Αποστολέας Θέμα: ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΛΟΥΡΑΚΙΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...  (Αναγνώστηκε 4816 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΛΟΥΡΑΚΙΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...
« στις: Ιούλιος 16, 2010, 10:32:56 πμ »
Αγαπητοί φίλοι,
Τώρα το καλοκαίρι ειδικά, τα λουράκια υποφέρουν αρκετά με την ζέστη και βέβαια τον ιδρώτα του καρπού (τουλάχιστον εγώ ιδρώνω αρκετά), καθώς η μέσα μεριά τους -συνήθως σε ανοιχτό μπεζ- κυριολεκτικά ποτίζει και σκουραίνει μετά από κάμποση ώρα φόρεμα...
Πολύτιμες και αναγκαίες οι συμβουλές σας πως να τα περιποιούμαι και να μην μένουν επάνω τους τα κατάλοιπα με κίδυνο να καταστραφούν σε εύθετο χρόνο...
Μιά σκέψη που έκανα είναι να τα ξεβγάζω προσεκτικά με απιονισμένο νερό (αυτό που βάζουμε και στο ατμοσίδερο), και μετά να τα αφήνω να στεγνώνουν καλά σε σκιερό και στεγνό περιβάλλον.
Τι συμβουλεύετε?
Θάνος-Ευχαριστώ
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Απ: ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΛΟΥΡΑΚΙΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 16, 2010, 12:11:44 μμ »
Σημασία έχει να μη σπάσει το δέρμα και κόψει (το πιθανότερο εκεί που τσακίζει για να κουμπώσει η αγκράφα). Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε ένα γαλάκτωμα-κρέμα περιποίησης, όπως το Lexol, αφότου στεγνώσει το λουράκι, στην εσωτερική πλευρά. Όχι καθημερινά, αλλά 2-3 φορές το μήνα, αναλόγως της χρήσης του (πόσο συχνά το φοράτε). Το χειμώνα και μια φορά αρκεί (αν δεν ιδρώνετε).
Επίσης μπορεί εσωτερικά να περαστεί με λίπος (πχ φώκιας) για αδιαβροχοποίηση. Αφήστε το 1-2 μέρες να τραβήξει και μετά σκουπίστε το με ένα πανάκι για να φύγει η λιπαρή αίσθηση.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Panagiotis_1975

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 24, 2011, 12:23:56 μμ »
Πολύ καλή προστασία (τόσο για αδιαβροχοποίηση όσο και για διατήρηση της ευκαμψίας του δέρματος και αποφυγή σπασιμάτων) προσφέρει η υγρή (διαφανής) σιλικόνη. Ποτίζεις ένα βαμβάκι, περνάς το λουρί μέχρι να σκουρίνει (πάνω - κάτω), το αφήνεις λίγο να στεγνώσει και είσαι έτοιμος. Σημαντικό πλεονέκτημα της σιλικόνης είναι ότι δεν αφήνει ούτε σημάδια αλλά ούτε και την παραμικρή αίσθηση λιπαρότητας. Ένα πέρασμα το μήνα είναι κατά τη γνώμη μου αρκετό.

Συμβουλή: το καλοκαίρι (ειδικά την ημέρα και αν έχεις φυσική δραστηριότητα και ιδρώνεις) μη χρησιμοποιείς λουράκια γιατί ό,τι και να κάνεις θα καταστραφούν γρήγορα.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 24, 2011, 02:40:27 μμ από Panagiotis_1975 »

Αποσυνδεδεμένος alfar1979

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 26, 2011, 12:07:21 πμ »
Αν χρησιμοποιηθει στο λουρακι - αφου πρωτα πλυθει- βαζελινη

υπαρχει καποιο προβλημα; ???

Αποσυνδεδεμένος Panagiotis_1975

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 28, 2011, 10:03:15 μμ »
Η βαζελίνη έχει βάση το πετρέλαιο και στην πορεία ξηραίνει το δέρμα...δεν θα τη συνιστούσα (ειδικά σε ακριβά λουριά)...άσε που αφήνει λιπαρότητα...Δοκίμασε τη σιλικόνη και θα με θυμηθείς:)

Αποσυνδεδεμένος CNR

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 09, 2011, 01:05:48 πμ »
Για τα δερμάτινά μου χρησιμοποιώ τις λοσιόν της Saphir (τις βρίσκεις στα περισσότερα "τακούνι express") το Leather Balm για απλή συντήρηση και το Mink Oil για ξεραμένα, ταλαιπωρημένα δέρματα, όχι πολύ συχνά όμως το Mink Oil γιατί μπορεί να μαλακώσει υπερβολικά το δέρμα.

Στα (σχετικά φτηνά) λουράκια που έχω, έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα αν και παίρνει 1-2 μέρες μετά για να φύγει η κάπως "κολλώδης" αίσθηση από το δέρμα, εκτός και αν τα τρίψεις με πανάκι καλά.

Edit: Υπάρχει περίπτωση σε κάποιες περιπτώσεις, ιδιαίτερα στα ανοικτόχρωμα δέρματα, να τα σκουραίνει λίγο, δεν μου έχει τύχει αλλά το έχω ακούσει.