Αποστολέας Θέμα: IWC vs. Panerai and Ω (στην ίδια περίπου τιμή)  (Αναγνώστηκε 14956 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
IWC vs. Panerai and Ω (στην ίδια περίπου τιμή)
« στις: Μάρτιος 31, 2007, 09:48:41 πμ »
Μερικά από τα ομορφότερα ("γήινα" σχετικά...) ρολόγια που έχω δει έως τώρα:
1) Panerai Steel G Series Mens Watch PAM0114 (ή κάποια άλλη base έκδοση)
2) IWC Classic Pilot Chrono-Automatic Steel Black Mens Watch 3717-01
3) Ω Seamaster Aqua Terra Big Size Chronograph 2812.52.31 ή το PO 45αρι
Οι τιμές όλων είναι συγκρίσιμες???Μόνο για το Ω ξέρω οτι ξεκινάει από 3400. Τα άλλα δύο ξεφεύγουν πολύ???Νομίζω όλα πάντως με 20% έκπτωση πέφτουν κάτω από τα 3 χιλιάρικα.(???)
πάντως αν και έιναι τελείως διαφορετικά ρολόγια είναι όλα τρομερά και τα έβαλα για σύγκριση ακριβώς επειδή νομίζω πως είναι ναυαρχίδες των εταιριών σε σχετικά χαμηλές τιμές!!(λέμε τώρα...)
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 31, 2007, 12:26:27 μμ »
εγω θα σκεφτομουν τι πραγματικα θελω απο το ρολοι που θα αγοραζα!!!
ειναι πολυ σημαντικο να ξερουμε τι αγοραζουμε κ για πιο λογο το αγοραζουμε. παντως μαλλον το iwc θα αγοραζα ;) αν απο την αλλη θελεις να εισαι in κ μεσα στην μοδα κτλ παρε το πανεραι.

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 31, 2007, 12:49:56 μμ »
οι τιμές panerai και IWC είναι εκεί γύρω στα 3400 ή ξεφεύγουν???
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 01, 2007, 02:56:54 πμ »
Το IWC με μπρασελέ παίζει στα 4500 ευρώπουλα. Το Panerai σωστα στα 3500 και το Omega τα είπαμε. Τώρα νομίζω ότι γενικά το IWC είναι "αλλού" σε σχέση με τα άλλα δύο !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 01, 2007, 01:09:56 μμ »
το IWC με λουράκι ξεφεύγει τόσο πολύ ε?? κρίμα γιατί  στο δίκτυο το βρήκα στα 3400 ευρώ sto www.thewatchquote.com. Και είναι ίσως το μοναδικό site που οι εγγραφόμενες τιμές συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό με αυτές των καταστημάτων στην Ελλάδα.
thanx για τις πληροφορίες γιώργο
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 01, 2007, 01:21:59 μμ »
To ΙWC ειναι all time classic ρολοι.Αν και ειναι διαφορετικη κατηγορια απ τ αλλα 2,πιστευω οτι ειναι καλυτερο ρολοι οverall.Το θεμα(το οποιο ειναι πολυσυζητημενο και ανεξαντλητο βεβαια)ειναι αν δινεις 4500ευρω για μια τροποποιημενη Valjoux7750.Αλλοι ναι αλλοι οχι κτλ.Εγω θα πηγαινα σ αυτα τα λεφτα προς τη μεγαλη Rolex :kg:

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 01, 2007, 01:41:39 μμ »
καλα ενταξει κ εγω rolex θα αγοραζα χωρις δευτερη σκεψη αλλα ειπα μεταξυ αυτων των τριων που ειπε ο φιλος μας palok...
για το iwc πριν το διαγραψεις απο το μυαλλο σου πανε ρωτα σε κανενα μαγαζι γιατι παιζει κ να κανει γυρω στα 3500 με λουρακι.. απο εκει κ περα υπαρχουν κ αλλα μοντελα iwc...

δεν μας ειπες.. στο ρολοι τι σε ενδιαφερει πιο πολυ?

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 01, 2007, 02:48:41 μμ »
κοίταξε να δεις. έχω γράψει στο topic "ρολόι 500-1500 ευρώ" τι περίπου ψάχνω. το θέμα είναι οτι πήγα και στα μαγαζιά και δοκίμασα πάρα πολλά. έχω καταλήξει από μάρκες σε Ω, Panerai και ΙWC. Ωστόσο οι δύο τελευταίες είναι πολύ αλμυρές. Μόνο ίσως base εκδόσεις pan και αυτό το IWC να μην ξεπερνούν τα 3600 (με την έκπτωση να πέφτουν κάτω από 3 δηλαδή). Μιλάω για ρολόι μαύρο λουράκι-μαύρο dial, 41 mm min, στρογγυλή κάσα, κλασσική κορώνα, δεν με πειράζει να είναι χρονογράφος. Από λεφτά σου είπα max 3600 (και αυτά με μεγάλες θυσίες αν μπορώ να τα δώσω...)
Είχα καταλήξει στο Ω Raιlmaster ή Αqua Terra Big Size στα 42,2 mm (στα 2200 ευρώ) αλλά είτε δεν βγαίνουν πια (το aqua terra) είτε δεν υπάρχουν στα μαγαζιά για να το δοκιμάσω (το railmaster)
αυτά τα 3 που γράφω συνφωνώ οτι είναι τελείωσ διαφορετικά ρολόγια μεταξύ τους, ωστόσο από όλα αυτά που είδα σε "λογικές" (λέμε τώρα...) τιμές ήταν οι καλύτερες περιπτώσεις. φαντάσου το IWC portugeuse (σε απόλυτο μαύρο) για να καταλάβεις τι ψάχνω....
The planet is an ocean

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 01, 2007, 03:55:06 μμ »
λοιπον σε βλεπω πολυ μπερδεμενο. μια λες μια τιμη μια λες αλλη τιμη.. ετσι δεν θα βγαλεις ποτε ακρη.. πρωτς πρεπει να βρεις ποσα λεφτα μπορεις να δωσεις max , μετα βλεπεις πια μοντελα (2-3) σου αρεσουν κ μετα μας λες.

παντως επειδη σε ειδα οτι αρχισες με "ρολόι 500-1500 ευρώ"  αποψη μου ειναι να παρεις κατι απο ωμεγα το πολυ εως 2000ευρω κ εισαι οκ.. παρε ή κανα seamaster ή aqua terra κ εισαι οκ... κ αν εισαι μεχρι 1500 παρε ενα ωμεγα seamaster (41mm) και καθαρισες! εμενα παντως μου αρεσει κ τα aqua terra ... αν μπορεις χτυπα ενα aqua και εισαι μια χαρα!

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 01, 2007, 04:18:45 μμ »
κοίτα όπως βλέπεις είμαι σχεδόν 32, ξέρω αρκετά από αγορές και απλά κοιτάω να απάρω το καλύτερο ρολόι. Τα λεφτά είναι δικά μου αποκλειστικά γι αυτό εξαρτάται από εμένα πόσα θα διαθέσω για να πάρω το ρολόι που θέλω. φυσικά και μου κάνει το Ω το aqua terra ή railmaster απλά όπως σου είπα τα θέλω πάνω από 41 mm όχι με μπρασελέ και δυστυχώς δεν τα έχω βάλει πάνω στο χέρι μου. αν λοιπόν μπορώ με 1000 ευρώ παραπάνω να πάρω το ρολόι το ονείρων μου, δηλ. ένα IWC, το σκέφτομαι να κάνω μια θυσία παραπάνω. είναι τόσο απλό. είναι θέμα προτεραιοτήτων όταν τα λεφτά βγαίνουν από τη δική σου τσέπη!!δε συμφωνείς??? φαντάσου οτι ξεκίνησα να πάρω  ένα ιταλικό Locman με ψευτομηχανισμό (πολύ όμορφο πάντως) από τον Κέσσαρη με 500 μόλις ευρώ....
The planet is an ocean

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 01, 2007, 05:12:40 μμ »
Η μονη λυση ειναι αυριο κιολας να ρωτησεις ποσο παει το IWC μετροιτις.Αν σου κανει η τιμη,αποκτας το ρολοι των ονειρων σου(ειναι σημαντικο αυτο,κι ας ξεφευγεις απ το αρχικο budget) αν οχι θα σου λεγα να μη βολευτεις με κατι που δε σε ικανοποιει 100% γιατι θα το μετανοιωσεις αργοτερα.Θα αξιζε να περιμενεις μεχρι να συγκεντρωσεις το ποσο που απαιτειται. :)

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 01, 2007, 05:17:00 μμ »
συμφωνώ eisenberg, το ζήτημα είναι οτι πραγματικά ικανοποιούμαι και με ένα Ω από αυτά που ανέφερα πιο πριν, απλά είπαμε εάν δεν τα βάλεις στο χέρι σου....
αν όντως πέσω γύρω στα 2800-2900 για το IWC σίγουρα αξίζει να περιμένω!
The planet is an ocean

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 01, 2007, 05:25:25 μμ »
Εννοειται,δεν το συζητω!!!Αν και χλωμο το βλεπω.....

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 01, 2007, 05:36:41 μμ »
απ΄ότι είδα μόλις τώρα σε ένα παλαιότερο post, το IWC Classic Pilot Chrono-Automatic 3717-01 έχει αρχική τιμή 3650. όσο περίπου το περίμενα. αν σε κάποιο κατάστημα πετύχω 20% έκπτωση το οποίο δεν είναι δύσκολο για μετρητά το παίρνω κάτω από 3 χιλιάρικα. ωστόσο δεν ξέρω αν μπορώ να δώσω ντούκου 2900... έλεγα να δώσω μπροστά τα μισά και τα άλλα μισά σε 12 δόσεις. δεν ξέρω λοιπόν αν θα το πετύχω το 20%...
στο Βήχο και στον Κέσσαρη έχω δει IWC. ξέρετε και κάποιον άλλον???
The planet is an ocean

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 01, 2007, 07:04:44 μμ »
Οχι, απ οσο γνωριζω αυτοι ειναι οι επισημοι πωλητες της IWC για Αθηνα.Το service το χει η ritchmont Hellas,αλλα δεν ξερω αν πουλαει παραλληλα.

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 01, 2007, 07:37:23 μμ »
οκ palok εχει λογικη αυτο που λες. ψαξε για το iwc να δεις τι παιζει κ μετα βλεπεις τι κανεις.. :) παντως κ τα ωμεγα ειναι καλα ρολογια με ιστορια κτλ.. για τα λεφτα τους ειναι πολυ καλη περιπτωση! καλη αγορα!

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 01, 2007, 08:10:42 μμ »
δεν δαιφωνώ καθόλου μαζί σου για την αξία της Ω (δεν έχω τις γνώσεις άλλωστε). από αυτά που έχω διαβάσει και από αυτά που μου είπαν διάφοροι καταστηματάρχες νομίζω οτι είναι η εταιρεία με το απόλυτο value for money. εάν δεν τα καταφέρω με τα λεφτά για το IWC, θα πάρω σίγουρα ένα seamaster!!!
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 01, 2007, 08:50:15 μμ »
Νομίζω ότι τα μετρητά είναι αυτά που φέρνουν την έκπτωση. Εγώ έδωσα τιμή με μπρασελέ για το IWC, το λουράκι είναι σίγουρα πολύ φτηνότερο !!! Γιατί όμως αντιμετωπίζετε όλοι με περιφρόνηση τις μηχανές της ΕΤΑ ?
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 01, 2007, 10:59:55 μμ »
Δεν νομιζω οτι μπορει κανεις να περιφρονει την ΕΤΑ,ειναι σαν να περιφρονει τοσες εταιριες που τις φορανε ειτε αυτουσιες ειτε τροποποιημενες.Η αξια τους ειναι δεδομενη οπως και η αξιοπιστια τους.Απλα οσο ανεβαινει η τιμη υπαρχει και η δυνατοτητα για inhouse δημιουργιες.Τωρα βεβαια για αλλους κατι σημαινει αυτο,για αλλους παλι οχι. :smoker:

Αποσυνδεδεμένος gson

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 01, 2007, 11:23:24 μμ »
Ρε παιδια δεν μπορω να ακουω τα ιδια και τα ιδια καθε φορα.Τι περιφρονουμε και υποβιβαζουμε και ολα τα σχετικα... .
Ολοι παραδεχομαστε οτι ειναι μια εταιρεια κολοσσος με τεραστια τεχνογνωσια και πολυ ποιοτικες κατασκευες τις κορυφαιες του κοσμου.
Αλλα οταν ξερουμε οτι το κοστος μιας συγκεκριμενης μηχανης ετα ειναι π.χ. 200€ και ειναι σε ενα ρολοι 5.000€,10.000€ τσαντιζεσαι διοτι οτι και τροποπιησεις και να εχουν γινει και απο ατοφιο χρυσο να ειναι δεν δικαιολογει την τιμη.Περιμενεις κατι σπανιοτερο.