Αποστολέας Θέμα: Τι να αγοράσω?  (Αναγνώστηκε 9041 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fousekis

• Just Registered
    • Προφίλ
Τι να αγοράσω?
« στις: Ιούνιος 29, 2010, 01:24:01 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα ρολοϊ μέχρι € 4.000.
Δεν με απασχολεί αν θα είναι καινούριο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο(Εννοείτε με χαρτιά βέβαια).
Για να σας βοηθήσω μου αρέσουν οι παρακάτω μάρκες:
Chopard, Panerai ή IWC και θα ήθελα ιδανικά να έχουν ημερομηνία και χρονογράφους.
Εάν βέβαια κάποιος έχει αντίθετη άποψη για τους χρονογράφους θα ήθελα να μου κάνει κάποια αντιπρόταση.
Θα ήθελα από εσάς λοιπόν εάν μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας στο τι είναι καλύτερο να αγοράσω.
Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά.

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Τι να αγοράσω?
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 29, 2010, 01:26:40 μμ »
Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις κάποια από αυτά που ανέφερες στο χέρι σου για να καταλήξεις στο τι σου αρέσει περισσότερο.

Το τι είναι καλύτερο είναι κάπως σχετικό .

Αποσυνδεδεμένος fousekis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 29, 2010, 01:35:37 μμ »
Να σου πώ την αλήθεια και τα 3 τα έχω βάλει και μου άρεσαν γι'αυτο και έχω μπερδευτεί.
Ξέχασα να πώ όμως οτι θα ήθελα να είναι για όλες τις ώρες μιάς και θα είναι το πρώτο μου καλό ρολοϊ.
Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 29, 2010, 01:38:13 μμ »
Ok ποια μοντέλα έχεις δοκιμάσει σε ρωτάω γιατί και οι 3 εταιρείες έχουν διάφορα μοντέλα με χρονογράφους.

Αποσυνδεδεμένος fousekis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 29, 2010, 01:49:52 μμ »
Panerai Luminor Marina,Chopard
Mille Miglia Gran Turismo XL αλλά μου αρέσει και αυτό χώρις να το έχω βάλει Chopard
10000 Miglia GT XL Chrono Titanio και IWC το Pilot's Chronograph.

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 29, 2010, 02:11:36 μμ »
Και τα 3 είναι πολύ καλά τώρα αν τα βάλω σε σειρά με τα δικά μου κριτήρια θα ήταν ως εξής

1)Panerai (δεν μου λες ποιο μοντέλο εκτός αν εννοείς το απλό το Marina χωρίς χρονογράφους)
2)IWC (Κλασικό Pilot Chrono που βγαίνει από πολλές εταιρίες αλλά αν ήθελα pilot chrono αυτό θα έπαιρνα)
3)Chopard 1000 Miglia GT XL Chrono Titanio (πολύ ωραίο κομμάτι αν και θεωρούνται λίγο υπερτιμημένα)

Λοιπόν έβαλα πρώτο το paneri γιατί απλά μου αρέσουν ποιο πολύ και έχουν καλύτερη αξία μεταπώλησης δεύτερο το IWC γιατί όπως γράφω είναι κλασικό pilot και must αν σου αρέσουν τα pilot κομμάτια και τρίτο το chopard γιατί ναι μεν είναι πολύ ωραίο κομμάτι αλλά προτιμώ το Speed Black από αυτή τη σειρά.

Καλή επιτυχία στην επιλογή σου και ότι άλλο θέλεις να ρωτήσεις εδώ είμαστε.

Αποσυνδεδεμένος fousekis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 29, 2010, 02:19:09 μμ »
Άρα καταλήγουμε πρώτη επιλογή στο Panerai.
To chopard που μου έγραψες οτι σου αρέσει πόσο κοστίζει?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 29, 2010, 04:27:23 μμ »
Για μένα σαν πρώτη επιλογή το panerai αν μου έλεγες και τον αριθμό του μοντέλου που δοκίμασες θα σου έδινα και περισσότερες πληροφορίες.

Το Speed black αν θυμάμαι καλά πρέπει να έχει 6-7.000 αρχική καινούργιο δεν είμαι σίγουρος όμως.

Και ως αναφορά το οτι το θέλεις για καθημερινό κομμάτι αυτό έχει και λίγο σχέση με την επαγγελματική σου ασχολία πιστεύω καταλαβαίνεις τι εννοώ και δεν χρειάζετε να το αναλύσω.

Αποσυνδεδεμένος fousekis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 29, 2010, 04:39:18 μμ »
Panerai εσύ πιο θα μου πρότεινες δηλαδή?

Καταννοώ τι εννοείς με την καθημερινή χρήση.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 29, 2010, 04:40:24 μμ »
000,005,111,112

Αποσυνδεδεμένος fousekis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 29, 2010, 05:09:13 μμ »
Γιώργο καλησπέρα,

Και εσυ Panerai προτείνεις?

Αποσυνδεδεμένος mninos29

• 42mm case
  • A.Lange& Sohne..... Και μετα τελος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 29, 2010, 05:21:14 μμ »
οι περισσοτεροι panerai........
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Το επομενο θα ειναι tourbillon

Αποσυνδεδεμένος fousekis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 29, 2010, 05:42:43 μμ »
Τοτε αν θέλετε πείτε μου πιο μοντέλο να κοίταγα μέχρι € 4.000?

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 29, 2010, 06:34:52 μμ »
Τα Panerai είναι από τα λιγότερο value for money ρολόγια, ειδικά στα entry μοντέλα, όπως αυτά που ανέφερε ο george. Από την άλλη έχουν μια γοητεία που κάνει πολλούς να το βάζουν αυτό σε δεύτερη μοίρα και τελικά να τα αποκτούν ;) ;D

Το IWC φοράει καλύτερη μηχανή, που αν και ΕΤΑ 7750 είναι αρκούντως δουλεμένη-φινιρισμένη και θα σου στοιχίσει κάτω από 3000 ευρώ.

Πιό value for money επιλογές από πλευράς μηχανής θα ήταν κάποιο Omega με 3313 όπως αυτά

Seamaster Aqua Terra Chronograph

Speedmaster Broad Arrow

Seamaster Planet Ocean Chrono

όπως επίσης κι ένα Breitling Chronomat B01

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος fousekis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 30, 2010, 12:12:59 μμ »
Γιάννη καλησπέρα,

Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες κ τα ρολόγια που μου έστειλες αλλά για να είμαι ειλικρινείς δεν μου αρέσουν τα OMEGA (Μην με βρίσετε πολύ).

Από τις μάρκες που μου αρέσουν θα ήθελα να με βοηθήσετε να επιλέξω και ιδανικά όπως έχω πει και πιο πάνω θέλω να έχει και ημερομηνία.

Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 30, 2010, 12:50:29 μμ »
Και τα 3 είναι πολύ καλά τώρα αν τα βάλω σε σειρά με τα δικά μου κριτήρια θα ήταν ως εξής

1)Panerai (δεν μου λες ποιο μοντέλο εκτός αν εννοείς το απλό το Marina χωρίς χρονογράφους)
2)IWC (Κλασικό Pilot Chrono που βγαίνει από πολλές εταιρίες αλλά αν ήθελα pilot chrono αυτό θα έπαιρνα)
3)Chopard 1000 Miglia GT XL Chrono Titanio (πολύ ωραίο κομμάτι αν και θεωρούνται λίγο υπερτιμημένα)

Λοιπόν έβαλα πρώτο το paneri γιατί απλά μου αρέσουν ποιο πολύ και έχουν καλύτερη αξία μεταπώλησης δεύτερο το IWC γιατί όπως γράφω είναι κλασικό pilot και must αν σου αρέσουν τα pilot κομμάτια και τρίτο το chopard γιατί ναι μεν είναι πολύ ωραίο κομμάτι αλλά προτιμώ το Speed Black από αυτή τη σειρά.

Καλή επιτυχία στην επιλογή σου και ότι άλλο θέλεις να ρωτήσεις εδώ είμαστε.

+ συμφωνώ απόλυτα

Αποσυνδεδεμένος fousekis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 30, 2010, 01:12:49 μμ »
Θα μου πείτε πιό μοντέλο όμως να επιλέξω απο Panerai?

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 30, 2010, 01:48:01 μμ »
http://www.panerai.com/s_page.xpd?id_lingua=2&id_sezione=17&id_categoria=39
http://www.panerai.com/s_page.xpd?id_lingua=2&id_sezione=16&id_prodotto=5906&id_categoria=39
aφου σου αρέσουν οι χρονογράφοι πάρα πολύ,κάνε συνδυασμό και panerai & χρονογράφο!
στην παράλληλη αγορά με μια έκπτωση στα -20% και προσθέτοντας 300-400 ευρώ,δηλαδή φτάνοντας κοντά στα 4,5 χιλ. ευρώ παίρνεις ένα πανέμορφο,αντρικό ρολόι,το οποίο όμως δεν κολλάει τόσο με την ιστορία της panerai (μιας και είναι χρονογράφος)από την άλλη όμως και εφόσον σου αρέσουν τα "μεγάλα" ρολόγια συνδυάζει και αποτελεί την ιδανική επιλογή που ψάχνεις:αδιαβροχο,σπορ,χρονογράφος με ημερομηνία και πολύ καλό Brand name στην πιάτσα με καλή μεταπωλητική αξία......δύσκολα μα πολύ δύσκολα θα το βρεις αυτό το ρολόι κάτω από 3 χιλιάρικα used και σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς.
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 30, 2010, 01:50:12 μμ »
Για πολλούς τα Panerai, ειδικά τα φτηνότερα, είναι υπερτιμημένα όμως η αλήθεια είναι ότι εχουν μοναδικό design και φοβερή ποιότητα κατασκευής - φινίρισμα. Αν αγοράζεις Panerai το κάνεις για το ρολοί και όχι το μηχανισμό (πχ UNITAS).

Με 4000 σε μετρητά έχεις αρκετές επιλογές. Πρέπει όμως να ξεκθαρίσεις 2 πολύ βασικά πράγματα:

α) Κουρδιστό ή αυτόματο;
Για κουρδιστά δες τα 4 που είπε ο george_: 000,112 εάν θες το απόλυτο "καθαρό" καντράν χωρίς δευτερόλεπτα, 005,111 αν θες και δευτερόλεπτα.
Για αυτόματα 104, αλλά κυρίως 312! Το 312 ελαφρώς πάνω από το budget σου αλλά αξίζει την υπέρβαση αν θες αυτόματο.

β) Προτιμάς κάσα Luminor ή radiomir; Σε ενοχλεί η ασφάλεια της κορώνας ή όχι;
Αν ναι, τότε πας σε Radiomir, που έχουν και πιο λεπτή κάσα, γενικά έχεουν πιο dress στυλ.
Για Radiomir ...183!!
Υπάρχει σχετικό πρόσφατο topic Πανεραι Radiomir ή Luminor, ρίχτου μια ανάγνωση.

Συνοψίζοντας, 111, 183, 312 είναι η χρυσή 3άδα μου

Καλή επιλογή!

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Νίκος
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος fousekis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 30, 2010, 02:28:24 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο όπως και τα υπόλοιπα παιδιά για τις χρήσιμες πληροφορίες σας.
Όπως θα έχετε καταλάβει είμαι άσχετος με το άθλημα και γι' αυτό πιθανόν να σας κουράζω με τις ερωτήσεις μου αλλά τι είναι καλύτερα να αγοράσω αυτόματο ή κουρδιστό?

Φιλικά,
Λουκάς