Και αφου τελειωσαν οι διακοπες λοιπον και γυρισαμε πισω στις παλιες μας συνηθειες, αποφασισα να γραψω και ενα review για το πολυτιμο ρολογακι μου!
Tο ρολοι αυτο λοιπον ξεκινησε ως μια ιδεα της Seiko να αφησει τους πιλοτους της Ιαπωνικης αεροπορικης εταιριας All Nippon Airways (ANA) να σχεδιασουν το ιδανικο ρολοι για πιλοτους.
Οπως γινεται αμεσα αντιληπτο απο τις φωτογραφιες, το ρολοι εχει το κλασσικο πλεον σχεδιο "πιλοτου" στην κασα του και βεβαια την απαραιτητη για τετοιο ρολοι αντιμαγνητικη θωρακιση των 16000 A/m. Εχει διαμετρο 40mm χωρις την κορωνα ενω δανειζεται και πολλα εργονομικα στοιχεια απο τα καταδυτικα οπως την κορωνα στο 4 αλλα και τον προτοκαλι δεικτη για τις ωρες (κανει την αναγνωση της ωρας παιχνιδι!).Βεβαια και η μηχανη δεν θα μπορουσε να ειναι αλλη απο την 7s26 που απο τη μια ειναι γνωστο το ποσο αξιοπιστη ειναι και εχει και καλη ακριβεια, απο την αλλη δεν εχει ικανοτητα hacking ωστε να μπορει να ρυθμιστει με την μεγιστη δυνατη ακριβεια! (πραγμα υποτιθεται απαραιτητο για πιλοτους!). Το καντραν του εχει μεγαλους ευαναγνωστους αριθμους ανα 2 ωρες και στα ενδιαμεσα μακριες γραμμες ενω δεν λειπει το λογοτυπο της ANA στο 9 για να υπαρχει συμμετρια με την ημ/νια στο 3. Περιμετρικα του καντραν υπαρχει και ενας δακτυλιος που παρουσιαζει τα λεπτα ανα 5 και στο 12 ενα πορτοκαλι τριγωνο. Το λογοτυπο της ΑΝΑ υπαρχει χαραγμενο με lazer και στο πλαι της ατσαλινης κασας.
Και βεβαια το 'S' στο τελειωμα του δεικτη των δευτερολεπτων δινει στο ρολοι ενα διαφορετικο αερα, και εχει κανει πολλους να το αγαπησουν μονο και μονο γι αυτο!
Το λουρακι του ειναι ενα απλο δερματινο με αναδιπλουμενη μπουκλα ομως και κυρτωμενο ηδη ωστε να καθεται αψογα στον καρπο!
Για την λουμινοβα δεν ειπα τιποτα, τι να πω αλλωστε, Seiko ειναι!

(θα το διαπιστωσετε απο τις φωτο)
Γενικα σαν κατασκευη ειναι πολυ ποιοτικο, με κυρτο παχυ κρυσταλλο, χοντρο καπακι πισω ωστε να επιτυχγανεται η αντιμαγνητικη προστασια αλλα ειναι και αδιαβροχο στα 100 μετρα πραγμα σπανιο για ρολοι pilot! Και βεβαια ειναι πανεμορφο (ναι ειμαι πολυ αντικειμενικος ...ξερω

) οπως γινεται σχεδον σε ολα τα ρολογια περιορισμενης παραγωγης της Seiko!
Μεσα απο τη συνεργασια αυτη λοιπον γεννηθηκε το Seiko ANA, το οποιο εκτος απο το οτι το φορεσαν οι εν λογω πιλοτοι, εγινε και διαθεσιμο προς το "ευρυ" κοινο οχι σε καποια μαγαζια, αλλα κατα τη διαρκεια της πτησης (μονο σε πτησεις εσωτερικου) της αεροπορικης εταιριας! Ετσι οποιος τυχερος επιβατης επαιρνε χαμπαρι οτι πουλιεται και του αρεσε μπορουσε να το αγορασει απο τις αεροσυνοδους. Δυστυχως η κυκλοφορια του κρατησε περιπου ενα χρονο (μολις!)
Ολα τα παραπανω οπως καταλαβαινετε κατεστησαν το ρολοι σχεδον αγνωστο στον υπολοιπο κοσμο αλλα παραλληλα και πολυ δυσκολο για να βρεθει απο καποιον που εβλεπε καποια φωτογραφια του και ηθελε να το κανει δικο του! Ευτυχως υπηρχαν οι Yeoman και Sheiya που σε καποιες περιπτωσεις ανελαβαν να κανουν τον μεσιτη για ανθρωπους εκτος Ιαπωνιας.
Εγω η αληθεια ειναι αργησα πολυ να το παρω χαμπαρι, γυρω στα τελη του 2009 ηταν που το ειδα σε μια φωτογραφια στο google ψαχνωντας για καποιο αλλο Seiko.
Ξετρελαθηκα!!! Ηθελα να το παρω εκεινη τη στιγμη, αλλα ψαχνωντας περισσοτερο αρχισα να απογοητευομαι! Υπηρχε μολις ενα review για το ρολοι και καποιοες κλειστες πλεον αγγελιες πωλησης του στα γνωστα φορα. Εστειλα μηνυματα οπου μπορουσα στην Ιαπωνια και τους εβαλα να ψαχνουν να μου βρουν ενα!
Και βεβαια κι εγω δεν καθησα με σταυρωμενα τα χερια αλλα 3 φορες την μερα εμπαινα στις δημοπρασιες του Yahoo μιας που καποιες φορες εμφανιζοταν ενα και εξαφανιζοταν με λιγες ωρες (αν ειχε σωστη τιμη!). Ετσι λοιπον βρηκα και το δικο μου περιπου ενα μηνα πριν! Η υπομονη μου ανταμοιφθηκε και σημερα σας το παρουσιαζω!