Αποστολέας Θέμα: Το πλένετε;  (Αναγνώστηκε 5605 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Το πλένετε;
« στις: Ιούλιος 16, 2010, 01:42:24 μμ »
ο ιδρώτας μάλλον περισσότερη μιας και όταν το βάλεις στην θάλασσα, μόλις βγεις θα το περιποιηθείς...ξέπλυμα με νερό κλπ...ενώ με τον ιδρώτα δεν νομίζω να μπαίνεις κάθε τρεις και λίγο σε αυτή την διαδικασία...

Φιλικά Γιώργος

Εγώ όχι απλά μπαίνω στον κόπο γιατί η "μπίχλα" του ιδρώτα σε συνδυασμό με την σκόνη προκαλεί φοβερό wear και tear στους μπρασελέδες, αλλά έχω πάρει και ειδικά καθαριστικά και πανάκια (γιατι τα απλα πανάκια πασαλείβουν την σκόνη με αποτέλεσμα να δημιουργεις χαρακιές και γρατζουνιές από μόνος σου στα γυαλισμενα μέρη του ρολογιου, κάσα κ.λ.π) , τα οποία είναι η καλύτερη δυνατή λύση πριν από το ultrasonic cleaner.

Από εδώ :http://www.veraet.com/

Με αφορμή την παραπάνω ενδιαφέρουσα συζήτηση θα ήθελα να μάθω αν κι άλλοι πλένουν και περιποιούνται όχι μόνο τα μπρασελέ τους αλλά και τα ρολόγια τους.

Αυτό που κάνει ο Πάνος δε το γνώριζα. Εγώ το πολύ πολύ να πλύνω με αγνό σαπούνι και οδοντόβουρτσα μια φορά το χρόνο τα ρολόγια μου και τα μπρασελέ τους (πλην του ξεπλύματος με τρεχούμενο νερό μετά τη θάλασσα).

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Το πλένετε;
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 16, 2010, 01:52:32 μμ »
Τώρα που έχει πολύ ζέστη και ιδρώνει πάρα πολύ το χέρι μου, ειδικά αν πάω κέντρο, πλένοντας τα χέρια μου, περνάω ένα χέρι και το ρολόι μου... Η βρώμα και τα άλατα που πιάνει ο μπρασελές ανάμεσα, αν τον αφήσω άπλυτο θα μαζευτούν και δε θα καθαρίζει μετά... Οπότε κάθε 3-4 μέρες ανάλογα και πόσο το φοράω, του κάνω ένα πλύσιμο... Ανάλογα βέβαια και ποιο ρολόι μιλάμε... Αν το φοράω για γυμναστήριο/ποδήλατο/τρέξιμο/θάλασσα, τότε απλά κάνω μπάνιο φορώντας το. ΠΑΝΤΑ όμως το νερό είναι άφθονο και το φυσάω για να μην μένουν υπολείμματα σαπουνάδας σε μέρη που δεν φαίνονται...

Αποσυνδεδεμένος Yoshitoshi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 16, 2010, 02:01:56 μμ »
Ένα new daytona 116520 steel 2 μηνών δε το βγάζω από το χέρι μου...

Στο καθημερινό μου ντουζάκι πλένεται και αυτό μαζί μου και μετά πέφτει σκούπισμα και ξεκούραση μέχρι το επομένο πρωί.

Φιλικά
Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 16, 2010, 02:03:07 μμ »
Ακόμα περισσότερες πληροφορίες στο site του Sheldon Smith

http://www.minus4plus6.com/maintenance.htm

http://www.minus4plus6.com/cool.htm#veraet

Εννοείται ότι το κλασσικό σαπούνι ή υγρό καθαρισμού χεριών και το νεράκι κάνουν θαύματα και κάνουν το ατσάλι να αστράφτει.

Ακόμα δεν εχω φτασει σε βαθμό υστερίας να ξεπλένω το ρολόι με απεσταγμένο νερό, μην τυχον και υπάρξει το παραμικρό δείγμα άλατος, αλλά ποτέ δεν είναι αργά  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 16, 2010, 02:17:45 μμ »
Όποτε το θυμάμαι τα πλένω με σαπούνι και νερό. (τα αδιάβροχα, τα άλλα μόνο πανάκι βρεγμένο)

Το Breitling το πλένω μόνο με αγιασμό.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 16, 2010, 02:28:09 μμ »
Όποτε το θυμάμαι τα πλένω με σαπούνι και νερό. (τα αδιάβροχα, τα άλλα μόνο πανάκι βρεγμένο)

Για πρότεινε μοναστήρια ή πηγές....  :P

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 16, 2010, 02:30:59 μμ »
καθε 2 μηνες  του βγαζω το bracelet και ,οδοντοβουρτσα νερακι σαπουνακι και μπλουμ στην πλαστικη λεκάνη.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 16, 2010, 10:47:27 μμ »
Όταν γυρνάω από τη θάλασσα, αρκετά προσεκτικό πλύσιμο με σαπούνι όλο το ρολόι και το λουράκι. Μετά πέρασμα με στεγνό πανί.
Αυτά που δεν βουτάνε στη θάλασσα, μία φορά τον μήνα, πάλι σαπούνι. Και λίγη πολύ απαλή οδοντόβουρτσα για τα δύσκολα σημεία.
Έχω την αίσθηση πάντως ότι όλα τα ρολόγια μετά το πλύσιμο δείχνουν πολύ πιο γυαλιστερά. Και ιδίως το κρύσταλλο. Όσο καλά και να το καθαρίζω, την καθαρότητα που έχει μετά το πλύσιμο με σαπούνι δεν μπορώ να την πετύχω.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 17, 2010, 08:47:30 πμ »
Φυσικά και το πλένω,είτε το ρολεξ SD,είτε το Sinn,ενώ στο Aquatimer πέφτουν-αρκούν μερικές σταγόνες νερό στο openback για να το καμαρώνω!Δεν έχω όξινο ιδρώτα γι'αυτό και τα λουρια μου κρατάνε...........χρόνια!!! ;D
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 17, 2010, 08:58:24 πμ »
Το καλοκαιρι πολυ σπανια φοραω ρολοι δεν μπορω καθολου να ιδρωνω και να το νιωθω στο χερι μου να κολαει ετσι τα ρολογια μου δεν χρειαζονται πλυσιμο και δεν τα πλενω

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 17, 2010, 09:49:18 πμ »
Το καλοκαιρι πολυ σπανια φοραω ρολοι δεν μπορω καθολου να ιδρωνω και να το νιωθω στο χερι μου να κολαει ετσι τα ρολογια μου δεν χρειαζονται πλυσιμο και δεν τα πλενω

Πλάκα.....με...... κάνεις ρε φιλαράκι ?!?!?! Ρολογοάρρωστος και δεν φοράς ρολόι όλο το καλοκαιρι ?!?!?

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 17, 2010, 09:54:50 πμ »
Πλάκα.....με...... κάνεις ρε φιλαράκι ?!?!?! Ρολογοάρρωστος και δεν φοράς ρολόι όλο το καλοκαιρι ?!?!?
Καθολου πλακα, δεν μπορω να κολαει το ρολοι πανω μου
 ασε που μεσα στο καλοκαιρι στις διακοπες ποιος θελει να ξερει τι ωρα ειναι?

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 17, 2010, 10:03:07 πμ »
Καθολου πλακα, δεν μπορω να κολαει το ρολοι πανω μου
 ασε που μεσα στο καλοκαιρι στις διακοπες ποιος θελει να ξερει τι ωρα ειναι?

Αδιόρθωτος.....
Πρώτον, το ρολόι δεν το φοράς για να βλέπεις την ώρα  ;D ;D ;D
Δεύτερον, εγώ μπορώ πιο άνετα να βγω από το σπίτι χωρίς ρούχα, παρά χωρίς ρολόι  8)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 17, 2010, 10:34:41 πμ »

Kι εσύ; ;D

Δεύτερον, εγώ μπορώ πιο άνετα να βγω από το σπίτι χωρίς ρούχα, παρά χωρίς ρολόι  8)

Κι εσύ; ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 17, 2010, 12:38:35 μμ »
Μια φορα την εβδομαδα το χειμωνα και αντιστοιχα δυο το καλοκαιρι και ποτε με ζεστο νερο, ενω το σκουπισμα γινεται ταμποναριστα με βελουτε ολοβαμβακη πετσετα!   ;D

Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 17, 2010, 02:04:26 μμ »

Πρέπει να φτιάξουμε ένα θέμα με τίτλο "κλασσικές ατάκες του φόρουμ" και αυτή να μπει σε περίοπτη θέση!!!!

Τί έχεις πει ρε φίλε!!
Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....

Αποσυνδεδεμένος Dakis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 17, 2010, 03:35:09 μμ »
Φαντζομαι μονο με κρυο νερακι,και χωρις καποιο σαπουνι. Αν εχει κροκο λουρακι, πως πλενεται?

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 17, 2010, 04:20:49 μμ »
Φαντζομαι μονο με κρυο νερακι,και χωρις καποιο σαπουνι.

:yes:

Αν εχει κροκο λουρακι, πως πλενεται?

Φροντιζω να ειναι της 'ΗΙRSCH' αδιαβροχο (ή αλλης εταιριας που παραγει τετοιου τυπου λουρακια), οποτε κανενα προβλημα!   ;D

Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».