερα...
Τι σημαινει λοιπον το διακριτικο ‘swiss made’ γι’ αυτες τις εταιριες?!...
Ποσο σημαντικο ειναι?!
Απλως μια διαφημιση?!...
Ενα σημα κατατεθεν για την προωθηση και την αναγνωριση των προ’ι’οντων τους, ή ακομη κατι περισσοτερο?!
Κατι που σηματοδοτει τις ιστορικες τους καταβολες, την απαρχη των εξελιξεων... πρευσβευοντας την παραδοση, τη δημιουργια, την υψηλη ποιοτητα, την ιδια τους την κουλτουρα και ο,τι αλλο αυτο συνεπαγεται σε σχεση με τη συλληψη και την αποδοση του χρονου?!...
Μηπως αποτελει αναποσπαστο μερος της ιδεολογικης τους ταυτοτητας?!
Πως θα φανταζε η ROLEX ή η OMEGA στα ματια μας χωρις το διακριτικο ‘swiss made’... αλλα πρωτιστως τι θα σημαινε αυτο για τους ιδιους τους Ελβετους?!
Μηπως σαν ενα ανοστο ή νηστισιμο φαγητο?!
Μηπως θα ηταν σαν να αφαιρουσαμε εμεις απο το εθνοσημο το σταυρο?!...
Δικαιουνται ομως σημερα να υπερηφανευονται για τη χρηση του ‘swiss made’ στις περισσοτερες εταιριες τους?!
-Πιστευω πως οχι!
Και τι κανουν γι’ αυτο?...
-Προς το παρον τιποτα αλλο απο το βολευονται πισω απο μια ασαφη και εντεχνα επινοημενη ελβετικη νομοθεσια, η οποια δεν ξεκαθαριζει τι ακριβως σημαινει ‘swiss made’, αλλα περιφραστικα και ‘παιζοντας’ με την εννοια των λεξεων... απλως αναφερει το ελαχιστο των προ’υ’ποθεσεων που πρεπει το προ’ι’ον να πληροι προκειμενου να το αποκτησει, ενω για τον υπολοιπο κοσμο η εννοια αυτη εχει εντελως διαφορετικη σημασια!
Εφοσον λοιπον σεβονται -πρωτιστως- τον εαυτο τους, οσο και τη μακροχρονη ιστορια και παραδοση που εχουν δημιουργησει στο ρολο’ι’, ναι μεν θα πρεπει να διαφυλαττουν ως κορη οφθαλμου ολα τα παραπανω, αλλα με τροπο σωστο και εντιμο προς τον υπολοιπο κοσμο, πριν να ειναι και παλι αργα για τους ιδιους...
Οι Ελβετοι εκαναν λαθη στον παρελθον...
Και το πληρωσαν ακριβα, βιωνοντας χοντρα στο πετσι τους την οικονομικη κριση που επεφερε το quartz τη δεκαετια του ’70, στη βιομηχανικη τους παραγωγη!...
Ομως -εστω και αργα- εμαθαν απ’ τα λαθη τους...
Κλειστηκαν στον εαυτο τους και μετα την απαραιτητη περιοδο εσωστρεφειας και αυτοκριτικης, συσπειρωθηκαν... οργανωθηκαν και συνειδητοποιησαν -μεταξυ αλλων- οτι περαν του οτι πρεπει να κατεβασουν το κεφαλι, θα πρεπει να κατεβασουν και τις τιμες στο προ’ι’ον τους... χωρις να εκπεσει σε ποιοτητα, εαν θελουν το προ’ι’ον τους να πουλησει...
Αυτος ηταν και ο κυριος λογος που αναζητησαν αλλες, φθηνοτερες χωρες παραγωγης και αγορες χρησης πρωτων υλων!
Αραγε το παθημα αυτο, τους εγινε μαθημα?!...
-Εν πολλοις πιστευω ναι, αφου παραξαν πιο φτηνο για τον κοσμο ρολο’ι’, κρατωντας αρκετα ψηλα τις προδιαγραφες κατασκευης... Ωστοσο, μας αφησαν με τη ξινοπικρη γευση οσον αφορα τελικα ποσα χρηματα πρεπει να διαθεσει κανεις για να απολαυσει στο χερι του ενα μικρο εργο τεχνης, αλλα και με το εντονο ερωτηματικο του ‘swiss made’!
Συνεχιζουν να κανουν λαθη?!
-Δεν μπορω να ειμαι βεβαιος, αφου δινουν στον κοσμο αυτο που θελει… σιγουρα ομως οχι αυτο που μπορουν!...
Ποιο ειναι αυτο?!...
-Μα φυσικα ακομη ποιοτικοτερο ρολο’ι’, διατηρωντας ομως χαμηλο το κοστος παραγωγης!
Τι πρεπει τελικα να φοβουνται και τι να προσεξουν?!
-Τον ιδιο τους τον εαυτο!
Την εσωστρεφεια και την αλλαζονεια τους...
Κανεις αλλος δεν μπορει να τους συναγωνιστει στην παραδοση, την τεχνογνωσια, την εμπνευση, τη δημιουργια και την κουλτουρα σε ο,τι εχει σχεση με το ρολο’ι’!...
Ειναι απο μονοι τους παραδοση!
Ειναι απο μονοι τους ιστορια... πρωτοποροι, πραγματικοι μυστες του ρολογιου!
Αυτοι εχουν το μαχαιρι, αυτοι και το καρπουζι!...
Και απο αυτους αποκλειστικα εξαρταται...
Ικανοι παντα για το καλυτερο, αλλα και το χειροτερο!... 

Φιλικα,
Ενας αμετανοητος...
ελβετολαγνος συλλεκτης!
   ;D


(Σχετικα με το ‘swiss made’) - Αποσπασμα απο το :
http://en.wikipedia.org/wiki/Swiss_Made

Swiss Made is a label used to indicate that a product was made in Switzerland.
The wording was formally adopted in the late 19th century[1] and is unique in that most other countries use the phrase "Made in (Country Name)". The most obvious place where the label is found is on Swiss watches.

The law "Ordonnance réglant l’utilisation du nom «Suisse» pour les montres" or Verordnung vom 23 Dezember 1971 über die Benützung des Schweizer Namens für Uhren (Ordinance regulating the use of the name "Swiss" on watches) first defines a "watch" (as opposed to a clock) by the dimensions of its movement. Thereafter, the law defines a Swiss watch, which definition is dependent on the definition and/or certain aspects of its movement. The law then goes on to define under what circumstances a watch movement may be considered Swiss made. The law then sets forth the conditions for the use of the name Swiss on watches, on watch cases, on watch movements, on watch dials and on replacement watch parts. The pertinent parts of the law are digested below.

When reading the standard for the use of the name Swiss made on a watch, the reader must bear in mind that the law does not so much define Swiss made as it pertains to wrist watches, but rather it sets a minimum standard of what is required for a watch to be considered Swiss made. Often the Swissness of a watch is largely dependent on the brand and its reputation and for this reason, among others, the watch industry is stratified over the definition of Swiss made.
A watch is considered Swiss, according to the Swiss law if:
•   its movement is Swiss and,
•   its movement is cased up in Switzerland and;
•   the manufacturer carries out the final inspection in Switzerland
A watch movement is considered Swiss if:
•   the movement has been assembled in Switzerland and,
•   the movement has been inspected by the manufacturer in Switzerland and;
•   the components of Swiss manufacture account for at least 50 percent of the total value, without taking into account the cost of assembly.
If a watch movement is intended for export and will not be cased-up in Switzerland, but it otherwise meets the criteria to be considered a Swiss movement, the watch may say "Swiss Movement" but it may not say Swiss Made on the watch case or dial.

A product manufactured in Switzerland under a foreign license will still be Swiss in origin, while a product manufactured abroad using Swiss recipes or Swiss methods will still be foreign in origin.

“It is not generally known that quite a few Swiss companies have watches assembled in China for export to North America, Asia and even Europe, where the brand name is more important that the “Swiss made” label. Such watches may consist of a Chinese case and a Chinese crystal, a Taiwan-made dial and metal bracelet and Japanese hands. If the movement is to be considered Swiss, 51% of its value must be Swiss and at least the last wheel must be added in Switzerland. Swiss watch brands without the “Swiss made” label are usually equipped with a Japanese movement. The “Swiss parts” label means that the movement is assembled in Asia using kits consisting at least partially of Swiss made components.”

This issue (the definition of Swiss made) has stratified the Swiss watch industry internally. There is a difference of opinion as to what it should mean among the different strata of Swiss watch brands. The key point that most people miss on this subject is that the current law, more than actually defining a Swiss watch, merely defines a minimum standard. [1] Annual Report of the FH 1967 at page 59. Often, the Swissness of a watch is largely dependent on the brand and its reputation and for this reason, among others, the watch industry is stratified over the definition of "Swiss made".

From time to time namely in 2003 and more particularly in 2007, there are efforts made to strengthen the definition of "Swiss made." These efforts are normally spearheaded by the Federation of the Swiss Watch Industry FH(FH) a trade organization.

The Swiss federal Council modified the ordinance regulating the use of the "Swiss" name for watches in May 1995. The was said to bring the requirements of Swiss watchmaking industry a rubric like those of the European Union. In essence, the revision made it possible to affix indications of "Swiss made" on foreign watchcases and dials intended to equip Swiss watches. A watch is considered Swiss whose movement is Swiss, whose movement is encased in Switzerland and whose final control by the manufacturer takes place in Switzerland. Conversely, the Swiss manufacturers of parts destin for foreign watches from then on were authorized to visibly indicate that their products come from Switzerland. These innovations were intended to improve the transparency as regards the source of products. Consumers were expected to clearly recognize from what countries the various constituent parts of the watches came. However, the revisions were not intended to reduce the protection the name "Swiss made". Indeed, the high requirements which are imposed with a Swiss watch were said to remain unchanged.[3],[4]

In 2007, the FH plans to seek political action on a proposal which introduces a new aspect to the definition of Swiss made, in the form of a value criterion.
Accordingly, any mechanical watch in which at least 80% of the production cost is attributable to operations carried out in Switzerland would be considered as a mechanical Swiss watch. For other watches, particularly electronic watches, this rate would be 60%. Technical construction and prototype development would moreover need to be carried out in Switzerland. Raw materials, precious stones and the battery would be excluded from the production cost. The Swiss movement in the existing ordinance already has a value criterion, namely the rate of 50%. Considering that here, too, the definition needs reinforcing, the draft amends these value criteria. For mechanical movements therefore, the rate would be at least 80% of the value of all constituent parts. For other movements, particularly electronic movements, this rate would be 60%. Technical construction and prototype development in Switzerland would also be a requirement in this case. The draft also stipulates other provisions concerning the definition of Swiss constituent parts and assembly in Switzerland.
With a rate of 80%, the FH proposes to lay particular emphasis on the mechanical watch. With these proposals, objectives in terms of protecting the Swiss Made label should be attained. The proposed criteria also take into account the place of manufacture and the origin of components, thereby complying with the law on trademarks which serves as the legal basis of the Swiss Made Ordinance. However, it will be up to the FH General Meeting to reach a final decision on the matter.
The FH effort to strengthen Swiss Made is supported, e.g. by Compagnie Financière Richemont SA, Montres Rolex, and the Swatch Group, among others.

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 11, 2010, 03:49:05 μμ από Watch-Collector »
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

  • Honorary Moderator
  • Tourbillion
  • ****
  • Μηνύματα: 10743
    • Προφίλ
    Πολύ ωραίο θέμα Άρη και πως να διαφωνίσει κανείς με τις τοποθετήσεις και τους προβληματισμούς σου.....ίσως θα έπρεπε να υπήρχε και μιά δεύτερη διαβάθμιση με κάποιο άλλλο διακριτικό, ώστε να ξεχωρίζει η "ήρα από το στάρι".....εδώ το "swiss made" έχει φτάσει να αποτελεί γρίφο για τους ωρολογόφιλους, πόσο μάλλον για τον απλό καταναλωτή.....


Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος blackbird

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 10423
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Για την πλειοψηφία των καταναλωτών σημασία έχει η μάρκα κι όχι το SWISS MADE. Τους ενδιαφέρει να γράφει Ρόλεξ, Αρμάνι, Ταγκ (και Χόιερ να μη γράφει το ίδιο τους κάνει), Μπέρμπερις, Ωμέγα, Αντίντας κοκ. Τι έχουν δει στα περιοδικά και στις περισσότερες βιτρίνες; Είναι μοδάτο; πουλάει μούρη; αναγράφει διαφημιζόμενη μάρκα; Μοιάζει (ή είναι ίδιο) με το ρολόι της ΤιΒί περσόνας; Αυτά έχουν σημασία. Πόσες φορές βρεθήκατε μπροστά σε βιτρίνα κοσμηματοπωλείου και οι διπλανοί σας επικροτούσαν το μουράτο ρολόι του Φουμαντσού και για καλό και ακριβό (γαμπριάτικο) το ρολόι του τάδε μεγάλου οίκου μόδας αγνοώντας παντελώς τα διπλανά αντίστοιχης τιμής Μπομ & Μερσίε, Ζενίθ, Όρις κοκ. Είναι σαν την αγορά των σημερινών αυτοκινήτων. Σημασία έχει να είναι γνωστής μάρκας κι αν δεν έχει πάνω του αστέρια, προπέλες και κύκλους ας είναι τουλάχιστον μουράτο, να έχει GPS, TV και φραπεδοστήριγμα. Ποιον το νοιάζει τι ανάρτηση έχει, πως στρίβει και πως ανοίγει το καπό του κινητήρα;
Όλα αυτά νοιάζουν μόνο τον Άρη, το Γιάννη, εμένα και καμιά εκατοστί μέλη κι επισκέπτες.

Φιλικά
Δημήτρης

Ξέρετε πόσες δεκάδες ελβετικές εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή φασόν, δηλ. συναρμολόγηση για τρίτους υπάρχουνq Όχι μόνο οι Ελβετοί τις έχουν ανάγκη αλλά και οι Κινέζοι, Ταϊβανοί και Βιετναμέζοι για να μπορούν να αναγράφεται το SWISS MADE στα ρολόγια των πελατών τους.

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

  • FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • Μηνύματα: 1874
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
Άρη,
πήγαμε λοιπόν και φάγαμε την ωραία σοκολατόπιτα περεχυμένη με Kirsch, μετά, κάτω από ένα καταγάλανο ουρανό και χιονισμένες πανέμορφες Άλπεις, πήγαμε στην γωνιά με τον παλιό ωρολογοποιό... Λίγο καμπουριαστός, με εκείνα τα γνωστά στρογγυλά γυαλάκια και το ευγενικό χαμόγελο, μας έδειξε τα καμάρια της βιοτεχνίας που η οικογένειά του ίδρυσε πριν σχεδόν 2 αιώνες...
Ευτυχισμένοι...
Και μετά ...ξυπνήσαμε! Αθήνα, νέφος, ζέστη, απεργίες, ύφεση...
Έτσι καλέ μας φίλε... Όπως το σαλάμι τύπου Ουγγαρίας... Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η λέξη "τύπου" αντικαταστάθηκε από ένα μικρό-μικρό "τ." που δύσκολα το προσέχεις πριν από το "Ουγγαρίας"! Ωστόσο, μέσα στην κουτοπονηριά τους είχαν και τον φόβο των Ιουδαίων και η τιμή στο "τύπου" είναι 4-5 φορές μικρότερη από το αυηθεντικό. Στα ρολογάκια γίνεται το ίδιο?
Κι εγώ αγαπώ το watchus Helveticus (!) όπως εσύ, αλλά θα ήθελα τα πράγματα πιό ντόμπρα εκ μέρους των. Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω...
Πάντως η κουτοπονηριά και οι εκφάνσεις της έγινε επιστήμη, και φυσικά μόνον προνόμιο των νεο-ελλήνων και των Τούρκων δεν είναι πια...
Μία παρατήρηση, μόνη και τελευταία:
Όταν έχεις τέτοια βαρειά κληρονομιά, όπως το Swiss made, πρέπει να είσαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ στην διαχείρισή της...Και ΑΝΤΑΞΙΟΣ! Είσαι?
Άρη , πολύ καλά τα είπες, κι ευχαριστούμε!
Θάνος
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος pancho

  • 44mm case
  • Μηνύματα: 605
    • Προφίλ
Για την πλειοψηφία των καταναλωτών σημασία έχει η μάρκα κι όχι το SWISS MADE. Τους ενδιαφέρει να γράφει Ρόλεξ, Αρμάνι, Ταγκ (και Χόιερ να μη γράφει το ίδιο τους κάνει), Μπέρμπερις, Ωμέγα, Αντίντας κοκ. Τι έχουν δει στα περιοδικά και στις περισσότερες βιτρίνες; Είναι μοδάτο; πουλάει μούρη; αναγράφει διαφημιζόμενη μάρκα; Μοιάζει (ή είναι ίδιο) με το ρολόι της ΤιΒί περσόνας; Αυτά έχουν σημασία. Πόσες φορές βρεθήκατε μπροστά σε βιτρίνα κοσμηματοπωλείου και οι διπλανοί σας επικροτούσαν το μουράτο ρολόι του Φουμαντσού και για καλό και ακριβό (γαμπριάτικο) το ρολόι του τάδε μεγάλου οίκου μόδας αγνοώντας παντελώς τα διπλανά αντίστοιχης τιμής Μπομ & Μερσίε, Ζενίθ, Όρις κοκ. Είναι σαν την αγορά των σημερινών αυτοκινήτων. Σημασία έχει να είναι γνωστής μάρκας κι αν δεν έχει πάνω του αστέρια, προπέλες και κύκλους ας είναι τουλάχιστον μουράτο, να έχει GPS, TV και φραπεδοστήριγμα. Ποιον το νοιάζει τι ανάρτηση έχει, πως στρίβει και πως ανοίγει το καπό του κινητήρα;
Όλα αυτά νοιάζουν μόνο τον Άρη, το Γιάννη, εμένα και καμιά εκατοστί μέλη κι επισκέπτες.

Φιλικά
Δημήτρης

Ξέρετε πόσες δεκάδες ελβετικές εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή φασόν, δηλ. συναρμολόγηση για τρίτους υπάρχουνq Όχι μόνο οι Ελβετοί τις έχουν ανάγκη αλλά και οι Κινέζοι, Ταϊβανοί και Βιετναμέζοι για να μπορούν να αναγράφεται το SWISS MADE στα ρολόγια των πελατών τους.

+1

.... Ποιον το νοιάζει τι ανάρτηση έχει, πως στρίβει και πως ανοίγει το καπό του κινητήρα;

+1000
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....


Αποσυνδεδεμένος george_

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 13075
    • Προφίλ
Σημερα -τοσο για τον περισσοτερο κοσμο, οσο και για αρκετους απο εμας που ειμαστε μυημενοι στο ρολο’ι’- μεγαλυτερη σημασια εχει πλεον το ονομα του κατασκευαστη παρα αυτο καθ’ εαυτο το διακριτικο, αφου το βαρος και μονο του ονοματος της εταιριας θεωρειται πια συνωνυμο του καλου ρολογιου, διασφαλιζοντας την ποιοτητα του!


Πολυ ωραιο...συμφωνειτε και σεις ,οτι πιο σημαντικο ειναι η εταιρια και το μοντελο...αντιο swiss made... ;)

Κλειστηκαν στον εαυτο τους και μετα την απαραιτητη περιοδο εσωστρεφειας και αυτοκριτικης, συσπειρωθηκαν... οργανωθηκαν και συνειδητοποιησαν -μεταξυ αλλων- οτι περαν του οτι πρεπει να κατεβασουν το κεφαλι, θα πρεπει να κατεβασουν και τις τιμες στον προ’ι’ον τους... χωρις να εκπεσει σε ποιοτητα, εαν θελουν το προ’ι’ον τους να πουλησει...

Τα μεγαλα γκρουπ,ειναι πολυεθνικες και ο σκοπος ειναι το κερδος... :(
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 28, 2010, 10:45:25 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος blackbird

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 10423
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Οι μικρές εταιρείες είναι τοπικές και ο σκοπός είναι η ζημιά. :applaus:

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος nin

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 8312
    • Προφίλ
...αντιο swiss made... ;)

Πολύ βαρύ και θλιβερό αυτό.

Μεταξύ του διακριτικού και των εταιρειών ως σύνολο ή κάθε μίας ξεχωριστά υπάρχει μια σχέση αλληλοπροσδιορισμού. Δεν νοείται το ένα χωρίς το άλλο.

Αποσυνδεδεμένος mantilas

  • 48mm case
  • Μηνύματα: 1202
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
Aυτο ακριβως εννοω αγαπητε Watch-Collector και νομιζω οτι επρεπε να τεθει αυτο το θεμα την στιγμη που ολοι μας δαπανουμε χρηματα και πολλα μαλιστα για ενα ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟΙ. :respect: :respect: :respect:Συμφωνω απολυτως με την αποψη σου.

Αποσυνδεδεμένος nikosp

  • 38mm case
  • Μηνύματα: 241
    • Προφίλ
Θα ήθελα να πώ ότι στην εποχή τής Παγκοσμιοποίησης είναι πλέον δύσκολο να περιμένουμε μία χώρα σε αντίθεση με τήν τρέχουσα ταση (να παράγουν προιόντα ανα τόν κόσμο) να μήν την ακολουθήσει
Μάλλον θα πρέπει και εμείς να το καταλάβουμε ότι αμιγώς πριόντα Swiss Made σιγά σιγά θα εκλείψουν εάν δεν έχουν ήδη εκλείψει
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

Αποσυνδεδεμένος george_

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 13075
    • Προφίλ
Οι μικρές εταιρείες είναι τοπικές και ο σκοπός είναι η ζημιά

και ερχονται οι μεγαλες ,χοντρες,τριχωτες και κακες και τις αγοραζουν!!! ;D




κανουν και κανα καλο,μερικες φορες τα γκρουπ..


π.χ που θα ηταν η πανεραι σημερα αν δεν την ειχε αγορασει ενα γκρουπ?

ο μπαμπουλας  ;D




seamasterchrono

  • Επισκέπτης
σχεδον οι περισσοτερες μεγαλες εταιριες ρουχων, ρολογιων με μεζικη παραγωγη εχουν τα εργοστασια τοςυ στην Απω Ανατολή αλλα εχουν διαφορετικα Standards, Quality - Manufacturing & Operating Procedures  απο τους αμιγως Κινέζους παραγωγούς... Αυτα όλα βαπτίζονται ως ''Swiss Μade'' .... 

Αποσυνδεδεμένος mitsman

  • 48mm case
  • Μηνύματα: 1156
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
Παράθεση
σχεδον οι περισσοτερες μεγαλες εταιριες ρουχων, ρολογιων με μεζικη παραγωγη εχουν τα εργοστασια τοςυ στην Απω Ανατολή αλλα εχουν διαφορετικα Standards, Quality - Manufacturing & Operating Procedures  απο τους αμιγως Κινέζους παραγωγούς... Αυτα όλα βαπτίζονται ως ''Swiss Μade'' ....
Για τον ιδιο λογο ομως μια τηλεοραση sharp made in japan εχει 30% πανω στην τιμη της....Και ολοι προτιμαμε κατι που ειναι απο την εκαστωτε χωρα-ονομα στο χωρο....
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

seamasterchrono

  • Επισκέπτης
σε αυτο εχεις δίκιο ... και εχει μεγαλη διαφορά στην ποιότητα κατασκευης

Αποσυνδεδεμένος chrisrazor

  • 38mm case
  • Μηνύματα: 287
  • Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία
    • Προφίλ
    • www.softone.gr
Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα περί παγκοσμιοποίησης . Το corsaki μου είχε προδιαγραφές made in german αλλά φτιάχτηκε σχεδόν εξ' ολοκλήρου στην Ισπανία . Είναι τώρα ίδιο με αυτό που αγοράζει ένας γερμανός ,  ποιος μπορεί να ξέρει . Θεωρώ ότι κάθε τι που αγοράζουμε έχει την αξία που του δίνουμε πρώτα από όλα . Εάν θα μπορούμε να λέμε στο μέλλον swiss made και να είναι swiss made με τις προδιαγραφές που περιμένουμε σαν καταναλωτές ή εάν αυτό θα γίνει προνόμιο μιας μικρής ελιτίστικης ομάδας ανθρώπων που κι αυτή θα μικραίνει συνεχώς δεν ξέρω επίσης . Ξέρω όμως ότι πάντα θα χαίρομαι κι ελπίζω να χαίρεστε όλοι την αγορά ενός ρολογιού που επιθυμούσατε από καιρό και με τόσο υπομονή συντάξαμε τις δυνάμεις (money) και τις γνώσεις για μια κίνηση που μας δίνει ικανοποίηση και χαρά . Άμα είναι να χάνει και κανένα sec παραπάνω ... υγεία και δύναμη για την επόμενη αγορά.    :)   
Τώρα που θα έχουμε wi-fi παντού τι τα θέλουμε τα ρολόγια !

warover

  • Επισκέπτης
Η γυναικα του Καισαρα πρεπει πανω απο ολα να ειναι κυρια ,εγω απορω πραγματικα τι σας νοιαζει που φτιαχνεται τι ,? αφου ουτοσιαλος δεν ειναι δεικτης ποιοτητας, το Ελβετικο ρολοι εχει παρει την κατω βολτα γιατι ειναι πιο πολυ marketing παρα ρολοι  και για αυτο φταιει και το κοινο που τα αγοραζει  γιατι οταν δινουμε 10 και 20Κ για ενα ρολοι που σε χειροποιητη εγρασια εχει 20 με 30 ωρες max τοτε τι ψαχνουμε
θελετε πραγματικο Ελβετικο ρολοι εδω ειναι

ΥΓ
Το ρολοι αλλαζει και αυτο φταιει το κακο προσωπο της βιομηχανιας(να και ενα καλο) με τον παραγκωνισμο των master-watchmaker απο διαφημιστες στις μεγαλες εταιρειες οι μικρες ανεξαρτητες πεταγονται σαν τα μανιταρια στην Ελβετια να ναι καλα και το Purist βεβαιως βεβαιως  προβλεπω σε λιγα χρονια τα μεγαλα ονοματα στο "καλο" ρολοι στην Ελβετια θα ειναι αλλα ....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 28, 2010, 08:07:35 μμ από warover »

Αποσυνδεδεμένος nin

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 8312
    • Προφίλ
...εγω απορω πραγματικα τι σας νοιαζει που φτιαχνεται τι ,? αφου ουτοσιαλος ...

Νικόλα μην υπεραπλουστεύεις. Άλλο αρτιότητα συνδυασμένη με την πίστη κατά το δυνατόν στην παράδοση ανά τους αιώνες και άλλο "απλή" λειτουργικότητα. Για παράδειγμα ο τρόπος που έγραψες τη λέξη ουτοσιάλος... οι περισσότεροι την κατάλαβαν έστω και έτσι γραμμένη, άρα είναι λειτουργική. Ή σχεδόν λειτουργική. Δεν είναι όμως το ίδιο να διαβάζεις "ουτοσιάλος" και "ούτως ή άλλως.

warover

  • Επισκέπτης
Νικόλα μην υπεραπλουστεύεις. Άλλο αρτιότητα συνδυασμένη με την πίστη κατά το δυνατόν στην παράδοση ανά τους αιώνες και άλλο "απλή" λειτουργικότητα. Για παράδειγμα ο τρόπος που έγραψες τη λέξη ουτοσιάλος... οι περισσότεροι την κατάλαβαν έστω και έτσι γραμμένη, άρα είναι λειτουργική. Ή σχεδόν λειτουργική. Δεν είναι όμως το ίδιο να διαβάζεις "ουτοσιάλος" και "ούτως ή άλλως.

Ποια παραδοση ?
λες βρε Χαρη ο Breguet να εκοβε τις γεφυρες με CNC και να τις ελεγχε με vertex camera;D

Αποσυνδεδεμένος nin

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 8312
    • Προφίλ
Ποια παραδοση ?
λες βρε Χαρη ο Breguet να εκοβε τις γεφυρες με CNC και να τις ελεγχε με vertex camera;D

πίστη κατά το δυνατόν στην παράδοση

warover

  • Επισκέπτης

Αρα ειναι  ψυχολογικο  το θεμα δε θελω να το παω παρακατω, απλα δεν μπορω να το καταλαβω  8)