Ψηφοφορία

Ποιο θα επιλεγατε και γιατι?

Omega Planet Ocean
Breitling Superocean Heritage
Breitling Superocean Steelfish

Αποστολέας Θέμα: Omega Planet Ocean vs Breitling Superocean Heritage vs Superocean Steelfish  (Αναγνώστηκε 27942 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
Απ: Omega Planet Ocean vs Breitling Superocean Heritage vs Superocean Steelfish
« Απάντηση #40 στις: Ιούλιος 08, 2010, 11:47:42 πμ »
Παράθεση
Στο χέρι σου που το είδα δεν μου φάνηκε μεγάλο-αταίριαστο. Εντυπωσιακό και ταιριαστό μου φάνηκε.
Το heritage για μένα αντισταθμίζει τον dressy χαρακτήρα του σχεδιασμού του (όσο dressy μπορεί να είναι ένα καταδυτικό), με το μεγάλο μέγεθος της κάσας που το καθιστά πιο sport.
Μπροστά του (και με κάθε σεβασμό στους κατόχους, απλά την άποψή μου εκφράζω) το Omega φαίνεται βαρετό και συνηθισμένο στον σχεδιασμό του.
Επίσης να τονίσω ,επειδή τέθηκε και θέμα μηχανισμών, ότι το να λέει κανείς ότι το Heritage φοράει 2824 είναι από τα μεγαλύτερα understatments που μπορεί να υποθούν.
Η Breitling αγοράζει την ακριβότερη ποιότητα των ETA αποσυναρμολογημένες και προχωράει σε εκτενείς βελτιώσεις και αντικαταστάσεις εξαρτημάτων πριν τις στείλει για COSC πιστοποίηση. Το δικό μου είναι σταθερά στο -1 την ημέρα από τότε που το πήρα, είτε φορεμένο, είτε αφημένο σε οποιαδήποτε θέση.

Μαλλον καταλαβες λαθος Θοδωρη ;) Ειπα οτι το δικο σου ειναι υπεροχο, οτι μου παει στο χερι μου και μπροστα του το Ω ειναι βαρετο! Συμφωνουμε απολυτως. Επισης στο πρωτο ποστ λεω οτι εχει caliber Breitling 17 ο οποιος ειναι κατασκευασμενος απο την εταιρια πανω στη βαση της ΕΤΑ με ενα καρο αλλαγες και ειναι και COSC. Ειμαστε απολυτα συμφωνοι στα οσα λες... :2thumbs:
Ειπα οτι θα παιρνα αυτο...αλλα αναλογιζομαστε κιολας οτι το πλανετ Ο εχει εξ ολοκληρου δικο του μηχανισμο και στην ιδια τιμη εχει και το μπρασελε...Αρα θεωρειται ψυχρα και τυπικα καλυτερη αγορα. Ομως παιρνουμε παντα οτι μας αρεσει και μας κανει κλικ γιατι τα ρολογια δεν πιστευω οτι ειναι πλυντηρια για να δουμε μονο τα χαρακτηριστικα :/
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιούλιος 08, 2010, 11:53:09 πμ »

το να λέει κανείς ότι το Heritage φοράει 2824 είναι από τα μεγαλύτερα understatments που μπορεί να υποθούν.
Η Breitling αγοράζει την ακριβότερη ποιότητα των ETA αποσυναρμολογημένες και προχωράει σε εκτενείς βελτιώσεις και αντικαταστάσεις εξαρτημάτων πριν τις στείλει για πιστοποίηση

Σωστός ο Θοδωρής!!! ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιούλιος 08, 2010, 12:11:58 μμ »
Η αρχιτεκτονικη μιας μηχανης δεν αλλαζει.εχει βελτιωσεις στα υλικα,αλλα ειναι μια ΕΤΑ 2824 ,για το λογο αυτο ο Λιβανεζος ,θα τους πουλαει μηχανες που θα γραφουν πανω μονο ΕΤΑ... ;)

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιούλιος 08, 2010, 12:30:53 μμ »
Παράθεση
Η αρχιτεκτονικη μιας μηχανης δεν αλλαζει.εχει βελτιωσεις στα υλικα,αλλα ειναι μια ΕΤΑ 2824 ,για το λογο αυτο ο Λιβανεζος ,θα τους πουλαει μηχανες που θα γραφουν πανω μονο ΕΤΑ...
Ναι αλλα οταν αλλαζεις τη μονοδρομη περιστροφη του ροτορα σε αμφιδρομη και καιρια τμηματα σχετικα με το μπαλανσιε κλπ και κανεις και τη μηχανη cosc...δε νομιζω οτι θες και κατι αλλο...Χωρια οτι η coaxial του Ω δε νομιζω οτι αποτελει και παρθενογεννεση ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιούλιος 08, 2010, 12:36:05 μμ »
Ειναι μια ΕΤΑ 2824.Μην ξεχνας οτι εχει 4 εκδοσεις ,μια απο αυτες cosc

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιούλιος 08, 2010, 12:53:51 μμ »
Εντάξει george_ το έχουμε πιάσει το νόημα. Η coaxial της omega είναι το holy grail της ορολογοποιΐας. ΟΚ...
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιούλιος 08, 2010, 01:05:18 μμ »
Εντάξει george_ το έχουμε πιάσει το νόημα. Η coaxial της omega είναι το holy grail της ορολογοποιΐας. ΟΚ...

Γιατι μου βαζετε λογια που δεν ειπα!?Ειναι μια ΕΤΑ 2824?Ναι.Σε πιο ποστ μου,ειπα οτι ;αυτη της ομεγα ειναι το holy grail ?δεν εγραψα πουθενα για την ομεγα!

Απαντησα σε κατι πολυ συγκεκριμενο.δεν εκανα κανενα αρνητικο σχολιο.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιούλιος 08, 2010, 01:07:58 μμ »
Παράθεση
Ειναι μια ΕΤΑ 2824.Μην ξεχνας οτι εχει 4 εκδοσεις ,μια απο αυτες cosc
Mε τις λιγες γνωσεις που εχω και διαβαζοντας σε καποια τοπικ καταλαβα οτι δεν ειναι η cosc ετα που εχει για παραδειγμα ενα stowa και την πληρωνεις 150€ παραπανω...Εχει αρκετη δουλεια και αξιζει τα λεφτα της. ;)

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιούλιος 08, 2010, 01:10:19 μμ »
Βρε παιδια μην μαλλωνετε!
Η μεν B ειναι μια 2824 με πολλα mods στην καλυτερη της εκδοση και η δε Ω ειναι μια 2892 με τα ιδια χαρακτηρηστικα που εχει κ η προηγουμενη συν το Co axial escapement.
Καμια απο τις 2 αρα δεν ειναι Inhouse!!!
Εκτος κι αν καποιος θεωρει ως "House" το Swatch Group οποτε αφου ΕΤΑ και Ω ειναι κατω απο την ιδια στεγη τοτε και οι μηχανες που φοραει η τελευταια ειναι inhouse  ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιούλιος 08, 2010, 01:12:28 μμ »
Δεν μιλησα σε κανενα μου ποστ ,για την Ωμεγα!Απαντησα πολυ συγκεκριμενα,για την ΕΤΑ 2824.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιούλιος 08, 2010, 01:15:45 μμ »
Παράθεση
η δε Ω ειναι μια 2892 με τα ιδια χαρακτηρηστικα που εχει κ η προηγουμενη συν το Co axial escapement.
Αρα αυτο θεωρειται κατα πολλους μεγαλη ανακαλυψη και απο αλλους κολπο μαρκετινγκ της Ω...ισως???
Ισως θεωρειται λοιπον καλυτερη μηχανη απο καποιους και ας αφησουμε το inhouse στις αναφορες μας...
Ισως λοιπον το Ω να εχει καλυτερο μηχανισμο... ;) αυτο και τιποτε αλλο! :2thumbs:

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιούλιος 08, 2010, 01:25:13 μμ »
omega PO ,τελειο ,all time clasic ,πολυ ομορφο και το Breitling superocean ,αλλα εχω μια συμπαθεια στην omega.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιούλιος 08, 2010, 02:25:05 μμ »
Παράθεση από: mitsman
Μαλλον καταλαβες λαθος Θοδωρη ;) Ειπα οτι το δικο σου ειναι υπεροχο, οτι μου παει στο χερι μου και μπροστα του το Ω ειναι βαρετο! Συμφωνουμε απολυτως. Επισης στο πρωτο ποστ λεω οτι εχει caliber Breitling 17 ο οποιος ειναι κατασκευασμενος απο την εταιρια πανω στη βαση της ΕΤΑ με ενα καρο αλλαγες και ειναι και COSC. Ειμαστε απολυτα συμφωνοι στα οσα λες... :2thumbs:
Ειπα οτι θα παιρνα αυτο...αλλα αναλογιζομαστε κιολας οτι το πλανετ Ο εχει εξ ολοκληρου δικο του μηχανισμο και στην ιδια τιμη εχει και το μπρασελε...Αρα θεωρειται ψυχρα και τυπικα καλυτερη αγορα. Ομως παιρνουμε παντα οτι μας αρεσει και μας κανει κλικ γιατι τα ρολογια δεν πιστευω οτι ειναι πλυντηρια για να δουμε μονο τα χαρακτηριστικα :/

Το ξέρω Δημήτρη. Απλά προσπάθησα να απαντήσω σε κάποιους ενδοιασμούς που μου φάνηκε ότι είχες αναφορικά με το μέγεθος. Τα υπόλοιπα για τη μηχανή ήταν στο πλαίσιο της γενικής συζήτησης που γινόταν για τις μηχανές ανάμεσα στα δύο.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιούλιος 08, 2010, 03:04:07 μμ »
Ειναι πιο ομορφο το Breitling?ναι

απο μηχανες?λιγο ανωτερο το Ω.

απο αξια μεταπωλησης? Ω

επιλογη?προσωπικη υποθεση

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιούλιος 08, 2010, 03:04:55 μμ »

απο αξια μεταπωλησης? Ω

+1.

Αποσυνδεδεμένος jimko7

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιούλιος 08, 2010, 04:31:24 μμ »

απο αξια μεταπωλησης? Ω

Συμφωνώ σε όλα εκτός απο το πρώτο..Η ομορφιά είναι τελείως υποκειμενικό..ιδίως στα ρολόγια.. :D
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποσυνδεδεμένος vagelee

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Ιούλιος 08, 2010, 05:19:33 μμ »
καλησπερα παιδες!!!
προσφατα πηγα απο ενα καταστημα να δοκιμασω και να συγκρινω τις 2 εταιρειες με πολλα κριτηρια αλλα
κυριοτερο ηταν το προσωπικο γουστο!! δε λεω, η Β εχει καποια πολυ ωραια κομματια και το heritage ηταν
παααααρα πολυ ομορφο, αλλα το PO μου εκανε ενα κλικ παραπανω και με μπρασελε καθοταν απιστευτα
στον καρπο μου!!!
οποτε, η ψηφος μου τιθεται υπερ της Ω.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιούλιος 08, 2010, 05:22:59 μμ »
Eίναι και τα δύο εξαιρετικά κομμάτια. Όποιο και να επιλέξει κάποιος,θα έχει δίκιο!!! ;) ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιούλιος 08, 2010, 05:24:31 μμ »
Kαι τα 2 είναι πολύ όμορφα στις φωτό, με το Ω να το θεωρούμε πιο πολυφορεμένο γιατί το breitling είναι πιο φρέσκο... ;)
Πραγματικά θα δυσκολευόμουν να διαλέξω. Μόνο αν τα έβαζα ταυτόχρονα στο χέρι μου... :-\
Για τις μηχανές τους συμφωνώ με τον george_, αν και θα μπορούσε να γίνει μεγάλη κουβέντα.... ;D
Εκεί που πράγματι όμως υπερτερεί το Ω είναι στον λόγο τιμή αγοράς/αξία μεταπώλησης.... ;)

Μπορεί όμως κάποιος να μου λύσει μια απορία? Πώς γίνεται ρολόι της ίδιας εταιρείας (Breitling), της ίδιας σειράς (Aeromarine-Superocean), με την ίδια μηχανή (cal. 17), με δεκαπλάσια καλύτερη υδατοστεγανότητα το ένα από το άλλο (steelfish 2000m. vs heritage 200m.), με μπρασελέ το πρώτο - με καουτσούκ λουρί το δευτερο, να έχουν τουλάχιστον 700 € διαφορά στην τιμή λιανικής υπέρ του καλύτερου (θεωρητικά) steelfish??  ???
To μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι λόγω καλύτερης εμφάνισης του heritage, το "βαράνε".....  :-\

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιούλιος 08, 2010, 05:27:37 μμ »
Παράθεση
Eίναι και τα δύο εξαιρετικά κομμάτια
3 εχουμε john! ;) ;D
Παράθεση
Μπορεί όμως κάποιος να μου λύσει μια απορία? Πώς γίνεται ρολόι της ίδιας εταιρείας (Breitling), της ίδιας σειράς (Aeromarine-Superocean), με την ίδια μηχανή (cal. 17), με δεκαπλάσια καλύτερη υδατοστεγανότητα το ένα από το άλλο (steelfish 2000m. vs heritage 200m.), με μπρασελέ το πρώτο - με καουτσούκ λουρί το δευτερο, να έχουν τουλάχιστον 700 € διαφορά στην τιμή λιανικής υπέρ του καλύτερου (θεωρητικά) steelfish?? 
=D> =D> =D>
και η διαφορα στην στιβαροτητα ειναι προφανης αν το δεις στα χερια σου! ;) Οσο για το design...ειπαμε...περι ορεξεως ...