Αποστολέας Θέμα: M.E.C MANGUSTA AUTOMATICO  (Αναγνώστηκε 22526 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
Απ: M.E.C MANGUSTA AUTOMATICO
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 22, 2010, 08:33:40 πμ »
φιλε ser το ρολοϊ ειναι πανεμορφο κ σου ευχομαστε ολοι καλοφορετο!!!  :)

απλως ο γιωργος, ειναι λιγο επιφυλακτικος, οταν απονεμονται τιτλοι σε διαφορα
ρολογια (πχ στρατιωτικο, space, pilot κλπ). διοτι θεωρει κ συχνα εχει
δικιο κ συμφωνουμε ολοι, οτι πολλες φορες αυτο ειναι κυριως marketing,
χωρις να εχει τοσο μεγαλη σχεση, με την ιστορια κ τις προδιαδραφες των
εν λογω ρολογιων.
απο εκει κ μετα βεβαια, ανοιγεται μια μεγαλη συζητηση, που αλλοι την
παρακολουθουν με μεγαλο ενδιαφερον κ αλλοι προχωρουν σε επομενο θεμα..  :D
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 22, 2010, 02:08:02 μμ »
Αγαπητέ SER, κατά τη γνώμη μου, το να λανσάρεται ένα ρολόι από τον κατασκευαστή του ως "στρατιωτικό" δεν λέει απολύτως τίποτα και είναι θέμα marketing. Επίσης το να χρησιμοποιείται ένα ρολόι, ακόμη και ευρέως από στρατιωτικό προσωπικό επειδή επιλέγουν οι ίδιοι να το αγοράσουν γιατί το θεωρούν ανθεκτικό ή φτηνό όπως συμβαίνει με το g-shock πάλι δεν λέει τίποτα και δεν καθιστά το ρολόι "στρατιωτικό" σε καμία περίπτωση.
Κατά τη γνώμη μου, και θα ήθελα να ακούσω αντίθετες γνώμες αν έχει κάποιος, για να θεωρείται ένα ρολόι "στρατιωτικό" πρέπει να χορηγείται επίσημα από τον στρατό στους στρατιώτες σαν μέρος του εξοπλισμού τους, ή έστω να προτείνεται, επίσημα πάλι, από τον στρατό σαν κατάλληλο για επιχειρησιακή χρήση.
Συνήθως αυτά τα ρολόγια έχουν υποστεί μια σειρά από τεστ από τον στρατό και έχουν αποδείξει την ανθεκτικότητα-καταλληλότητα τους.
Πίστεψέ με αν κάτι τέτοιο ίσχυε για το εν λόγω ρολόι, ο κύριος μαρκετινίστας, αντί να έχει στο site του φωτογραφίες από ρουκέτες και αεροπλάνα, θα είχε αμολήσει φαρδιά-πλατιά την συγκεκριμένη πληροφορία, (ότι το ρολόι έχει δοκιμαστεί από την τάδε στρατιωτική υπηρεσία και έχει βρεθεί κατάλληλο κτλ.) και τα ρολόγια του θα πουλάγανε σαν ζεστά ψωμάκια ακόμη και ασπρόμαυρο να ήταν το site...

Με εκτίμηση,

Θοδωρής. 
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 22, 2010, 02:26:22 μμ »
Αγαπητέ SER, κατά τη γνώμη μου, το να λανσάρεται ένα ρολόι από τον κατασκευαστή του ως "στρατιωτικό" δεν λέει απολύτως τίποτα και είναι θέμα marketing. Επίσης το να χρησιμοποιείται ένα ρολόι, ακόμη και ευρέως από στρατιωτικό προσωπικό επειδή επιλέγουν οι ίδιοι να το αγοράσουν γιατί το θεωρούν ανθεκτικό ή φτηνό όπως συμβαίνει με το g-shock πάλι δεν λέει τίποτα και δεν καθιστά το ρολόι "στρατιωτικό" σε καμία περίπτωση.
Κατά τη γνώμη μου, και θα ήθελα να ακούσω αντίθετες γνώμες αν έχει κάποιος, για να θεωρείται ένα ρολόι "στρατιωτικό" πρέπει να χορηγείται επίσημα από τον στρατό στους στρατιώτες σαν μέρος του εξοπλισμού τους, ή έστω να προτείνεται, επίσημα πάλι, από τον στρατό σαν κατάλληλο για επιχειρησιακή χρήση.
Συνήθως αυτά τα ρολόγια έχουν υποστεί μια σειρά από τεστ από τον στρατό και έχουν αποδείξει την ανθεκτικότητα-καταλληλότητα τους.
Πίστεψέ με αν κάτι τέτοιο ίσχυε για το εν λόγω ρολόι, ο κύριος μαρκετινίστας, αντί να έχει στο site του φωτογραφίες από ρουκέτες και αεροπλάνα, θα είχε αμολήσει φαρδιά-πλατιά την συγκεκριμένη πληροφορία, (ότι το ρολόι έχει δοκιμαστεί από την τάδε στρατιωτική υπηρεσία και έχει βρεθεί κατάλληλο κτλ.) και τα ρολόγια του θα πουλάγανε σαν ζεστά ψωμάκια ακόμη και ασπρόμαυρο να ήταν το site...

Με εκτίμηση,

Θοδωρής. 
Λογικο!

Τα casio ,οσο γνωριζω,τα εχουν επισημα οι navy seals? στην ΝΑΣΑ ειαι ενα απο τα ρολογια
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 22, 2010, 02:36:49 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 22, 2010, 02:36:12 μμ »
Kαμια αντιρηση φιλε Θοδωρη με ολα αυτα που ανεφερες.Δεν ξερω αν χορηγουνται σε στρατιωτες τα συγκεκριμενα(πολυ πιθανο οχι)αλλα σκοπος τους ειναι η στρατιωτικη χρηση.Αλλωστε σε ενα τοσο φθηνο ρολοι η πυξιδα θα ηταν αχρηστη αν δεν ειχε καποιο λογο υπαρξης(καταδρομες κ.τ.λ.)Επισης να αναφερω πως τα συγκεκριμενα ρολογια πωλουνται σε καταστηματα στρατιωτικων ειδων οποτε λογικα στο βγαζει σε μια τετοια τιμη που πιθανο να αγορασεις και να ταλαιπωρησεις,ενω επισης ο Ιταλικος και ο οποιοσδηποτε στρατος να μην εχει τεσταρει ποσο αντεχουν και αυτο ειναι λογικο.Δεν ξερω οι Ιταλοι στρατιωτες τι επιλεγουν αλλα τα M.E.C ως στρατιωτικα ρολογια που παραγονται στη χωρα τους πολυ πιθανο να μην τους αφηνουν αδιαφορους.
                                                                Φιλικα
                                                                  Ser

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 22, 2010, 02:44:20 μμ »
 ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 22, 2010, 02:50:55 μμ από SER »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιούλιος 22, 2010, 02:52:47 μμ »
Ανοιξα νεο θεμα

Πως λειτουργει?

Ειναι 1-2 Ιταλικες εταιριες που εφτιαξαν στρατιωτικα ρολογια και ηρθαν πολλες αλλες,να πατησουν πανω στο orologio militare,που δεν ειναι τιποτα αλλο απο φρου-φρου και αρωματα.Τα ρολογια αυτα,εδω, θα τα  βρεις σε κατι μαγαζακια με στρατιωτικα ειδη,αντε και σε κανα συνοικιακο μαγαζι ...Με αυτα τα λεφτα ,θα αγοραζα ενα CWC...Οι Ιταλοι δεν τα αγοραζουν  ευκολα,τετοια ρολογια...Αν θες πυξιδα ,θα βρεις και σε καλυτερες τιμες ;)

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιούλιος 22, 2010, 02:56:54 μμ »
Αρα τωρα παραδεχεσαι και εσυ πως τα ρολογια MEC ειναι στρατιωτικα.Και σε ρωταω, απο τη στιγμη που πωλουνται σε στρατιωτικα μαγαζια, ο στρατιωτικος που θα μπει μεσα δεν υπαρχει περιπτωση να ψωνισει?Η θα επιλεξει αυστηρα και μονο ΠΑΝΕΡΑΙ, για να τιμησει το σωμα αλλιως κανενα ΑΝΟΝΙΜΟ ή εστω ENNEBI?!Ενω επισης να φανταστω πως ολοι οι Ιταλοι στρατιωτικοι εχουν ψαχτει ενας-ενας και δεν το φοραει κανενας MEC?Επισης ενα ρολοι που εχει πυξιδα,ειναι Swiss Movement,φοραει Eta και ειναι καλυτερο του?Ποιο?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιούλιος 22, 2010, 03:06:49 μμ »
Εχουμε μπερδεψει την βουρτσα με την π.....!!! ;D :P

Ποτε τα ειπα εγω αυτα?Θα παει ο Ιταλος στρατιωτης να αγορασει σε ενα τετοιο μαγαζι ρολοι?Δεν νομιζω!Παλι αυτο το swiss !?Κινα ειναι τα υλικα ,βασικα..

εναλλακτικη σου εδωσα!!!CWC

η πυξιδα ειναι βασικος και απαραιτητος εξοπλισμος σε ενα στρατιωτικο ρολοι?

Οκ ,εσυ ξερεις καλυτερα

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιούλιος 22, 2010, 03:14:08 μμ »
Η βουρτσα με την λουτσα μπερδευτηκε απ οταν ποσταρες εσυ νομιζω ;)Ειπες πως πωλουνται σε μαγαζια με στρατιωτικα ειδη και εσυ αρα τι ειναι?Στρατιωτικα η οτι αλλο θελει ο καθενας?Τα υλικα ειναι Κινα?Που στηριζετε αυτο?Υπαρχουν πληροφοριες?Οι εναλλακτικες δεν μου αρεσουν ουτε θα προτιμουσα.Η πυξιδα δειχνει μια complication που την κανει ανωτερο απο ενα αλλο.Πυξιδα για να βρεις σε ελβετικο ρολοι πρεπει να δωσεις πολλα$$$$$$.Ναι αν θες την πυξιδα την θεωρω απαραιτητο και βασικο εξοπλισμο σε ενα στρατιωτικο ρολοι που σεβεται τον εαυτο του οπως το MEC.Εγω ξερω καλυτερα ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιούλιος 22, 2010, 03:17:10 μμ »
Η πυξιδα δειχνει μια complication που την κανει ανωτερο απο ενα αλλο

Ειπες πως πωλουνται σε μαγαζια με στρατιωτικα ειδη και εσυ αρα τι ειναι?

Οκ :)

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιούλιος 22, 2010, 03:18:21 μμ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιούλιος 22, 2010, 03:19:21 μμ »
 ;)

Αποσυνδεδεμένος ^Deadly_Sin^

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιούλιος 22, 2010, 03:19:51 μμ »
 :)

Μηπως το προβλημα ειναι το πως κρινει καποιος ενα ρολοϊ σαν στρατιωτικο? Δηλαδη, εχετε διαφορετικους ορισμους για το "στρατιωτικο". Ο ενας χαρακτηριζει στρατιωτικο ενα ρολοϊ που εχει δωθει επισημα σαν εξοπλισμος σε καποιο στρατο και ο αλλος ενα ρολοϊ το οποιο εχει φτιαχτει για να μπορει να ανταπεξελθει σε στρατιωτικη χρηση. (δεν ξερω αν γινομαι αντιληπτος)

παντως κοιτωντας στη σελιδα της νομιζω οτι αναφερει μια φραση κλειδι

Unlike in the very early days, when "military watches" were basically remakes of products originally manufactured for the soldiers, aircraft pilots and sailors of the main armies, nowadays that same definition applies to a broader set of watches, however all characterised by functions and features inspired by the military use.
http://www.mecmilitary.it/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=4&lang=en

...αρα ειναι και λιγο υποκειμενικος ο ορος military watch? εγω προσωπικα θα τα ελεγα military watches με βαση το οτι εχουν λειτουργιες που συναντουμε σε στρατιωτικα ρολογια. Οκ, τελειωσα με αυτο  :P

Ελπιζω να ευχαριστηθεις το καινουριο σου ρολοϊ, να δειχνει παντα καλες ωρες και η πυξιδα να δειχνει παντα σωστους δρομους  ;)
Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music - the world is so rich, simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.
Henry Miller (1891 - 1980)
My Instagram

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιούλιος 22, 2010, 03:21:02 μμ »
Φιλε Αλεξανδρε σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου :-*

Αποσυνδεδεμένος jimko7

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιούλιος 22, 2010, 05:00:52 μμ »
Στέργιο από ότι βλέπω η συλλογή όσο πάει και μεγαλώνει :D
Με γεια!!Να το χαρείς και να το φοράς!Είτε είναι στρατιωτικό είτε όχι... :dielaughing: :dielaughing:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιούλιος 22, 2010, 06:14:02 μμ »
Eυχαριστω πολυ φιλε Δημητρη ;)

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιούλιος 22, 2010, 06:15:21 μμ »
Ωραιο ρολογακι φιλε ser,να το χαιρεσαι.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιούλιος 22, 2010, 06:18:58 μμ »
Τhanks φιλε μου :-*

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιούλιος 22, 2010, 07:44:09 μμ »
Χωρίς να θέλω να ξαναανοίξω μία συζήτηση που λογικά έφθασε στό τέλος της θα ήθελα να προσθέσω ότι σήμερα η πυξίδα δέν είναι πλέον τίποτε άλλο παρά ένα όργανο vintage που στην πράξη δεν προσφέρει τίποτα
Δέν ξέρω άν έχετε μάθει ότι βγήκαν τα GPS και οι πυξίδες πήγαν στήν άκρη
Οσο γιατό τι είναι στρατιωτικό και τί όχι νομίζω ότι είναι προφανές ότι στρατιωτικό είναι αυτό που δίνετε από τήν μονάδα στίς ειδικές μονάδες
Ολλα τα άλλα απλά προσπαθούν να του μοιάσουν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αξίζουν
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιούλιος 22, 2010, 07:51:43 μμ »
Αν βγει ρολοι που θα εχει gprs θα το παρω :DΝα πω επισης πως οντως για μενα που δεν ξερω να την διαβαζω να ειναι αχρηστη η πυξιδα για αλλους μαλλον οχι.Ενω το οτι ενα ρολοι που ειναι αρκετα φθηνο για μενα να εχει μια complicaton που την βρισκεις σε αλλα πολυ πανακριβα ρολογια,εμενα με κανει να το χαιρομαι και συχνα πυκνα να την κοιταζω.Τωρα τι ειναι στρατιωτικο ειναι μεγαλο ζητημα ;)