Αποστολέας Θέμα: TO ΔΙΚΟ ΜΟΥ 'VINTAGE'!  (Αναγνώστηκε 12052 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
TO ΔΙΚΟ ΜΟΥ 'VINTAGE'!
« στις: Ιούνιος 24, 2010, 04:14:53 πμ »
Προκειται για μια ειδικη εκδοση σπορ χρονογραφου, που κατασκευαστηκε τη δεκαετια του ’70 απο μια εταιρια που δυστυχως στις μερες μας δεν υπαρχει... την ‘ΤΑΝΙS’, με εδρα το Grenchen

Η κασα του ειναι απο ανοξειδωτο βουρτσισμενο ατσαλι σε σχημα ‘ΤV screen’ (oρθογωνιο παραλληλογραμμο χωρις βραχιονες), διαστασεων 40x44 χιλιοστων, με τους δεικτες, τα pusher, την κορωνα, την περιμετρο της στεφανης και την αντιστοιχη του καπακιου να αποτελουν τα μονα γυαλισμενα μερη.
Κοιταζοντας κανεις το ρολο’ι’... αυτο που πρωτιστως θεωρω πως ελκει το βλεμμα, ειναι το τιμονι τυπου ‘indy racer’ οπως και το αγωνιστικο μονοθεσιο αυτοκινητο, δυο στοιχεια που δικαιολογουν απολυτα το ονομα του μοντελου (‘Special Racing Chonograph’), προσδινοντας μια ευχαριστη αλλα και σπορ πινελια στο ρολο’ι’, που με τη σειρα του σε παρασυρει σε μια νοσταλγικη και πιο ρομαντικη εποχη, αυτη που εμεις συνηθιζουμε να αποκαλουμε ‘vintage’!...

Εγχαρακτη εκτυπωση του αυτοκινητου της FORMULA 1 με το διακριτικο ‘Racing Team’, περαν των αλλων (reference, μοντελο, λογοτυπο εταιριας), υπαρχει και στο πισω μερος του ρολογιου

Το κρυσταλλο ειναι απο ζελατινα -προεξεχει ελαφρως της στεφανης- με την τελευταια να ειναι διπλης κατευθυνσης με ενδειξη ταχυμετρου σε χρωμα μπορντω -οπως και οι δεικτες του χρονογραφου με τα λοιπα στοιχεια του καντραν (αριθμοι, διαγραμμισεις)- ενω οι βασικοτεροι δεικτες του ρολογιου (ωρας-λεπτων) φερουν επιστρωση φωσφορου

Το ‘RACING GRAPH’ κινει ο περιφημος VALJOUX '7734' -17 λιθων, με αποθεμα ενεργειας περιπου 47 ωρων- ενω η ενδειξη ημερομηνιας που βρισκεται στην ‘6’ εναλλασσσεται χρωματικα, με τις μονες μερες να ειναι κοκκινες και τις ζυγες μαυρες, κατι που ξαφνιαζει ευχαριστα το ματι, δειχνοντας ακομη πιο ζωηρο το καντραν.
Κριμα που στις μερες μας και ενω η τεχνολογια εχει προχωρησει τοσο πολυ και υπαρχουν μεγαλυτερες δυνατοτητες, να μην κατασκευαζονται ρολογια με το μερακι, την αισθητικη και τη φαντασια μοντελων του παρελθοντος...
Το ΤANIS ‘αποσπαστηκε’ προσφατα -σε καλη κατασταση- απο τη συλλογη ενος πολυ καλου φιλου του Φορουμ και της παρεας που βρισκομαστε καθε Παρασκευη στην Αιγλη, του Πετρου και ευκαιριας δοθεισης -και απο αυτο το βημα- θα ηθελα να τον ευχαριστησω για μια ακομη φορα, που τελικα μου παραχωρησε αυτο το ιδιαιτερο οσο και σπανιο και προσεγμενο στη λεπτομερεια ρολο'ι'!
Οσον αφορα τη συντηρηση οπως και ολο το restoration ανελαβε το αγαπητο μελος-φιλος Watches, τον οποιο συγχαιρω θερμα και επισης ευχαριστω πολυ, για την εξαιρετη οσο και ακρως επαγγελματικη εργασια του, με αποτελεσμα το ρολο’ι’ να δειχνει κυριολεκτικα σαν καινουργιο και με απιστευτα καλους χρονους, υστερα απο 40 χρονια ζωης!
Τελος και προκειμενου να υπαρχει ενα πιο ολοκληρωμενο αισθητικο αποτελεσμα, περαν απο το λουρακι -καουτσουκ τυπου ‘flat’ για να αναδειχθει περισσοτερο το ρολο’ι’- με την αναδιπλουμενη μπουκλα ασφαλειας και εγχαρακτα το λογοτυπο και το μοντελο της εταιριας, απλως επιμεληθηκα μιας δερματινης θηκης με μεταλλικη επιγραφη του ονοματος της εταιριας και μιας καρτας διπλης οψεως (με το λογοτυπο και τα χαρακτηριστικα του μοντελου), αφου ως γνωστον σε ρολογια vintage -και δη λιγοτερο γνωστων εταιριων- δυσκολα βρισκει κανεις κουτι και χαρτια...

Φιλικα,
Watch-Collector   
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: TO ΔΙΚΟ ΜΟΥ 'VINTAGE'!
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 24, 2010, 08:07:23 πμ »
φιλε Αρη  :respect: :respect: :respect:

υπεροχο κομματι και η θηκη με την καρτα ειναι απιστευτα μιας και ειχα την τυχη να τα δω απο κοντα ;D
και η μπουκλα εκατσε σουπερ!!
το ρολοι θα το πετυχω καποια Παρασκευη.. ;D
καλοφορετο με υγεια φιλε!!

φιλικα
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος teo66

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 24, 2010, 08:10:58 πμ »

............καλοφόρετο Άρη................μόνο καλές ώρες...............σίγουρα θα καλοπεράσει στα χέρια σου.................τελικά τα καλύτερα reviews.............γίνονται ξημερώματα.....................

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 24, 2010, 09:16:19 πμ »
Απίστευτος Άρης άλλη μια φορά. Συγχαρητήρια για το μεράκι σου και την αστείρευτη αγάπη για το ρολόι, που είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας.
Το ρολόι είναι απίθανο και πολύ ξεχωριστό με μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 24, 2010, 09:41:47 πμ »
Το ειδα απο κοντα και ειναι θαυμασιο καλοφορετο να ειναι και καλες ωρες να δειχνει :-*

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 24, 2010, 09:51:59 πμ »
Υπέροχο!! :2thumbs: :2thumbs:

Αποσυνδεδεμένος Girard

• 38mm case
  • Graham-GMT_Alarm
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 24, 2010, 11:20:21 πμ »
Φίλε Άρη πολύ όμορφο ρολόι με πολύ ιδιαίτερο στυλ.
Συγχαρητήρια να το χαίρεσαι, καλοφόρετο να δείχνει μόνο καλές ώρες! :respect:
Καλά ρε θηρίο την μπούκλα που την βρήκες,την είχε το ρολόι?
Εύχομαι να τα καταφέρω να έρθω αύριο στην συνάντηση να το δω από κοντά.
Και πάλι συγχαρητήρια!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 24, 2010, 11:29:33 πμ »
Μπράβο φίλε για το απόκτημα, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα, κουτιά, χαρτιά, restoration κλπ
Ωραίο κομμάτι να το χαίρεσαι!!!

Με ανυσηχεί όμως κάτι.....αρχίζεις και χάνεις αυτό το χαρακτηριστικό φλουτάρισμα που είχαν οι παλιές σου φωτό.....το ρολόι φαίνεται κανονικά :D :D :D ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 24, 2010, 11:39:08 πμ »
....
Με ανυσηχεί όμως κάτι.....αρχίζεις και χάνεις αυτό το χαρακτηριστικό φλουτάρισμα που είχαν οι παλιές σου φωτό.....το ρολόι φαίνεται κανονικά :D :D :D ;D

Καταραμένη τεχνολογία....  :D

Η μπούκλα μυρίζει custom....

Το ρολόι είναι πολύ vintage, δε μοιάζει με κανένα σημερινό.... Φοβερό! Να το χαίρεσαι....

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 24, 2010, 11:53:58 πμ »
-Φιλοι μου, ευχαριστω πολυ για τις ευχες και τα καλα σας λογια!...

Καλά ρε θηρίο την μπούκλα που την βρήκες,την είχε το ρολόι?

Καταραμένη τεχνολογία....  :D
Η μπούκλα μυρίζει custom....

:yes:

Φιλε Τασο,
Την ειχε πανω το λουρακι απο καουτσουκ που αγορασα.
Το μονο που εκανα ηταν να τη δωσω για εγχαραξη!

Εδω με λουρακι τυπου 'rallye' και μπορντω ξωραφα...

Παει φιλε, απο ο,τι φαινεται... χαλασα και εγω!  :D

Φιλικα,
Αρης

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 24, 2010, 11:56:27 πμ »
Φέρτο αύριο φίλε να το χαζέψουμε ;) ;D

Μαζί με το άλλο ;)

Αποσυνδεδεμένος Girard

• 38mm case
  • Graham-GMT_Alarm
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 24, 2010, 11:58:36 πμ »
Φίλε Άρη , τέλοιο αποτέλεσμα και συγχαρητήρια για την προσπάθεια!!!!!!! :supz:

Φιλικά,Τάσος

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 24, 2010, 12:03:50 μμ »
Φέρτο αύριο φίλε να το χαζέψουμε ;) ;D

Μαζί με το άλλο ;)

Το αλλο, ποιο αλλο?!  :-k   
Το 'DEFY DIVER CLASSIC'?...  :D

Θα τα εχω μαζι μου!... ;D

-Ευχαριστω φιλε Τασο, να' σαι καλα!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 24, 2010, 12:05:39 μμ »
Είπα να το αφήσω για έκπληξη αλλά το μαρτύρησες μόνος σου  ;D

Αποσυνδεδεμένος maxfuels

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 24, 2010, 02:55:56 μμ »
..... AΡΗ καλέ μου φίλε μαζί σου μοιράζομαι την χαρά για το πολύ ιδιαίτερο απόκτημα. Δεν είναι το ρολόι όλα τα λεφτά ... εσυ είσαι  ..... just ......  :respect:

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 24, 2010, 03:08:34 μμ »
Χαιρομαι που τοσο ομορφα ρολογια πανε σε ανθρωπους που αγαπουν το αντικειμενο, αξιους σεβασμου και παντα με τον καλο λογο για ολους.Να το χαιρεσαι Κε Επιθεωρητα.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 24, 2010, 03:35:37 μμ »
Kαταπληκτικο και με το rally λουρακι του ;)

Αποσυνδεδεμένος sunsea

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 24, 2010, 03:37:35 μμ »
Φιλε,  :god: :god: :2thumbs: :2thumbs:
"Ho attraversato oceani,eplorato i continenti e conquistato le
 altitudini...
 alla ricerca del mio "Tempo"  ''Διεσχισα τους ωκεανους,εξερευνησα τις ηπειρους και κατεκτησα   τα υψη...  προς αναζητηση του ''Χρονου" μου       Vivere veramente,non puramente trascorrere i giorni.

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 24, 2010, 05:51:51 μμ »
..... AΡΗ καλέ μου φίλε μαζί σου μοιράζομαι την χαρά για το πολύ ιδιαίτερο απόκτημα. Δεν είναι το ρολόι όλα τα λεφτά ... εσυ είσαι  ..... just ......  :respect:

Χαιρομαι που τοσο ομορφα ρολογια πανε σε ανθρωπους που αγαπουν το αντικειμενο, αξιους σεβασμου και παντα με τον καλο λογο για ολους.Να το χαιρεσαι Κε Επιθεωρητα.

:smt053   :smt053   :smt053   :smt053   :smt053

Χαιρομαι που μεσω του Φορουμ μου δινεται η δυνατοτητα να μοιραζομαι τη γνωση, την αγαπη, τις ανησυχιες και το κοινο μας παθος για το ρολο'ι'... πολυ περισσοτερο ομως, χαιρομαι που στεκεται αιτια να γνωριζω πολυ αξιολογους ανθρωπους και να κανω καινουργιους φιλους!
Γι' αυτους και μονο τους λογους, σας ευχαριστω ολους!...

Φιλικα,
Αρης

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 24, 2010, 06:02:31 μμ »
 =D> =D>

ωραιο το εργαλειο
για τον πετρο τι να πει κανεις...
ειναι μαλλον ο θεος του ρολογιου!